Πέντε συμβουλές για τέλειες φωτογραφίες ταξιδιού

Πέντε συμβουλές για τέλειες φωτογραφίες ταξιδιού

Είτε βλέπετε τους εαυτούς σας ως ξένοιαστους τουρίστες ή ως ανερχόμενους καλλιτέχνες, ακολουθήστε αυτές τις πέντε ταξιδιωτικές συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία του ταξιδιού σας με πιο καλλιτεχνικές και αξέχαστες φωτογραφίες. Ξεσκονίστε την φωτογραφική μηχανή σας, ψάξτε για οικονομικές πτήσεις και ετοιμαστείτε για τις καλύτερες φωτογραφίες του 2012.

Επιλέξτε την τέλεια φωτογραφική μηχανή: Ξοδέψτε λίγο χρόνο κάνοντας έρευνα για το ποία είναι η καλύτερη μηχανή για σας. Ψάξτε μέσα στα συρτάρια σας ή σε online αγορές για τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εάν σχεδιάζετε κολύμβηση με αναπνευστήρα στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο (snorkeling – Great Barrier Reef ),αγοράστε μια αδιάβροχη ψηφιακή κάμερα. Φεύγετε για Νέα Υόρκη; Αγοράστε μια μηχανή που μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς φακούς. Και εάν ψάχνετε μια αυθεντικότερη εικόνα στις φωτογραφίες σας, βάλτε στις αποσκευές σας ένα φιλμ ή μια μηχανή μιας χρήσης για νοσταλγικές φωτογραφήσεις.

Κοιτάξτε και ακούστε: Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, κοιτάξτε γύρω σας και αισθανθείτε το τοπικό περιβάλλον. Μην αισθανθείτε υποχρεωμένοι να αποθανατίσετε κάθε στιγμή του ταξιδιού σας. Ανακαλύψτε αυτό που σας ενδιαφέρει πραγματικά και προσπαθήστε να το συλλάβετε. Εάν είστε στην Πλατεία Τάιμς (Times Square), προσπαθήστε να φωτογραφίσετε τουρίστες που χαμογελούν, ή εάν είστε σε μια γκαλερί τέχνης, μην φωτογραφίστε μόνο τα έργα αλλά προσπαθήστε να τραβήξετε κάτι νέο και ενδιαφέρον.

Προγραμματίστε ένα ταξίδι: Μια βραδινή εκδρομή με πλοίο ή ένα μεγάλο οδικό ταξίδι; Δημιουργήστε ένα μοναδικό και συναρπαστικό ταξίδι που θα σας επιτρέψει να φωτογραφίσετε ότι οι άλλοι τουρίστες έχασαν. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετά φιλμ ή έχετε την μπαταρία της μηχανή σας προτού ξεκινήσετε. Πρέπει πάντα να έχετε έξτρα φιλμ και μπαταρίες.

Ρωτήστε έναν ντόπιο: Μην φοβάστε να ζητήσετε από κάποιον άλλο να σας φωτογραφίσει στα ταξίδια σας. Θα ήταν κρίμα να επιστρέψετε σπίτι χωρίς μια αναμνηστική φωτογραφία από το ταξίδι σας στο εξωτερικό. Τραβήξτε μια χαμογελαστή φωτογραφία στη γέφυρα του Μπρούκλιν για να δημιουργήσετε έναν νοσταλγικό πορτρέτο.

Επεξεργαστείτε, μεταφέρετε και τυπώστε: Επεξεργαστείτε λίγο τις φωτογραφίες σας εάν δεν είναι αρκετά καλές. Ανεβάστε τις στο Facebook ή τυπώστε τις για να μπουν σε κορνίζες. Φτιάξτε ένα άλμπουμ εάν έχετε ελεύθερο χρόνο για να θυμάστε πάντα τις τέλειες διακοπές του 2012.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest