Easyjet

EasyJet

Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, Στέλιος Χατζηιωάννου, αντιλαμβανόμενος τον σφυγμό της αγοράς προχώρησε στην δημιουργία μιας αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, απευθυνόμενη στο ευρύ επιβατικό κοινό που προτιμάει να ταξιδέψει με λιγότερες ανέσεις αλλά και με λιγότερα χρήματα.

Με άρωμα Ελλάδας και με έδρα τον αερολιμένα του Luton στο Λονδίνο, η
Easyjet αποτελεί μία από τις φθηνότερες λύσεις για το επιβατικό κοινό. Αν και νεαρή στο χώρο, καθότι ούτε δεκαπέντε χρόνια δεν μετράει από το έτος ίδρυσής της, δείχνει δυναμικά το παρόν της στους διακόσιους και πλέον προορισμούς που εξυπηρετεί. Δεν είναι άλλωστε διόλου τυχαίο ότι μόλις τον περασμένο χρόνο περίπου σαράντα τέσσερις εκατομμύρια επιβάτες επέλεξαν να πετάξουν με τα φτερά της Easyjet.

Καθημερινά, η εταιρεία κάνει
προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια σε προκλητικά χαμηλές τιμές, χωρίς ωστόσο να κάνουν έκπτωση στους κανόνες ασφαλείας, τους οποίους τηρούν απαρέγκλιτα. Τα δεκάδες αεροσκάφη, κυρίως τύπου Airbus, χαρακτηρίζονται για την μεγάλη χωρητικότητα τους και τη νεαρότητά τους, αφού σύμφωνα με μετρήσεις του Δεκεμβρίου 2009, ο μέσος όρος δεν υπερέβαινε τα 3,5 έτη. Τέλος, είναι από τις λίγες αεροπορικές εταιρείες που δίνουν σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές αεροπορικά εισιτήρια ακόμα και λίγο πριν την πτήση.


Προορισμοι & Προσφορες εισητηριων με την EasyJet απο:
Αθηνα για Βερολινο, Λονδινο, Μιλανο, Παρισι, Ρωμη, Μαντσεστερ. Απο Θεσσαλονικη για  Βερολινο, Λονδινο, Μιλανο, Ντορτμουντ, Basel. Απο Ηρακλειο για Λονδινο, Βερολινο, Μπριστολ, Γενευη, Μαντσεστερ, Μιλανο, Ρωμη. Απο Λαρνακα για Λονδινο. Απο Παφο για Λονδινο, Μπριστολ, Μαντσεστερ. Απο Κερκυρα για Λονδινο, Βερολινο, Μπριστολ, Μαντσεστερ, Μιλανο. Απο Σαντορινη για Λονδινο, Μιλανο. Απο Μυκονο για Λονδινο, Παρισι, Ρωμη, Μιλανο


Αναζητηστε μεσα απο τις σελιδες μας φτηνα αεροπορικα εισιτήρια και προσφορες με την Easyjet!


LATEST NEWS

Η EasyJet ξεκινάει πέντε νέα δρομολόγια από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης


Η EasyJet  ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πέντε νέα δρομολόγια από Ρώμη (αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο) . Απο τα πέντε αυτα νέα δρομολόγια τα τρία θα εκτελούνται όλο το χρόνο προς Μονπελιέ , Θεσσαλονίκη και Βελιγράδι, ενω τα υπόλοιπα δύο θα ειναι σε ισχύει μονο για τους καλοκαρινούς μήνες προς Μινόρκα και Ρόδο.


Η κίνηση συνεχίζει το σχέδιο επέκτασης της βάσης της EasyJet στην Ρώμη και θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της πτητικής ικανότητας κατά ένα τρίτο. Τον Δεκέμβριο η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε δύο νέες διαδρομές - μια καθημερινή υπηρεσία προς Πράγα και μια πτήση προς Νάντη τρεις φορές την εβδομάδα, και τα δύο νέα αυτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους απο φέτος την άνοιξη .


Με την έναρξη αυτών των νέων δρομολογίων, η EasyJet εξυπηρετεί πλέον 33 προορισμους από και προς το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμη ( ασκώντας  πίεση στην υπερχρεωμένη Alitalia ), με συνολικά 154 δρομολόγια προς και από την Ιταλία. Η EasyJet άνοιξε την βάση στο Fiumicino το 2009 και σήμερα μεταφέρει τρία εκατομμύρια επιβάτες ετησίως - από και προς το αεροδρόμιο – και σύμφωνα με τα σχέδια επέκτασης αναμένεται να αυξηθεί σε τέσσερα εκατ. επιβάτες ετησίως. Το 96 % των Ιταλών πελατών της EasyJet λένε ότι θα ξανα-πετάξουν και πάλι με την easyJet και ένας στους τέσσερις Ιταλούς λένε οτι τώρα η EasyJet είναι η προτιμώμενη αεροπορική εταιρεία τους.


Η EasyJet έχει επίσης εξαγγείλει σχέδια για το άνοιγμα μιας τρίτης βάση στην Νάπολη  της Ιταλία φέτος  το Μάρτιο. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης αύξηση κατα 35 % των υπηρεσιών της απο και προς την Κατάνια κατά τους προσεχείς μήνες . Η EasyJet είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο του Μιλάνου (Μαλπένσα), της Βενετίας και της Νάπολης . Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει σήμερα 25 αεροσκάφη που έχουν σαν βάση τους την Ιταλία .


Από οικονομικής πλευράς , η εταιρεία εξέδωσε την οικονομική κατάσταση της για το πρώτο τρίμηνο του έτους :


 Οι διαθέσιμες θέσεις αυξήθηκαν κατά 4,1 % σε 16,1 εκατ. Οι επιβάτες που ταξίδεψαν αυξήθηκαν κατά 4,2 % στους 14,3 εκατ. επιβάτες, και ο συντελεστής πληρότητας αυξήθηκε κατά 0,1 μονάδα στο 88,7 % .


Τα έσοδα ανά θέση αυξήθηκαν όπως αναμενόταν κατά 3,4 % και αυτο αντιστοιχεί σε £ 55,71 ανά θέση. Η αύξηση των εσόδων ανά θέση προήλθε από προσεκτική διαχείριση της μεταφορικής ικανότητας, σε συνδυασμό με την απόδοση των διατιθέμενων θέσεων και τη διαχείριση της πολιτικής τελών και χρεωσης υπηρεσιών . Τα έσοδα ανά θέση αυξήθηκαν επίσης από την μεγαλύτερη μέση απόσταση των πτήσεων κατα το τρίμηνο .


Διατηρήση του πλεονεκτήματος κόστους

Το κόστος ανά θέση (χωρίς τα καύσιμα) αυξήθηκε κατά 3 %. Αυτό προήλθε από την αναμενόμενη αύξηση των τελών σε ορισμένα αεροδρόμια και την αύξηση του κόστους συντήρησης που συνδέεται με την γήρανση του στόλου και την αυξημένη αναλογία των μισθωμένων αεροσκαφών .


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Carolyn McCall , Chief Executive της EasyJet δήλωσε :


" Η EasyJet έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα στο έτος αυτος (2014). Τηρήσαμε την αύξηση των εσόδων ανά θέση στο τρίμηνο σε ενα δύσκολο  και ανταγωνιστικο περιβάλλον σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η απόδοση μας στη διάρκεια του τριμήνου αποδεικνύει την συνεχής μας εστίαση ως προς τις στρατηγικές μας προτεραιότητες και τα διαρθρωτικά πλεονέκτημα της EasyJet στην ευρωπαϊκή αγορά μικρών/μεσαίων αποστάσεων.Δωρεάν Κατανομή Θέσεων ξεκινά από τον Νοέμβριο (2012) η EasyJet

Η οικονομική αεροπορική εταιρεία easyJet ανακοίνωσε την δωρεάν κατανομή ή την δωρεάν επιλογή συγκεκριμένων θέσεων.


Η EasyJet είναι έτοιμη να βάλει τέλος στην αγχώδη διαδικασία της εύρεσης θέσεων, καθώς ξεκινά ένα νέο σύστημα κατανομής θέσεων, μέσω του οποίου οι συνταξιδιώτες και οι οικογένειες μπορούν πλέον να εξασφαλίζουν διπλανές θέσεις στο ταξίδι.

