Αγόρι ταξιδεύει πάνω στον τροχό αεροσκάφους της Hawaiian Airlines απο την Καλιφόρνια στην Χαβάη

Hawaiian Airlines

Ένα 16-χρόνο αγόρι από την Καλιφόρνια πήδησε τον φράχτη του αεροδρομίου Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και σκαρφάλωσε κρυφά στους τροχούς του αεροσκάφους την Hawaiian Airlines, ταξιδεύοντας σε μια πτήση πτήση πέντε ωρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του FBI Tom Simon ο οποίος μίλησε στο ABC News .

Το αγόρι το οποίο είχε φύγει από το σπίτι του, πέρασε στο εσωτερικό του αεροδρομίου και σκαρφάλωσε στον τροχό καλά οπου και παρέμεινε καθ’ολη την διάρκεια τηςπτήση στον αέρα. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Maui στις 10:30 π.μ. την Κυριακή το αγόρι ήταν ακόμη εκεί για περίπου μια ώρα λιπόθυμο.

Επίγειο πληρώμα του αεροδρομίου είδε αργότερα το αγόρι να περπατά γύρω από την άσφαλτο το οποίο και συνελήφθη, ελεγχθεί από γιατρό και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τραυματισμούς.

Η απίστευτη αυτή ιστορία αντιμετωπίστηκε με καχυποψία, οι περισσότεροι λαθρεπιβάτες τέτοιου είδους δεν επιβιώνουν, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης οξυγόνου. Οι πιθανότητες επιβίωσης ενός τέτοιου είδους λαθρεπιβάτη σε εμπορικό αεροσκάφος είναι περίπου 24 τοις εκατό, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ο σύμβουλος πάνω σε αεροπορικά θέματα του ABC News, John Nance, είναι δύσπιστος για το πώς ο έφηβος θα μπορούσε να έχει επιζήσει σε μια πτήση 2.300 μιλίων πάνω στον τροχό χωρίς πηγή οξυγόνου.

«Απλώς δεν μπορώ να το πιστέψω «, δήλωσε ο Nance .

Ο Dr Richard Besser, αρχισυντάκτης σε θέματα υγείας και ιατρικής του ABC News, ανέφερε: “προκειμένου να επιβιώσεί κανείς πάνω σε μια ρόδα και κατά τη διάρκεια της πτήσης, το σώμα πρέπει να πέσει σε χειμερία νάρκη σε μια κατάσταση στην οποία η καρδιά θα χτυπάει μόνο μια-δυο φορές το λεπτό.

«Είναι σχεδόν αδύνατο, σχεδόν θάυμα και ίσως υπάρχουν περισσότερα πίσω απο την ιστορία», δήλωσε ο Besser .

Η Alison Croyle, εκπρόσωπος της Hawaiian Airlines, έκανε μια δήλωση, σχολιάζοντας, « Πρωταρχικό μας μέλημα τώρα είναι η υγεία του αγοριού, το οποίο είναι εξαιρετικά τυχερό που έχει επιβιώσει»

Το αγόρι δεν έχει κατηγορηθεί με οποιαδήποτε ομοσπονδιακά αδικήματα στη Χαβάη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του FBI.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest