Το Σαν Φρανσίσκο μέσα σε μια ημέρα (San Fransisco)

Μια υπέροχη γέφυρα, ένα νησί φυλακή, ζύμη για πίτσες και ένας άνθρωπος που κάνει τον θάμνο –υπάρχουν αμέτρητα πράγματα να δει κανείς στο Σαν Φρανσίσκο! Για εσάς που δεν διαθέτετε πολύ χρόνο συμπυκνώσαμε τα καλύτερα κομμάτια μέσα σε μια μόνο ημέρα.

Θα πρέπει να ξύπνησε πολύ νωρίς για να απολαύσετε την γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο γιατί βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη. Αντί να σπαταλήσετε χρόνο ψάχνοντας κάποιο λεωφορείο ή ταξί (που είναι σπάνια στην πόλη!) νοικιάστε ένα ποδήλατο και κυκλοφορήστε με αυτό. Υπάρχουν γραφεία ενοικιάσεως ποδηλάτων στην αποβάθρα Fishermans που είναι άλλωστε ο αμέσως επόμενος σας προορισμός. Αφού κάνετε την βόλτα σας και επιστρέψετε στην αποβάθρα, πάρτε το καραβάκι για την διάσημη φυλακή ένα του Αλκατράζ. Μέσα σε 2 ώρες ½ θα ανακαλύψετε την πασίγνωστη πρώην ομοσπονδιακή φυλακή και τώρα πλέον μουσείο, που κάποτε φιλοξένησε και τον Αλ Καπόνε.

Πίσω στη στεριά, η αποβάθρα 39 του Ψαρά είναι το σπίτι μερικών ασυνήθιστων κατοίκων –μιας οικογένειας από θαλάσσιους λέοντες. Λέγεται ότι κάποτε υπήρχαν χιλιάδες θαλάσσιοι λέοντες που ζούσαν στην αποβάθρα, εμφανίστηκαν μια μέρα πριν από 20 χρόνια αλλά λίγο πριν την επέτειο των 20 χρόνων τους, όπου επρόκειτο μάλιστα να εορταστεί πανηγυρικά από την πόλη, εξαφανίστηκαν όλοι. Αργότερα τους βρήκαν να έχουν φτιάξει νέο σπιτικό και να χαλαρώνουν πέρα από την ακτή. Μερικοί λοιπόν έχουν επιστρέψει τώρα και έτσι την ημέρα της επίσκεψής μας είδαμε περίπου 20 θαλάσσιους λέοντες να λιάζονται ανέμελα.

Εάν έχετε πεινάσει μπορείτε να κάνετε μια στάση στο Boudin στον κεντρικό δρόμο και να δοκιμάσετε μερικά από τα διάσημα ψωμάκια και τις πίτσες που φτιάχνονται με ξινή ζύμη. Όσοι αγαπούν τα γλυκά πρέπει να κατευθυνθούν στην Πλατεία Ghiradellis, η οποία είναι γεμάτη καφετέριες και καταστήματα που πουλούν σοκολατένιες λιχουδιές.  Προσοχή στους θάμνους όταν περνάτε από την πλατεία γιατί δεν είναι όλοι αυτό που φαίνονται. Ο άνθρωπος-θάμνος κρύβεται κάπου εκεί και περιμένει να τρομάξει τους τουρίστες!

Εάν αντέχετε την ανηφόρα τότε πρέπει να επισκεφτείτε την οδό Lombard που είναι ο πιο γυρτός δρόμος στον κόσμο. Ένας πιο ευχάριστος τρόπος να περιπλανηθείτε είναι με τα τρόλεϊ που εκτελούν δρομολόγια στην ακτή. Τα παλιά τρόλεϊ από τις γειτονικές πολιτείες έχουν τεθεί σε λειτουργία στο Σαν Φρανσίσκο και μεταφέρουν κόσμο από την αποβάθρα Fishermans. Μια βόλτα κοστίζει μόνο $2 και είναι ένας φτηνός και ωραίος τρόπος να μετακινηθείτε. Στη διαδρομή αυτή βρίσκεται και το Ferry Building που είναι πλέον μια λαϊκή αγορά. Κατεβείτε και ρίξτε μια ματιά στα διάφορα κρέατα, τυριά και γλυκά.

Το ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο δεν θα ολοκληρωθεί χωρίς μια βόλτα με το τελεφερίκ. Σε κάποια σημεία της πόλης θα ήταν σχεδόν αδύνατον για τους πεζούς να κυκλοφορήσουν χωρίς το τελεφερίκ – οι λόφοι είναι πραγματικά πολύ απότομοι. Μπορείτε να ξεκινήσετε την διαδρομή σας από το Ferry Building με μόνο $6 μέχρι το Nob Hill – την περιοχή των πολυτελών ξενοδοχείων και του υπέροχου Καθεδρικού Ναού Grace. Εάν έχετε χρόνο και ενέργεια κατευθυνθείτε προς την Πλατεία Union όπου θα απολαύσετε ψώνια στα καταστήματα Macy’s και Saks Fifth Avenue!

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Το Σαν Φρανσίσκο μέσα σε μια ημέρα (San Fransisco), 9.0 out of 10 based on 1 rating
FacebookTwitterPinterest