Απεργια Ελεγκτων Εναεριας Κυκλοφοριας στην Γαλλια

Τα αεροπορικά ταξίδια στην Γαλλια έχουν υποστεί σημαντιες ζημιες οταν από το πρωί της Τρίτης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κατέβηκαν σε απεργία για να διαμαρτυρηθούν για την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών αεροδιαδρομων.

Πολλες πτησεις για  καλοκαιρινους προορισμους εχουν ακυρωθει και χιλιαδες τουριστες εχουν ταλαιπωρηθει, δεδομένου ότι το 10 τοις εκατό των πτήσεων που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle Airport ακυρώθηκαν.

Το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού ακυρώθηκε το ήμισυ των πτήσεών την Τετάρτη, σύμφωνα με αναφορες του AFP. Στο αεροδρομιο Μασσαλιας (Marseille Provence)  στη νότια Γαλλία, το οποιο αποτελει έναν πολυ δημοφιλή προορισμό καλοκαιρινών διακοπών, ακυρώθηκαν πάνω από το 20 τοις εκατό των πτήσεων.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC), δήλωσε ότι με την απεργία, στην οποία συμμετεχουν το 30 τοις εκατό των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας  διαταράσσονται τα περισσότερα γαλλικά αεροδρόμια.

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, το 53 τοις εκατό, σύμφωνα με την Le Monde, ειναι υπερ του σχεδίου για την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών αεροδιαδρομων σε εννέα τμήματα εναέριου χώρου.

Η απεργία έχει προγραμματιστεί να λήξει την Πέμπτη το πρωί.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest