Άρθα με επισήμανση ‘visa’

Η Λευκορωσία σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα επίσκεψης χωρίς βίζα σε 10 ημέρες το 2018

Σάββατο, Δεκέμβριος 9th, 2017

Η περίοδος ταξιδίου χωρίς βίζα στην Λευκορωσία μέσω του Κρατικού Αεροδρομίου του Μινσκ (MSQ) μπορεί να παραταθεί σε 10 ημέρες το 2018 απο τις 5 που είναι τώρα, δήλωσε ο Alexander Ganevich, αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας,  κατά τη σύνοδο  της Μόνιμης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Mir. Η απελευθέρωση της βίζα, σύμφωνα με τα σχέδια αφορά την επέκταση της χωρίς-βίζα παραμονής για 10 ημέρες για εκείνους που φθάνουν στην Λευκορωσία μέσω του Κρατικού Αερολιμένα του Μινσκ και έως 30 ημέρες κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκού Αγώνων του 2019 , επίσης συζητήθηκε και η επέκταση του προγράμματος (αργότερα) ωστέ να καλύψει όλα τα συνοριακά σημεία ελέγχου και όχι μόνο το αεροδρόμιο του Μίνσκ που είναι σήμερα. Το πλάνο για την περίοδο μέχρι το 2021 συζητείται αυτές τις μέρες από όλους τους ενδιαφερόμενους και αναμένονται οι επίσημες αποφάσεις σύντομα.

Η Λευκορωσία θεώρησε 300,000 βίζες το χρόνο την περίδο 2014-2015 και 275,000 θεωρήσεις το 2016. Ο αριθμός των θεωρήσεων που εκδόθηκαν το 2017 αναμένεται να μειωθεί σε 80.000 (δεδομένου οτι είναι σε ισχύει το πρόγραμμα χωρίς-βίζα 5 ημερών απο τις αρχές του 2017). Αυτό δεν θα οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες για τη χώρα καθως η Λευκορωσία εξήγαγε τουριστικές υπηρεσίες αξίας 90$ εκατομμυρίων δολαρίων στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017, ενώ οι απώλειες από τις δωρεάν θεωρήσεις ανήλθαν σε $ 12 εκατομμύρια. Αυτά είναι θετικά αποτελέσματα και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε περαιτέρω, πρόσθεσε ο Alexandre Ganevich.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας

Κυριακή, Μάρτιος 9th, 2014

ρωσία-βίζα

[Μαρτιος 2014]

Η προετοιμασία για το ταξίδι στο Βιετνάμ άρχισε με την αγορά των αεροπορικών εισιτηρίων, πετάμε απο Μόσχα προς Ho Chi Minh με την Aeroflot και αυτήν την φορά το ταξίδι μας θα ειναι one way αφού σκοπεύουμε να μείνουμε στο Da Nang για τουλάχιστον 6 μήνες. Το αεροπορικό εισιτήριο το κλείσαμε απο τον Νοέμβριο (2013) γύρω στα 330 €. Για την Ρωσία χρειαζόμαι βίζα για να μπορεσώ να πετάξω αλλα απο πέρυσι είχα βγάλει μια business βίζα διάρκειας 1 χρόνου οποτε δεν θα είχα πρόβλημα.

Ένα πρόβλημα που είχα και έπρεπε να λύσω ηταν με τις κενές σελίδες του διαβατηρίου μου, είχα μόλις 4 ελεύθερες σελίδες και σίγουρα θα χρειαζόμουν 2 σελίδες για την βίζα για το Βιετνάμ (δύο γιατί η μεγαλύτερη διάρκεια ειναι 3 μήνες) σύν μία-δύο βίζες που θα χρειαστώ για κοντινά ταξίδια στο Λάος ή στην Κίνα, οπότε πήρα την απόφαση να αντικαταστήσω το διαβατήριο μου με νέο, η διαδικασία ειναι σχετικά απλή και το μόνο που με απασχολούσε είναι τι θα γινόταν με τις υπάρχουσες ενεργές βίζες που είχα για Λευκορωσία και Ρωσία. Διαβάζωντας σε διάφορα forums κατάλαβα οτι η βίζα στο παλίο διαβατήριο ισχύει και απλώς θα χρειαζόταν να έχω και τα δυο διαβατήρια μαζί μου. Έτσι και έγινε, με την έισδο μου στην Λευκορωσία ο συνοριακός αστυνομικός παρεξενεύτηκε λίγο δίνωντας του τα δύο διαβατήρια ωστόσο χώρις κανένα προβλήμα μου σφράγισε το νέο διαβατήριο και πέρασα κανονίκα στην χώρα.

Είναι 5 Μαρτίου και αναχωρούμε με τρένο απο το Μίνσκ με προορίσμο την Μόσχα και το αεροδρόμιο Sheremetyevo. Μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας δεν ύπαρχει συνοριακός έλεγχος και μετά απο ταξίδι 12 ώρων φτάνουμε στον σταθμό τών τρένων Belorusskaya απο όπου αναχωρέι το aeroexpress τρένο για το Sheremetyevo. Φτάνωντας στο αεροδρόμιο πετάω στα σκουπίδια το μοναδικό jacket που είχα παρεί μαζί μου – για να μην το κουβαλάω στο Βιετνάμ μια και σίγουρα δεν θα το χρειαζόμουν – και κανούμε check in στην Aeroflot. Μετά απο ένα σύντομο γεύμα κατευθυνόμαστε προς τον έλεγχο διαβατηρίων…απο εκέι αρχίζει και η περιπέτεια ή καλύτερα ταλαιπωρία μου. Ο υπάλληλος εξετάζωντας και τα δύο διαβατήρια φωνάζει την προϊστάμενη η οποία μου εξηγέι οτι η βίζα στο παλίο διαβατήριο δεν γίνεται δεκτή και δεν θα πετάξω, παρόλες τις εξήγησεις που προσπάθησα να τους δώσω οτι άκομα και στην Λευκορώσια μπόρεσα και μπήκα και σχεδόν παντού δεχονται ανάλογες περιπτώσεις μου ανακοίνωσε οτι αυτός ειναι νόμος στην Ρωσία και δεν πρόκειται να πετάξω. Μετά απο ενημέρωση στην αεροπορική εταιρεία μου επιστρέψαν την βαλίτσα που είχε γίνει ήδη check in και αποφάσισα να αλλάξω τα εισιτήρια για μια απο τις επόμενες μέρες μέχρι να λύσω το πρόβλημα ή να βγάλω νέα βίζα. Για τις τρείς επόμενες μέρες όλα τα ειστήρια είχαν εξαντληθεί ή ηταν πολύ ακριβά οποτε η αλλαγή που έκανα ήταν για τις 10 Μαρτίου (5 μέρες αργότερα) με προορισμό το Hanoi.

Απο τις πληροφορίες αεροδρομίου βρηκά που είναι το immigration office του αεροδρομίου (βρίσκεται στο terminal F) και μετα απο σύντομη συνομιλία μαζί τους μου εξήγησαν οτι εκεί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και οτι πρεπει να πάω στο κέντρο της Μόσχας στο γραφειο Αλλοδαπών & Βίζας για να μου μεταφέρουν την βίζα απο το παλίο διαβατήριο στο νέο. Στο ίδιο terminal υπάρχει και ενα μικρόφωνο οπου μπορει κανείς να μιλήσει με κάποιον σύμβουλο για θέματα που αφορούν ξένους ταξιδιώτες ώστοσο και πάλι δεν μπόρεσε να κάνει κάτι μίας και όπως μου είπε υπάρχει η επιλόγη έκδοσης transit visas απο το αεροδρόμιο αλλα αυτο αφορά μόνο αυτόυς που ακόμα δεν έχουν μπεί στο έδαφος της Ρώσικης Ομοσπονδοίας, επίσης με ενημέρωσε/προειδοποίησε οτι ήμουν παράνομος στην Ρωσία δεδομένου οτι δεν είχα ενεργή βίζα και οτι σε οποιοδήποτε κυβερνητικό γραφείο και αν απευθυνόμουν θα μπορούσαν να μου δώσουν πρόστιμο γι’αυτο (απο 2000 εώς 5000 ρούβλια).

Η ώρα ηταν ήδη 9 το βράδυ οπότε αποφάσισα οτι δεν μπορούσα να κανώ αυτήν την μέρα και οτι θα ξεκίναγα απο αυρίο το πρώι να παώ στο κέντρο της Μόσχας στο γραφείο για τις βίζες και οτι γίνει. Αφου περάσα το βράδυ στο αεροδρόμιο σε μια καρέκλα ψαχνωντάς πληροφορίες σχετικά με την εκδοσή βίζας και το πώς θα πάω στο κέντρο (ευτυχως στις αφίξεις υπάρχουν σχετικά άνετες καρέκλες και δωρεάν WiFi) με βρήκε το ξημέρωμα να περιμένω να περάσει η ώρα να πάει 11 που ηταν και η ώρα που θα ανόιγε το γραφείο που ήθελα. Κατα τίς 9 ξεκίνησα με το λεωφορείο εξω απο τις αφίξεις να με πηγαίνει σε μια στάση του μετρό και απο εκεί καπου κοντά στο γραφείο για την βίζα, ο καιρός κρύος, ακόμα στους δρόμους υπήρχε χίονι και έγω σχεδόν με τα καλοκαιρινά – αφού είχα πετάξει το jacket μου την προηγούμενη μέρα – και άϋπνος ευχόμουν να τελείωσουν γρήγορα τα βασανά μου για να πάω σε ένα hostel να κλείστω μεχρι να έρθει η μέρα της πτήσης.

Φτάνωντας στο γραφείο στην οδο Pakrovka 4, μια ατελείωτη ούρα με περίμενε ωστοσο χωρίς να έχω αλλη επιλογή περίμενα υπομονετικά για καμια ώρα μέχρι να συνομιλήσω με την υπάλληλο, της εξήγησα την ιστορία μου και της είπα οτι πρέπει να κάνουν κάτι γιατι δεν μπορώ να φύγω απο την χώρα, με τα πολλά μου είπε οτι θα μιλήσει με τον προιστάμενο να δούν την μπορει να γίνει, μού έδωσε ένα χαρτί να πάω να πληρώσω σε μια κοντινή τράπεζα 1000 ρούβλια για την μεταφορά της βίζας ή για την έκδοση νέας (δεν πολυ κατάλαβα). Πήγα στην τράπεζα και τα πλήρωσα και αφόυ τις έδωσα όλα τα χαρτία περίμενα στον χώρο αναμονής μέχρι να με φωνάξει, αυτο έγινε μετα απο κανά μισάωρο οποτε και μου ανακοίνωσε οτι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατι είμαι πάρανομα στήν Ρωσία και οτι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάω στο δικαστήριο και απο εκεί θα μπορόυσαν ίσως να μου δώσουν ενα χαρτί οτι παρόλο που είμαι παράνομα στην Ρωσια δεν θα με απελάσουν και θα μου δώσουν καποια βίζα εξόδου. Μετα απο όλα αύτα που είχα τραβήξει το μόνο που δεν ήθελα ηταν να τρέχω στα δικαστήρια της Ρωσίας οποτε πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Λευκορωσία. Πηραμέ το λεωφορείο για το αεροδρόμιο για να πάρουμε πίσω τις βαλίτσες που είχαμε αφήσει, και απο εκεί το τρένο για τον σταθμό Belorusskaya και απο εκεί το τρένο για το Μίνσκ. Πρίν φύγω απο το αεροδρόμιο ακύρωσα και το αεροποριό εισίτηριο και αποφάσισα να πετάξω απο άλλον προορίσμο. Τελικά βρήκα μια πτήση απο Μίνσκ για Ho Chi Minh με την Ethihad με 12 ώρες αναμονή στο Αμπού Ντάμπι με 420 Ευρώ….η επόμενη ανταπόκριση θα είναι απο εκεί.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Βίζα για το Ιράν (Visa for Iran)

Τρίτη, Ιανουάριος 7th, 2014

βίζα-ιράν

Πληροφορίες για την έκδοση βίζας για το Ιράν μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας: http://www.aeroporika.gr/traveller-guide/index_visa.htm#8

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 8.3/10 (4 votes cast)
FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Βιετνάμ Βίζα | Πληροφορίες για την Έκδοση Βίζας για Βιετνάμ

Πέμπτη, Απρίλιος 18th, 2013

Οι ‘Ελληνες πολίτες που ταξιδεύουν στο Βιετνάμ χρειάζονται έκδοση βίζας για την είσοδο τους στην χώρα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να βγάλει κανείς βίζα για το Βιετνάμ:

α) Απο την πρεσβεία στην Αθήνα.
β) Απ’ευθείας απο το αεροδρόμιο στο Βιετνάμ (αυτή η επιλογή προϋποθέτει την έκδοση VOA – Visa On Arrival – πριν την άφιξη σας στο Βιετνάμ.


Έκδοση βίζας απο την πρεσβεία στην Αθήνα.