Κάθε επιβάτης θα έχει την δυνατότητα να κάνει δωρεάν κράτηση θέσης με τις πτήσεις της EasyJet καθώς επίσης και να επιλέξει την θέση του κατά την στιγμή της κράτησης ή αργότερα, προκειμένου να διασφαλίσει το που θα καθίσει. Παρ’ όλα αυτά, όσοι έχουν κάνει κράτηση θέσεων μαζί θα έχουν την δυνατότητα να κάθονται μαζί σε οποιαδήποτε θέση χάρη στο σύστημα κράτησης, το οποίο χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο θέσεων.

Υπάρχουν τρεις ζώνες τιμών, ανάλογα με την θέση που θα επιλέξετε:


£12 για επιπλέον χώρο για τα πόδια ( πρώτη σειρά και σειρές εξόδου)

£8 για μπροστινές θέσεις (2-5 στη σειρά A319 ή 2-6 στη Α320)

£ 3 για οποιαδήποτε άλλη θέση


Οι διαδικασίες του συστήματος κατανομής θέσεων δοκιμάστηκαν κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου αιχμής. Οι δοκιμαστικές πτήσεις έδειξαν, ότι η κατανομή θέσεων μπορεί να διεκπεραιωθεί ταυτόχρονα με την διατήρηση υψηλού επιπέδου εγκυρότητας της διαδικασίας και χωρίς πρόσθετο κόστος.


Η υπηρεσία θα ξεκινήσει κατά την διάρκεια της χειμερινής σεζόν, λόγω μικρότερου αριθμού ταξιδιωτών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο.

easyJet plus! Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών και οι πελάτες της υπηρεσίας εισιτηρίων Flexi Fair θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την θέση τους δωρεάν συνεχίζοντας να απολαμβάνουν τα οφέλη του αποκλειστικού σημείου ελέγχου εισιτηρίων της υπηρεσίας Speedy Boarding της Easy Jet- και γενικά τα οφέλη της Speedy Boarding, που τους επιτρέπει την γρηγορότερη επιβίβαση στο αεροσκάφος.


Η Carolyn McCall , Γενική Διευθύντρια της Easy Jet, δήλωσε ότι:


«Η διάθεση θέσεων παρέχει σε όλους τους επιβάτες βελτιωμένες υπηρεσίες επιβίβασης καθώς επίσης και την δυνατότητα επιλογής θέσεων σε εκείνους που το επιθυμούν. Κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων η διάθεση των θέσεων στην πλειοψηφία των επιβατών έγινε κατά την διάρκεια του check – in. Μερικοί επιβάτες επέλεξαν συγκεκριμένες θέσεις με εκείνες που βρίσκονται μπροστά να αποτελούν την καλύτερη επιλογή, καθώς εκείνοι που επιθυμούν να αποβιβαστούν σύντομα από το αεροσκάφος, όπως και εκείνες που βρίσκονται στην έξοδο με επιπλέον χώρο για τα πόδια.»


Μερικά ενδιαφέρονται στοιχεία προέκυψαν κατά τις δοκιμαστικές πτήσεις:


Στις πιο σύντομες διαδρομές η θέση 6Α προτιμήθηκαν ως καλύτερες ενώ αντίθετα στις μακρινότερες διαδρομές προτιμήθηκε η θέση 1Α

Στις πιο σύντομες διαδρομές η λιγότερο δημοφιλής θέση ήταν η 16Β ενώ στις μεγαλύτερες διαδρομές η 19Β.

Οι επιβάτες προτίμησαν καθίσματα από την αριστερή πλευρά του αεροπλάνου με τις θέσεις Α, Β και C να χαίρουν μεγαλύτερης προτίμησης σε σχέση με τις D, E, & F.

Aeroporika.gr - Το ταξίδι ξεκινάει εδώ...

© 2008 - 2023 Aeroporika.gr - All Rights Reserved

Εμπορικό Σήμα: AEROPORIKA.GR,  Αριθμός Σήματος: 211012

NEW