Η CSA σταματαει ολες τις πτησεις προς το Ην.Βασιλειο μετα απο 72 χρονια


Η CSA (Τσεχικες Αερογραμμες) ανακοίνωσε ότι απο τις 30 Οκτωβριου 2010 αποσύρει ολες τις τακτικες πτήσεις της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρώτη πτήση της CSA στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν το 1938 ενω η τελευταία πτήση θα λειτουργησει με από την Πράγα με προορισμο το αεροδρόμιο του Heathrow στις 30 Οκτωβρίου 2010. Η κάποτε επιτυχημένη διαδρομή απο το Μάντσεστερ στην Πράγα θα σταματήσει στις 29 Οκτωβρίου 2010. Στο παρελθόν η CSA λειτούργησε υπηρεσίες αερομεταφορας σε επτά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου από την βάση της στην Πράγα.

Η κίνηση αποτελει μερος ενός νέου τροπου οργάνωσης και διαχειρησης των πτησεων η οποία εστίαζει στην μείωση του κόστους και την μεγιστοποίηση των εσόδων. Κατά συνέπεια η CSA θα αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων που λειτουργουν από την Πράγα προς Βελιγράδι, Βρυξέλλες, Παρίσι-Charles de Gaulle, Αθήνα, Βηρυτό και Αγία Πετρούπολη.  Σε ορισμένες διαδρομές, Turbo αεροσκάφη, όπως τα ATRs θα αντικατασταθουν με αεροσκάφη μεγαλύτερης χωρητικότητας. Το χειμρινο προγραμμα δρομολογιων της  CSA θα περιλαμβάνει 100 προορισμούς σε 44 χώρες.

Είναι πιθανό ότι η κινηση αυτη της CSA να αποσυρθει απο την αγορα του Ηνωμενου Βασιλειου έχει προκληθεί εν μέρει από τον όλο και πιο σκληρό ανταγωνισμό από εταιρειες χαμηλού κόστους, όπως η EasyJet, WizzAir και η bmibaby.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest