Μιλάνο

Το Μιλάνο είναι μια ανεπτυγμένη πολιτιστικά αλλά και οικονομικά πόλης της Ιταλίας. Οι ρυθμοί ζωής στο Μιλάνο είναι γρήγοροι και πυρετώδεις και οι κάτοικοι ζουν κάθε στιγμή απολαμβάνοντας τους ρυθμούς αυτούς που τους κάνουν να αισθάνονται ζωντανοί και γεμάτοι ενέργεια. Το Μιλάνο είναι μια κοσμοπολίτική πόλη όπου εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνει ένα σωρό γεγονότα που μαζεύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Με μια επίσκεψη σας στην πόλη και θα καταλάβετε πως είναι να ζει κανείς σε τόσο αδιάκοπους ρυθμούς διασκέδασης. Το Μιλάνο είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις που συνδυάζονται απόλυτα μεταξύ τους δημιουργώντας τον μοναδικό χαρακτήρα που διαθέτει μόνο αυτή η πόλη. Η πόλη του Μιλάνου θα σας ξυπνήσει πολύ έντονα συναισθήματα και θα σας σαγηνεύσει.


Πως Να Πατε

Από την Αθήνα υπάρχουν απ’ευθείας πτήσεις - όλο τον χρόνο - προς το Μιλάνο με τις αεροπορικές εταιρείες Aegean, Alitalia και Ryanair, ενώ μπορείτε να βρείτε επίσης καλές πτήσεις με ανταπόκριση με τις Turkish Airlines, Austrian και Swiss. Οι απ’ευθείας πτήσεις έχουν διάρκεια 2ώρες και 35λεπτά και οι τιμές εισιτηρίων αρχίζουν απο 51€ (απλή μετάβαση) για πτήση με βαλίτσα ένω με την Ryanair μπρείτε να βρείτε τιμές απο 19.99€ (απλη μετάβαση) χωρίς check-in βαλίτσα. Από την Θεσσαλονίκη θα βρείτε απ’ευθείας πτήσεις μόνο με την Ryanair ενώ απο την Κύπρο (Λάρνακα) με την Easyjet, οι αντιστοιχοί χρόνοι ταξιδιού είναι 2ώρες και 10 λεπτά και 3 ώρες και 55 λεπτά.

Αθήνα – Μιλάνο:

Ryanair (απ’ευθείας πτήσεις)

Aegean (απ’ευθείας πτήσεις)

Alitalia (απ’ευθείας πτήσεις)


Θεσσαλονίκη – Μιλάνο:

Ryanair (απ’ευθείας πτήσεις)
Turkish Airlines (Κωνσταντινούπολη)

Austrian (μεσω Βιέννης)


Λαρνακα (Κύπρος) – Μιλάνο:

Easyjet (απ’ευθείας πτήσεις)
Austrian (μεσω Βιέννης)
Aegean (μεσω Αθήνας)


Είναι πολύ εύκολο να ταξιδέψετε στο Μιλάνο, το όποιο διαθέτει τρία αεροδρόμια το Malpensa που είναι το κεντρικό κι έχει διεθνείς πτήσεις. Από το Malpensa υπάρχει τρένο το Malpensa Express και λεωφορείο το Malpensa Shuttle που πάνε απευθείας στο Μιλάνο. Το Linate είναι το δεύτερο και μικρότερο αεροδρόμιο στο Μιλάνο κι έχει τοπικές πτήσεις. Τα δυο αυτά αεροδρόμια συνδέονται μεταξύ τους με λεωφορείο το Air Pullman. Πιο μακριά από το Μιλάνο υπάρχει το Orio al Serio που είναι διεθνές αεροδρόμιο που διαθέτει χαμηλού κόστους πτήσεις για την υπόλοιπη Ιταλία αλλά και την Ευρώπη. Από το Orio al Serio υπάρχουν πολλά δρομολόγια λεωφορείων για το Μιλάνο.

Αναζητήστε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια και προσφορές για Μιλάνο μέσα απο το
Aeroporika.gr


ΙΣΤΟΡΙΑ
Με μεγάλη ιστορία μέσα στους αιώνες το Μιλάνο διατηρεί από το 1861, όπου η Ιταλία ανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος, το τίτλο της πολιτιστικής και οικονομικής πρωτεύουσας. Με πολλούς κατακτητές όπως οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Λομβαρδοί αλλά και με πολλές επιρροές η πόλη άκμασε σταδιακά και από το 1200 η ζωή στο Μιλάνο άλλαξε εντελώς. Μεγαλεία και πλούτος γέμισαν την πόλη, σπουδαία κτήρια κτίστηκαν όπως το Duomo, που είναι μέχρι και σήμερα ορόσημο στο Μιλάνο, αλλά και ο πόλεμος με άλλες πόλεις σταμάτησε σταδιακά και επήλθε ειρήνη. Στο Μιλάνο αναπτύχθηκαν οι τέχνες, οι επιστήμες, η λογοτεχνία και η ποίηση. Αλλά το 1535 ξανάπεσε σε χέρια κατακτητών και έζησε κάτω από την Ισπανική κυριαρχία και δυο αιώνες μετά κάτω από την Αυστριακή κυριαρχία μέχρι το 1851 που ελευθερώθηκε. Παρόλα αυτά η πόλη δέχτηκε πολλές θετικές επιρροές και πολύ σημαντικοί άνθρωποι των τεχνών και των επιστημών έζησαν σε αυτήν.


ΜΝΗΜΕΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το Μιλάνο είναι γεμάτο μνημεία που μαρτυρούν την ιστορία του αλλά και τις επιδράσεις των κατακτητών που είχε κατά καιρούς.

Ένα από αυτά τα μνημεία είναι ο Καθεδρικός Ναός του Duomo με την εξαιρετική Γοτθική αρχιτεκτονική του και με το φημισμένο άγαλμα την Παναγίας στην κορυφή αλλά και άλλα 3500 αγάλματα. Το Castello Sforzesco με υπέροχο Γοτθικό Αναγεννησιακό στυλ και τοιχογραφίες εξαιρετικές το οποίο σήμερα φιλοξενεί πολύ σπουδαίες εκθέσεις τέχνης. Το Royal Palace είναι ένα πολύ παλιό παλάτι που χρονολογείται στα 1100 και υπήρξε η κατοικία των πιο σημαντικών αρχόντων της πόλης. Ο ‘ναός’ της όπερας δεν είναι άλλος από την παγκόσμιος ξακουστή Scala του Μιλάνου ένα κτήριο σωσμένο από τον 16ο αιώνα που ακόμα και σήμερα ανεβάζονται πολύ σημαντικές παραστάσεις όπερας και μπαλέτου.


Ακόμα πολύ σημαντικά μνημεία της πόλης είναι οι Στήλες του San Lorenzo αλλά και το Monumental Cemetery αλλά και πολλές εκκλησίες σημαντικά σύμβολα θρησκείας είναι η Santa Maria Delle Grazie όπου o Leonardo da Vinci ζωγράφισε τον «Μυστικό Δείπνο», η Βασιλική του San Lorenzo Maggiore, η Βασιλική του Sant’ Eustorgio και η Βασιλική του Sant’ Ambrogio.


Εξαιρετικά μουσεία που πρέπει να επισκεφτείτε στο Μιλάνο είναι το Cenacolo Vinciano, η Pinacoteca di Breta μια γκαλερί που διαθέτει αριστουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από τον 14ο αιώνα μέχρι και τον 20ο αιώνα, η Pinacoteca Ambrosiana που είναι το παλαιότερο μουσείο του Μιλάνου και στεγάζει αριστουργήματα των Botticelli, Leonardo da Vinci και Raffaello , στεγάζει επίσης μια πολύ σπουδαία βιβλιοθήκη. Ακόμα μερικά από τα σημαντικά μουσεία της πόλης είναι το Μουσείο Αρχαίας Τέχνης που βρίσκεται στο Castello Sforzesco και διαθέτει πολύ σημαντικά γλυπτά της Λομβαρδικής περιόδου, επίσης το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας που διαθέτει πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα.


Το Μιλάνο είναι μια πόλη ελκυστική και διαθέτει ότι και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη αλλά και μια μαγεία μέσα σε γραφικές περιοχές που σίγουρα δεν έχετε ξανασυναντήσει. Αν περιπλανηθείτε λίγο μέσα στο Μιλάνο θα ανακαλύψετε μερικά πολύ όμορφα και ρομαντικά μέρη όπως είναι η περιοχή Navigli κοντά στον ποταμό με γραφικά σπιτάκια αλλά και πάρα πολλά καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και κλαμπ που έχουν τραπεζάκια στον δρόμο, μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερα όμορφη. Μια ακόμα όμορφη περιοχή του Μιλάνου είναι η Breta μια πολύ μοντέρνα περιοχή με πλανόδιους ζωγράφους, καφετέριες με τραπεζάκια στους δρόμους αλλά και εξεζητημένες μπουτίκ με χειροποίητα ρούχα. Στην περιοχή Breta που είναι ίσως μια μποέμική αλλά πολυτελής περιοχή θα βρείτε τους πολύ γνωστούς δρόμους Brera, Solferino,a Pontaccio, Garibaldi και Como. Οι κάτοικοι του Μιλάνου συνηθίζουν να περνούν αρκετό χρόνο στο Πάρκο Sempione το οποίο είναι γεμάτο μικρά γεφυράκια και λιμνούλες. Το Πάρκο πέρα από το όμορφο φυσικό τοπίο διαθέτει και γνωστά μνημεία όπως ο Πύργος, το Triennale di Milano και η Arena Napoleonica. Ανάμεσα στις οδούς Palestro και Venezia θα βρείτε ένα ακόμα αγαπημένο μέρος των Μιλανέζων, τους κήπους Porta Venezia που διαθέτουν σπάνιες ποικιλίες λουλουδιών. Επιπλέον η γνωστή Piazza Mercanti είναι μια χαρακτηριστική πλατεία περιτριγυρισμένη από ιστορικά κτήρια και αντιπροσωπεύει την Μιλανέζικη κουλτούρα από τον μεσαίωνα μέχρι τον 7ο αιώνα αλλά και η Galleria Vittorio Emanuele είναι άλλο ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε.


ΦΑΓΗΤΟ

Φυσικά μετά από τις περιπλανήσεις σε ολόκληρο το Μιλάνο τα υπέροχα εστιατόρια του με την θεσπέσια Μιλανέζικη κουζίνα σας περιμένουν για να γευτείτε μερικά από τα καλύτερα πιάτα. Η παραδοσιακή κουζίνα αποτελείται από μερικά απλά και λιτά πιάτα που για πολλά χρόνια δεν ήταν αγαπητή. Πρόσφατα επανήλθε στο προσκήνιο αφού οι Μιλανέζοι περνούν από διάφορες φάσεις όπου προτιμούν άλλες κουζίνες. Αλλά τώρα οι Μιλανέζοι έχουν επιστρέψει στις ρίζες τους απολαμβάνοντας τις γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας τους. Υπάρχουν τώρα trattorias, πανδοχεία και εστιατόρια ακόμα και  πολυτελή που προσφέρουν παραδοσιακά Μιλανέζικα πιάτα. Εφόσον όμως το Μιλάνο είναι μια κοσμοπολίτική πόλη υπάρχουν ένα σωρό εστιατόρια με πιάτα από όλο τον κόσμο.

Εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε την πόλη, μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά από τα χαρακτηριστικά πιάτα που θα βρείτε σίγουρα στην αυθεντική τους μορφή.

Ένα τυπικό Μιλανέζικο μενού ξεκινάει από το απεριτίφ κι ένα από τα πιο συνηθισμένα και αγαπητό από τους ντόπιους είναι το Negroni που αν και λίγο δυνατό, αφού έχει μέσα Καμπάρι, Τζιν και κόκκινο Μαρτίνι είναι πολύ καλό.

Μετά το απεριτίφ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα πολυάριθμα εστιατόρια του Μιλάνου που ειδικεύονται στην παραδοσιακή κουζίνα. Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με ένα παραδοσιακό antipasto. Σαν κυρίως πιάτο δεν πρέπει να χάσετε το κλασσικό Risotto alla Milanese και σαν δεύτερο πιάτο σας συνιστούμε ένα κλασσικο Μιλανέζικο πιάτο το Cassouela. Κι αν νιώθετε αρκετά θαρραλέοι δοκιμάστε τις Μιλανέζικες κοτολέτες που σίγουρα δεν έχετε ξανά φάει τίποτα παρόμοιο.

Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων ένα παραδοσιακό γλυκό είναι το Panettone που συνοδεύεται με παραδοσιακή κρέμα Mascarpone και είναι απλά καταπληκτικά.      


Υπάρχουν ένα σωρό τυπικά προϊόντα από την επαρχία του Μιλάνου, όπως το Salame di Milano ένα σαλάμι φτιαγμένο από χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά και πολλά είδη τυριών. Το Grana Padano είναι ένα διάσημο τυρί στο εξωτερικό που προέρχεται από την κοιλάδα Pò που περιλαμβάνει τις περιοχές Lombardia, Piedmont, Veneto και Emilia Romagna. Το Mascarpone είναι επίσης ένα τυπικό Μιλανέζικο τυρί που είναι απαραίτητο συστατικό για γλυκά και κρέμες, συχνά συνδυάζετε με άλλα τυριά, σαλάμι και ψάρι. Παρόλα αυτά τα πιο διάσημο Μιλανέζικο τυρί είναι χωρίς αμφιβολία η Gorgonzola ένα πλούσιο, μυρωδάτο και εύγευστο τυρί που κυριαρχεί στο Μιλανέζικο τραπέζι. Το απαλό αυτό τυρί χρησιμοποιείτε για να συνοδεύει κυρίως πιάτα άλλά τρώγεται και σκέτο. Τέλος να θυμηθούμε τα Crescenza ή Stracchino ένα απαλό φρέσκο τυρί γάλακτος με μια λίγο γλυκιά γεύση που είναι τέλεια πάνω σε μια φραντζόλα ψωμί ή μαζί με ωμά λαχανικά.        


Μπορείτε να αγοράσετε φαγώσιμα και κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από το Μιλάνο.ΨΩΝΙΑ

Το Μιλάνο είναι ο Παράδεισος για όσους λατρεύουν τα ψώνια. Μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες ποιότητες από τα πάντα στην πόλη, ειδικά ότι έχει σχέση με την μόδα και την υψηλή ραπτική.

Το Μιλάνο έχει μια υπέροχη ιστορία ως ένα εργαστήρι από δημιουργικές ιδέες. Το Πολυτεχνείο και η Ακαδημία di Breda έχουν εκπαιδεύσει ένα σωρό σχεδιαστές μόδας που είναι πλέον πασίγνωστοι. Παρουσίασαν για πρώτη φορά τα σχέδια τους στο Μιλάνο συχνά προκαλώντας σκάνδαλα με τις καινοτόμες ιδέες τους.


Μερικοί από τους πιο γνωστούς μόδιστρους που ξεκίνησαν την καριέρα τους από το Μιλάνο και είναι πλέον πασίγνωστοι, συνεισφέροντας στο σπουδαίο όνομα της Ιταλικής μόδας στον κόσμο είναι ο Giorgio Armani, η Miuccia Prada, ο Domenico Dolce, ο Stefano Gabbana, o Gianfranco Ferre, ο Gianni, o Santo και η Donatella Versace.ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Στο Μιλάνο υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα είδη καταλυμάτων για όλα τα πορτοφόλια και τις ανάγκες.

Εάν ψάχνετε για ένα μέρος κοντά στα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά και πολιτιστικά αξιοθέατα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο πολλά Ξενοδοχείο του Μιλάνου. Δεν υπάρχει τέλος στις επιλογές κατηγοριών ενώ στο κέντρο της πόλης θα βρείτε ξενοδοχεία όλων των αστέρων. Αν έχετε μικρό προϋπολογισμό αλλά δεν θέλετε να χάσετε τις ανέσεις των καταλυμάτων στο κέντρο υπάρχουν άλλες τρεις επιλογές: τα γνωστά bed & breakfast (κρεβάτι και πρωινό) στο Μιλάνο, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι ξενώνες.

Εάν σκοπεύετε να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Μιλάνο μπορείτε να νοικιάσετε ένα διαμέρισμά που είναι διαθέσιμα για διαμονή πάνω από εβδομάδα.

Εάν βρίσκεστε στο Μιλάνο για επαγγελματικό ταξίδι είστε σίγουρα στο σωστό μέρος. Τα ξενοδοχεία στο Μιλάνο διαθέτουν σύγχρονες ανέσεις με αίθουσες συνεδριάσεων σε όλα τα μεγέθη στο κέντρο της πόλης αλλά και πιο έξω.ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

Ούτε ο πιο ειδήμων για το Μιλάνο θα μπορούσε να γνωρίζει όλα τα κλαμπ της πόλης. Υπάρχουν εκατοντάδες εκατοντάδων μπαρ, lounge μπαρ, μπιραρίες καφετέριες, μπιστρό, οινοπωλεία, μπαρ με ζωντανή μουσική και ένα σωρό άλλα. Το Μιλανέζικο νυχτερινό σκηνικό είναι απίστευτα ποικίλο και αλλάζει διαρκώς, όπως κι όλα τα άλλα σε αυτή την εκλεκτική πόλη. Υπάρχουν μέρη για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Οι Μιλανέζοι λατρεύουν την ποικιλία του απρόβλεπτου αλλά και τις νέες εμπειρίες. Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη που μπορείτε να επιλέξετε για τις νυχτερινές σας εξόδους.

Τα περισσότερα κλαμπ μένουν ανοιχτά μέχρι τα ξημερώματα και προσφέρουν ξέφρενη διασκέδαση. Το Μιλάνο διαθέτει ντίσκο όπου συχνάζουν διάσημες προσωπικότητες αλλά και κλαμπ με μουσική funky, rock, house, jazz, rave, αλλά και μέρη με ζωντανή μουσική. Όποιο μέρος και να επιλέξετε για την νυχτερινή σας διασκέδαση θα περάσετε αξέχαστα.

© 2008 - 2022 Aeroporika.gr - All Rights Reserved

Εμπορικό Σήμα: AEROPORIKA.GR,  Αριθμός Σήματος: 211012

Aeroporika.gr - Το ταξίδι ξεκινάει εδώ...

NEW