Βιετνάμ Βίζα | Πληροφορίες για την Έκδοση Βίζας για Βιετνάμ

Οι ‘Ελληνες πολίτες που ταξιδεύουν στο Βιετνάμ χρειάζονται έκδοση βίζας για την είσοδο τους στην χώρα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να βγάλει κανείς βίζα για το Βιετνάμ:

α) Απο την πρεσβεία στην Αθήνα.
β) Απ’ευθείας απο το αεροδρόμιο στο Βιετνάμ (αυτή η επιλογή προϋποθέτει την έκδοση VOA – Visa On Arrival – πριν την άφιξη σας στο Βιετνάμ.


Έκδοση βίζας απο την πρεσβεία στην Αθήνα.

Η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αθήνα βρίσκεται στην οδό Υακίνθων 50, 154 52, Π. Ψυχικό Τηλ: 2106128733 http://mofa.gov.vn/vnemb.gr

Για την έκδοση της βίζας θα χρειαστείτε:

– 2 φωτογραφίες σε μέγεθος διαβατηρίου (4×6 εκ.)
– Διαβατήριο με τουλάχιστον μια κενή σελίδα το οποίο να μην λήγει σε διάστημα 6 μηνών απο την ημερομηνία εξόδου απο την χώρα (Βιετνάμ).
– Αίτηση συμπληρωμένη δύο φορές που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ: Αίτηση Βίζας (PDF)
– Πληρωμή αντίτιμου για την βίζα.
– Voucher ξενοδοχείου και αεροπορικά εισιτήρια εισόδου/εξόδου απο την χώρα.


Έκδοση βίζας απο το αεροδρόμιο στο Βιετνάμ

Η εκδοση βίζας στο Βιετνάμ μπορεί να γίνει μόνο σε ένα απο τα τρία διεθνή αεροδρόμια της χώρας Hanoi, Ho Chi Minh City και Da Nang. Πρίν την άφιξη σας είναι απαραίτητη η έκδοση VOA (Visa On Arrival) η οποία μπορεί να γίνει online απο διάφορες ταξιδιωτικές σελίδες, δύο σελίδες που σας προτείνουμε είναι οι παρακάτω:

http://www.visavietnamcenter.com/
http://www.myvietnamvisa.com/

Η διαδικασία έκδοσης του εγγράφου VOA γίνεται σε διάστημα 2 εργάσιμων ημερών και υπάρχει και η επιλογή express σε μία εργάσιμη μέρα με έξτρα κόστος 10$. Το VOA είναι ένα επίσημο έγγραφο το οποίο έχει εγκριθεί απο τις αρμόδιες αρχές μετανάστευσης του Βιετνάμ και σας επιτρέπει την άφιξη σας στο αεροδρόμιο και την δυνατότητα να προχωρήσετε για την έκδοση της βίζας απ’ευθείας εκεί. Θα πρέπει να γνωρίζεται οτι σε περίπτωση που δεν έχετε βίζα και δεν έχετε το έγγραφο VOA η αεροπορική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί την επιβίβαση σας στο αεροπλάνο με προορισμό το Βιετνάμ.

Τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση του εγγράφου VOA είναι τα στοιχεία διαβατηρίου σας, η ημερομηνία εισόδου και η διάρκεια παραμονής στη χώρα και τέλος η online πληρωμή που πρέπει να κάνετε η οποία είναι ανάλογη της διάρκειας και του τύπου βίζας που αιτείστε.

Κόστος Έκδοσης VOA Online:

Απλής εισόδου για 1 μήνα: 17$
Απλής εισόδου για 3 μήνες: 25$
Πολλαπλής εισόδου για 1 μήνα: 20$
Πολλαπλής εισόδου για 3 μήνες: 30$

Έχωντας μαζί σας το διαβατήριο και εκτυπωμένο το έγγραφο VOA μπορείτε να κάνετε αίτηση βίζας στο αερδρόμιο του Βιετνάμ. Φτάνωντας στο αεροδρόμιο θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση βίζας που εάν θέλετε μπορείτε να την κατεβάστε εδώ: Αίτηση Βίζας (PDF) και να την έχετε συμπληρωμένη πριν την άφιξη σας μαζί με δύο φωτογραφίες (4×6εκ).

Στο αεροδρόμιο θα πρέπει επίσης να πληρώσετε το λεγόμενο stamping fee το οποίο είναι 45$ για την βίζα απλής εισόδου (1 ή 3 μήνες) και 95$ για την βίζα πολλαπλής εισόδου.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.4/10 (15 votes cast)
FacebookTwitterPinterest