Νεο Αεροδρομιο στο Ντουμπαϊ (Dubai)

Την Κυριακη 27 Ιουνιου 2010 εγκαινιαστηκε στο Ντουμπάι αυτο που έχει προγραμματιστεί να γίνει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, στο ξεκινημα εξυπηρετει μονο  cargo αερομεταφορες, και ετσι καθιστα το Ντουμπαϊ (Dubai) πολη με δύο αεροδρόμια που φιλοδοξεί να μετατρεπει σε έναν παγκόσμιο κόμβο logistics.

Η Dubai Airports, η εταιρεία που επιβλέπει τα έργα αερολιμένων στο εμιράτο, ανέφερε σε δήλωση της στο Dubai World Central-Al Maktoum International (DWC) οτι ξεκίνησε σε με τρεις πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων που εκτελούνται από την Rus Aviation, την Skyline και την Aerospace Consortium, με αλλους 13 αερομεταφορείς να έχουν δηλώσει συμετοχη.

Η πρώτη φάση του DWC περιλαμβάνει έναν διάδρομο σε θέση να δεχετε τα Airbus A380 super jumbos, 64 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφων, έναν τερματικό σταθμός cargo χωρητικότητας 250.000 τόνων φορτίου ετησίως και ενα κτιρίο τερματικού σταθμού επιβατών σε θέση να δεχτει 5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Όταν το εργο ολοκληρωθεί, το αεροδρόμιο θα έχει πέντε αεροδιαδρόμους, τέσσερα κτίρια τερματικών σταθμών με την ικανότητα να δεχτουν συνολικα 12 εκατομμύρια τόνους φορτίου και 160 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Η ολοκληρωση του εργου προυπολογισμου 10,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπολογίζεται να πραγματοποιηθει σε διαστημα 10 – 15 ετων.

Οι επιβατικές πτήσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στα τέλη του Μαρτίου 2011.

Συμφωνα με δηλωση του Sheikh Ahmed, οι αερομεταφορες αντιπροσωπεύουν περίπου στο 25% του ΑΕΠ στο Ντουμπάι. Το υπαρχων αεροδρομιο του εμιρατου το Dubai International, έχει την ικανότητα να δεχετε 2,5 εκατομμυρίων τόνων φορτίου, ενώ οι όγκοι αναμένεται να αυξηθούν έως 3 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2015, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Αναφορικα με των αριθμο επιβατων, αναμένουμε να δούμε τους αριθμούς να ανεβενουν στα ύψη, από τα 41 εκατομμύρια επιβατων που πέρασαν από το αεροδρομιο Dubai International το 2009 σε 98 εκατομμύρια το 2020 και 150 εκατομμύρια μέχρι το 2030», δήλωσε ο Paul Griffiths, διευθύνων σύμβουλος της Dubai Airports.

Το αεροδρομιο Dubai International είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος αερολιμένας σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικα με τις διεθνείς μεταφορές επιβατών συμφωνα με την Dubai Airports

Οι συμφωνιες για τις cargo μεταφορες περιλαμβάνουν τις εταιρεις Aban Air, ACI, Aviation Service Management, Coyne Airways, EuroAsian Services, Gatewick, Ramjet, Reem Style, Rial Aviation, Sonic Jet, SunGlobal.

Για αεροπορικα Εισιτηρια για Ντουμπαι επισκευθειτε το Aeroporika.gr

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Νεο Αεροδρομιο στο Ντουμπαϊ (Dubai), 7.0 out of 10 based on 3 ratings
FacebookTwitterPinterest