Η Iberia θα χρησιμοποίει iPads στο πιλοτήριο για το “Electronic Flight Bag” (EFB)

iberia-EFB

Η Iberia  θα είναι η πρώτη ισπανική αεροπορική εταιρεία που θα εξοπλίσει τα πιλοτήρια της με συστημα “Electronic Flight Bag” (EFB) . Τα νέα iPads θα αντικαταστήσουν τους καταλόγους, τα εγχειρίδια  και άλλα χάρτινα έγγραφα που χρησιμοποιούνται  κατα την προετοιμασία της πτήσεις και θα χρησιμοποιούνται ακόμα και για την εκτέλεση των υπολογισμών που απαιτούνται.

Οι συσκευές αυτές θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσουν το βάρος του αεροσκάφους κατά περίπου 60 κιλά, με συνολική εξοικονόμηση καυσίμου αξίας περίπου € 150.000 ανά μήνα για την αεροπορική εταιρεία για προορισμούς μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία , «αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές θα παρέχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα εγχειρίδια του αεροσκάφους και θα επιτρέπουν στους πιλότους να εκτελούν  υπολογισμούς της ταχύτητας και της απόστασης σε όλες τις φάσεις της πτήσης. Αυτή η εφαρμογή θα επιτρέψει στα πληρώματα να βλέπουν χάρτες πλοήγησης και λεπτομερείς χάρτες αεροδρομίων. »

Η Iberia έχει ήδη τοποθετηθεί σε ένα Airbus A321 ( ΕΚ – ILP ) τα iPads, τόσο για τον πιλότο οσο και για τον βοηθό πιλότπυ. Η  Iberia θα εξοπλίσει σύντομα αλλα τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη μικρών και μεσαίων αποστάσεων με τις νέες συσκευές, οι οποίες παραμένουν συνδεδεμένες με το ηλεκτρικό σύστημα του αεροσκάφους ανά πάσα στιγμή.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest