Ένας σύντομος οδηγός σχετικά με τους κανόνες για την μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές

Νουτέλα / Μερέντα (Nutella), Μάρμαϊτ (Marmite) και ψημένα φασόλια – τι ισχύει και τι δεν ισχύει σχετικά με τα υγρά στις χειραποσκευές.

Αν εξακολουθείτε να βρίσκεστε σε σύγχυση σχετικά με τους κανόνες που ισχύουν για την μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές καθώς και τι θεωρείται υγρό, μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι. Όλα τα είδη τροφίμων που θεωρείται ότι ανήκουν στα υγρά κατάσχονται σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή οι επιβάτες δεν γνωρίζουν ότι θεωρούνται υγρά.
Αν πετάτε αυτή την χρονιά, και δεν γνωρίζετε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να μεταφέρετε στις χειραποσκευές σας, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον χρήσιμο οδηγό μας:

 • Συνοπτικά, όλα τα υγρά αντικείμενα δεν επιτρέπεται να μεταφέρονται σε ποσότητα μεγαλύτερη των 100ml
 • Τα προϊόντα αυτά πρέπει να τοποθετούνται καθαρή, επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα
 • Η σακούλα αυτή πρέπει να έχει διαστάσεις 20cm x 20cm
 • Πρέπει να είναι επανασφραγιζόμενη, να μην είναι δεμένη σε κόμπο ή τυλιγμένη με ταινία για τα τρόφιμα
 • Επιτρέπεται μόνον μια πλαστική σακούλα με υγρά ανά επιβάτη.

Ποια προϊόντα θεωρούνται λοιπόν «υγρά»;

 • Όλα τα ποτά, συμπεριλαμβανομένου του νερού
 • Τρόφιμα σε ρευστή ή ημί-ρευστη μορφή, π.χ. σούπες, γιαούρτια, μαρμελάδες, μέλι, σιρόπια, μάρμαϊτ, μερέντακαι ψημένα φασόλια
 • Καλλυντικά και προϊόντα ατομικής περιποίησης, όπως κρέμες, γαλακτώματα, έλαια, αρώματα, μάσκαρες και κραγιόν
 • Σπρέι, όπως ο αφρός ξυρίσματος, οι λακ και τα αποσμητικά σε μορφή σπρέι
 • Αλοιφές, συμπεριλαμβανομένης της οδοντόπαστας
 • Τζελ, όπως το ζελέ για τα μαλλιά ή το αφρόλουτρο
 • Υγρά διαλύματα για φακούς επαφής
 • Και κάθε άλλο διάλυμα και αντικείμενα παρόμοιας σύστασης.

Σε περίπτωση μεταφοράς μικρής ποσότητας υγρού – λιγότερης από 100ml – σε δοχείο με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 100ml, απαγορεύεται η μεταφορά του σε χειραποσκευή και θα κατασχεθεί από τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Μεγαλύτερη Υγρά Προϊόντα από τα Duty Free
Φυσικά είστε ελεύθεροι να αγοράσετε υγρά προϊόντα από τα duty free και να τα μεταφέρετε μαζί σας στο αεροπλάνο. Όποτε και αν τα αγοράσετε θα πρέπει να τοποθετηθούν σε σακούλα μεταφοράς, η οποία στην συνέχεια θα σφραγιστεί. Δεν επιτρέπεται να αποσφραγίσετε την σακούλα έως ότου αποβιβαστείτε από το αεροπλάνο στον τόπο προορισμού σας.

Φάρμακα
Φάρμακα σε υγρή μορφή επιτρέπονται σε ποσότητες μεγαλύτερες από 100ml, πρέπει ωστόσο να συνοδεύονται από σημείωμα γιατρού. Η μεταφορά τους θα πρέπει επίσης να πραγματοποιείται σε επανασφραγιζόμενο δοχείο, έτσι ώστε να μπορούν να ελεγχθούν από τον ασθενή εφόσον του ζητηθεί από την ασφάλεια.

Βρεφικό γάλα & βρεφικές τροφές
Το βρεφικό γάλα, τα υποκατάστατα μητρικού γάλατος και παρασκευάσματα γάλακτος επιτρέπονται στις χειραποσκευές σε ποσότητες μεγαλύτερες των 100ml. Αυτό συμπεριλαμβάνει επίσης το αποστειρωμένο νερό σε βρεφικά μπουκάλια (το οποίο αργότερα θα τροποποιηθεί σε παρασκεύασμα γάλακτος). Θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε επανασφραγιζόμενα δοχεία, καθώς θα σας ζητηθεί να προβείτε στον έλεγχο αυτού από το προσωπικό ασφαλείας.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Ένας σύντομος οδηγός σχετικά με τους κανόνες για την μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
FacebookTwitterPinterest