ΒΙΖΑ - Πληροφορίες Γιά Την Έκδοση Βίζας Σε Διάφορες Χώρες Τού Κόσμου


Στην σελίδα αυτή θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την απαίτηση ή μή της έκδοσης Βίζας απο Έλληνες πολίτες σε διάφορες χώρες του κόσμου καθώς επίσης και τον τρόπο απόκτησης τής . Οι περισσότερες πληροφορίες αφορούν την έκδοση τουριστικής βίζας αλλά γιά κάποιες χώρες έχουμε συμπεριλάβει και πληροφορίες για άλλα είδη θεώρησης.

ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ

 Πληροφορίες

ΒΙΖΑ - VISA


ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (UKRAINE VISA )
Οι Έλληνες πολίτες με έγκυρο διαβατήριο δεν χρειάζονται Βίζα για να εισέλθουν στην Ουκρανία - ή για την διέλευση από το έδαφός της - για χρονικό διάστημα έως και 90 ημέρες. Η βίζα είναι απαραίτητη για τους Έλληνες οι οποίοι εισέρχονται στην Ουκρανία με σκοπό την εργασία, τη μόνιμη κατοικία, τις σπουδές αλλά και για όσους εργάζονται σε διπλωματικές αποστολές στην Ουκρανία ή με οποιονδήποτε άλλο σκοπό, εάν πρόκειται να παραμείνουν στην Ουκρανία για περισσότερο από 90 ημέρες.


ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (BELARUS VISA) - UPDATED 2019

Απο τις 24 Ιουλιου 2018 οι πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου μπορούν να ταξιδέψουν στη Λευκορωσία (Belarus) για διάστημα εώς 30 ημερών χώρις βίζα, βάση του προγράμματος free visa που περιλαμβάνει μία λίστα απο 80 χώρες. Η ελεύθερη είσοδος αφορά μόνο την άφιξη/αναχώρηση αεροπορικώς στο Αεροδρόμιο του Μίνσκ (MSQ) και για πτήσεις που φτάνουν εκτός Ρωσίας, δηλαδή η πτήση που φτάνει στο Μίνσκ να μήν έρχεται απο οποιαδήποτε άλλο αεροδρόμιο της Ρωσίας (αυτό γιατί δεν υπάρχει εσωτερικός έλεγχος διαβατηρίων μεταξύ Ρωσίας - Λευκορωσίας). Κατά την άφιξη σας θα πρέπει να έχετε διαβατήριο, ταξιδιωτική ασφάλιση γιά όλο το διάστημα παραμονής σας (που να καλύπτει την Λευκορωσία με κάλυψη απο 10,000€ και πάνω), εισιτήριο εξόδου απο την χώρα (υποχρεωτικά απο το αεροδρόμιο του Μίνσκ) και τέλος χρήματα για όλο το διάστημα παραμονής σας που αντιστοιχούν περίπου σε 23€ / ημέρα. Την ταξιδιωτική ασφάλιση μπορείτε να την βγάλετε απ’ευθείας στο αεροδρόμιο, τα γκισέ βρίσκονται ακριβώς πριν τον έλεγχο των διαβατηρίων και το κόστος ανέρχεται περίπου σε 0.5€ ανα ημέρα.


Έκδοση Βίζας στο Αεροδρόμιο
Οι πληροφορίες που ακολουθούν
αφορούν τον παλίο τρόπο απόκτησης βίζας πρίν έρθει σε ισχύ το προγράμμα free visa (οπώς περιγράφηκε παραπάνω) ή αν σκοπεύεται να εισέλθεται στην Λευκορωσία με λεωφορείο/τρένο/οδικώς ή απο άλλο αεροδρόμιο εκτός του Μίνσκ . Για να εκδώσετε βίζα η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η εξής:

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Λευκορωσία με αεροπλάνο μπορείτε να πάρετε την απαραίτητη Βίζα από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μινσκ - Airport “Minsk” (MSQ) . Τα ακόλουθα έγγραφα θα πρέπει να υποβληθούν κατά την άφιξη σας:

1) Πλήρως συμπληρωμένο
έντυπο αίτησης Βίζας (PDF), με μία πρόσφατη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου (PDF), τοποθετημένη στην προκαθορισμένη θέση του εντύπου της αίτησης στην επάνω δεξιά γωνία. Το έντυπο πρέπει να συμπληρωθεί πλήρως, χωρίς κενά. Εάν μια ερώτηση στο έντυπο δεν έχει ισχύ, συμπληρώστε  "N / A". Εάν η απάντηση είναι «κανένας», γράψτε "none". Το έντυπο πρέπει να φέρει την πρωτότυπη υπογραφή του αιτούντος η οποία πρέπει να είναι ευανάγνωστη. Συμπληρώστε το έντυπο με κεφαλαία γράμματα.
2) Διαβατήριο σε ισχύ με μια τουλάχιστον λευκή σελίδα. Η διάρκεια ισχύος του διαβατηρίου πρέπει να υπερβαίνει τη διάρκεια της αιτούμενης Βίζας για τουλάχιστον 90 ημέρες.
3) Απόδειξη πληρωμής (απ’ευθείας στο αεροδρόμιο): Το κόστος της Βίζας εξαρτάται από το είδος της αιτούμενης θεώρησης.
- Για
Τουριστική Βίζα διάρκειας έως και 30 ημέρες το κόστος είναι 90 Ευρώ
- Για
Transit Βίζα διάρκειας έως 48 ώρες το κόστος είναι 30 Ευρώ (μπορεί να χρειάζονται επιπλέον έγραφα υποστήριξης, εισιτήριο τελικού προορισμού, βίζα για Ρωσία, κτλ)
4) Επίσημη επιστολή υποστήριξης, που να επιβεβαιώνει/αποδεικνύει ότι έχετε κάνει κράτηση από τουριστική επιχείρηση της Λευκορωσίας ή επίσημη πρόσκληση από ξενοδοχείο, άτομο, οργανισμό της Λευκορωσίας.
5) Ιατρική ασφάλιση για όλη την διάρκεια της παραμονής σας. Μπορείτε να την αποκτήσετε στο αεροδρόμιο του Μίνσκ, το κόστος είναι περίπου 0,5€ ανα ημέρα.


Έκδοση Βίζας σε πρεσβεία ή προξενείο άλλης χώρας
Αν βρίσκεστε στο εξωτερικό και σε κάποια χώρα όπου υπάρχει πρεσβεία ή προξενείο της Λευκορωσίας (στην Ελλάδα δεν υπάρχει) μπορείτε να εκδώσετε εκεί την απαραίτητη βίζα για την είσοδο σας στην χώρα. Τα ίδια έγραφα που αναφέρθηκαν παραπάνω θα χρειαστεί να κατατεθούν στην πρεσβεία ή στο προξενείο, η διαφορά είναι ότι το κόστος είναι 60 Ευρώ (αντί 90 Ευρώ για την έκδοση στο αεροδρόμιο). Ο χρόνος έκδοσης της Βίζα είναι περίπου 5 εργάσιμες μέρες. Οι χώρες στις οποίες υπάρχουν πρεσβείες/προξενεία της Λευκορωσίας είναι οι παρακάτω:

Αυστρία, Αργεντινή, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Καναδάς, Τσεχία, Κινά, Εσθονία, Αίγυπτος, Γαλλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ινδία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Νότιος Αφρική, Σλοβακία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Σουηδία, Συρία, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Βιετνάμ.

-
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν πρόκειται να ταξιδέψετε με τρένο, αυτοκίνητο ή λεωφορείο στην Λευκορωσία δεν υπάρχει δυνατότητα να εκδώσετε Λευκορωσίκη βίζα εισόδου στα σύνορα.ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (HONG KONG VISA)
Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονται Βίζα για την είσοδο τους στο Χονγκ Κονγκ για παραμονή έως και 3 μήνες.ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ (TURKEY VISA)
- Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονται βίζα για την είσοδο τους στην Τουρκία. Η μέγιστη διάρκεια παραμονής χωρίς βίζα είναι 90 ημέρες.

- Οι Κύπριοι πολίτες χρειάζονται βίζα για να επισκεφτούν την Τουρκία, η βίζα μπορεί να εκδοθεί απευθείας και με συνοπτικές διαδικασίες κατά την είσοδο σας στην χωρά (αεροδρόμια, λιμάνια, συνοριακούς σταθμούς) και το κόστος αυτής είναι 15 Ευρώ και έχει ισχύ 30 ημέρες.ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΚΙΝΑ (CHINA VISA)
Οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στην Κίνα. Η βίζα μπορεί να εκδοθεί από την Κινεζική πρεσβεία ή προξενείο (στην Αθήνα η πρεσβεία βρίσκεται στην οδόΚρίνων 2α, Παλαιό Ψυχικό, 15452 Αθήνα,
τηλ. 210-6723282,6771212). Η έκδοση της τουριστικής βίζας έχει ισχύ 3 μήνες και αφορά παραμονή έως και 30 μέρες και κοστίζει 30 Ευρώ (εκδίδεται σε 4 εργάσιμες μέρες). Για έκδοση σε 2-3 μέρες το κόστος είναι 53 Ευρώ ενώ υπάρχει και επιλογή για επείγουσα βίζα με έκδοση σε 1 μέρα.

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ την
φορμα αιτησης βιζας (PDF), η τουριστική βίζα πρέπει να σημειωθεί με το γράμμα “L” οι άλλοι τύποι βίζας έχουν ως εξής “F” επιχειρηματική, “G”,“D” μόνιμου κάτοικου, “Z” εργασίας.

Επίσης θα πρέπει να έχετε μαζί σας διαβατήριο σε ισχύ με τουλάχιστον μια λεύκη σελίδα, το διαβατήριο πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά από την ημερομηνία λήξης της βίζα που αιτείστε, επίσης θα χρειαστείτε μία
πρόσφατη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου (PDF).

Επίσης κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάου – τα όποια αποτελούν Ειδικές Διοικητικές Περιοχές της Δημοκρατίας της Κίνας – είναι ότι με την είσοδο σας στις περιοχές αυτές είναι σαν να εγκαταλείπετε το έδαφος τη Κίνας και το διαβατήριο σας θα σφραγιστεί, αν επιθυμείτε εισελθετε ξανά στην Κινά θα χρειαστείτε βίζα τύπου πολλαπλής εισόδου.ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ (INDONESIA VISA)

Από τις 28 Μαΐου 2007 οι Έλληνες και Κύπριοι πολίτες μπορούν να εκδώσουν   την απαραίτητη βίζα για την είσοδο τους στην Ινδονησία, απευθείας από το σημείο εισόδου τους στην χώρα (αεροδρόμιο, λιμάνι). Βέβαια αυτό αφορά μόνο την έκδοση τουριστικής βίζας.


Αν επιθυμείτε μπορείτε να εκδώσετε την Βίζα στην πρεσβεία της Ινδονησίας. Στην Αθήνα η πρεσβεία βρίσκεται στην διεύθυνση Λεωφόρος Μαραθωνοδρόμων 99, Παλαιό Ψυχικό, Τ.Κ.15452, (τηλ. 2106774692, 2106742345

fax: +302106756955). Το τμήμα έκδοσης βίζας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 13.00.


Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:


1) Διαβατήριο σε ισχύ με μια τουλάχιστον λευκή σελίδα. Η διάρκεια ισχύος του διαβατηρίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 μήνες μετά από την προγραμματισμένη είσοδο σας στην Ινδονησία.


2) Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης βίζας (Κατεβάστε το έντυπο σε PDF)


3) Δυο πρόσφατες φωτογραφίες, μεγέθους διαβατηρίου


4) Εισιτήριο Επιστροφής


5) Το αντίτιμο του τύπου βίζας που αιτείστε


- Για τουριστική βίζα μεγίστης διάρκειας παραμονής 30 ημερών το κόστος είναι 25$


- Για τουριστική βίζα μεγίστης διάρκειας παραμονής 7 ημερών το κόστος είναι 10$


Ο χρόνος έκδοσης της βίζας στην πρεσβεία είναι 3-5 εργάσιμες μέρες.


ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΗΠΑ)

Από τις 5 Απριλίου 2010 η Ελλάδα μπήκε στο Πρόγραμμα Κατάργησης Βίζας των ΗΠΑ - Visa Waiver Program (VWP) - και πλέον οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ χωρίς βίζα. Το πρόγραμμα αυτό αφορά μόνο τουριστικά και επαγγελματικά ταξίδια η διάρκεια των οποίων δεν υπερβαίνει τις 90 ημέρες. Για να μπορέσουν οι ταξιδιώτες να κάνουν χρήση του προγράμματος Visa Waiver  (VWP) θα πρέπει να διαθέτουν το νέο τύπο διαβατηρίου που περιέχει ηλεκτρονικό τσιπ και να έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

Επίσης απαιτούνται κάποιες ενέργειες από την μεριά των ταξιδιωτών οι οποίες  περιγράφονται παρακάτω:


Ηλεκτρονική αίτηση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα για Ταξιδιωτική Εξουσιοδότηση (ESTA). Η αίτηση αυτή πρέπει να γίνει τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση, για να κάνετε την αίτηση επισκεφθείτε την σελίδα https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εκτυπώσουν την έγκριση στην αίτηση ταξιδιωτικής άδειας όπου θα λάβουν και να την έχουν μαζί τους στο αεροδρόμιο, στην έγκριση θα εμφανίζεται ο αριθμός αίτησης ταξιδιωτικής άδειας καθώς και η επιβεβαίωση της κατάστασης τους στο ESTA.


Η διαδικασία της αίτησης αποτελείτε από τα εξής βήματα:

1) Συμπλήρωση της αίτησης στα Αγγλικά
2) Υποβολή της αίτησης
3) Καταχώριση του αριθμού αίτησής σας
4) Πραγματοποίηση πληρωμής (Πριν ξεκινήσετε την υποβολή βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας μια ισχύουσα πιστωτική κάρτα. Για την αίτηση  γίνονται αποδεκτές μόνο οι ακόλουθες πιστωτικές κάρτες: MasterCard, VISA, American Express και Discover)

5) Προβολή κατάστασης της αίτησής σας


Το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσετε αποτελείτε από δυο είδη χρεώσεων:

- Αντίτιμο Επεξεργασίας Αίτησης που ανέρχεται σε 4$
- Αντίτιμο Έγκρισης Αίτησης που ανέρχεται σε 10$

Επιπλέον πληροφορίες:
- Στην περίπτωση που η αίτηση σας δεν εγκριθεί μπορείτε να κάνετε αίτηση χορήγησης βίζας στην πρεσβεία.

- Η ταξιδιωτική άδεια (έγκριση του συστήματος ESTA) ισχύει για διάστημα 2 χρόνων ή μέχρι να λήξει το διαβατήριο σας (όποιο από τα δυο συμβεί πρώτα)

- Αν ήδη έχετε βίζα για της ΗΠΑ δεν χρειάζεται να κάνετε αίτηση στο σύστημα ESTA.ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΙΡΑΝ
Οι Έλληνες πολίτες για να εισέλθουν στο Ιράν, θα πρέπει να έχουν διαβατήριο και βίζα (θεώρηση). Μπορείτε να εκδόσετε την βίζα απο την Ιρανική πρεσβεία στην Αθηνα (διεύθυνση Στρατ. Καλλάρη 16, Ψυχικό, 210 6741436) είτε με τις καταλληλές διαδικασίες να αιτηθείτε βίζα για παραμονή εώς 14 ημέρες σε ενα απο τα ακόλουθα αεροδρόμια κατα την άφιξη σας:

IKA : Τεχεράνη (Imam Khomeini)
THR : Τεχεράνη (Mehrabad)

MHD : Mashad

SYZ : Σιράζ

TBZ : Tabriz

ISF : Ισφαχάν


Για την αιτηση στο αεροδρόμιο (Visa on Arrival) θα χρειαστούν:


1) Εισιτήριο μετ’επιστροφής, διαβατήριο σε ισχύει τουλάχιστον 6 μήνες πριν την λήξη του και φωτογραφία διαβατηρίου.

2) 50€ για την έκδοση βίζας.

3) Η αίτηση για βίζα στο αεροδρόμιο ισχύει για τουριστική βίζα και μονο.

4) Συμπληρωμένη αίτητση βίζας που μπορειτε να την κατεβάσετε εδω: Αίτηση βίζας (PDF)

5) Ιατρική ασφάλιση που να καλύπτει όλο το χρονικό διάστημα παραμονής σας στο Ιράν.

6) Έγγραφο προ-έγκρισης για την απόκτηση βίζας στο αεροδρόμιο το οποίο μπορειτε να το αιτηθείτε ηλεκτρονικά απο την σελιδα http://www.iranianvisa.com/uponarr.htm. Tο κόστος ειναι 78$ και για την έκδοση του χρειάζεται περίπου 7 ημέρες. Θα σας αποσταλεί επίσης ένα έγγραφο με το οποιο θα μπορέσετε να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο (δεδομένου οτι δεν θα έχετε βίζα στο διαβατήριο σας).Έκδοση βίζας απο την πρεσβεία (Συνίσταται)


Για την έκδοση βίζας απο την πρεσβεία θα χρειαστείτε:


1) Εισιτήριο μετ’επιστροφής (αντίγραφο), διαβατήριο σε ισχύει τουλάχιστον 6 μήνες πριν την λήξη του (original + αντιγραφο), φωτογραφία διαβατηρίου.

2) 50€ για την έκδοση βίζας.

3) Συμπληρωμένη αίτητση βίζας που μπορειτε να την κατεβάσετε εδω: Αίτηση βίζας (PDF)

4) Ιατρική ασφάλιση που να καλύπτει όλο το χρονικό διάστημα παραμονής σας στο Ιράν.

5) Στην άιτηση βίζας θα πρέπει να συμπληρώσετε την διεύθυνση διαμονής σας στο Ιράν (π.χ ξενοδοχείο ή φιλοξενούμενο πρόσωπο).ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΜΙΑΝΜΑΡ (ΒΙΡΜΑΝΙΑ)

Οι Έλληνες και Κύπριοι κάτοχοι διαβατηρίων για να εισέλθουν στην Μιανμάρ (Βιρμανία) χρειάζονται βίζα, η οποία μπορεί να αποκτηθεί απ’ευθείας απο το αεροδρόμιο αφού πρώτα κάνετε online αίτηση βίζας η οποιά και θα επικυρωθεί κατα την άφιξη σας στην Μιανμάρ . Η online αίτηση για την εκδοση της βίζας ισχύει μόνο για την είσοδο σας σε ένα απο τα τρία διεθνή αεροδρόμια της χώρας (Γιανγκόν, Μανταλέι και Nay Pyi Taw) και ισχύει για διάστημα 3 μηνών ενώ η διάρκεια παραμονής σας στην χώρα μπορεί να είναι μέχρι 28 ημέρες και το κόστος ανέρχεται σε 50$.


Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που μπορείτε να κάνετε την αίτηση για βίζα αλλά ίσως η καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή είναι μέσω της κυβερνητικής σελίδας http://www.evisa.moip.gov.mm


Για την αίτηση θα χρειαστείτε τα στοιχεία διβατηρίου σας - το οποίο πρέπει να έχει τουλάχιστον μία κενή σελίδα και να μήν λήγει σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών απο την ημερομηνία έξοδου σας απο την χώρα - μια φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή (δεν είναι απαραίτητο να έχει τις αυστηρές προδιαγραφές των φωτογραφιών διαβατηρίου) και φυσικά την πληρωμή που μπορείτε να κάνετε online. Επίσης κατά την διάρκεια συμπλήρωσης της άιτησης θα πρέπει να συμπληρώσετε το όνομα και την διευθύνση του ξενοδοχείου που θα διαμέινετε. Η αιτήση βίζας εγγρίνεται σε διάστημα 3 εργάσιμων ημερών οπότε και θα σας αποσταλεί email με την επιβεβαίωση της έγγρισης που θα χρειαστεί να την τυπώσεται και να την έχετε μαζί σας.


Κατά την άφιξη σας στην Μιανμάρ η ολή διαδικασία είναι απλούστατη και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε κατευθείαν στον έλεγχο διαβατηρίων απο όπου θα σας βάλουν την σφραγίδα-βίζα για την είσοδο σας, η όλη διαδικασία κρατάει μόνο 2-3 λεπτά και να σημειώσουμε οτι θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα εισιτήρια επιστροφής/εξόδου απο την χώρα. Εδώ καλό ειναι να σημειώσουμε οτι κατα την άφιξη σας μην μπερδευτείτε και σταματήσετε στα κιόσκια που αναγράφουν e-visa αυτά αφορούν αυτούς που θέλουν να αιτηθούν βίζα απέυθείας στο αεροδρόμιο και δεν έχουν την εγκεκριμένη αιτηση, προχωρήστε απέυθειας στον έλεγχο διαβατηρίων.


ΟΥΚΡΑΝΙΑ              ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ              ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ              ΚΙΝΑ              ΜΙΑΝΜΑΡ              ΗΠΑ              ΒΙΕΤΝΑΜ              ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ              ΤΟΥΡΚΙΑ              ΙΡΑΝ

© 2008 - 2024 Aeroporika.gr - All Rights Reserved

Aeroporika.gr - Το ταξίδι ξεκινάει εδώ...

Εμπορικό Σήμα: AEROPORIKA.GR,  Αριθμός Σήματος: 211012

NEW