Η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αθήνα βρίσκεται στην οδό Υακίνθων 50, 154 52, Π. Ψυχικό Τηλ: 2106128733 http://mofa.gov.vn/vnemb.gr

Για την έκδοση της βίζας θα χρειαστείτε:

– 2 φωτογραφίες σε μέγεθος διαβατηρίου (4×6 εκ.)
– Διαβατήριο με τουλάχιστον μια κενή σελίδα το οποίο να μην λήγει σε διάστημα 6 μηνών απο την ημερομηνία εξόδου απο την χώρα (Βιετνάμ).
– Αίτηση συμπληρωμένη δύο φορές που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ: Αίτηση Βίζας (PDF)
– Πληρωμή αντίτιμου για την βίζα.
– Voucher ξενοδοχείου και αεροπορικά εισιτήρια εισόδου/εξόδου απο την χώρα.


Έκδοση βίζας απο το αεροδρόμιο στο Βιετνάμ

Η εκδοση βίζας στο Βιετνάμ μπορεί να γίνει μόνο σε ένα απο τα τρία διεθνή αεροδρόμια της χώρας Hanoi, Ho Chi Minh City και Da Nang. Πρίν την άφιξη σας είναι απαραίτητη η έκδοση VOA (Visa On Arrival) η οποία μπορεί να γίνει online απο διάφορες ταξιδιωτικές σελίδες, δύο σελίδες που σας προτείνουμε είναι οι παρακάτω:

http://www.visavietnamcenter.com/
http://www.myvietnamvisa.com/

Η διαδικασία έκδοσης του εγγράφου VOA γίνεται σε διάστημα 2 εργάσιμων ημερών και υπάρχει και η επιλογή express σε μία εργάσιμη μέρα με έξτρα κόστος 10$. Το VOA είναι ένα επίσημο έγγραφο το οποίο έχει εγκριθεί απο τις αρμόδιες αρχές μετανάστευσης του Βιετνάμ και σας επιτρέπει την άφιξη σας στο αεροδρόμιο και την δυνατότητα να προχωρήσετε για την έκδοση της βίζας απ’ευθείας εκεί. Θα πρέπει να γνωρίζεται οτι σε περίπτωση που δεν έχετε βίζα και δεν έχετε το έγγραφο VOA η αεροπορική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί την επιβίβαση σας στο αεροπλάνο με προορισμό το Βιετνάμ.

Τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση του εγγράφου VOA είναι τα στοιχεία διαβατηρίου σας, η ημερομηνία εισόδου και η διάρκεια παραμονής στη χώρα και τέλος η online πληρωμή που πρέπει να κάνετε η οποία είναι ανάλογη της διάρκειας και του τύπου βίζας που αιτείστε.

Κόστος Έκδοσης VOA Online:

Απλής εισόδου για 1 μήνα: 17$
Απλής εισόδου για 3 μήνες: 25$
Πολλαπλής εισόδου για 1 μήνα: 20$
Πολλαπλής εισόδου για 3 μήνες: 30$

Έχωντας μαζί σας το διαβατήριο και εκτυπωμένο το έγγραφο VOA μπορείτε να κάνετε αίτηση βίζας στο αερδρόμιο του Βιετνάμ. Φτάνωντας στο αεροδρόμιο θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση βίζας που εάν θέλετε μπορείτε να την κατεβάστε εδώ: Αίτηση Βίζας (PDF) και να την έχετε συμπληρωμένη πριν την άφιξη σας μαζί με δύο φωτογραφίες (4×6εκ).

Στο αεροδρόμιο θα πρέπει επίσης να πληρώσετε το λεγόμενο stamping fee το οποίο είναι 45$ για την βίζα απλής εισόδου (1 ή 3 μήνες) και 95$ για την βίζα πολλαπλής εισόδου.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.4/10 (14 votes cast)
FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Βίζα για Λευκορωσία (Belarus Visa)

Πέμπτη, Νοέμβριος 18th, 2010

Πληροφοριες για εκδοση Βιζας για την Λευκορωσια εδω: http://www.aeroporika.gr/traveller-guide/index_visa.htm#2

Πληροφοριες για την εκδοση Βιζας για Λευκορωσια απο την πρεσβεια στο Βιλνιους, Λιθουανια εδω:
http://www.aeroporika.gr/blog/?p=1211

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 8.5/10 (6 votes cast)
FacebookTwitterGoogle+Pinterest

FacebookTwitterGoogle+Pinterest