Η Expedia εξαγοράζει την Orbitz & CheapTickets

expedia

Η Expedia, η οποία έχει φτάσει πίσω από την Priceline για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο, εξαγόρασε την Orbitz μαζί με τις ιστοσελίδες της, CheapTickets και Ebookers.com για περίπου 1,3 δις δολάρια.

Η Expedia ξεκίνησε από τη Microsoft το 1996, απο τότε μέχρι σήμερα έχει επεκταθεί σταθερά και τώρα κατέχει πολλά μεγάλα brands, συμπεριλαμβανομένων των Hotels.com, Hotwire, eLong Inc. και την trivago.
Η απόκτηση της Orbitz απο την Expedia την κατατάσει στις πρώτες θέσεις με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς ταξιδιού περίπου 6%, ακριβώς πίσω απο την Priceline, τουλάχιστον για τώρα.
«Ενσωματώσαμε την επιχείρηση Orbitz Worldwide, λόγω των ισχυρών εμπορικών brand που διαθέτει και την εντυπωσιακή της ομάδα.» Δήλωσε η Dara Khosrowshahi, διευθύνων σύμβουλος της Expedia.

EXPEDIA
Η Expedia, Inc., η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο μόλις λίγα χρόνια μετά την ιδρύσή της από τη Microsoft, έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο με brands που περιλαμβάνουν:
• Expedia.com, η μεγαλύτερη πλήρη υπηρεσία online ταξιδιωτικού πρακτορείου στον κόσμο, με τοπικά sites σε 31 χώρες.
• Hotels.com, με τοπικά sites σε περισσότερες από 60 χώρες.
• Hotwire, μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα εκπτώσεων που προσφέρει μοναδικές προσφορές σε 12 χώρες στην Β.Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.
• Travelocity, ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
• Egencia, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης εταιρικών ταξιδιών στον κόσμο.
• eLong, μια πρωτοπόρα εταιρεία online παροχής υπηρεσιών ταξιδίων στην Κίνα, με εμφάση στις mobile υπηρεσίες.
• Venere.com, ένας απο τα πρώτα και πιο γνωστά sites για online κρατήσεις ξενοδοχείων στην Ευρώπη.
• Trivago, μια online meta-search ταξιδιωτική σελίδα για κρατήσεις ξενοδοχείων με τοπικά sites σε 49 χώρες.
• Wotif Group, μια κορυφαία εταιρεία διαχειρισεις ταξιδίων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων των Wotif.com, lastminute.com.au, travel.com.au, Asia Web Direct, LateStays.com, GoDo.com.au και Arnold Travel Technology.
• Classic Vacations, ενα brand εξειδικευμένο στα πολυτελή ταξίδια.
• Expedia CruiseShipCenters, ο πάροχος πληροφοριών για τους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να κάνουν κράτηση κρουαζιέρες και διακοπών, έχει ένα δίκτυο 180 τοπικών franchise ιστοσελίδων σε όλη τη Βόρεια Αμερική.
• CarRentals.com, μια εταιρεία online ενοικίασης αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Orbitz
H Orbitz περιλαμβάνει τις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες: Orbitz (orbitz.com), ebookers (ebookers.com), HotelClub (hotelclub.com) και CheapTickets (cheaptickets.com).  Επίσης, μέσα στην οικογένεια Orbitz Worldwide, βρίσκετια το Δίκτυο Συνεργατών Orbitz (orbitzpartnernetwork.com) το οποίο παρέχει white label λύσεις σε ταξιδιωτικές σελίδες που θέλουν να ενσωματώσουν ταξιδιωτικά προιόντα χωρίς κατ’αναγκη να πουλούν οι ίδιοι το προιόν, η εταιρεία συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα γνωστών διαφημιζόμενων, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τον μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο, προγράμματα πιστών πελατών και ταξιδιωτικά γραφεία. Επίσης η Orbitz for Business (orbitzforbusiness .com) παρέχει ταξιδιωτικές λύσεις για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Η Expedia εξαγοράζει την Orbitz & CheapTickets, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
FacebookTwitterPinterest