Έρχονται υψηλές ταχύτητες Wi-Fi στους αιθέρες;

Έρχονται υψηλές ταχύτητες Wi-Fi στους αιθέρες;
Οι επιβάτες μπορεί σύντομα να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας σε μεγάλα ύψη σύμφωνα με τα σχέδια που αποκάλυψε η Ofcom, η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή και αρχή ανταγωνισμού για τους τομείς των επικοινωνιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τόσο εκείνοι που θα πετούν στον Βρετανικό εναέριο χώρο, όσο και εκείνοι που θα ταξιδεύουν με τρένα και φέρι μποτ θα μπορούν να σερφάρουν στο διαδίκτυο σε ταχύτητες, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι δέκα φορές μεγαλύτερες από τις τρέχουσες διαθέσιμες ταχύτητες.

Σε πρόσφατη δημοσίευση η ρυθμιστική αρχή αναφέρεται στο “αυξανόμενο ενδιαφέρον” στην χρήση των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε κινούμενα οχήματα. Αν οι προτάσεις που περιγράφηκαν συνοπτικά στην δημοσίευση – με τίτλο Σταθμοί Εδάφους/ Επίγειοι Σταθμοί σε Κινητές Πλατφόρμες- πραγματοποιηθούν, θα επέτρεπαν στους ταξιδιωτικούς πράκτορες την εισαγωγή μιας νέας τεχνολογίας που θα αύξαναν σημαντικά τις ταχύτητες στο διαδίκτυο. Οι επιχειρήσεις δορυφορικών υπηρεσιών βρίσκονται ήδη σε θέση να λανσάρουν δίκτυα χρησιμοποιώντας δέκτες επίγειων σταθμών σε οχήματα υψηλών ταχυτήτων.

Σύμφωνα με την δημοσίευση της Ofcom, “το σχετικά μεγάλο μέρος του φάσματος που προτείνουμε να διαθέσουμε σημαίνει ότι θα [μπορούσε να] δοθεί η δυνατότητα παροχής διαδικτυακών συνδέσεων με υψηλότερη χωρητικότητα.

“Οι πρόσφατες καινοτομίες στην δορυφορική τεχνολογία σημαίνουν ότι σήμερα είναι εφικτό στα αεροπλάνα, τα πλοία και τα τρένα να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ταχύτητες πιο κοντά σε αυτό που θα περίμενε κανείς από μια οικιακή ευρυζωνική σύνδεση,” δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθυντής πολιτικής της Ofcom, Charles Jenne.

“Η Ofcom προτείνει να επιτραπεί η χρήση αυτής της τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την χρήση της οποίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν τόσο οι business χρήστες όσο και εκείνοι που βρίσκονται σε διακοπές, οι οποίοι θέλουν να βρίσκονται συνδεδεμένοι ενώ ταξιδεύουν.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία από τις αρχές του επόμενου χρόνου, εφόσον οι προτάσεις της Ofcom προχωρήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Εκπρόσωπος τύπου της Virgin δήλωσε στους Times ότι η αεροπορική εταιρία καλωσόρισε οποιαδήποτε εξέλιξη “ενίσχυσης της πελατειακής εμπειρίας”, προσθέτοντας: «Η προσοχή μας αυτή την στιγμή εστιάζεται στην δοκιμαστική χρήση του Wi-Fi κατά την διάρκεια ορισμένων πτήσεων μακρινών αποστάσεων, που ελπίζουμε να γνωρίσει ευρύτερη ανάπτυξη την επόμενη χρονιά».

Η απάντηση στις προτάσεις που διατυπώνονται στο έγγραφο καλείται να δοθεί τον Οκτώβριο, με την δήλωση της Ofcom να αναμένεται στο τέλος του χρόνου.

Σε περίπτωση που προχωρήσουν οι προτάσεις, κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε ένα ηχηρό τέλος στα αεροπορικά ταξίδια ως απόδραση από το σύγχρονο περιβάλλον επικοινωνίας.

Το 2009, οι αεροπορικές εταιρίες Ryanair και British Airways εισήγαγαν την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας παρά την δημοσκόπηση της Telegraph Travel σύμφωνα με την οποία το 85% των αναγνωστών θα προέβαιναν σε εμπορικό αποκλεισμό στις αεροπορικές εταιρίες που θα επέτρεπαν την χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της πτήσης.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest