Qatar Airways | Αποκλειστική προσφορά διάρκειας 48 ωρών για καταπληκτικούς προορισμούς.

Εμπνευστείτε και κάντε το πρώτο βήμα προς την επόμενη περιπέτειά σας με τις αποκλειστικές προσφορές μας μέσω διαδικτύου, διαθέσιμες μόνο για 48 ώρες. Τώρα είναι η ευκαιρία σας να δείτε περισσότερα από την ομορφιά του κόσμου με ναύλους από 499€.

Προγραμματίστε το ταξίδι σας γνωρίζοντας ότι σας παρέχουμε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και εγγυημένη ευελιξία.*

Πετάξτε με ασφάλεια μαζί μας στο επεκτεινόμενο δίκτυο μας με περισσότερους από 130 προορισμούς παγκοσμίως.

Μην χάσετε αυτή την προσφορά καθώς οι ειδικοί μας ναύλοι έχουν διάρκεια μόνο 48 ώρες.
Κάντε κράτηση μέχρι 21 Ιουλίου 2021 για ταξίδια από 20 Ιουλίου 2021 μέχρι 31 Μαΐου 2022.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Delta Air Lines προσθέτει νέες πτήσεις προς την Ελλάδα

Η Delta Air Lines ανακοίνωσε νέες πτήσεις προς την Ελλάδα από τον  μεγαλύτερο αερολιμένα της στην Ατλάντα. Καθώς η χώρα ανοίγει και πάλι για τον τουρισμό, ανεξάρτητα από το αν οι επιβάτες είναι εμβολιασμένοι ή όχι, η Delta θα παρέχει  αυτό το καλοκαίρι πτήσεις για Αθήνα από δυο αερολιμένες. Οι πρώτες πτήσεις για Ελλάδα θα ξεκινήσουν τον Μάιο, καθώς η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που είναι ανοιχτή για τους Αμερικανούς τουρίστες.

Η Delta προσθέτει νέες πτήσεις για Ελλάδα

Από τις 2 Ιουλίου, η Delta θα πετά για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας (ATH) από τον μεγαλύτερο αερολιμένα της, το Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον (ATL) παρέχοντας ημερήσιες υπηρεσίες. Η πτήση αυτή πραγματοποιήθηκε τελευταία φορά το 2011 και θα δώσει στην εταιρεία την δυνατότητα να παρέχει συνδέσεις σε πάνω από 140 πόλεις των ΗΠΑ από τον μεγαλύτερο αερολιμένα της.

Η συγκεκριμένη πτήση θα αποκαταστήσει τα δρομολόγια προς Ελλάδα από τις 28 Μαΐου. Η Delta θα πετά καθημερινά προς το ΑΤΗ από το Διεθνές Αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Από την Νέα Υόρκη, οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται με 44 πόλεις των ΗΠΑ.

Η νέα αυτή πτήση, ωστόσο, δεν αποτελεί επέκταση των υπηρεσιών. Στο παρελθόν η  Delta είχε προβλέψει τη διενέργεια δυο ημερήσιων πτήσεων μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας. Προς το παρόν μια ημερήσια πτήση θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Ατλάντα. Οι πτήσεις θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της Delta.

Η μεταφορά από τη Νέα Υόρκη θα επιτρέψει στη Delta να παρέχει περισσότερες συνδέσεις εξορθολογίζοντας παράλληλα το τοπίο του ανταγωνισμού. Η American Airlines έχει προγραμματίσει να εγκαινιάσει μια νέα πτήση για Αθήνα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την JetBlue. Παράλληλα, τόσο η Emirates όσο και η United προγραμματίζουν καθημερινές πτήσεις για Αθήνα από το Newark.

Τα αεροσκάφη

Η Delta χρησιμοποιεί υπερατλαντικά αεροσκάφη για όλες τις πτήσεις προς Αθήνα. Και οι δυο πτήσεις θα διενεργούνται με αεροσκάφη 293-θέσεων Airbus A330-300. Τα αεροσκάφη αυτά παρέχουν τρεις διαφορετικές εμπειρίες. Μπροστά, υπάρχουν 34 θέσεις κατηγορίας business class που μπορούν να κλίνουν σε οριζόντια θέση, με εμπορική ονομασία Delta One, σε διαμόρφωση 1-2-1. Δεν πρόκειται  για την καμπίνα διακεκριμένης θέσης Delta One Suite αλλά για το νέο προϊόν της εταιρείας με διάταξη σε σχήμα αντίστροφου «ψαροκόκαλου». Στη συνέχεια ακολουθούν 40 θέσεις Comfort+, που συνιστούν το νέο προϊόν οικονομικής θέσης της Delta με επιπλέον χώρο για τα πόδια. Τέλος, παρέχονται 219 θέσεις στην κανονική οικονομική θέση. Οι δυο αυτές κατηγορίες έχουν τη μορφή 2-4-2.

Η Delta χρησιμοποιεί υπερατλαντικά αεροσκάφη για όλες τις πτήσεις προς Αθήνα. Και οι δυο πτήσεις θα διενεργούνται με αεροσκάφη 293-θέσεων Airbus A330-300. Τα αεροσκάφη αυτά παρέχουν τρεις διαφορετικές εμπειρίες. Μπροστά, υπάρχουν 34 θέσεις κατηγορίας business class που μπορούν να κλίνουν σε οριζόντια θέση, με εμπορική ονομασία Delta One, σε διαμόρφωση 1-2-1. Δεν πρόκειται  για την καμπίνα διακεκριμένης θέσης Delta One Suite αλλά για το νέο προϊόν της εταιρείας με διάταξη σε σχήμα αντίστροφου «ψαροκόκαλου». Στη συνέχεια ακολουθούν 40 θέσεις Comfort+, που συνιστούν το νέο προϊόν οικονομικής θέσης της Delta με επιπλέον χώρο για τα πόδια. Τέλος, παρέχονται 219 θέσεις στην κανονική οικονομική θέση. Οι δυο αυτές κατηγορίες έχουν τη μορφή 2-4-2.

Όλες οι θέσεις έχουν πρόσβαση σε Wi-Fi, ρεύμα, και on-demand ψυχαγωγία στην πλάτη του καθίσματος. Η Delta παρέχει στους επιβάτες της συμπληρωματικά υπηρεσία δωρεάν μηνυμάτων μέσα από επιλεγμένα κανάλια. Άλλοι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν Wi-Fi για να παραμένουν συνδεδεμένοι μέσω email ή social media.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Σε πτώχευση η Czech Airlines – το δικαστήριο καλεί τους πιστωτές να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους

Czech Airlines
Czech Airlines

Το Δημοτικό Δικαστήριο της Πράγας κήρυξε σε πτώχευση την αεροπορική εταιρεία Czech Airlines (CSA). Το δικαστήριο κάλεσε επίσης όλους του πιστωτές να διαβιβάσουν τα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία οφείλει περίπου 82 εκατομμύρια δολάρια και δεν έχει λάβει καμία κρατική ενίσχυση ή δάνειο.

Η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί με μειωμένο ωράριο έως την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2021 η Czech Airlines (CSA) υπέβαλε αίτημα για αναδιοργάνωση στο Δημοτικό Δικαστήριο της Πράγας σύμφωνα με  Νόμο περί Αφερεγγυότητας. Το αίτημα για αναδιοργάνωση υποβλήθηκε λόγω του τερματισμού του έκτακτου μορατόριουμ και έχοντας εξαντλήσει κάθε πιθανότητα επίλυσης αυτής της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που προκλήθηκε από την παγκόσμια κρίση στον τομέα των αερομεταφορών λόγω της πανδημίας COVID-19. Σκοπός της διαδικασίας αναδιοργάνωσης είναι η διάσωση της εταιρείας και η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τους πιστωτές.

Πριν από την COVID-19, η CSA ήταν μια επικερδής επιχείρηση. Η πανδημία και οι συναφείς έκτακτοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο από τις κυβερνήσεις, έπληξαν σημαντικά την πιστοληπτική ικανότητα της CSA.  Παρά τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η CSA δεν έλαβε καμία οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση σε αντίθεση με τους άμεσους ανταγωνιστές της, οι οποίοι έλαβαν αντίστοιχη ενίσχυση από τις κυβερνήσεις τους σύμφωνα με τη σύσταση ΕΚ και, ως εκ τούτου, η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με άνισο και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η Τσεχία αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διάσωση της CSA η οποία αποτελεί την πέμπτη αρχαιότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι οι μέτοχοι δήλωσαν έτοιμοι να προβούν στην οικονομική διάσωση της CSA.

Από τις 28 Αυγούστου του 2020, η Czech Airlines και η μητρική της εταιρεία Smartwings ζητούν από την κυβέρνηση της Τσεχίας να υλοποιήσει το πρόγραμμα αποζημίωσης πελατών χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων “COVID-αεροπορικές μεταφορές” παρόμοια με άλλα κυβερνητικά προγράμματα, όπως τα COVID – BUS, COVID – διαμονή ή COVID – τουρισμός. Η CSA και η Smartwings ζήτησαν επίσης από την κυβέρνηση της Τσεχίας παροχή οικονομικής στήριξης για την κάλυψη 7.198 πτήσεων που ακυρώθηκαν κατά την περίοδο έκτακτης ανάγκης ανάμεσα στις 14 Μαρτίου 2020 και στις 24 Μαΐου 2020, οπότε η CSA αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία της. Η εξήγηση που δόθηκε σχετικά με την αδυναμία χορήγησης οικονομικής στήριξης ή δρομολόγησης κάποιου προγράμματος αποζημίωσης σχεδιασμένου για μια εταιρεία, στερείται λογικής και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη στήριξη που παρέχεται σε αεροπορικές εταιρείες άλλων κρατών.

Η μητρική εταιρεία Smartwings αντιμετωπίζει την τρέχουσα κατάσταση υπό το καθεστώς ενός τακτικού μορατόριουμ με τη στήριξη των πιστωτών της. Η λειτουργία και των δυο εταιρειών συνεχίζεται αδιάλειπτα και τόσο η CSA όσο και η Smartwings εκτελούν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις τους ενώ και οι δυο εταιρείες επανεκτελούν περαιτέρω δρομολόγια σύμφωνα με την επιδημιολογική κατάσταση και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλονται από τις αντίστοιχες χώρες.

Και οι δυο εταιρείες σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο πλαίσιο μιας κοινής λύσης που θα οδηγήσει στη διάσωση τους και θα είναι πιο ευνοϊκή για τους πιστωτές. Η προτεινόμενη αναδιοργάνωση αποτελεί την τελευταία επιλογή για τη διάσωση της εταιρείας εκτός αν η κυβέρνηση της Τσεχίας επανεξετάσει την προσέγγιση της.

Η κλάδος των αεροπορικών μεταφορά έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. Λόγω της κρίσης του κορο(ω)νο/αϊού, τόσο η CSA όσο και η Smartwings αναγκάστηκαν να τερματίσουν περισσότερες από 600 συμβάσεις εργαζομένων και να εφαρμόσουν διάφορα μέτρα αναδιάρθρωσης.

Η CSA επρόκειτο να εγκαινιάσει τη λειτουργία ενός από τα πλέον σύγχρονα και αποδοτικά αεροσκάφη, ενός Airbus νέας γενιάς, έως τα τέλη του 2020. Η στρατηγική της εταιρείας προϋπέθετε την επέκταση του δικτύου προορισμών και διαδρομών, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων.

Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που κηρύχθηκε σε συνδυασμό με τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν λόγω της έξαρσης του κορο(ω)νο/αϊού, ζημίωσε την CSA κατά 1,57 δις. τσεχικές κορόνες (CZK) και οδήγησε σε άνευ προηγούμενου πτώση των εσόδων της εταιρείας σε ποσοστό περίπου 20% του προηγούμενου έτους.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Έρχονται πτήσεις για Κίνα μέσω Καζακστάν από την Wizz Air;

Η Wizz Air θα μπορούσε σύντομα να ξεκινήσει πτήσεις στην Κίνα μέσω Καζακστάν

Η Wizz Air ενδέχεται να ξεκινήσει να παρέχει σύντομα προγραμματισμένες πτήσεις προς την Κίνα, εκτελώντας πτήσεις από Βουδαπέστη για Πεκίνο με ενδιάμεση στάση στο Νουρ-Σουλτάν, την πρωτεύουσα του Καζακστάν. Οι πτήσεις αυτές θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την επανέναρξη των πτήσεων της Wizz Air στο Καζακστάν από Ουγγαρία φέτος τον Ιούνιο.

Ουγγαρία – Κίνα μέσω Καζακστάν

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, δήλωσε σε ενημέρωση τύπου χθες στο Καζακστάν ότι η Wizz Air θα επανεκκινήσει τις πτήσεις ανάμεσα σε Βουδαπέστη και Νουρ-Σουλτάν τον Ιούνιο. Αμέσως μετά δήλωσε ότι η εταιρεία θα εγκαινιάσει επίσης πτήσεις από Βουδαπέστη για Νουρ-Σουλτάν και στη συνέχεια για Πεκίνο, αφήνοντας ισχυρούς υπαινιγμούς ότι η Wizz Air ενδέχεται να πραγματοποιήσει σύντομα τακτικές πτήσεις για Κίνα.

O Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó, δήλωσε:

«Η απευθείας αεροπορική επικοινωνία ανάμεσα στις πρωτεύουσες – Βουδαπέστη και Νουρ Σουλτάν – θα αποκατασταθεί φέτος τον Ιούνιο ενώ θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις Βουδαπέστη-Νουρ-Σουλτάν-Πεκίνο».

Σε περίπτωση που συμβεί πραγματικά κάτι τέτοιο, οι πτήσεις της γραμμής Βουδαπέστη-Νουρ-Σουλτάν-Πεκίνο-Νουρ-Σουλτάν-Βουδαπέστη θα πραγματοποιούνται με Airbus της σειράς αεροσκαφών A320. Η μοναδική ενδιάμεση στάση στο Καζακστάν αποτελεί για τα αεροσκάφη στενής ατράκτου που πετούν από Ευρώπη με προορισμό την Κίνα τυπικό τρόπο ολοκλήρωσης του ταξιδιού τους. Η FlyBosnia, για παράδειγμα, πραγματοποίησε πέρυσι μια πτήση με αεροσκάφος A319 από Σαράγιεβο προς Πεκίνο με ενδιάμεση στάση στην Καραγάντα του Καζακστάν.  

Η Wizz Air δεν έχει εκτελέσει πτήσεις από τη Βουδαπέστη προς το Καζακστάν από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Προς το παρόν δεν εκτελούνται απευθείας επιβατικές πτήσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις πιο πολυπληθείς πόλεις του Καζακστάν, όπως το Νουρ-Σουλτάν και την Αλμάτι. Επίσης δεν εκτελούνται προσωρινά πτήσεις ανάμεσα σε Ουγγαρία και Καζακστάν, αλλά στις 5 Ιουνίου η Wizz Air προτίθεται να προβεί στην επανέναρξη του δρομολογίου Βουδαπέστη-Νουρ-Σουλτάν με αεροσκάφος της σειράς A320. Τα στοιχεία που έχουμε από τη σειρά RadarBox.com δείχνουν ότι η τελευταία πτήση της Wizz Air μεταξύ Βουδαπέστης και Νουρ-Σουλτάν (Αστάνα) πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2020.

Ανάγκη διμερούς συμφωνίας

Δε θα μας προκαλούσε μεγάλη έκπληξη, αν η Wizz Air αποφάσιζε να εγκαινιάσει πτήσεις από Βουδαπέστη για Πεκίνο, όπως επίσης δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη αν χρησιμοποιούσε το Καζακστάν ως ενδιάμεση στάση, ώστε να είναι εφικτή η εκτέλεση του δρομολογίου. Υπάρχει, ωστόσο, ένας ανασταλτικός παράγοντας στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου: θα πρέπει να έχει συναφθεί διμερής συμφωνία, η οποία να δίνει τη δυνατότητα σε αεροπορικές εταιρείες τρίτων χωρών, όπως η Wizz Air να εκτελούν πτήσεις ανάμεσα στο Καζακστάν και την Κίνα.

Προσωρινά δεν εκτελούνται απευθείας επιβατικές πτήσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και τη Βουδαπέστη. Ούτε στο μέλλον προβλέπεται να υπάρχουν διαθέσιμες πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ουγγαρίας.

Η Shanghai Airlines εκτελούσε στο παρελθόν πτήσεις από Σαγκάη προς Βουδαπέστη, αλλά η αεροπορική εταιρεία ανέστειλε την παροχή αυτής της υπηρεσίας στις 10 Φεβρουαρίου του 2020. Η Hainan Airlines ανέστειλε επίσης τις δικές της πτήσεις από Τσόνγκτσινγκ προς Βουδαπέστη. Η Air China ήταν η τελευταία εταιρεία που ανέστειλε πτήσεις. Αυτό συνέβη το Μάρτιο του 2020, οπότε και εκτέλεσε για τελευταία φορά την ετήσια υπηρεσία τριών πτήσεων την εβδομάδα μεταξύ Βουδαπέστης και Πεκίνου.Η Air China ήταν η τελευταία που ανέστειλε πτήσεις από Κίνα προς Βουδαπέστη το Μάρτιο του 2020.

Η Wizz Air συνεχίζει να επεκτείνεται εκτός Ευρώπης

Η Wizz Air συνεχίζει να επεκτείνεται εκτός Ευρωπαϊκής Αγοράς. Σε χθεσινή ανακοίνωση της η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η θυγατρική της στη Μέση Ανατολή, η Wizz Air Abu Dhabi, θα δρομολογήσει απευθείας πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι (AUH) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν (TLV) το Μάιο.

Η Wizz Air σχεδιάζει να παρέχει αρχικά τρεις πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη, Πέμπτη, και Κυριακή με εισιτήρια χωρίς επιστροφή που θα ξεκινούν από Dh99 (26,95 δολάρια). Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια μέρα που η Etihad πραγματοποίησε τη δική της ιστορική πτήση από το Ισραήλ στο Άμπου Ντάμπι.

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο; Πιστεύετε ότι η Wizz Air θα προχωρήσει πραγματικά στην εκτέλεση πτήσεων από Βουδαπέστη προς Πεκίνο με ενδιάμεση στάση στο Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν; Πείτε μας τη γνώμη σας και αφήστε τα σχόλια σας πιο κάτω.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Air France πρσθέτει νέα δρομολόγια για την Ελλάδα

Το Airbus A350, το νέοτερο απόκτημα της Air France’s.

Η Air France λέει ότι θα αυξήσει τις πτήσεις της σε καλοκαιρινούς προορισμούς «για να υποστηρίξει τη σταδιακή ανάκαμψη των ταξιδιών οπου αναμένεται κατά τη θερινή περίοδο.» Αυτό είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που είδαμε με την TAP Air Portugal την τελευταία εβδομάδα.

14 νέες διαδρομές για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική

Στο υπάρχον πρόγραμμα πτήσεων της Air France προστέθηκαν 14 νέα δρομολόγια προς προορισμούς στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Έχουν ως εξής:

 • Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ από / προς τις Ταγγέρες και Αγκαντίρ (Μαρόκο), Μοναστήρ (Τυνησία), Βαλέτα (Μάλτα), Λας Πάλμας (Κανάριοι Νήσοι, Ισπανία), Κέρκυρα και Ρόδο (Ελλάδα) από τις 5 Ιουλίου.
 • Παρίσι-Ορλί προς / από Μπάρι (Ιταλία) από τις 31 Μαΐου, Ίμπιζα (Ισπανία) και Αλγέρι (Αλγερία) από τις 28 Ιουνίου.
 • Μασσαλία-Προβηγκία από / προς την Κατάνια (Ιταλία) από τις 26 Ιουνίου και την Κέρκυρα (Ελλάδα) από τις 19 Ιουλίου.
 • Nice-Côte d’Azur από / προς το Λονδίνο Heathrow (UK) και Τύνιδα (Τυνησία) από τις 28 Ιουνίου.

Οκτώ νέες εσωτερικές διαδρομές

Από τις 41 εποχιακές εσωτερικές διαδρομές της Air France, θα υπάρχουν οκτώ νέα δρομολόγια:

 • Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ από / προς Αζαξιό, Μπαστιά, Καλβί και Φιγκάρι από 5 Ιουνίου 2021
 • Περπινιάν από / προς το Μπρεστ, το Στρασβούργο και τη Νάντη από τις 25 Ιουνίου 2021
 • Μπιαρίτζ από / προς Caen από τις 25 Ιουνίου 2021
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

7-ήμερο Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα για την Ιορδανία


Ιορδανία
Ιορδανία

Επταήμερο ταξιδιωτικό πρόγραμμα στην Ιορδανία

Παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικά μνημεία, εντυπωσιακά τοπία ερήμου, φιλικοί άνθρωποι, νόστιμο φαγητό και εγγυημένη λιακάδα – υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς την Ιορδανία. Αν και, εδώ που τα λέμε, ήταν η περίφημη θέα του Θησαυροφυλακίου της Πέτρας μέσα από το βραχώδες φαράγγι Σικ στην ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» που μου έδωσε την ιδέα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θα θέλατε να την επισκεφτείτε, η Ιορδανία είναι ιδανικός προορισμός για road trip, καθώς διαθέτει ένα άρτιο οδικό δίκτυο (αν και χρειάζεται προσοχή στις διαμορφώσεις μείωσης ταχύτητας (σαμαράκια)) και φθηνά καύσιμα. Αν, λοιπόν, θέλετε να απολαύσετε τους καλύτερους προορισμούς στην Ιορδανία μέσα σε μια εβδομάδα, εδώ μπορείτε να βρείτε το ιδανικό 7-ήμερο ταξιδιωτικό πρόγραμμα για την Ιορδανία – με όλα όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε και προτάσεις διαμονής στη διαδρομή.

Ημέρα 1η: Άφιξη στο Αμάν

Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Queen Alia του Αμμάν  και παραλαβή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου (καλό είναι επίσης να ενοικιάσετε GPS ή να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή χάρτη καθώς η πλοήγηση στο Αμμάν δημιουργεί σύγχυση – υπάρχουν πολλοί κυκλικοί κόμβοι!). Αν φτάσετε αρκετά νωρίς μπορείτε να περάσετε το απόγευμα εξερευνώντας κάποια από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Αμμάν. Επισκεφθείτε το Ρωμαϊκό θέατρο και ανεβείτε στην ακρόπολη λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στις στέγες της πόλης. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε στην οδό Rainbow για δείπνο – στην περιοχή αυτή είναι συγκεντρωμένα πολλά καφέ, μπουτίκ και ρεστοράν όπου μπορείτε να χαζέψετε τους περαστικούς.

Αμμάν
Αμμάν

Που να μείνετε στο Αμμάν:
Στο Αμμάν θα βρείτε πολλές μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων με παρόμοιο σχεδόν στιλ και εγκαταστάσεις, και ο ανταγωνισμός αυτός συνεπάγεται συχνά συμφέρουσες λύσεις με λίγο ψάξιμο. Εμείς μείναμε στο Le Meridien με περίπου 120 ευρώ, το οποίο διαθέτει εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, κάνα δυο εστιατόρια και χώρο δωρεάν στάθμευσης. Παρόμοια σε μέγεθος και κόστος είναι επίσης τα ξενοδοχεία Kempinski, Intercontinental και Grand Millennium Amman.

Ηλιοβασίλεμα στο Αμμαν
Ηλιοβασίλεμα στο Αμμαν

Ημέρα 2η: Jerash / Γεράσα

Το πρωί ξεκινήσαμε από το Αμάν και οδηγήσαμε περίπου 48 χλμ. βόρεια της πόλης προς το Ρωμαϊκό αρχαιολογικό χώρο της Γεράσα. Αρχικά έγινε γνωστή ως Γεράσα αποτελώντας έναν από τους καλύτερα διατηρημένους Ρωμαϊκούς αρχαιολογικούς χώρους εκτός Ιταλίας. Καλύπτει μια τεράστια έκταση οπότε πάρτε μαζί σας γερά παπούτσια, καπέλο, νερό και αντιηλιακό. Περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από ναούς, ερειπωμένα κτίρια, σειρές κιόνων, πλατείες και αμφιθέατρα που μπορείτε να εξερευνήσετε. Ορισμένα από τα βασικότερα μνημεία είναι η Πύλη του Ανδριανού στην είσοδο, ο γιγαντιαίος Ιππόδρομος, το Νότιο Θέατρο και η Οβάλ πλατεία φόρουμ, με κιονοστοιχίες αποτελούμενες από 100 λίθινους κίονες.

Συνολικός χρόνος οδήγησης: 106 χλμ. /2 ώρες

jerash
jerash / Γεράσα

Ημέρα 3η: Η Οδός των Βασιλέων

Αφήστε πίσω σας το Αμάν και κατευθυνθείτε νότια προς την Πέτρα. Ο πιο σύντομος δρόμος για να φτάσετε εκεί είναι μέσω της σύγχρονης Οδού της Ερήμου (3 ώρες), αλλά η Οδός των Βασιλέων είναι πολύ πιο γραφική (4 ώρες 45 λεπτά). Η διαδρομή αυτή – γνωστή σήμερα ως Διαδρομή 35 – αποτέλεσε εμπορική και προσκυνηματική διαδρομή διασχίζοντας τη Μέση Ανατολή για πάνω από 5000 χρόνια. Περίπου 32 χλμ. νότια του Αμάν βρίσκεται η Μάνταμπα, όπου φιλοξενούνται ορισμένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα Βυζαντινά μωσαϊκά στον κόσμο. Μπορείτε να τα δείτε στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, όπου εκτίθενται καθώς επίσης και στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Οδγώντας στον δρόμο των Βασιλέων
Οδγώντας στον δρόμο των Βασιλέων

Προχωρώντας νότια, ο δρόμος κατηφορίζει προ το Wadi Mujib – ένα φαράγγι βάθους 1300 μέτρων γνωστό και ως «Γκραν Κάνυον της Ιορδανίας». Η θέα από ψηλά είναι εκπληκτική, ατενίζοντας τις δεξαμενές με τμήματα πράσινων αρδευόμενων καλλιεργήσιμων εκτάσεων ανάμεσα σε χιλιόμετρα άμμου. Στη συνέχεια προχωρήστε νότια προς την πόλη Καράκ ή Κεράκ, όπου δεσπόζει το τεράστιο Κάστρο των Σταυροφόρων του 12ου αιώνα. Μπορείτε να κάνετε μια στάση για να εξερευνήσετε τα ερείπια του κάστρου πριν συνεχίσετε μέσω του κάστρου Shawbak για να φτάσετε στο τέλος στην πόλη Wadi Musa – η οποία αναπτύχθηκε γύρω από την αρχαία πόλη της Πέτρας.

Wadi Mujib
Wadi Mujib

Σας προτείνουμε να μείνετε στην πόλη Wadi Musa για δυο βράδια – και αν είναι εφικτό προσπαθήστε να μείνετε εκεί κάποια Δευτέρα, Τετάρτη ή Πέμπτη βράδυ καθώς τότε λαμβάνει χώρα η περίφημη νυχτερινή τελετή “Petra by Night”, κατά την οποία τόσο το φαράγγι Σικ όσο και το Θησαυροφυλάκιο φωταγωγούνται με πάνω από 1800 κεριά. Συγκεντρώνει πολύ κόσμο αλλά αποτελεί ένα μαγικό θέαμα, με τους Βεδουίνους να παίζουν στο τέλος μουσική έξω από το Θησαυροφυλάκιο. Η περιήγηση ξεκινά στις 20:30 και διαρκεί δυο ώρες – αν χρειαστεί να πραγματοποιήσετε κάποια στάση πριν ή μετά, το Cave Bar (μπαρ σε σπηλιά) του Petra Guest House σας παρέχει τη μοναδική δυνατότητα να απολαύσετε το ποτό σας στον 2000 ετών τύμβο των Ναβαταίων.

Η Πέτρα το βράδυ
Η Πέτρα το βράδυ

Που να μείνετε στο Wadi Mesa:
Κοντά στην Πέτρα υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία – ένα από τα πιο κοντινά είναι το πεντάστερο ξενοδοχείο Mövenpick, που βρίσκεται κάνα δυο λεπτά από την κύρια είσοδο στην Πέτρα. Διαθέτει πισίνα, μπαρ, ρουφ-γκάρντεν και ένα εστιατόριο, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε ακόμα και αν δεν διαμένετε σε αυτό. Αν δεν σας ενοχλεί η απόσταση με το αυτοκίνητο, τα ξενοδοχεία στο λόφο πάνω από το Wadi Musa παρέχουν εξαιρετική θέα. Εμείς μείναμε στο ξενοδοχείο Rocky Mountain σε τιμή ευκαιρίας 30 ευρώ τη βραδιά, το οποίο διαθέτει απλά δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και μεγάλο μπαλκόνι καθώς και δώμα, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα παραδοσιακό γεύμα.

