ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΡΕΝΟ | Πέντε Διαδρομές Με Τρένο για Κάθε Ταξιδιώτη

Υπάρχει κάτι στον ήρεμο ήχο των μηχανών ενός τρένου που κάνει το ταξίδι με τρένο ξεχωριστο.  Πιάνετε τους εαυτούς σας να κοιτάτε από το παράθυρο, συνεπαρμένοι από τα καταπληκτικά φυσικά τοπία ή τις μεγάλες πόλεις που συναντάτε στο πέραμα του τρένου. Το ταξίδι με τρένο είναι κατάλληλο γιατί μεγάλες αποστάσεις αλλά είναι και δημοφιλές γιατί είναι σίγουρα ένα πολύ διασκεδαστικό ταξίδι. Μερικά διεθνή σιδηροδρομικά δρομολογια είναι γνωστά για το συναρπαστικό ταξίδι που προσφέρουν και τις μοναδικες εικονες που μπορει ο ταξιδιωτης να συναντησει, μερικα απο αυτα σας τα παρουσιαζουμε παρακατω:

Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος (Ρωσία, Μογγολία και Κίνα): Εάν ψάχνετε το απόλυτο σιδηροδρομικό ταξίδι του κόσμου, τότε να ξέρετε ότι αυτό είναι το  ταξίδι με τον υπερσιβηρικό. Είναι ο μακρύτερος σιδηρόδρομος στον κόσμο, που κατασκευαζόταν από το 1891 μέχρι το 1916, για να συνδέσει τη Μόσχα με την πόλη της Άπω Ανατολής το Βλαδιβοστόκ. Το τρένο αυτό κάνει ένα ταξίδι σε 10 διαφορές ζώνες ώρας και σε δύο ηπείρους διασχίζοντας ιστορικές αυτοκρατορίες και απέραντα τοπία. Προσφέρονται τρεις τύποι ταξιδιού ανάλογα με την επιλογή σας για να επισκεφτείτε τη Ρωσία, την Κίνα και τη Μογγολία. Αν επιλέξετε τον υπερσιβηρικό για ένα επικό ταξίδι ψάξτε όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σε ότι έχει σχέση με βίζες και στάσεις.

 
Canadian Σιδηρόδρομος (από Τορόντο προς Βανκούβερ, Καναδάς): Μέσα σε τέσσερις ημέρες, μπορείτε να ταξιδέψετε ανάμεσα σε δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά και να δείτε τη χώρα όπως δεν θα φανταζόσασταν ποτέ. Ερωτευτείτε τα σιδηροδρομικά ταξίδια στη Βόρεια Αμερική με τον Canadian( Καναδό), που κάνει ένα ταξίδι από το Τορόντο στο Βανκούβερ. Ενδιάμεσα κάνει στάσεις  στις πόλεις Γουίνιπεγκ, Έντμοντον και Κάλγκαρι. Ιστορικά, είναι ο πρώτος διηπειρωτικός σιδηρόδρομος της χώρας, ο οποίος ολοκληρώθηκε  το 1885 όταν ταξίδεψε 2.000 μίλια πάνω από λιβάδια και ερημιές. Σήμερα ενώνει δύο πλευρές του Καναδά σε μια περιπέτεια στα βουνά Ρόκις και στις μεγάλες καναδικές πόλεις.

 
LimaHuancayo (Περού): Μετά από τον εορτασμό των 100 του χρόνων το 2008 το ταξίδι αυτό, ανάμεσα σε δύο περουβιανές πόλεις, έγινε περισσότερο γνωστό στους ταξιδιώτες και πλέον περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι υπήρξε κάποτε ο υψηλότερος σιδηρόδρομος. Κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από έναν Πολωνό μηχανικό, που θέλησε «να χτίσει έναν σιδηρόδρομο εκεί όπου ένα λάμα αναρριχάται ». Αρχικά μετέφερε εμπορεύματα ενώ αργότερα μετέφερε και επιβάτες. Το 11ωρο ταξίδι περνά μέσα από 69 τούνελ, 58 γέφυρες, ενώ ξεκινάει από τη θάλασσα  και φτάνει σε ένα ύψος σχεδόν 5.000 μέτρων. Κατεβείτε οπωσδήποτε στον σταθμό Estacion Ticlio για αέρα και ίσως ένα φλιτζάνι τσάι για να αντέξετε την αλλαγή υψομέτρου. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και απολαύστε τα τοπία των χιονισμένων Άνδεων και της Altiplano στέπας, αφού αναχωρήσετε από μια πολυσύχναστη παραθαλάσσια πόλη. Αυτό μάλιστα είναι ένα ακόμα παράδειγμα της ποικιλομορφίας που συναντούν όσοι κάνουν σιδηροδρομικά ταξίδια.


Glacier
Express (Ελβετία): Φανταστείτε να ταξιδεύετε μια ολόκληρη ημέρα μέσα από απάτητα τοπία με βουνά, βαθιά φαράγγια και κοιλάδες. Οι Ελβετοί έχουν αναπτύξει το απόλυτο ταξίδι στην Ελβετία κάνοντας αυτήν την επένδυση ένα από τα δημοφιλέστερα σιδηροδρομικά ταξίδια στην Ευρώπη. Τα σύγχρονα τρένα διαθέτουν κλιματιζόμενους χώρους, υπηρεσίες και ανέσεις για ευχάριστα ταξίδια. Το express τρένο συνδέει δύο μεγάλα θέρετρα στις ελβετικές Άλπεις, το Σεντ Μόριτζ και το Ζερματ.  Προσθέστε τον σιδηρόδρομο Rhaetian στην λίστα με τις περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς αφού το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού περνά από τις περιοχές Αμπούλα/ Μπερνίνα.

 
Tren de las nubes (Αργεντινή): Με ένα όνομα όπως το Τρένο των Σύννεφων, μπορεί κάνεις να υποθέσει ότι το ταξίδι στα σύννεφα είναι σίγουρα ένα ήρεμο και όμορφο ταξίδι. Πραγματικά, η υπηρεσία τρένων που συνδέει τη βορειοδυτική Αργεντινή στη Σάλτα με τα σύνορα της Χιλής στις Άνδεις, σε ένα υψόμετρο πάνω από 13.000 πόδια πάνω από τη θάλασσα, είναι πραγματικά μια συγκλονιστική περιπέτεια. Το όνομα αυτό δόθηκε επειδή πολύ συχνά τα σύννεφα φαίνονται κάτω από τις γέφυρες και τις βουνοπλαγιές από όπου περνάει το τρένο.  Ο σιδηρόδρομος σχεδιάστηκε σε σχήμα ζιγκ ζαγκ για να αποφεύγονται οι απότομες αναβάσεις επάνω τα βουνά. Αν φοβάστε τα ύψη κλείστε τα μάτια σας, αλλά ζήστε αυτό το ταξίδι που μερικές φορές σας πάει τόσο ψηλά όσο τα σύννεφα.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 8.2/10 (12 votes cast)
ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΡΕΝΟ | Πέντε Διαδρομές Με Τρένο για Κάθε Ταξιδιώτη , 8.2 out of 10 based on 12 ratings
FacebookTwitterPinterest