Η Ryanair πέφτει στην κατάταξη αποτελεσμάτων της Google

ryanair-new-website

Η ιστοσελιδα της Ryanair άρχισε να πέφτει στα αποτελέσματα αναζήτησεις της Google για τους σημαντικούς όρους αναζήτησης μετά από ένα ανασχεδιασμό του siteπου είχε πιο πολύ να κάνει με την χρηστικότητα της σελίδας ωστε να καταστεί ευκολότερο στους πελάτες να κλείσουν τα εισιτήριά τους μεσα απο μια πιο απλή διαδικασία.

Η Ryanair βρισκόταν πάντα μεσα στις δέκα κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη αναζήτησης της Google για όρους όπως «Flights to Greece» ή «CheapFlights to France» . Τις τελευταίες εβδομάδες τα rankingsτης ιστοσελιδας έχουν υποχωρήσει και αναζητήσεις για πολλούς σχετικούς όρους δεν περιλαμβάνουν πλέον την Ryanair στα κορυφαία 100 αποτελέσματα.

Ειδικοί internet marketersπιστεύουν οτι το πρόβλημα σχετίζεται με την επανασχεδίαση του δικτυακού τόπου της εταιρείας. Η χαμένη κίνήση αναμένεται να δημιουργήσει απώλεια εσόδων και ίσως προβλήματα στην πληρότητα των καλοκαιρινών πτήσεων που η περίοδος κρατήσεων τους έχει ήδη ξεκινήσει.  Όταν η Ryanair επανασχεδίασε την ιστοσελίδα της – τον Μάρτιο και τον Απρίλιο –  δημιούργησε μια νέα σειρά URLs, αλλά δεν φρόντισε να ανακατευθύνει σωστά τις παλιές σελίδες προς τις καινούριες και αυτο ήταν που οδήγησε στην πτώση της κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Σε απάντηση, η Ryanair ανέφερε ότι από τα 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις την ημέρα στην ιστοσελίδα  της οι περισσότερες είναι από τους άμεσους επισκέπτες, παρά απο εκείνους που ήρθαν μέσω των μηχανών αναζήτησης. Επίσης ανέφερε οτι οι κρατήσεις αυτό το τρίμηνο ήταν περίπου 5 % υψηλότερα σε σχέση με την ίδια  περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Ryanair παίρνει περίπου το ένα πέμπτο της κυκλοφορίας της σελίδας της μέσω των μηχανών αναζήτησης. Η Ryanair είπε επίσης ότι είναι στην διαδικασία της μετάβασης των ανακατευθύνσεων των URL’sτης παλιάς ιστοσελίδας προς το νέο site της και αναμένει οταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία να ανακτήσει της κατάταξη της σελίδα για τους σημαντικούς όρους αναζήτησης στην πρώτη σελιδα αποτελεσμάτων.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα υπάρξει μια προσωρινή πτώση στις οργανικές θέσεις αναζήτησης σε ορισμένους βασικούς όρους αναζήτησης», δήλωσε εκπρόσωπος του αερομεταφορέα . «Αναμένουμε ότι θα πάρει μια εβδομάδα περίπου για να επανέλθουν τα πράγματα». Η επανασχεδίαση του διαδυκτιακού τόπου ηταν ένα κεντρικό μέλημα της στρατηγικής της Ryanair προσπαθώντας να δημιουργήσει μια πιο εύχρηστη και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα για να καλύψει τις άσχημες κριτικές αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της (διαβάστε περισσότερα εδώ).  Στο ανανεομένο πλεόν websiteο αριθμός τών κλίκς που χρειάζονται για να ολοκληρώσει ο επισκέπτης την κράτηση, μειώθηκε απο 17 κλίκς σε 5!

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Η Ryanair πέφτει στην κατάταξη αποτελεσμάτων της Google, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
FacebookTwitterPinterest