Σαρωτης Ιριδας στο Αεροδρομιο του Μαντσεστερ

Οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν στο μελλον από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ θα ελεγχονται κατά το check-in με  σάρωση ίριδας . Οι νεες μηχανές  υψηλής τεχνολογίας μπορουν να αναγνωρίσουν την ίριδας του ατόμου, ακόμη και καθώς αυτο περπατά.   

Η τεχνολογία μπορεί ενδεχομένως να αναθεώρηση τα μετρα ασφάλειας των αεροδρομιων ελπίζοντας ότι ετσι θα βοηθήσει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Το σύστημα βρισκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του αλλα αξιωματούχοι της Βρετανικης κυβερνησης ελπίζουν ότι θα μπορούσε να σταματήσει τους εγκληματίες που αλλάζουν κάρτες επιβίβασης μεταξύ τους κατα την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, δεδομένου ότι η νεα τεχνολογία θα σαρώσει το πρόσωπο και οχι το εισιτήριο

Οι εθελοντές που κληθηκαν να δοκιμασουν το σύστημα καλουνται  να περπατήσουν σε κανονικό ρυθμό μεσα σε εναν δοκιμαστικο διαδρομο μηκους 5 μετρων οπου στο τελος του βρισκεται ο σαρωτης. Όταν έκαναν την εμφάνισή τους στην άλλη μερια, οι επιβάτες μπορούσαν να δουν στην οθόνη του συστηματος αν εχουν προσδιοριστεί σωστά ή οχι.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Σαρωτης Ιριδας στο Αεροδρομιο του Μαντσεστερ, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
FacebookTwitterPinterest