Απ’ευθείας πτήσεις από Λονδίνο για Μανίλα, Φιλιππίνες

Προγραμματισμένες απευθείας πτήσεις από Λονδίνο για Μανίλα
Οι πρώτες απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τις Φιλιππίνες πρόκειται να παρουσιαστούν τον Νοέμβριο από την αεροπορική εταιρεία Philippine Airlines, εκτελώντας δρομολόγια από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου προς την Μανίλα.

Στον εθνικό αερομεταφορέα είχαν απαγορευτεί οι πτήσεις στον Βρετανικό εναέριο χώρο αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να άρει την απαγόρευση τον περασμένο Ιούλιο, μαζί με εκείνη που ισχύει για την αεροπορική εταιρεία Conviasa της Βενεζουέλας.

Οι δυο αεροπορικές εταιρείες ήταν σε μαύρη λίστα , η οποία εξακολουθεί να περιλαμβάνει 280 αεροπορικές εταιρείες από 20 χώρες και όλες τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες των Φιλιππίνων.

Η Philippine Airlines απαγορεύτηκε το 2010 και οι αξιολόγηση ασφάλειας της υποβαθμίστηκε από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας των ΗΠΑ, από την κατηγορία 2 στην κατηγορία 1, το 2008.

Σχετικά με την άρση της απαγόρευσης, ο Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι οι αεροπορικές εταιρείες επέδειξαν « αφοσίωση και δυναμικότητα» στην εφαρμογή των διεθνών προτύπων ασφαλείας με «βιώσιμο τρόπο», όπως ανέφερε το Reuters.

Οι νέες πτήσεις προς την Μανίλα προβλέπεται να ξεκινήσουν στις 4 Νοεμβρίου. Θα εκτελούνται πέντε φορές την εβδομάδα, αναχωρώντας από την Μανίλα και το Λονδίνο κάθε Κυριακή, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Η πτήση για Μανίλα διαρκεί λίγο λιγότερο από 14 ώρες, με το σκέλος της επιστροφής να διαρκεί 12 ώρες και 35 λεπτά.

Η Μανίλα είναι η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων και , παρόλο που δεν αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό η ίδια, χρησιμοποιείται ως σημείο εισόδου από ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφτούν τα υπόλοιπα αξιοθέατα της χώρας από τις εντυπωσιακές εκτάσεις καλλιέργειας ρυζιού στο Λουζόν ως τις πολλές αμμώδεις παραλίες της με λευκή άμμο και τα τροπικά της νησιά στα οποία φτάνει κανείς με φέρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε πρόσφατα προειδοποίηση προς τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν να ταξιδεύουν με φέρι στις Φιλιππίνες, όπου αυτό είναι δυνατόν, μετά την σύγκρουση μεταξύ ενός επιβατηγού και ενός φορτηγού πλοίου κοντά στην πόλη Κεμπού, που βρίσκεται στο νησί Κεμπού, νότια της Μανίλα. Το δυστύχημα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 108 ανθρώπων.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest