Αεροδρόμια Ελλάδας
Αναζητήστε χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας. Γενικές πληροφορίες για τις συγκοινωνίες και μέσα μαζικής μεταφοράς, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, υπηρεσίες κ.α. Κρατήσεις εισιτηρίων απο όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και της Κύπρου στο www.aeroporika.gr


          Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος IATA: (ATH) -  ICAO: (LGAV)

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, είναι η πύλη για να βρεθεί κανείς σε σπουδαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και το πρώτο πράγμα που αντικρίζουν οι επισκέπτες μόλις προσγειωθούν και αποβιβαστούν από το αεροπλάνο.
Το Αεροδρόμιο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες και επιβάτες καθημερινά και προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις. Παρέχει επίσης άνετη και ασφαλή μετακίνηση σε όλους τους επιβάτες.


Μετακίνηση από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
Υπάρχει ένα δίκτυο δημόσιων λεωφορείων που παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο Αεροδρόμιο από την Αθήνα και τον Πειραιά καθώς επίσης και από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης και το λιμάνι.
Τα λεωφορεία που μετακινούνται από και προς το αεροδρόμιο είναι:
X92 – Κηφισιά – Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
X93 – Σταθμός Λεωφορείων Κηφισού – Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
X94 – Εθνική Άμυνα - Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
X95 – Σύνταγμα (κέντρο) - Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
X96 – Πειραιάς (λιμάνι) - Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
X97 – Δάφνη - Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Το εισιτήριο κοστίζει 3,20 € και υπάρχουν συχνά δρομολόγια τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα.
Οι επιβάτες και οι επισκέπτες μπορούν επίσης να φτάσουν στο Αεροδρόμιο ή την πόλη με το μετρό (μπλε γραμμή: Αιγάλεω – Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών). Το εισιτήριο κοστίζει 6 €, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσο συχνά δρομολόγια τρένων όσο και λεωφορείων.
Έξω από το Αεροδρόμιο υπάρχουν πάντα διαθέσιμα ταξί για να σας μεταφέρουν όπου επιθυμείτε.
Υπάρχουν ακόμα πάνω από 7,000 θέσεις στάθμευσης έξω από το Αεροδρόμιο όπου μπορείτε να παρκάρετε το όχημα σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα ή για περισσότερο.  


Εγκαταστάσεις και Υπηρεσίες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
Υπάρχουν αμέτρητες εγκαταστάσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, εξασφαλίζοντας την ικανοποίηση και την απόλαυση όλων όσων βρίσκονται στο Αεροδρόμιο.
Το Αεροδρόμιο έχει πολλά εστιατόρια και καφετέριες σε πολλούς από τους χώρους του για τους επιβάτες αλλά και τους επισκέπτες.
Επιπλέον οι επιβάτες μπορούν να βρουν ότι χρειάζονται στα καταστήματα του Αεροδρομίου όπως βιβλία/περιοδικά, ρούχα, αξεσουάρ, ηλεκτρονικά, cd, δώρα και φυσικά αφορολόγητα είδη.
Το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες με τις διάφορες τράπεζες και τις αυτόματες μηχανές τραπεζών (ΑΤΜ) που βρίσκονται παντού στους χώρους του καθώς επίσης στο Αεροδρόμιο θα βρείτε καταστήματα συναλλάγματος,  γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και τουριστικά πρακτορεία.
Υπάρχει επίσης ένα επαγγελματικό κέντρο στο Αεροδρόμιο, επαγγελματικό σαλόνι, ένα φαρμακείο, σταθμός πρώτων βοηθειών, υπηρεσίες ψυχαγωγίας παιδιών, χώροι για φροντίδα βρεφών, ένα ταχυδρομείο και ένα γραφείο επιστροφής φόρου πρόσθετης αξίας.
Για την απόλυτη άνεση υπάρχει μέσα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ένα κομμωτήριο και καρέκλες για μασάζ.
Παιδιά που ταξιδεύουν μόνα και επιβάτες με ειδικές ανάγκες μπορούν να μετακινηθούν πάρα πολύ εύκολα μέσα στο Αεροδρόμιο που είναι εξοπλισμένο για να παρέχει βοήθεια.