Συνολικός χρόνος οδήγησης: 273 χλμ. /4 ώρες 45 λεπτά

Καμήλες στην Πέτρα
Καμήλες στην Πέτρα

Ημέρα 4η: Πέτρα

Κοντά στα ερείπια της Πέτρας θα βρείτε αρκετή σκιά, οπότε καλό θα ήταν να φτάσετε εκεί όσο το δυνατόν πιο νωρίς το πρωί, στη συνέχεια να κάνετε στάση για γεύμα (και ίσως έναν μεσημεριανό ύπνο) κατά το πιο ζεστό διάστημα της ημέρας πριν επιστρέψετε αργά το απόγευμα – με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να αποφύγετε και τη μεγάλη πολυκοσμία. Για να εισέλθετε στον χώρο θα πρέπει να διασχίσετε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μέσα στο φαράγγι Σικ, με τους ροζ και πορτοκαλί σκαλιστούς βράχους. Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται το Θησαυροφυλάκιο, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους ναούς της Πέτρας Το θέαμα, καθώς ξεπροβάλει για πρώτη φορά μέσα από το βράχο, είναι τόσο εντυπωσιακό που δεν θα το ξεχάσετε ποτέ. Αποτελεί, ωστόσο, μόνο ένα τμήμα της περιοχής των 60 τετραγωνικών χλμ. της Πέτρας, οπότε επιλέξτε τα σημεία στα οποία θέλετε να επικεντρωθείτε.

Το φαράγγι Σικ και η Πέτρα
Το φαράγγι Σικ και η Πέτρα

Περπατώντας κατά μήκος της κυρίας οδού προς το κέντρο της Πέτρας περνάτε από την Οδό τω Προσόψεων, με πάνω από 40 τάφους εμπόρων στοιβαγμένους στην πρόσοψη του βράχου. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το αρχαίο αμφιθέατρο και τους Βασιλικούς Τάφους, τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς τάφους στην Πέτρα. Ένας επιστρωμένος Ρωμαϊκός δρόμος διασχίζει το Δρόμο με τις Κιονοστοιχίες και το κέντρο της παλιάς Πέτρας. Εδώ θα δείτε το ναό Qasr al-Bint και τα αρχαία λουτρά των Ναβαταίων. Επίσης μπορείτε να δείτε το μουσείο ενώ υπάρχει και εστιατόριο σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια στάση για να δροσιστείτε.

Η Οδός τω Προσόψεων
Η Οδός τω Προσόψεων

Μια από τις καλύτερες διαδρομές στην Πέτρα είναι η πεζοπορία προς το Μοναστήρι – μια ακόμα μεγαλύτερη εκδοχή του Θησαυροφυλακίου, που συγκεντρώνει πολύ λιγότερο κόσμο καθώς είναι πιο δύσκολο να φτάσει κανείς. Το μονοπάτι με τα 800 σκαλοπάτια ξεκινά κοντά στο μουσείο και σας οδηγεί στην κορυφή (στην αφετηρία υπάρχουν γαϊδουράκια που μπορείτε να ενοικιάσετε, επειδή ωστόσο έχουν αναφερθεί περιστατικά κακής συμπεριφοράς, καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε όσο μπορείτε). Συστήνεται επίσης η πεζοπορία στα μονοπάτια High Place of Sacrifice και Al Khubtha που ξεκινούν κοντά στους Βασιλικούς Τάφους που φημίζονται για την πανοραμική θέα στο Θησαυροφυλάκιο.

Το Μοναστήρι
Το Μοναστήρι

Ημέρα 5η : Wadi Rum

Αφήστε πίσω σας το Wadi Musa και κατευθυνθείτε νότια προς το ερημικό τοπίο του Wadi Rum, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO με τα εκπληκτικά χρυσά βράχια και την άμμο που εκτείνονται για χιλιόμετρα προς κάθε κατεύθυνση. Για την περιήγηση σας μπορείτε να νοικιάσετε κάποιο 4×4 από το κέντρο επισκεπτών και να εξορμήσετε μόνοι σας. Επίσης μπορείτε να νοικιάσετε σοφέρ και οδηγό (ή καμήλα αν προτιμάτε) για να σας ξεναγήσουν σε κάποια από τα πιο διάσημα αξιοθέατα συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας Jebel Burdah και των «7 Στύλων της Σοφίας» του T.E. Lawrence. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε σε κάποιον παραδοσιακό καταυλισμό Βεδουίνων, όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε.

ερημικό τοπίο του Wadi Rum
Ερημικό τοπίο του Wadi Rum

Που μπορείτε να μείνετε στο Wadi Rum:
Ο παραδοσιακός καταυλισμός Arabian Nights συγκεντρώνει τις καλύτερες αξιολογήσεις ανάμεσα στους καταυλισμούς του Wadi Rum, και διευθύνεται από μια οικογένεια Βεδουίνων σε μια απομακρυσμένη περιοχή που περιβάλλεται από βουνά.

Διαθέτει έναν συνδυασμό ιδιωτικών δωματίων και κοιτώνων, αν αναζητάτε μια οικονομική λύση, με κοινόχρηστο ντους και τουαλέτα, και μια κεντρική σκηνή όπου συγκεντρώνονται όλοι και γευματίζουν μαζί. Εμπνέει πραγματικά ένα αίσθημα κοινωνικότητας – κάτω από τον πιο γεμάτο ουρανό με αστέρια που θα βρείτε οπουδήποτε.

Συνολικός χρόνος οδήγησης: 102 χλμ. /1,5 ώρες

Ηλιοβασίλεμα στην έρημο
Ηλιοβασίλεμα στην έρημο

Ημέρα 6η: Νεκρά Θάλασσα

Αξίζει να σηκωθείτε νωρίς το πρωί για να δείτε τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από την έρημο πριν απολαύσετε ένα βεδουίνικο πρωινό. Στη συνέχεια συνεχίστε το ταξίδι σας βόρεια προς τη Νεκρά Θάλασσα. Αφού ακολουθήσετε την Οδό της Ερήμου μέσα από το Ma’an, η διαδρομή σας οδηγεί προς τα κάτω σε έναν ορεινό δρόμο όλο στροφές με εξαιρετική θέα έως ότου φθάσετε στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας. Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται συγκεντρωμένα στο βόρειο άκρο, οπότε ακολουθήστε τον παραλιακό δρόμο – κάνοντας κάνα δυο παρακάμψεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Πρώτα στις θερμές (ιαματικές) πηγές Ma’in όπου μπορείτε να  μουλιάσετε στις θερμές μεταλλικές πηγές και στους καταρράκτες και στη συνέχεια στο συγκρότημα Dead Sea Panoramic Complex απ’ όπου σε συνθήκες ορατότητας μπορεί κανείς να δει μέχρι το Ισραήλ.

Νεκρά Θάλασσα - θέα απο το Panoramic Complex
Νεκρά Θάλασσα – θέα απο το Panoramic Complex

Που να μείνετε στη Νεκρά Θάλασσα:
 Τα παράλια της Νεκράς Θάλασσας υστερούν κάπως σε οικονομικές επιλογές, οπότε αν δεν σας απασχολούν τα χρήματα εδώ θα μπορέσετε σίγουρα να τα ξοδέψετε. Εμείς μείναμε στο 5-άστερο Mövenpick Resort & Spa που διαθέτει μερικές διαφορετικές πισίνες καθώς επίσης spa και πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία. Όπως και στο Αμmάν υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός ανάμεσα σε παρόμοια ξενοδοχεία οπότε μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Crowne Plaza ή το Kempinski. Έχετε επίσης υπόψη σας ότι οι τιμές στα τρόφιμα και στα ποτά είναι ακριβότερες από οπουδήποτε αλλού στην Ιορδανία.

Συνολικός χρόνος οδήγησης: 331 χλμ. /5 ώρες

Πισίνα στο θέρετρο Mövenpick Resort & Spa στην Νεκρά Θαλασσα
Πισίνα στο θέρετρο Mövenpick Resort & Spa στην Νεκρά Θαλασσα

Ημέρα 7η: Αναχώρηση από Αμμάν

Φτάσαμε στο τέλος του 7-ήμερου ταξιδιωτικού μας προγράμματος στην Ιορδανία, οπότε μπορείτε να απολαύσετε ένα τελευταίο μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα ή να τεμπελιάσετε δίπλα από την πισίνα πριν επιστρέψετε στο Αμμάν για να πάρετε την πτήση της επιστροφής στο σπίτι.

Συνολικός χρόνος οδήγησης: 67 χλμ. /1 ώρα και 20 λεπτά

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Περισσότερες πτήσεις της SWISS από Αθήνα

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι αυξάνουμε τις πτήσεις μας από Αθήνα προς Ζυρίχη και Γενεύη από τις 29 Μαρτίου 2021.

Παρόλο που δεν σταματήσαμε στιγμή να συνδέουμε την Ελλάδα με την Ελβετία και τον υπόλοιπο κόσμο, τώρα μπορούμε με ακόμα περισσότερες συχνότητες να σας ταξιδέψουμε στον προορισμό της αρεσκείας σας, με απόλυτη ασφάλεια και συνέπεια. 

Κάντε την κράτησή σας τώρα στο www.aeroporika.gr και αποδράστε! Το αξίζετε!

Αλλαγή κράτησης χωρίς χρεώσεις. Ταξιδέψτε χωρίς ανησυχίες

Μπορείτε να αλλάξετε την ημερομηνία και τον προορισμό των πτήσεων σας με μηδενικά τέλη. Για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία όταν σχεδιάζετε τις διακοπές σας. Και ένα πιο χαλαρωτικό ταξίδι

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Ταξίδι στην Πράγα | Πως να περάσετε 4 μέρες στην Πράγα;

Πράγα, Τσεχία

Η Πράγα βρίσκεται στον τουριστικό χάρτη εδώ και δεκαετίες, και η κοσμοσυρροή δεν μοιάζει να ελαττώνεται, ειδικά καθώς γίνεται το επίκεντρο για «ψηφιακούς νομάδες» και εργαζόμενους στην τεχνολογία.

Η Πράγα είναι μια υπέροχη, καλά διατηρημένη, μεσαιωνική πόλη με πλούσια ιστορία, μεγάλα πάρκα, νυχτερινή ζωή τύπου Las Vegas, και μια υπόνοια ρομαντισμού. Έχει έναν ξεχωριστό χώρο στην καρδιά μου: ήταν η πρώτη πόλη που διέσχισα με σακίδιο κατά την διάρκεια του ταξιδιού μου σε ολόκληρο τον κόσμο το 2006. Εκεί έμεινα για πρώτη φορά σε πραγματικό hostel. Ήταν το πρώτο μέρος όπου έμεινα μόνος μου, και το πρώτο μέρος που επισκέφτηκα, όπου οι πινακίδες δεν ήταν στα Αγγλικά. Σε αυτή την πόλη ωρίμασα ως ταξιδιώτης. Έκτοτε έχω ξαναγυρίσει αμέτρητες φορές.

Με τα χρόνια άλλαξαν πολλά: οι τουρίστες είναι πιο πολλοί, οι τιμές είναι ακριβότερες, οι γεύσεις έχουν γίνει πιο διεθνείς, ενώ οι ξένοι που ζουν εδώ είναι περισσότεροι. Η ουσία της όμως — όλα εκείνα τα κλισέ (οι λιθόστρωτοι δρόμοι, τα γραφικά μεσαιωνικά σπίτια, η απίστευτη γοητεία) που κάνουν την Πράγα…τελικά αυτό που είναι — παραμένει αναλλοίωτη.

Υπάρχει λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται την Πράγα κάθε χρόνο.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει και να δει στην Πράγα που δεν πρόκειται να ξεμείνετε από επιλογές κατά τον σχεδιασμό του ταξιδιού σας.

Στην σημερινή μας ανάρτηση στο blog παρουσιάζουμε τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης που μπορεί να δει κανείς μέσα σε ένα διαχειρίσιμο πρόγραμμα τεσσάρων ημερών. Για να μπορέσετε πραγματικά να δείτε την Πράγα, είναι καλύτερο να την επισκεφτείτε τέσσερις με πέντε ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να δείτε όλα τα κυριότερα αξιοθέατα και να πάρετε μια γεύση από την κουλτούρα της πόλης.

Η ανάρτηση αυτή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα διαχειρίσμο πρόγραμμα  κατά την επίσκεψη σας στην Πράγα. Αν ψάχνετε έναν τρόπο να οργανώσετε το ταξίδι σας, παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με 20 πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην Πράγα!

Πράγα - Γέφυρα του Καρόλου

Τι να κάνετε στην Πράγα: Ημέρα 1

Δωρεάν περιπατητικές περιηγήσεις!

Οι περιπατητικές περιηγήσεις συνιστούν έναν έξυπνο τρόπο για να προσανατολιστείτε στην νέα πόλη, να μάθετε λίγα πράγματα για την ιστορία της, και να ενημερωθείτε για τα κύρια αξιοθέατα. Στην Πράγα θα βρείτε πολλές περιπατητικές περιηγήσεις, οπότε θα έχετε πολλές επιλογές. Το σημείο συνάντησης σε όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία βρίσκεται κοντά στο Αστρονομικό ρολόι στην πλατεία της Παλιάς Πόλης γύρω στις 10 π.μ. και οι περιηγήσεις διαρκούν τρείς ώρες. Θα σας δώσουν μια γενική εικόνα από τα κύρια αξιοθέατα, όπως η Πλατεία της Παλιάς Πόλης, η Γέφυρα του Καρόλου, το Κάστρο της Πράγας, η Εβραϊκή Συνοικία, και άλλα.

Το αγαπημένο μου ταξιδιωτικό γραφείο είναι το New Europe. Παρέχει δωρεάν περιηγήσεις στην Ευρώπη και επιδιώκει να έχει πάντα ευχάριστους και πολλές ιστορικά ακριβείς πληροφορίες. Οι δωρεάν περιπατητικές περιηγήσεις αποτελούν επίσης μια καλή επιλογή.

Αν αναζητάτε περιηγήσεις επί πληρωμή, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Prague Alternative Tours, που παρέχει εξαιρετικές εναλλακτικές καλλιτεχνικές και ιστορικές περιηγήσεις στην πόλη, από τοπικούς καλλιτέχνες. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Κάστρο της Πράγας

Επισκεφτείτε το Κάστρο της Πράγας

Το περίφημο Κάστρο της Πράγας αποτελεί την επόμενη εύλογη επιλογή για επίσκεψη, καθώς όλες οι περιπατητικές περιηγήσεις ολοκληρώνονται κοντά σε αυτό το δημοφιλές αξιοθέατο. Το κάστρο, που δεσπόζει πάνω από την πόλη, αποτελείται από πολλά τμήματα: τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, το Παλιό Βασιλικό Ανάκτορο, την μόνιμη έκθεση με τίτλο «Η Ιστορία του Κάστρου της Πράγας» [The Story of Prague Castle], την Βασιλική του Αγ. Γεωργίου, το Χρυσό σοκάκι (οδός των Αλχημιστών) με τον Πύργο Daliborka, την Πύλη της Πυρίτιδας (Powder Tower), και το Παλάτι Ρόζενμπεργκ. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο για κάποιο από αυτά ή για όλα τα αξιοθέατα από το εκδοτήριο. Το πιο διάσημο κτίριο είναι ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου— πρόκειται για το μεγάλο κτήριο που θα δείτε κοιτάζοντας ψηλά το κάστρο έξω από τα τείχη της πόλης.

Περπατήστε στον Κήπο Πετρίν

Ο Κήπος Πετρίν αποτελεί το μεγαλύτερο και ομορφότερο πάρκο της πόλης, με πανοραμική θέα της Πράγας. Εκεί μπορείτε να δείτε τον κήπο, τον λαβύρινθο, και το παρατηρητήριο που μοιάζει με τον Πύργο του Άιφελ. Μπορείτε να ανεβείτε τα 299 σκαλοπάτια έως την κορυφή του πύργου και να απολαύσετε την υπέροχη θέα στην Πράγα (όταν ο ουρανός είναι καθαρός, μπορείτε να δείτε την υψηλότερη κορυφή στην Τσεχική Δημοκρατία, που ανήκει στο όρος Σνέσκα και βρίσκεται περίπου 150km μακριά). Εκείνο που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό το μεγάλο πάρκο είναι η ευκολία με την οποία μπορεί να χαθεί κανείς μέσα στα δέντρα. Τα φιδωτά μονοπάτια κατά μήκος του πάρκου προσφέρουν χαλάρωση σε αντίθεση με την κοσμοσυρροή στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επίσης καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι το πάρκο βρίσκεται σε έναν μεγάλο λόφο και το περπάτημα μέχρι την κορυφή μπορεί να είναι κουραστικό. Το τελεφερίκ μπορεί να σας μεταφέρει στην βάση (στην κορυφή) του λόφου σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι δεν θα καταφέρετε να διανύσετε το μονοπάτι.

Πράγα - Τοίχος του Τζόν Λένον

Επισκεφτείτε τον Τοίχο του Τζον Λένον

Μετά τον Κήπο Πετρίν, κατευθυνθείτε προς το νησί Kampa, μια συνοικία κοντά στο ποτάμι, και επισκεφτείτε τον Τοίχο του Τζον Λένον. Προς το τέλος της Κομμουνιστικής περιόδου στην δεκαετία του 80, οι φοιτητές ξεκίνησαν να γράφουν σε αυτόν τον τοίχο στίχους του Τζον Λένον ως έναν τρόπο να εκφράσουν τα παράπονα τους. Σήμερα, ο τοίχος αποτελεί ένα μνημείο αγάπης και ειρήνης. Οι τουρίστες μπορούν επίσης να γράψουν ή να ζωγραφίσουν σε αυτόν.

Χαλαρώστε στην όχθη του ποταμού

Μετά από μια μεγάλη και κουραστική μέρα, μπορείτε να χαλαρώσετε στην Kampa απολαμβάνοντας ένα ποτό, λίγο φαγητό, ή έναν καφέ. Στην περιοχή θα βρείτε πολλά ελκυστικά εστιατόρια και καφέ. Για να φτάσετε εκεί, συνεχίστε να περπατώντας από τον Τοίχο του Τζον Λένον προς το ποτάμι. Αφού διασχίσετε μια μικρή γέφυρα θα φθάσετε στον προορισμό σας. Θα βρείτε πολλά μέρη για να φάτε, να καθίσετε και να χαλαρώσετε, και μόλις τελειώσετε, μπορείτε να επιστρέψετε διασχίζοντας και πάλι  την περίφημη Γέφυρα του Καρόλου προς το κέντρο της πόλης.

Τι να κάνετε στην Πράγα: Ημέρα 2

Ανακαλύψτε την Πλατεία της Παλιάς Πόλης

Παρόλο που κατά την διάρκεια της περιήγησης πήρατε μια γεύση της Πλατείας της Παλιάς Πόλης, σήμερα μπορείτε να απολαύσετε αναλυτικά τα αξιοθέατα της. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν:

 • Άραγμα στην πλατεία — Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αράξετε και να χαζεύετε τους τουρίστες, τις οικογένειες, τους φοιτητές και τους πλασιέ που περνούν από την πλατεία . Καθίστε σε ένα από τα παγκάκια, φάτε ένα σάντουιτς, και απολαύστε την θέα! Επίσης, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι μουσικοί— που παίζουν από τζαζ μέχρι Σκωτσέζικη γκάιντα, και όλα τα ενδιάμεσα είδη — που δίνουν παραστάσεις στην πλατεία.
 • Αστρονομικό Ρολόι — Δείτε την πιο σημαντική ατραξιόν σε ολόκληρη την Πράγα! Παρόλο που το ωριαίο χτύπημα του ρολογιού για το οποίο συρρέει ο κόσμος είναι απογοητευτικό, η λεπτομέρεια και η δεξιοτεχνία του ρολογιού το καθιστούν ένα από τα πιο όμορφα στην Ευρώπη.
 • Επισκεφτείτε τις εκκλησίες — Οι πανέμορφες εκκλησίες Tyn και Αγ. Νικόλαος βρίσκονται παραταγμένες στην πλατεία. Η εκκλησία του Αγ. Νικολάου είναι ανοιχτή όλη μέρα, αλλά η εκκλησία Tyn είναι ανοιχτή μόνο το πρωί και αργά το απόγευμα.
 • Εξερευνήστε τις κατακόμβες — Κάτω από το παλιό δημαρχείο, θα βρείτε μια σειρά από κατακόμβες που αξίζει να εξερευνήσετε. Αποτελούσαν την πρώτη βαθμίδα μεσαιωνικών σπιτιών που βρισκόντουσαν στην πλατεία. Σήμερα, αποτελούν τεκμήριο για την προβολή της μεσαιωνικής ζωής (είσοδος μέσω του τουριστικού γραφείου).

Εξερευνήστε την Εβραϊκή Συνοικία

Η Εβραϊκή Συνοικία στην Πράγα βρίσκεται ανάμεσα στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και τον ποταμό Βλτάβα και έχει έξι συναγωγές, την Εβραϊκή Αίθουσα Τελετών, και το Παλιό Εβραϊκό Νεκροταφείο. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Πράγα. Ο Χίτλερ την διέσωσε ώστε να μην καταστραφεί από τους Ναζί επειδή ήθελε να κάνει την περιοχή μουσείο για την χαμένη Εβραϊκή φυλή. Σήμερα, τα μουσεία, οι συναγωγές, και το ιστορικό νεκροταφείο στην περιοχή μαρτυρούν την ιστορία αυτού που κάποτε ήταν μια από τις μεγαλύτερες Εβραϊκές κοινότητες στην Ευρώπη.

Εξερευνήστε το πάρκο Letenské sady (Πάρκο Λετνά)

Το πάρκο αυτό, κατά μήκος του ποταμού από την Εβραϊκή Συνοικία, διαθέτει πολλά περιπατητικά μονοπάτια, café, και πανοραμική θέα της πόλης. Θα συναντήσετε πολλούς φοιτητές  καλών τεχνών να ζωγραφίζουν το αστικό τοπίο. Περάστε απέναντι στους Κήπους Chotkovy (Chotkovy sady) για να θαυμάσετε τους πανέμορφους κήπους και την σπάνια θέα στο Κάστρο της Πράγας. Πρόκειται για ένα ήσυχο μέρος, με απομονωμένα μονοπάτια που είναι ιδανικά για έναν ευχάριστο ρομαντικό περίπατο.

Περιηγηθείτε στην υπόγεια πόλη της Πράγας
Η Prague Underground Tours διοργανώνει υπόγειες περιηγήσεις σε μεσαιωνικούς οικισμούς στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν πολλές «κατακόμβες» στην Πράγα, οι οποίες στην ουσία αποτελούν το πρώτο επίπεδο υπόγειων οικιών στην Πράγα που ήρθαν στο φως μέσα στα χαλάσματα μετά από πολλούς αιώνες. Η περιήγηση αυτή μπορεί να είναι σύντομη, αλλά σας παρέχει μια ενδελεχή ιστορική ματιά στην μεσαιωνική Πράγα και είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα!

Τι να κάνετε στην Πράγα: Ημέρα 3

Πραγματοποιήστε μια ημερήσια εκδρομή στην Κούτνα Χόρα ( Kutná Hora)

Η Kutná Hora υπήρξε σημαντικό κέντρο εξόρυξης αργύρου στην μεσαιωνική Βοημία. Η πόλη βοήθησε με αυτόν τον τρόπο τους βασιλείς της Πράγας να διατηρήσουν τον πλούτο τους. Σήμερα η πόλη φημίζεται για την «κρίπι» εκκλησία των οστών, Sedlec Ossuary, η οποία φιλοξενεί 40,000-70,000 οστά. Επειδή ο χρόνος περιήγησης στην εκκλησία είναι μόνο περίπου 15 λεπτά, κατευθυνθείτε στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δείτε και άλλα αξιοθέατα της Kutná Hora, όπως υπέροχες μεσαιωνικές εκκλησίες, παρατηρητήρια, καλοδιατηρημένοι δρόμοι, καθώς και η μεγάλη  πλατεία της πόλης. Πρόκειται για μια μικρή και ήσυχη πόλη που μοιάζει με την Πράγα χωρίς τον κόσμο. Μπορείτε να περιηγηθείτε ή να ταξιδέψετε στην Kutná Hora και μόνοι σας.

Τρένα για την Kutná Hora αναχωρούν από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Πράγας κάθε δυο ώρες το πρωί και το ταξίδι διαρκεί περίπου μια ώρα. Το κόστος αντιστοιχεί περίπου σε 100 CZK.

Τι να κάνετε στην Πράγα: Ημέρα 4

Εξερευνήστε το Vyšehrad

Μολονότι το Κάστρο της Πράγας είναι εκείνο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, το Vyšehrad, το οποίο βρίσκεται στην νότια πλευρά της πόλης, υπήρξε επίσης ένα από τα πρώτα κάστρα των βασιλέων της Πράγας. Χτίστηκε γύρω στον 10ο αιώνα και περιλαμβάνει το παλαιότερο κτίριο της Πράγας που επιβιώνει μέχρι σήμερα, την Ροτόντα του Αγ. Μαρτίνου. Το επισκέπτονται συνήθως μόνο λίγοι τουρίστες, οπότε θα μπορέσετε να απολαύσετε το κάστρο και την θέα στην Πράγα με την ησυχία σας. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε την θέα στην πόλη προς την πάνω πλευρά του ποταμού.

V Pevnosti 159/5b, Praha 2, +420 241 410 348, prahavysehrad.cz. Ανοιχτά: 9:30π.μ.-5μ.μ. (6 μ.μ. κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν). Οι ξεναγήσεις στοιχίζουν 120 CZK.

Ανηφορίσετε με τα πόδια από το ποτάμι προς την πόλη

Από το κάστρο, μπορείτε να επιστρέψετε στο κέντρο της πόλης κάνοντας έναν όμορφο περίπατο κατά μήκος του ποταμού. Υπάρχουν μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας, καθώς και σημεία, όπου μπορείτε να σταματήσετε, να καθίσετε, και να διαβάσετε ίσως κάποιο βιβλίο. Στην περιοχή υπάρχουν κυρίως ντόπιοι, παρόλο που απέχει μόνο 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Επισκεφτείτε την Πύλη της Πυρίτιδας (Powder Tower)

Επιστρέφοντας στην πόλη, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε αυτή την μεσαιωνική πύλη, μια από τις 13 αρχικές πύλες της πόλης. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 1475 και, κατά την διάρκεια του 17ου αιώνα, η πύλη χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη πυρίτιδας. Το 1757 υπέστη σοβαρές καταστροφές, και τα περισσότερα από τα γλυπτά της αντικαταστάθηκαν το 1876.

Namesti Republiky, 5, Stare Mesto, +420 725 847 875, muzeumprahy.cz/prasna-brana. Ανοιχτό καθημερινά 10π.μ.-10μ.μ. Η είσοδος στοιχίζει 100 CZK, ενώ ισχύουν και μειωμένα εισιτήρια.

Δρομος στην Πράγα

Περιπλανηθείτε στους δρόμους της Πράγας

Η Πράγα είναι μια πανέμορφη και ιστορική πόλη. Περιπλανηθείτε στα φιδωτά δρομάκια της. Ανακαλύψτε τυχαία εστιατόρια, αγορές, και εκκλησίες. Καθήστε και χαζέψτε τους περαστικούς. Αφήστε τον εαυτό σας να χαθεί στην πόλη και ανακαλύψτε τις δικές σας εκκεντρικές γωνιές της πόλης και τα πράγματα που θέλετε να κάνετε όσο βρίσκεστε εδώ! Το ταξίδι, εξάλλου, δεν είναι παρά μια πράξη εξερεύνησης!

Άλλες δραστηριότητες όσο βρίσκεστε στην Πράγα:

 • Παρακολουθήστε μια συναυλία — Η Πράγα είναι διάσημη για την κλασική της μουσική, και υπάρχουν πολλές αίθουσες συναυλιών σε όλη την πόλη. Δίνουν απογευματινές παραστάσεις κλασικής μουσικής (πιάνο) και όπερας, και θα βρείτε πολλούς ανθρώπους που πουλάνε εισιτήρια στην πόλη.
 • Επισκεφτείτε το Μουσείο Franz Kafka — Σας αρέσει ο Kafka; Υπέροχα! Τότε θα γνωρίζετε ότι ο Kafka γεννήθηκε στην Πράγα. Υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στην ζωή και στο έργο του στις όχθες του ποταμού. Cihelná 635/2b, +420 257 535 373, kafkamuseum.cz.
 • Επισκεφτείτε το Εθνικό Μνημείο στο Πάρκο Vitkov — Ο λόφος αυτός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Πράγας και εκεί βρίσκεται το γιγαντιαίο άγαλμα του Jan Žižka, ο οποίος νίκησε τον καθολικό Βασιλιά Sigismund και τις δυνάμεις του το 1420 σε αυτόν ακριβώς τον λόφο! Εδώ θα βρείτε επίσης μια Αίθουσα Τελετών, που διαθέτει επίσης μια έκθεση σχετικά με την ιστορία της χώρας κατά την διάρκεια του 20ού αιώνα (πραγματικά καλή και αναλυτική) και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η πλεονεκτική του θέση παρέχει υπέροχη πανοραμική άποψη της πόλης, ενώ πολλοί επιλέγουν επίσης το πάρκο και για τρέξιμο.

Προτεινόμενα σημεία για φαγητό στην Πράγα:

 • Country Life — οικονομικό μπουφέ για χορτοφάγους πολύ καλή ποιότητα για τους τουρίστες σε σχέση με τα χρήματα που στοιχίζει.
 • VinoGraf — Εναλλακτικό wine bar που σερβίρει μόνο Τσέχικα κρασιά. Είναι μικρό, με το φως των κεριών να το καθιστά εξαιρετικό σημείο για ρομαντικά ραντεβού.
 • U Medvídku — Παραδοσιακό τσέχικο φαγητό με υπέροχες σούπες και γκούλας. Παράγουν επίσης και την δική τους μπύρα.
 • Las Adelitas — Υπέροχο και αυθεντικό Μεξικάνικο φαγητό για εκείνους που αρέσκονται στις πικάντικες γεύσεις, το καλύτερο που έχω συναντήσει στην ηπειρωτική Ευρώπη.
 • Prague Beer Museum — Παρά το πιασάρικο όνομα του, το μέρος αυτό διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μπύρες και καλό φαγητό σε μεγάλες ποσότητες.

Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, προσφορές και πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Πράγας επισκευθείτε την ειδική σελίδα μας.

Η Πράγα είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις στον κόσμο από την πρώτη μου επίσκεψη το 2006. Παρά τις ορδές των τουριστών που καταφθάνουν συνεχώς, το μεγαλείο της Πράγας θα την καθιστά πάντα έναν σημαντικό προορισμό. Και ευελπιστούμε ο οδηγός αυτός να σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι θέλετε να δείτε και να κάνετε κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας στην Πράγα.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Emirates | Ταξιδέψτε στις γιορτές με έκπτωση 10%

Κάντε τις γιορτές ξεχωριστές φέτος

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

Γεία σας, στις γιορτές περνάμε καλύτερα με αγαπημένα πρόσωπα. Αν κάνετε κράτηση πτήσεων μέσω του κινητού σας, έχετε την ευκαιρία μεγαλύτερης έκπτωσης. Ταξιδέψτε σε ολόκληρο το δίκτυό μας και απολαύστε μια έκπτωση 10% σε εισιτήρια Οικονομικής Θέσης, Διακεκριμένης Θέσης και Πρώτης Θέσης. Κάντε κράτηση έως 29 Νοεμβρίου 2020 για ταξίδι που πραγματοποιείται έως 31 Μαΐου 2021. Αν κάνετε κράτηση μέσω της Εφαρμογής της Emirates, απλά εισαγάγετε τον κωδικό EKMOB20 για να λάβετε 10% έκπτωση.

Η εποχή της προσφοράς δώρων πλησιάζει, και αυτή είναι η ευκαιρία σας για να δωρίσετε ένα ταξίδι. Ξεκινήστε να το σχεδιάζετε από σήμερα και απολαύστε στις γιορτές στιγμές που θα κρατήσουν για πάντα.

Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.
• Περίοδος προσφοράς: Από 15 Νοεμβρίου 2020 στις 22:01 έως τις 29 Νοεμβρίου στις 21:59
• Περίοδος ταξιδιού: από 16 Νοεμβρίου έως 31 Μαΐου 2021.
• Περίοδος μη ισχύος της προσφοράς: Για εξερχόμενα ταξίδια, 17-23 Δεκεμβρίου και, για εισερχόμενα ταξίδια, 2-10 Ιανουαρίου
• Κανάλι: Emirates.com
• Ο κωδικός προσφοράς είναι διαθέσιμος για χρήση μόνο στον ιστότοπο για φορητές συσκευές Emirates.com και την εφαρμογή Emirates.
• Η έκπτωση ισχύει μόνο για τον αεροπορικό ναύλο. Οι πρόσθετες επιβαρύνσεις και οι φόροι δεν έχουν έκπτωση.
• Η έκπτωση ισχύει μόνο για τους ναύλους Saver, Flex και Flex Plus της οικονομικής και της διακεκριμένης θέσης.
• Η έκπτωση ισχύει μόνο για τους ναύλους Flex και Flex Plus της πρώτης θέσης.
• Ισχύει για αναχωρήσεις από οποιοδήποτε αεροδρόμιο προέλευσης του δικτύου της Emirates προς οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου της Emirates (εξαιρούνται τα αεροδρόμιο των ΗΠΑ). Ενδέχεται να ισχύουν τέλη αλλαγής και ακύρωσης, που ποικίλλουν ανάλογα τον προορισμό και την κατηγορία θέσης. Ελέγξτε τους Όρους Ναύλων μιας ηλεκτρονικής προσφοράς, για να δείτε τα τέλη και άλλους όρους.
• Οι ναύλοι ισχύουν κατ’ άτομο και συμπεριλαμβάνουν φόρους και επιβαρύνσεις. Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.
• Δεν ισχύει μαζί με άλλες προσφορές, εκτός αν αναφέρεται το αντίθετο.
• Οι ναύλοι εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα.
• Τα αεροπορικά εισιτήρια της Emirates εξαρτώνται πάντα από τη διαθεσιμότητα και υπόκεινται στους Όρους Μεταφοράς της Emirates, καθώς και στους ισχύοντες όρους εισιτηρίων, όπως αυτοί ορίζονται στον ιστότοπο της Emirates.
• Ισχύουν ειδικοί όροι και προϋποθέσεις, καθώς και οι γενικοί όροι και προϋποθέσεις μας.
Σε περίπτωση που ανακύψει κάποια διαφορά αναφορικά με την κράτηση που πραγματοποιήσατε στην Emirates, εφόσον διαμένετε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και αγοράσατε το εισιτήριό σας μέσω διαδικτύου, μπορείτε να αιτηθείτε την επίλυση της εν λόγω διαφοράς μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Επίλυσης Καταναλωτικών Διαφορών (ODR Platform), η οποία θεσμοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Επίλυσης Καταναλωτικών Διαφορών. Η δική μας διεύθυνση email για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Επίλυσης Καταναλωτικών Διαφορών (ODR Platform) είναι adr@emirates.com.
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειές σας προσφέροντάς σας 21.000 δωρεάν εισιτήρια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο για την αφοσίωσή τους στην παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και την προσαρμοστικότητά σας στις αλλαγές και τις προκλήσεις αυτής της τόσο αβέβαιης περιόδου.

Για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας, προσφέρουμε δωρεάν εισιτήρια για μία πτήση σε 21.000 εκπαιδευτικούς, ώστε να κάνουν τις διακοπές που τους αξίζουν σε οποιονδήποτε από τους προορισμούς μας σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, κάθε εκπαιδευτικός θα λάβει ένα κουπόνι έκπτωσης 50% για μια μελλοντική κράτηση πτήσης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ίδιος, ένας φίλος του ή ένα μέλος της οικογένειάς του.

Κερδίστε 2.021 Qmiles: Εγγραφείτε σήμερα στο Privilege Club και κερδίστε 2.021 Qmiles, τα οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε για ένα ευρύ φάσμα ανταμοιβών, όπως δωρεάν πτήσεις, αναβαθμίσεις καμπίνας, πρόσβαση στο lounge και επιπλέον αποσκευές. Εγγραφείτε τώρα

Κοινοποιήστε σε έναν εκπαιδευτικό: Γνωρίζετε αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τους μαθητές τους; Κοινοποιήστε τους αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να επωφεληθούν από αυτήν την αποκλειστική πρωτοβουλία.


*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Η κατανομή θα ανανεώνεται καθημερινά στις 4 π.μ. ώρα Κατάρ (GMT + 3) στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2020. Ανατρέξτε στη λίστα των επιλέξιμων επαγγελμάτων και βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα όταν ταξιδεύετε

.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Επιστροφή στους αιθέρες με τους απίστευτους ναύλους μας. Ναύλοι από 449€ | Qatar Airways

Είτε επιθυμείτε να επιστρέψετε στα αγαπημένα σας μέρη ή να ανακαλύψετε νέους ορίζοντες, τώρα είναι η ώρα να προγραμματίσετε τις επόμενες διακοπές σας με την αεροπορική εταιρεία στην οποία μπορείτε να βασιστείτε.

Από τις πολύχρωμες μητροπόλεις έως τα απομονωμένα τροπικά νησιά, απολαύστε μαγευτικούς προορισμούς που ονειρευόσασταν να επισκεφθείτε. Είτε ανακαλύπτετε τις πλούσιες παραδόσεις της Μέσης Ανατολής, βιώνετε ένα αξέχαστο σαφάρι στην Αφρική ή βυθιζεστε στους διαφορετικούς πολιτισμούς της Ασίας, δημιουργήστε αναμνήσεις που θα λατρέψετε για τα επόμενα χρόνια.

Επωφεληθείτε από περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται έως τις 30 Σεπτεμβρίου για ταξίδια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Αναμένετε τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής και τα πιο πρόσφατα μέτρα ασφαλείας από μία από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν σταθερές πτήσεις.

