Βερολίνο

Το Βερολίνο και οι κάτοικοι του λατρεύουν τις τέχνες και η πόλη η οποία είναι μια πόλη σύγχρονη, ανεπτυγμένη και εξευγενισμένη διαθέτει αμέτρητα παλάτια, μουσεία, εκθεσιακούς χώρους και κήπους. Στο Βερολίνο οργανώνονται ένα σωρό φεστιβάλ και η πόλη διαθέτει πάντα μια δημιουργική ατμόσφαιρα. Οι θησαυροί του Βερολίνου από το παρελθόν αλλά και το παρόν περιμένουν να σας μαγέψουν για αυτό κλείστε όσο πιο γρήγορα γίνεται τα αεροπορικά εισιτήρια σας.

Πως Να Πατε

Απο την Ελλαδα υπαρχουν απευθείας πτησεις απο Αθηνα, Θεσσαλονικη, Ηρακλειο και Κερκυρα για Βερολινο. Απο την Κυπρο υπαρχει απ’ευθειας πτηση απο Λαρνακα με την AirBerlin. Οι αεροπορικες εταιρειες που διαθετουν απ’ευθειας πτησεις για Βερολινο είναι οι Aegean, EasyJet, Lufthansa, AirBerlin και EuroCypria, συγκεκριμενα:

Αθηνα – Βερολινο:

EasyJet (απ’ευθειας)

Aegean (απ’ευθειας)

Lufthansa (απ’ευθειας)

Θεσσαλονικη – Βερολινο:

EasyJet (απ’ευθειας)

Aegean (μεσω Αθηνας)

AirBerlin (μεσω Αθηνας)

Ηρακλειο – Βερολινο:

EasyJet (απ’ευθειας)

Aegean (μεσω Αθηνας)


Κυπρος (Λαρνακα) – Βερολινο:

AirBerlin (απ’ευθειας)

Aegean (μεσω Αθηνας)

EuroCypria (μεσω Leipzig)

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες προσγειώνονται στα αεροδρομια του Βερολινου Schoenefeldκαι Τegel  (δείτε πληροφορίες παρακατω). Αν σκοπεύετε να πάτε ταξίδι αναψυχής και για να βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια καλό είναι να προγραμματίσετε το ταξίδι σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Πολλές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν προσφορές και ειδικά μειωμένες τιμές για αεροπορικά εισιτήρια που θα αγοραστούν 1-2 μήνες πρίν την αναχώρηση.


Αναζητήστε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια και προσφορές για Βερολινο μεσα απο το Aeroporika.gr


Αεροδρόμια
Το Βερολίνο διαθέτει δυο αεροδρόμια, το
Schoenefeldκαι το Τegel τα οποία εξυπηρετούν χιλιάδες κόσμο καθημερινά. Το αεροδρόμιο Schoenefeld μετατρέπεται σταδιακά στο κεντρικό αεροδρόμιο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Και τα δυο αεροδρόμια προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες και διαθέτουν στους χώρους τους καταστήματα, εστιατόρια, τουριστικά γραφεία και φυσικά ticket desks για αεροπορικά εισιτήρια.


Αεροδρομιο Schoenefeld
Το αεροδρόμιο Schoenefeldβρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Βερολίνου και διαθέτει εξαιρετική συγκοινωνία για να μπορείτε να μετακινήστε εύκολα και άνετα. Το Schoenefeldέχει 4 terminals.


Τρένα
Το Schoenefeldέχει 4 terminals από όπου ο σταθμός των τρένων είναι 5 λεπτά με τα πόδια. Αν δεν θέλετε να περπατήσετε υπάρχει δωρεάν λεωφορείο του αεροδρομίου που σας μεταφέρει στον σταθμό του τρένου. Το λεωφορείο για τον σταθμό του τρένου αναχωρεί κάθε 10 λεπτά από τις 06:00 έως τις 22:00.
Το Airport Express RE4 και το RE5 αναχωρεί ανά μισή από το αεροδρόμιο από τις 05:00 έως τις 23:00 με τέρμα τον σταθμό Hauptbahnhof. Η διαδρομή διαρκεί 30 λεπτά.
Οι γραμμές
S-Bahn (προαστιακός σιδηρόδρομος) S45 και S9 εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο στο Βερολίνο ανά 10 λεπτά.
Τα εισιτήρια κοστίζουν
€2.10 για τις ζώνες Α και Β, ενώ για τις ζώνες Α, Β και C κοστίζουν € 2.80 και ισχύουν για 2 ώρες για μια διαδρομή και στην μπορείτε να τα αγοράσετε από τα αυτόματα μηχανήματα.     


Λεωφορεία

Υπάρχουν πολλά λεωφορεία που αναχωρούν από το αεροδρόμιο για το Βερολίνο. Τα λεωφορεία κάνουν στάση έξω από τα terminals του αεροδρομίου και έχουν τακτικά δρομολόγια.
Η γραμμή
162 κάνει τέρμα στο S Adlershof, η διαδρομή διαρκεί 20 λεπτά (από τις 04:12 έως τις 23:42) και εκτελούνται 4 δρομολόγια ανά ώρα.  
Η γραμμή
171 κάνει τέρμα στο U Hermannplatz (από τις 05:21 έως τις 00:00), η διαδρομή διαρκεί 1 ώρα και εκτελούνται 3-6 δρομολόγια ανά ώρα.
Μερικά ακόμα λεωφορεία με τελικό προορισμό το Βερολίνο είναι οι γραμμές
Χ7, 163, 734 και 736.
Το νυχτερινό λεωφορείο
Ν60 κάνει τέρμα στο S Adlershof, η διαδρομή διαρκεί 20 λεπτά και εκτελούνται δρομολόγια από τις 00:17 έως τις 03:47 κάθε και 17 αλλά και κάθε και 47.
Το νυχτερινό λεωφορείο
Ν71 κάνει τέρμα στο U Rudow και εκτελούνται δρομολόγια από τις 00:30 έως τις 04:30.
Οι περισσότερες γραμμές εξυπηρετούν όλα τα terminals του αεροδρομίου.  
Τα εισιτήρια κοστίζουν €2.10 για τις ζώνες Α και Β, ενώ για τις ζώνες Α, Β και C κοστίζουν € 2.80 και ισχύουν για 2 ώρες για μια διαδρομή και στην μπορείτε να τα αγοράσετε από τα αυτόματα μηχανήματα.


Ταξί
Η διαδρομή από το Schoenefeld στο κέντρο του Βερολίνου διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά ανάλογα βέβαια και με την κίνηση και μπορεί να κοστίσει από € 23 και πάνω.


Αεροδρομιο Tegel
Το αεροδρόμιο Tegel βρίσκεται 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το κέντρο του Βερολίνου. Το Tegel θα πάψει να λειτουργεί το 2011 όταν κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου ( Brandenburg). Τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς από το αεροδρόμιο στο Βερολίνο είναι τακτικά και η διαδρομή μπορεί να διαρκέσει περίπου 20-25 λεπτά.


Λεωφορεία
Τα λεωφορεία λειτουργούν από τις 05:00 έως τα μεσάνυχτα. Τα εισιτήρια κοστίζουν €2.10 για τις ζώνες Α και Β, ενώ για τις ζώνες Α, Β  και C κοστίζουν € 2.80.      
Τα λεωφορεία Jet Express TXL εκτελούν δρομολόγια μέχρι το Βερολίνο, σύντομα και άνετα γιατί δεν γίνονται πολλές στάσεις. Το TXL εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο στο Prenzlauer Berg και η διαδρομή διαρκεί 40 λεπτά. Ενδιάμεσα κάνει στάσεις  στον σταθμό Hauptbahnhof (20 λεπτά), στο Unter den Linden (30 λεπτά), και σην Alexander Platz (35 λεπτά).
Το Χ9 εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο στον σταθμό Zoologischer Garten και η διαδρομή διαρκεί 20 λεπτά.
Υπάρχουν βέβαια και οι κανονικές γραμμές 109 και 128 που αναχωρούν κι αυτές από το αεροδρόμιο για το Βερολίνο.


Ταξί

Αν πάρετε ταξί από το αεροδρόμιο Tagel για το Βερολίνο η διαδρομή διαρκεί περίπου 20-25 λεπτά και θα σας κοστίσει πανω κάτω €15-20.Σχετικά με το Βερολίνο (BER)

Τοποθετημένο στη βορειο-ανατολική Γερμανία στον ποταμό Spree, το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας και είναι, επίσης, η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Απομεινάρια από τους αρχαίους οικισμούς της κατά τη διάρκεια του 11ου αιώνα μπορείτε ακόμα να τα δείτε εδώ. Ανά τις δεκαετίες, το Βερολίνο έχει γίνει δημοφιλές για τα μνημεία και τα περίεργα ορόσημα που παρέχουν μια βαθιά γνώση στην ιστορία που έχει ζήσει η πόλη. To Βερολίνο έχει ένα εύκρατο ωκεάνιο κλίμα με ζεστά καλοκαίρια και μέτρια βροχόπτωση. Το Βερολίνο είναι μια χώρα με ευρύ φάσμα της αρχιτεκτονικής που περιλαμβάνει κτίρια από διαφορετικές εποχές και περιόδους.

To Βερολίνο φημίζεται για τα ποικίλα αξιοθέατα. Η Alexanderplat είναι ένα αξιοθέατο το οποίο αναμειγνύει τους αιώνες της κοινωνικής, πολιτικής και αρχιτεκτονικής ιστορίας. Το Berliner Dom και το Bradenburger Tor είναι τα δύο άλλα διάσημα αξιοθέατα του Βερολίνου. Υπάρχουν επίσης ορισμένα ορόσημα όπου δεσπόζει η τέχνη και η ψυχαγωγία, όπως το μεγαλύτερο θέαμα του Βερολίνου, το θέατρο Chamaleon, η East Side Gallery και άλλα. Το Βερολίνο διαθέτει μια πληθώρα από μουσεία όπου κανείς μπορεί να δει κομμάτια σύγχρονης τέχνης, αρχαία, καθώς και καλλιτεχνήματα των σύγχρονων κλασικών. Κάποια διάσημα μουσεία είναι το Μουσείο Deutsches Hostorisches , το Μουσείο DDR, το μουσείο Altes, το Εθνικό Μουσείο και το Μουσείο της Περγάμου. Τ

ο Βερολίνο είναι η πόλη των κλαμπ, λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού κλαμπ με κάθε ένα από αυτά να έχει την ιδιαιτερότητα του. Το Adagio εμφανίζει αέρα αλλοτινών εποχών, το Bassy Cowboy Club επιδεικνύει ένα άγριο country στυλ, το Bohannon Club σας δίνει soul μουσική, το Cascade Club σας μεταφέρει στον κόσμο της disco, το Havanna Club με τέσσερα διαφορετικά επίπεδα χoρού * επτά μπαρ - όλα αυτά σχηματίζουν την έντονη νυχτερινή ζωή του Βερολίνου. Οι εθισμένοι με τα ψώνια δεν θα βαρεθούν ποτέ στο Βερολίνο. Με το ευρύ φάσμα των παραδοσιακών και νέων πολυκαταστήματων, τα εμπορικά κέντρα, τα καταστήματα γνωστών σχεδιαστών, αγορές με αντίκες, παζάρια και μικρές βιοτεχνίες, θα έχετε πολλά πράγματα να ψωνίσετε. Το Europa-Center Berlin, το Porsche Design Store Berlin, το Stilwerk, το Potsdamer Platz Arkaden, το εμπορικό κέντρο Alexa, η Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Das Schloss- Το Κάστρο είναι μερικά αγαπημένα παραδεισένια σημεία για αγοραστές.

Όταν πρόκειται για επιλογές διαμονής, το Βερολίνο έχει άνετα, προσιτά σε τιμές αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία, να προσφέρει. Υπάρχουν καλά επιπλωμένα ξενοδοχεία, ακριβά πολυτελή ξενοδοχεία, διαμερίσματα σε προσιτές τιμές, φτηνές πανσιον με πρωινό, ξενώνες και κάμπινγκ για τη στέγαση των επισκεπτών σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό τους. Το Βερολίνο είναι μια πανέμορφη πόλη για να επισκεφθείτε.

Περάστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στο δροσερό και ευχάριστο κλίμα του Βερολίνου. Κάντε Online κρατησεις εισητηριων για Βερολίνο μέσω της ιστοσελίδας μας. Πάρετε online
φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, και πολλές επιλογές διαμονής, Ενοικιάσεις αυτοκινήτων σε προσιτές τιμές, ασφαλείς επιλογές ξεναγών και πολλά περισσότερα. Το ταξίδι σας στο Βερολίνο είναι μόνο μερικά κλικ μακριά από εσάς.

© 2008 - 2023 Aeroporika.gr - All Rights Reserved

Εμπορικό Σήμα: AEROPORIKA.GR,  Αριθμός Σήματος: 211012

Aeroporika.gr - Το ταξίδι ξεκινάει εδώ...

NEW