Υπηρεσίες για Αποσκευές στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
Οι επιβάτες μπορούν να διεκδικήσουν χαμένες αποσκευές από τις αεροπορικές εταιρείες, να τυλίξουν τις αποσκευές τις στο ειδικό σημείο του αεροδρομίου και να αποθηκεύσουν τις αποσκευές τους στους χώρους του Αεροδρόμιου.  


Μουσείο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών
Το Μουσείο του Αεροδρομίου φιλοξενεί μια έκθεση αφιερωμένη στον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον χαρισματικό πολιτικό που σημάδεψε την ιστορία της Ελλάδας και υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της χώρας.


Αναζητηστε φτηνα αεροπορικα εισιτήρια και δειτε ολες τις αναχωρησεις απο το Διεθνες Αεροδρομιο Αθηνας (Ελευθεριος Βενιζελος) μεσα απο το aeroporika.gr

          Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία IATA: (SKG) -  ICAO: (LGTS)

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» βρίσκεται σε απόσταση 16.2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης στην περιοχή «Μικρά» στον δήμο Θέρμης. Λειτουργεί από το έτος 1930 και αποτελεί το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χωράς. Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 4 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ υπάρχουν σχεδία για επέκταση του με την δημιουργία νέου τερματικού σταθμού ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί έως 9 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Από το αεροδρόμιο υπάρχει συνεχή 24ωρη σύνδεση με το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα ημερησία λεωφορεία 78 & 78Α και το νυχτερινό 78Ν, η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 30  λεπτά και το κόστος του εισιτήριου είναι μόνο 0.60 λεπτά.

Επιπλέον γίνονται εργασίες κατασκευής και επέκτασης του μετρό της Θεσσαλονίκης από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία διαθέτει εστιατόρια, καφετερίες, καταστήματα αφορολόγητων ειδών (duty free), τράπεζες, ταχυδρομείο, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, φύλαξη αποσκευών, χώρο στάθμευσης, γραφείο ενοικιάσεως αυτοκίνητων κ.α.


Αναζητήστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και δειτε ολες τις αναχωρησεις απο το Διεθνες Αεροδρομιο Θεσσαλονικης Μακεδονια μεσα απο το
aeroporika.gr


         Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης IATA: (HER) -  ICAO: (LGIR)

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου (Νίκος Καζαντζάκης) λειτουργεί από το 1939 και αποτελεί το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας (μετά το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος) καθώς εξυπηρετεί περίπου 5 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο του Ηρακλείου ενώ αποτελεί το κύριο αεροδρόμιο ολόκληρης της Κρήτης.


Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προσγειώνονται στο αεροδρόμιο αεροσκάφη από όλη την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο με προγραμματισμένες πτήσεις και πτήσεις τσάρτερ, με αποτέλεσμα αυτή να είναι και η πιο πολυσύχναστη περίοδος καθώς το αεροδρόμιο Ηρακλείου εξυπηρετεί πολλούς τουριστικούς προορισμούς όπως το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, ο Άγιος Νικόλαος, τα Μάλλια, η Χερσόνησος κ.α. Στο Ηράκλειο λειτουργούν και οι τρεις κύριες Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες (Ολυμπιακη, Aegean, Athens Airways) με απευθείας πτήσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη αλλά και άλλους προορισμούς. Αναζητηστε φτηνα αεροπορικα εισιτήρια μεσα απο τις σελιδες μας.


Από το αεροδρόμιο μπορείτε να μεταφερθείτε στο κέντρο της πόλης (Ηράκλειο) με το λεωφορείο 78. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά ενώ το κόστος εισιτηρίου είναι 0.75 λεπτά. Ταξί μπορείτε να βρείτε έξω από το κτήριο των αφίξεων και το κόστος μέχρι το κέντρο είναι περίπου 12 Ευρώ. Επίσης μερικά από τα πιο γνωστά γραφεία ενοικιάσεως αυτοκίνητων – Hertz, Avis, Sixt, Holiday Cars, κτλ – έχουν την βάση τους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.  