Για να σας βοηθήσουμε να είστε συνδεδεμένοι στον ουρανό, προσφέρουμε στα μέλη του Privilege Club έως και δύο δωρεάν κουπόνια Super Wi-Fi * με κωδικό προσφοράς SUPERWIFI κατά την κράτηση. Οχι μέλος? Φροντίστε να συμμετάσχετε χρησιμοποιώντας το SUPERWIFI και ταξιδέψετε ως μέλος του Privilege Club

Κράτηση έως 27 Σεπτέμβριος 2020 για ταξίδια έως τις 31 Αυγούστου 2021.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Emirates | Είμαστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τον κόσμο ξανά

Πείτε ναι σε νέες περιπέτειες

Tώρα πετάμε σε περισσότερους από 70 προορισμούς και είμαστε έτοιμοι να σας πάμε εκεί με ασφάλεια και σιγουριά. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλαρώνουν σε όλο τον κόσμο, συνεπώς να θυμάστε να δείτε τις απαιτήσεις για τον προορισμό στον οποίο σχεδιάζετε το ταξίδι σας. Είτε θέλετε να ανακαλύψετε μία νέα πόλη, να χαλαρώσετε σε έναν από τους τροπικούς παραλιακούς προορισμούς μας είτε απλά να επισκεφτείτε την οικογένειά σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα πετάξετε με ασφάλεια με την Emirates.

Πάτε εκεί που σας οδηγεί η καρδιά σας, γνωρίζοντας ότι έχετε δωρεάν παγκόσμια κάλυψη κατά του COVID-19 για 31 ημέρες. Έχετε επίσης την προστιθέμενη ευελιξία για να διατηρήσετε το εισιτήριό σας και να επαναπρογραμματίσετε για έως 24 μήνες αργότερα εάν διακοπεί το ταξίδι σας.

Έχουμε κάνει αλλαγές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, για να σας κρατήσουμε ασφαλείς σε κάθε στάδιο του ταξιδιού σας. Έτσι, συνεχίστε, αναπνέετε άνετα και αρχίστε να ανακαλύπτετε ξανά τον κόσμο.

Αρχίστε να δημιουργείτε οικογενειακές αναμνήσεις

Ντουμπάι • Κουάλα Λουμπούρ • Οζάκα

Η οικογένεια δεν είναι απλώς κάτι σημαντικό. Είναι το παν. Εκμεταλλευτείτε τις διακοπές στο μέγιστο και αρχίστε να σχεδιάζετε το τέλειο ταξίδι. Τα παιδιά δεν θα θυμούνται την καλύτερη ημέρα μπροστά από την τηλεόραση, αλλά θα θυμούνται – τις χαρές των διακοπών, τις αγαπημένες τους ταξιδιωτικές δραστηριότητες, τον χρόνο που περάσατε μαζί τους και τα φτερά που τους δώσατε να πετάξουν.

Απολαύστε τον ήλιο

Σεϋχέλλες • Μάλε • Κολόμπο

Ρίξτε μια πετσέτα, πάρτε σαγιονάρες και τον εξοπλισμό σας και ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Πετάξτε σε έναν από τους πανέμορφους προορισμούς με παραλίες για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε κάτω από εξωτικούς φοίνικες. Τεμπελιάστε όλη την ημέρα στην παραλία, εξερευνώντας τον βυθό με τις θαλάσσιες χελώνες ή δαμάζοντας τα κύματα – απολαύστε τις απλές χαρές της ζωής

Αναζητήστε την ύπαιθρο

Τζακάρτα • Σεμπού • Τάιπεϊ

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να πεις «καλημέρα» από το πρωινό ξύπνημα στην ύπαιθρο; Πάρτε το σακίδιο σας για να εξερευνήσετε ορισμένους από τους προορισμούς τρέκινγκ και βρείτε κρυμμένους θησαυρούς της φύσης παντού γύρω σας. Ο κόσμος είναι μεγάλος, τολμήστε να πάτε λίγο παραπέρα – εκεί δεν θα υπάρχει πολύς κόσμος. Τα βουνά σας καλούν, τολμήστε να τα εξερευνήσετε – η καλύτερη θέα είναι αυτή που ακολουθεί μετά από την πιο δύσκολη ανάβαση.

Βρείτε τον μαγειρικό παράδεισό σας

Σιγκαπούρη • Σεούλ • Τόκιο

Εάν είστε λάτρης του καλού φαγητού, εξερευνήστε ορισμένους από τους κορυφαίους μας προορισμούς που θα διεγείρουν τις αισθήσεις σας. Είτε ψάχνετε να δοκιμάσετε street food είτε fine dining, βιώστε τους θαυμαστούς πολιτισμούς του κόσμου και βρείτε τον γλυκό ή πικάντικο παράδεισό σας. Όσο ταξιδεύετε – γράψτε το δικό σας βιβλίο μαγειρικής και προετοιμαστείτε για ένα ξέφρενο πάρτι.

Κάντε ένα διάλειμμα ευεξίας

Χο Τσι Μινχ • Μανίλα • Ανόι

Το θαλασσινό αεράκι μπορεί να σας καθησυχάσει. Ή μερικές φορές είναι η εντυπωσιακή ομορφιά της φύσης αυτή που θα σας χαρίσει την πολυπόθητη ηρεμία που ψάχνετε. Κάντε το διάλειμμα ευεξίας που τόσο χρειάζεστε σε αυτούς τους αποκλειστικούς προορισμούς, χαλαρώστε και ξεφύγετε από την καθημερινότητα. Αποδράστε, πετάξτε, εξερευνήστε, επιπλεύστε – ταξιδέψτε, όχι για να ξεφύγετε από τη ζωή, αλλά για να μην σας ξεφύγει η ζωή.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Aπομένουν 24 ώρες. Πετάξτε προς Ναϊρόμπι και Τζακάρτα

Ταξιδέψτε στο Ναϊρόμπι, αγκαλιάστε τις γοητείες της Τζακάρτα ή γοητευτείτε από το Νταρ ες Σαλάμ. Μην χάσετε τις προσφορές της τελευταίας στιγμής από 549€. Κάντε κράτηση έως τις 28 Αυγούστου 2020 χρησιμοποιώντας τον κωδικό προσφοράς TRAVELQR για ταξίδια έως τις 31 Δεκεμβρίου

Επωφεληθείτε από τις ευέλικτες ταξιδιωτικές μας επιλογές, όπως απεριόριστες αλλαγές εισιτηρίων και εκτεταμένη ισχύς εισιτηρίων. *

Επιπλέον, εγγραφείτε στο Privilege Club χρησιμοποιώντας τον κωδικό εγγραφής: JOINNOW20 και κερδίστε 2.000 μπόνους Qmiles κατά την εγγραφή. Τα μέλη θα κερδίσουν επίσης 2.000 μπόνους Qmiles στην πρώτη τους online κράτηση, ή 500 μπόνους Qmiles για κάθε επόμενη online κράτηση. *

* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Εξερευνήστε ξανά τις παραλίες του κόσμου. Ναύλοι από 499€

Ανακαλύψτε εκπληκτικές ακτές, γαλαζοπράσινα νερά και γραφικά τοπία καθώς ξεκινάτε μια περιπέτεια στο νησί με την αεροπορική εταιρεία που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Επωφεληθείτε από περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία για ταξίδια έως τις 31 Μαρτίου 2021. Αναμένετε τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής και τα πιο πρόσφατα μέτρα ασφαλείας καθώς ταξιδεύετε με μία από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες παγκοσμίως αεροπορικές εταιρείες που πετούν με συνέπεια καθ’όλη τη διάρκεια.

Μπορείτε να βασιστείτε σε εμάς για να σας μεταφέρουμε με ασφάλεια στις καλύτερες παραλίες του κόσμου με τους καταπληκτικούς ναύλους μας από 499€ *.

Δεν είστε ακόμη μέλος του Privilege Club; Εγγραφείτε σήμερα στο qmiles.com

Κάντε κράτηση έως τις 18 Αυγούστου 2020 για ταξίδια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020

Ειδικές Προσφορές από Αθήνα

Μπανγκόκ απο 517 Ευρώ

Μπαλί απο 643 Ευρώ

Πουκέτ απο 517 Ευρώ

Μαλδίβες απο 852 Ευρώ

Σεϊχέλες απο 542 Ευρώ

Γιοχάνεσμπουργκ απο 649 Ευρώ

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

SWISS | Ταξιδεύουμε με απόλυτη ασφάλεια σε υπέροχους προορισμούς

Στη SWISS, νοιαζόμαστε για την υγεία σας και την υγεία των υπαλλήλων μας, οπότε δεσμευόμαστε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σας φτάσουμε στον προορισμό σας με ασφάλεια, ακόμη και σε περιόδους Κορωνοϊού.

Δείτε τι μπορείτε να περιμένετε στην επόμενη πτήση σας:

– Μια νέα, απλοποιημένη υπηρεσία φαγητού και ποτού εν πτήσει για την ελαχιστοποίηση των φυσικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ του πληρώματος και των επισκεπτών.

– Ευέλικτες επιλογές αλλαγής κράτησης είναι διαθέσιμες σε πελάτες των οποίων τα ταξιδιωτικά σχέδια βρίσκονται σε αναμονή ή αλλάζουν βάσει των ταξιδιωτικών περιορισμών.

– Όλοι οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκες εν πτήσει και να τηρούν τις ελάχιστες αποστάσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (συμπεριλαμβανομένου του check-in, της επιβίβασης και της απιβίβασης).

Ανυπομονούμε να σας καλοσωρίσουμε σε μία από τις πτήσεις μας σύντομα!

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
FacebookTwitterPinterest