Οδηγός αγορών Souvenir για το Άμστερνταμ

Οι ντόπιοι των Κάτω Χωρών συνηθίζουν να λένε: «Εάν δεν είναι Ολλανδικό, δεν είναι κάλο.» Το ίδιο ισχύει λοιπόν για τα σουβενίρ. Αν επισκέπτεστε την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, θα βρείτε μόλις κατεβείτε από το αεροπλάνο πάρα πολλά καταστήματα με σουβενίρ. Με τα τόσα πολλά πολιτιστικά σύμβολα για τα οποία είναι γνωστοί οι Ολλανδοί τα ψώνια σας στο Άμστερνταμ θα είναι πιο εύκολα από ότι νομίζετε.

Ολλανδικό τυρί: Ίσως η μαζική κατανάλωση του ολλανδικού τυριού κάνει τους ντόπιους τόσο ψηλούς, παρόλα αυτά αυτή η Ολλανδική λιχουδιά είναι πολύ νόστιμη. Οι Ολλανδοί φτιάχνουν τυρί από το 400 μ.Χ. και σήμερα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους εξαγωγείς τυριού και τα τυριά τους έχουν την φήμη των πιο εύγευστων τυριών. Εάν είστε αρκετά τυχεροί και επισκεφτείτε τις αγορές τυριών, θα δείτε ότι έχετε αμέτρητες επιλογές. Εντούτοις, η πόλη του Άμστερνταμ διαθέτει και μικρά μαγαζάκια όπου μπορείτε να βρείτε τις διάσημες ποικιλίες γκούντα και ένταμ.

Stroopwafels: Δύσκολο να το προφέρετε αλλά εύκολο να το φάτε. Τα stroopwafels είναι μια γνωστή λιχουδιά των Ολλανδών. Το stroopwafel είναι μια διπλή βάφλα με γέμιση σιρόπι καραμέλα. Αυτές οι γλυκές απολαύσεις υπάρχουν παντού στο Άμστερνταμ. Μια φρεσκότερη ποικιλία μπορείτε να την βρείτε στα σουπερμάρκετ ή στα αρτοποιεία. Οι βάφλες αυτές συνοδεύουν πολύ ωραία τον καφέ, το τσάι αλλά και μόνες τους είναι ένα γευστικό σνακ.

Τα Μπλε Κεραμικά Ντελφτ: Παρόμοια με την αγγειοπλαστική των Κινέζων, τα Delftware προέρχονται από την πόλη του Ντελφτ που βρίσκεται στις Κάτω Χώρες. Είναι εύκολο να επισκεφτείτε το Ντελφτ, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε Μπλε Ντελφτ στο Άμστερνταμ. Η αγγειοπλαστική του Ντελφτ και η κινεζική πορσελάνη συσχετίζονται πράγματι λόγω του εμπορίου στα τέλη του 16ου αιώνα. Μερικά διάσημα σουβενίρ περιλαμβάνουν το αγόρι και το κορίτσι που φιλιούνται, πιάτα με ονόματα και φυσικά η ολλανδική αγελάδα.

Τουλίπες: Εάν βρεθείτε στις Κάτω Χώρες την άνοιξη, θα σας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσετε τις τουλίπες που ανθίζουν. Αν και στην πραγματικότητα ήταν εισαγωγή από την Τουρκία, οι Κάτω Χώρες έγιναν διάσημες για την πανέμορφη και απλή τουλίπα. Τον 15ο αιώνα, η μανία για τις τουλίπες ήταν τόσο αχαλίνωτη που μια ποικιλία τουλίπας μπορούσε να κοστίζει περισσότερο από ένα σπίτι στο Άμστερνταμ.Ευτυχώς, στις μέρες μας, οι βολβοί τουλιπών είναι εξαιρετικά ανέξοδοι ως αναμνηστικό δώρο.

I Amsterdam δώρα: Το πιο πρόσφατο σύμβολο των Κάτω Χωρών είναι η ίδια η πόλη του Άμστερνταμ. Η δημοφιλής τουριστική πινακίδα (I Amsterdam) έχει γίνει ένα σημαντικό σύμβολο στην πόλη και τη χώρα. Πολλοί είναι οι επισκέπτες που τρέχουν να φωτογραφηθούν με τα διάσημα γλυπτά Ι Amsterdam που βρίσκονται στα διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης, τα προϊόντα Ι Amsterdam είναι εξαιρετικά, και έτσι μπορείτε να βρείτε πολλά μπλουζάκια Ι Amsterdam αλλά την κάρτα πόλης. Αυτή η τρομερή κάρτα σας δίνει πρόσβαση στην πόλη μέχρι και τρεις ημέρες. Μάλιστα η κάρτα από μόνη της μπορεί να είναι ένα μεγάλο δώρο ταξιδιού για κάποιον που είναι τυχερός και πρόκειται να επισκεφτεί το Άμστερνταμ.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 7.3/10 (14 votes cast)
Οδηγός αγορών Souvenir για το Άμστερνταμ , 7.3 out of 10 based on 14 ratings
FacebookTwitterPinterest