Αναζητηστε φθηνα αεροπορικα εισιτηρια και δειτε ολες τις αναχωρησεις απο το Διεθνες Αεροδρομιο Ηρακλειου Νικος Καζαντζακης μεσα απο το
aeroporika.gr


          Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου Διαγόρας IATA: (RHO) -  ICAO: (LGRP)

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας» βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων νότια από το κέντρο της πόλης της Ρόδου κοντά στα χωριά «Παραδείσι» και «Κρεμαστή». Λειτουργεί από το έτος 1977 και αποτελεί το τέταρτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χωράς (μετά της Αθήνας, του Ηρακλείου, και της Θεσσαλονίκης). Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 3,5 εκατομμύρια επιβάτες, με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση κατά την τουριστική περίοδο από 1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου.


Το αεροδρόμιο της Ρόδου διαθέτει τράπεζα, ΑΤΜ, γραφείο συναλλάγματος, εστιατόριο, καφετερία, duty-free, κέντρο πρώτων βοηθειών, υπηρεσίες φύλαξης αποσκευών, ταξιδιωτικά γραφεία, χώρο στάθμευσης και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκίνητων.


Από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάτε στο κέντρο της πόλης και σε άλλα σημεία του νησιού με το λεωφορείο  του οποίου η στάση  βρίσκεται 300 μέτρα από την έξοδο των αφίξεων. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά της καθημερινές αλλά όχι τόσο κατά το Σαββατοκύριακο. Από το κέντρο της πόλης μπορείτε να αλλάξετε λεωφορείο για να μεταφερθείτε στον τελικό σας προορισμό στο νησί. Έξω από το κτήριο των αφίξεων θα βρείτε επίσης πιάτσα ταξί. Κάποιες ενδεικτικές τιμές για τα ταξί είναι:


Αεροδρόμιο – Κέντρο της Ρόδου: €15-20   
Αεροδρόμιο – Φαληρακή: €20-25   

Αεροδρόμιο – Λίνδος: €35-40  


Αναζητηστε φθηνα αεροπορικα εισιτηρια και δειτε ολες τις αναχωρησεις απο το Διεθνες Αεροδρομιο Ηρακλειου Νικος Καζαντζακης μεσα απο το
aeroporika.gr


          Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας Ιωάννης Καποδίστριας IATA: (CFU) -  ICAO: (LGKR)

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων νότια από το κέντρο της Κέρκυρας και 1 χιλιόμετρο βόρεια από το Ποντικονήσι. Το αεροδρόμιο λειτουργεί από το 1949 και διαθέτει όλες τις βασικές διευκολύνσεις για τους επιβάτες. Στο αεροδρόμιο θα βρείτε τράπεζα, ΑΤΜ, γραφείο συναλλάγματος, ταχυδρομείο, καφετερία, duty-free, ταξιδιωτικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκίνητων και κέντρο πρώτων βοηθειών. Στο αεροδρόμιο δεν υπάρχουν υπηρεσίες φύλαξης αποσκευών. Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας διαθέτει χώρο στάθμευσης με χωρητικότητα θέσεων για 120 αυτοκίνητα και 60 λεωφορεία και δυο ειδή χρεώσεων για παρκινγκ μικρής και μεγάλης διάρκειας.

Έξω από το αεροδρόμιο υπάρχει στάση λεωφορείου το οποίο εκτελεί απευθείας δρομολόγιο για το κέντρο της Κέρκυρας (10’ διαδρομή) από όπου μπορείτε να πάρετε ένα από τα τοπικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ) για να μετακινηθείτε σε οποιοδήποτε μέρος του νησιού. Πάντα έξω από το κτήριο των αφίξεων στις ώρες λειτουργίας του αεροδρόμιου υπάρχουν διαθέσιμα ταξί. Μια ενδεικτική τιμή από το αεροδρόμιο στην τουριστική περιοχή Σιδαρι που βρίσκεται περίπου 32 χιλιόμετρα βόρεια από το κέντρο της πόλης είναι €30.  


Αναζητηστε φθηνα αεροπορικα εισιτήρια και δειτε ολες τις αναχωρησεις απο το Διεθνες Αεροδρομιο Ηρακλειου Νικος Καζαντζακης μεσα απο το
aeroporika.gr


ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

© 2008 - 2023 Aeroporika.gr - All Rights Reserved

Aeroporika.gr - Το ταξίδι ξεκινάει εδώ...

Εμπορικό Σήμα: AEROPORIKA.GR,  Αριθμός Σήματος: 211012

NEW