Ανόι, Βιετνάμ – Ταξιδιωτικός Οδηγός

Ανόι1

(Πληροφορίες για την έκδοση βίζας για Βιετνάμ εδώ)

Βρισκόμενο στις όχθες του Κόκκινου Ποταμού, το Ανόι, η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες  πόλεις στην Νοτιοανατολική Ασία. Το Ανόι είναι μια καλή πόλη που στεγάζει αντικρουόμενες επιρροές της Δύσης και της Ανατολής, συνδυασμένες με παραδοσιακή Σινο-Βιετναμέζικη κουλτούρα και Γαλλικές παραδόσεις. Ο καιρός είναι άψογος, πολύ ιδανικός για ξενάγηση είτε πρόκειται για μέρα ή νύχτα.

Ανόι2

Οι επισκέπτες βρίσκουν την είσοδό τους στο Ανόι στο Διεθνές Αεροδρόμιο Noi Bai, 35χλμ. βόρεια της πόλης. Παρά τη σχέση του αεροδρομίου της πόλης με τη χώρα, το μέγεθός του παραμένει ταπεινό κάτι το οποίο ωφελεί τους τουρίστες καθώς μπορούν να βρουν το δρόμο τους με ευκολία. Από το αεροδρόμιο, ταξί, λεωφορεία και ιδιωτικά μισθωμένα αυτοκίνητα πηγαίνουν τους τουρίστες στον προορισμό που προτιμούν.

Ανόι3

Οι επισκέπτες οι οποίοι προγραμματίζουν μια ημερήσια εκδρομή στο Ανόι μπορούν να πάρουν ταξί ή να νοικιάσουν ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο. Αυτό μπορεί να είναι σχετικά ακριβό, αλλά εξασφαλίζει στους τουρίστες ένα λιγότερο κουραστικό τρόπο να ψάξουν για μεταφορά όταν πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο. Για μικρότερες εκδρομές, οι μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα είναι ο καλύτερος τρόπος. Ενοικιάσεις μοτοσυκλετών μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε γωνία του Ανόι. Οι τουρίστες επωφελούνται από την αφθονία τους επειδή κάποιος μπορεί απλά να φύγει αν η τιμή ενοικίασης είναι υψηλή και να πάει στο επόμενο γραφείο ενοικίασης. Τα τρίκυκλα ή τα μοτοποδήλατα είναι μια ασφαλής εναλλακτική για εκείνο το  “πιο ασφαλές” αίσθημα της ξενάγησης στην πόλη. Έστω κι αν είναι ταξί, μοτοσυκλέτες ή μοτοποδήλατα, πρέπει κανείς να έχει το νου του όταν διαπραγματεύεται με τις χρεώσεις και τις τιμές των υπηρεσιών. Για ένα τρόπο  να μετακινείστε χωρίς απάτες, το λεωφορείο είναι η καλύτερη επιλογή. Ακόμη καλύτερα, ξεναγηθείτε στο Κεντρικό Ανόι με τα πόδια –  είναι εύκολο να πλοηγηθείτε τριγύρω και είναι ο μόνος τρόπος να δείτε τα αξιοθέατα, να μυρίσετε το φαγητό του δρόμου και να ακούσετε το θόρυβο του κέντρου του Ανόι.

Ανόι4

Το Ανόι είναι μια πόλη για μια καταπληκτική διαμονή. Επειδή το Ανόι είναι ένας από τους περιζήτητους προορισμούς στην Ασία, ξενοδοχεία, B&Bs (Bed & Breakfast , Κρεβάτι & Πρωινό) και ειδικά καταλύματα βρίσκονται σε κάθε γωνία της πόλης. Για απαράμιλλη φιλοξενία και ατμόσφαιρα που σας κάνει να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας, B&Bs όπως το Viethouse Hanoi (Βιετχάουζ Ανόι) και το Moon Garden Homestay (Μούν Γκάρντεν Χόμστει) μπορούν να ληφθούν υπόψη. Για ακριβές ανέσεις, υπάρχουν ξενοδοχεία όπως το Hanoi Prince II Hotel (Ανόι Πρίνς ΙΙ) και το Hanoi Elegance Ruby (Ανόι Έλεγκανς Ρούμπι).

Ανόι5

Η Βιετναμέζικη κουζίνα είναι ένα από τα καμάρια του Ανόι και από τη δεκαετία του 90 η συμμετοχή φαγητών του έχει μεγαλώσει σε ποικιλία και γεύση. Όταν είστε στο Ανόι δεν θα πρέπει να χάσετε το Pho Ga (σούπα κοτόπουλου με κινέζικα ζυμαρικά) και Pho Bo (σούπα μοσχαριού με κινέζικα ζυμαρικά). Υπάρχουν όμως περισσότερα στο Βιετνάμ από τις σούπες με κινέζικα ζυμαρικά – το φαγητό του δρόμου είναι ένα αξιοθέατο με το δικό του τρόπο, και μαζί με το Πεκίνο, το Ανόι θεωρείται ο παράδεισος των εξωτικών φαγητών. Από κρέας κόμπρας ως αστακό, από αλυσίδες πρόχειρου φαγητού ως καλά εστιατόρια, η ετερόκλητη μίξη στην σκηνή φαγητού του Ανόι είναι απλά φανταστική.

Οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν στο Ανόι όποτε θέλουν μέσα στο χρόνο και κάθε εποχή έχει τη δική της ιδιαίτερη ομορφιά. Η Hoan Kiem Lake (Χόαν Κίεμ Λέικ) είναι ένα εκθαμβωτικό μέρος ιδανικό για περίπατο και χαλάρωση. Τα μουσεία και οι ναοί είναι βασικά όπου, όπως το Μαυσολείο Ho Chi Minh (Χο Τσι Μίν) και ο Ναός της Φιλοσοφίας (The Temple of Literature) όπου οι τουρίστες μπορούν να εκτιμήσουν την κουλτούρα, την παράδοση και την ιστορία της πόλης.

Ανόι7

Ορόσημα του Ανόι περιλαμβάνουν το The State Guest House (Κρατικός Ξενώνας), ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιωσήφ(St. Joseph Cathedral), το Πάρκο της Επανένωσης (Park of Reunification), η Γέφυρα Long Bien, και η Παγόδα Tran Quoc. Τα αξιοθέατα της πολεμικής περιόδου όπως η Φυλακή Hoa Lo (Χόα Λο) πρέπει να είναι μέρος της διαδρομής επίσης. Τα φεστιβάλ του Ανόι αξίζουν την εμπειρία και θα είναι απόλαυση να πάρετε μέρος στο Φεστιβάλ Αγώνα Αγελάδας (Cow Racing Festival), στο Tet Doan Ngo (Τέτ Ντόαν Νγκό) και στο Φεστιβάλ Κύριας Παγόδας. Με όλα αυτά τα αξιοθέατα, συνδυασμένα με τα ζεστά χαμόγελα και την προσαρμοστικότητα των ντόπιων, η περιήγηση στο Ανόι είναι σίγουρα μια ανάμνηση που δύσκολα θα σας διαφύγει.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 7.0/10 (4 votes cast)
Ανόι, Βιετνάμ – Ταξιδιωτικός Οδηγός, 7.0 out of 10 based on 4 ratings
FacebookTwitterPinterest