Το πρώτο μου ταξίδι στην Ιαπωνία | Πως να σχεδιάσετε ένα ταξίδι μιας – δυο εβδομάδων

Πολλοί άνθρωποι που επισκέπτονται την Ιαπωνία για πρώτη φορά δεν έχουν ιδέα που να πάνε! Καταλαβαίνω! Υπάρχουν πολλά που μπορεί να δει και να κάνει κανείς. Παρόλο που εγώ προσωπικά προτιμώ συνήθως την πεπατημένη, έχω κάποιες προτάσεις για όσους επισκέπονται πρώτη φορά την Ιαπωνία για καμιά δυο βδομάδες ( διάρκεια που φαίνεται να είναι η συνηθισμένη για τους περισσότερους επισκέπτες) και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας. Βέβαια υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί κανείς να δει στην Ιαπωνία, εκτός από την συγκεκριμένη προτεινόμενη διαδρομή, επομένως μην περιοριστείτε στις συγκεκριμένες επιλογές. Κατόπιν αυτών, ελπίζω οι προτάσεις αυτές να αποδειχθούν χρήσιμες για όους επισκέπτονται την Ιαπωνία για πρώτη φορά.

Θα σπάσω αυτό το ταξίδι σε δυο μέρη έτσι ώστε να μπορέστε να δείτε τα απαραίτητα.

Πράγματα που πρέπει να ξέρετε: Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πράγματα, τα οποία πρέπει να γνωρίζετε και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα ίδια τα μέρη. Αυτά είναι:

Η διαδρομή

Είτε μείνε για μια εβδομάδα , είτε για πέντε είτε για δυο, η βασική διαδρομή παραμένει ίδια. Τόκυο, Κιότο, Νάρα, Κόια και πίσω στο Κιότο. Κατά την διάρκεια της διαδρομής, θα σας επισημάνω επίσης ορισμένα πράγματα που είναι προαιρετικά ( εκτός αν πραγματικά επιθυμείτε να τα επισκαφτείτε αφαιρώντας από το πρόγραμμά σας κάτι άλλο). Αν πρόκειται να μείνετε για δυο εβδομάδες, θα πρέπει να έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε όλα αυτά τα μέρη, και ίσως να χρειαστεί και να αποκλίνετε επισκεπτόμενοι και άλλα μέρη. Πραγματικά είναι κάτι που σας το προτείνω! Πηγαίνετε όπου θέλετε- η διαδρομή αυτή αποτελεί απλώς μια πρόταση.

Θυμηθείτε επίσης ότι εγώ απλώς σας προτείνω κάποιες τοποθεσίες. Εσείς θα πρέπει να κάνετε την δική σας έρευνα, ως προς το πως θα φτάσετε εκεί. Η google καθώς και οι χάρτες της  google θα σας βοηθήσουν πολύ. Πιστεύω σε εσάς.

 

Japan Rail Pass (*ειδικό εισιτήριο που είναι διαθέσιμο μόνο για ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ιαπωνία από ξένες χώρες)

Είτε μείνετε μια εβδομάδα είτε δυο, θα σας πρότεινα να προμηθευτείτε το JR Pass. Είναι κάτι σε μαγικό χρυσό εισιτήριο που σας δίνει απεριόριστη πρόσβαση σε διαδρομές με όλα τα τρένα ( ακόμα και στα τρένα ταχύτητας) οπουδήποτε στην Ιαπωνία. Δεν είναι όλα δωρεάν ( ούτε για παράδειγμα οι διαδρομές με ειδικά σιδηροδρομικά εισιτήρια όπως ούτε και οι περισσότερες διαδρομές στο μετρό) αλλά αν πραγματοποιήσετε τρεις διαδρομές στο Shinkansen είναι σίγουρα κάτι που αξίζει.  Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα τέτοιο εισιτήριο από την ηλεκτρονική σελίδα  jrpass.com ( απ’ όπου προμηθεύτηκα και εγώ τελευταία φορά το δικό μου). Βεβαιωθείτε μονάχα ότι έχετε λάβει υπόψη σας την αλλαγή τρένου, όταν επιλέγετε τις ημερομηνίες των εισιτηρίων σας. Το ταξίδι στην Ιαπωνία περιλαμβάνει ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.

Εύρεση Καταλύμματος

Σε αυτό το άρθρο δεν αναφέρομαι ουσιαστικά στο που μπορεί κανείς να μείνει, αλλά στα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί. Η εύρεση καταλύμματος εξαρτάται από εσάς, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές πηγές εκεί έξω που μπορούν να σας βοηθήσουν. Για τους λάτρεις της περιπέτειες, τους φοιτητές και εκείνους που δεν έχουν πολλά λεφτά να ξοδέψουν προτείνω την διαμονή σε κάποια πανσιόν (hostel) ( η διαμονή εκεί είναι ευχάριστη, οικονομική και πολύ λιγότερο πρόχειρη σε σχέση με άλλες πανσιόν όπου έχω μείνει). Οι ξενώνες αποτελεούν επίσης μια καλή λύση αν μπορέσετε να βρείτε κάποιον. Συνήθως είναι πιο οικονομικοί από τις πανσιόν αλλά το φαγητό και το περιβάλλον έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.


Οι Αποσκευές

Λόγω του ότι η διαδρομή αυτή είναι κάπως συνηθισμένη, τα περισσότερα μέρη που θα επισκεφτείτε απαιτούν αποσκευές. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα μαζί μου πολλά ρούχα ( πολλές πανσιόν διαθέτουν επίσης πλυντήρια) και θα πρότεινα είτε κάποιο σακίδιο πλάτης είτε κάποια τροχήλατη αποσκευή. Μην κάνετε το λάθος να πάρετε μαζί σας αποσκεύη που δεν μπορείτε να μεταφέρετε πάνω κάτω στις κάλες του αεροπλάνου σε πτήσεις πολλών ωρών. Θα συναντήσετε πολύ αυτό το πρόβλημα και κατά την επιβίβαση και αποβίβαση σας από τρένα, οπότε αν μπράτσα σας είναι αδύναμα, πάρτε μαζί σας μόνο όσα μπορείτε να σηκώσετε ( και κατά προτίμηση λιγότερα). Επίσης, πάρτε μαζί σας ένα ελαφρύ σακίδιο / τσάντα ( ή μπορείτε να αγοράσετε) για τα προαιρετικά σας ψώνια στο τέλος του ταξιδιού. Κατόπιν όλων αυτών, μπορούμε να ξεκινήσουμε! Έχουμε ένα ταξίδι να ετοιμάσουμε.

Πρώτη Μέρα: Πτήση προς το Τόκυο

Απο την Ελλαδα και την Κυπρο δεν υπαρχουν απ’ ευθειας πτησεις προς το Τόκυο ωστοσο υπαρχουν αρκετες επιλογες με πτησεις με ενδιαμεσο σταθμο, μπορειτε να βρειτε αναλυτικες πληροφοριες για τα αεροπορικα δρομολογια προς Τοκυο στην σελιδα μας Αεροπορικα Εισιτηρια για Τοκυο, η πτησεις διαρκουν αρκετα μεγαλο χρονικο διαστην και ισως να υποφέρετε από τζετ λαγκ οποτε, καλό είναι να πάρετε ακόμα μια μέρα για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε στο Τόκυο. Μετά την άφιξη σας στο αεροδρόμιο, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε ένα ειδικό σιδηροδρομικό εισιτήριο ( θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο σας). Αν η πτήση σας αργήσει πολύ (και το εκδοτήριο εισιτηρίων έχει κλείσει) θα πρότεινα να ξοδέψετε 25€ περίπου για την διαδρομή ως το Τόκυο χωρίς το ειδικό εισιτήριο (JR Pass) και να το προμηθευτείτε την επόμενη μέρα στην πόλη.

Προαιρετικά: Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε ένα κωδικό πρόσβασης σε 3g ασύρματο δίκτυο για σερφάρισμα στο internet μέσω του υπολογιστή σας. Το να βρει κανείς ελεύθερη πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο στην Ιαπωνία, αποτελεί μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία οπότε η επιλογή αυτή μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη ιδιαίτερα αν πρέπει να εκτελέσετε μεγάλο όγκο εργασίας ή κάτι τέτοιο. Αφού έχετε παραλάβει το εισιτήριο σας, ευχηθείτε να προλάβετε το τρένο JR Narita Express (NEX) προς το Τόκυο. Όταν φτάσετε εκεί, πηγαίνετε σε κάποιο ξενοδοχείο και αποφασίστε πως θέλετε να κινηθείτε στην συνέχεια. Εξάλλου θα είναι ήδη απόγευμα, οπότε κάντε ότι καλύτερο μπορείτε για να ξεκουραστείτε από το τζετ λαγκ και κοιμηθείτε νωρίς έτσι ώστε να ξυπνήσετε νωρίς την επόμενη μέρα.

2η, 3η & 4η Ημέρα: Τόκυο

Αν πρόκειται να μείνετε μόνο μια εβδομάδα, μπορείτε να παραλείψετε την 3η και την 4η ημέρα του προγράμματός σας και να πάτε κατευθείαν στην 7η. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να παραλείψετε επίσης την 2η και να επιλέξετε το πρόγραμμα της 5ης ή της 6ης ημέρας ( σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος σας στο Τόκυο θα καταναλωθεί στα ψώνια της επιστροφής). Αν δεν σας αρέσουν οι μεγάλες πόλεις, όπως το Τόκυο, τότε δεν είναι κακό να παραλείψετε εντελώς αυτή την ενότητα!:)

Τις πρώτες ημέρες θα εξερευνήσετε το Τόκυο. Πολλοί άνθρωποι. Πολλά ερεθίσματα. Με το τέλος της περιπλάνησης σας στο Τόκυο θα αισθάνεστε τόσο κουρασμένοι από αυτή που θα θέλετε να πάτε κάπου ήρεμα και όμορφα ( μη ανησυχείτε, θα πάτε!). Υπάρχουν πολλές περιοχές του Τόκυο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, και είναι αρκετά εύκολο να βρεθείτε εκεί με τον ηλεκτρικό. Εφόσον δεν τον χρησιμοποιήσετε κατά τις ώρες αιχμής, θα απολαύσετε σίγουρα την περιπλάνηση σας. Καθώς τα γούστα των ανθρώπων διαφέρουν, σκέφτηκα να κάνω μια λίστα με τα μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφτεί στο Τόκυο, και εσείς μπορείτε να επιλέξετε τι σας αρέσει.  Η καταγραφή έγινε ανά περιοχή.

Κεντρικό Τόκυο:

Akihabara: H περιοχή αυτή φημίζεται για τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και την γενικότερη Οτάκου κουλτούρα (* Οτάκου αποκαλούνται στην Ιαπωνία οι φανατικοί οπαδοί των anime, manga & των ηλεκτρονικών παιχνιδιών). Αν δεν ανήκετε σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε αυτό το μέρος. Φροντίστε επίσης να κοιτάζετε προς τα πάνω καθώς υπάρχουν πολλά πολυόροφα κτίρια, γεμάντα με όλων των ειδών τα περίεργα πράγματα. Μπορείτε να περιπλανηθείτε εκεί για αρκετή ώρα.

Δυτικό Τόκυο:

Shibuya: H  Shibuya είναι μια περιοχή του Τόκυο, ιδιαίτερα γνωστή για την μόδα και την κουλτούρα της. Είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να ευχαριστηθείτε τα ψώνια σας αλλά και να επισκεφτείτε το μνημείο του Ακίτα (Hachiko στα Ιαπωνικά) μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Shibuya στο Τόκυο [* πρόκειται για ένα θρυλικό σκύλο στην Ιαπωνία, τον Hackiko, η αφοσίωση του οποίου έμεινε αθάνατη μέσα από την κινηματογραφική ταινία του Χόλλιγουντ “Hachi: A Dog’s Story” με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ – ριμέικ παλιά Ιαπωνικής ταινίας. Ο Hackiko συνήθιζε να περιμένει πάντα τον κύριο του, έναν καθηγητή στο Πανεπιστημίο του Τόκυο, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Shibuya. Όταν εκείνος πέθανε ο σκύλος συνέχιζε να τον περιμένει καθημερινά για δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του, έως ότου πέθανε και ο ίδιος από λεμφική φιλαρίαση και καρκίνο.] Περιπλανηθείτε στη περιοχή αλλά μην ξεχάσετε να επιστρέψετε για τα τελευταία ψώνια πριν από την επιστροφή.

Love Hotel Hill: Πρακτικά η περιοχή αποτελεί τμήμα της Shibuya, αλλά αξίζει να το επισκεφτεί κανείς ξεχωριστά.  Πρόκειται απλά για μια περιοχή γεμάτη από “ξενοδοχεία του έρωτα”. Χρήσιμη συμβουλή: Δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη είσοδος σε τρία άτομα, οπότε αν είστε παρέα και θέλετε να εξερευνήσετε κάποιο από αυτά θα πρέπει να χωριστείτε σε ζευγάρια ή να πάρετε  μαζί σας το αγαπημένο σας μαξιλάρι.

Shinjuku: Η συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η ψυχή της διασκέδασης, ίσως λόγω της γειτνίασης της με την περιοχή Kabukicho (βορειοανατολίκά του σταθμού του Shinjuku), την περιοχή με τα κόκκινα φωτάκια του Τόκυο. Αν σας αρέσουν τα νυχτερινά κλάμπς, τα μπαρ, τα φλιπεράδικα, οι επιγραφές νέον και άλλα “πομπώδη” πράγματα, τότε σίγουρα θα ευχαριστηθείτε αυτό το μέρος.

Harajuku: Σας αρέσουν οι εκκεντρικές εμφανίσεις; Αν ναι εδώ θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Το Harajuku αποτελεί την πηγή της νεανικής  μόδας και της μεταμφίεσης ( αν το επισκεφτείτε την Κυριακή). Επίσης υπάρχουν πολλά καταστήματα για ψώνια και πάγκοι με κρέπες (γιάμ).

Meiji Shrine & Yoyogi Park: Αυτά τα δυο μέρη είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, γι’ αυτό το λόγο τα αναφέρω μαζί. Αποτελεί επίσης και έναν καλο προορισμό για να τον επισκεφτείτε από το  Harajuku, καθώς θα χρησιμοποιήσετε τον ίδιο σιδηροδρομικό σταθμό. Το Ιερό αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Meiji είναι ένα από τα πολλά ιερά που υπάρχουν στην Ιαπωνία, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την άποψη της σύγχρονης Ιαπωνικής ιστορίας. Το πάρκο Yoyogi, από την άλλη πλευρά, είναι ένα πραγματικά τεράστιο πάρκο. Και τα δυο είναι όμορφα,  σε περίπτωση που επιθυμείτε να αποδράσετε από την τζιμεντένια ζούγκλα του Τόκυο.

Βόρειο Τόκυο:

Asakusa: Η Asakusa αποπνέει, κατά την άποψη μου, την αίσθηση του “παλιού” Τόκυο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Sensoji (περίφημος Βουδιστικός Ναός) και το Ιερό Asakusa ή να κατευθυνθείτε για ψώνια σε κάποια από τις λωρίδες του shopping.

Ueno Park: To Ueno Park είναι πιθανόν ένα από τα πιο φημισμένα πάρκα της Ιαπωνίας. Εκτός από τον υπαίθριο χαρακτήρα του, το πάρκο είναι γεμάτο μουσεία, ιερά, ναούς καθώ ς ενώ εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε επίσης και τον περίφημο ζωολογικό κήπο Ueno. Αποτελεί ένα μέρος που οι λάτρεις των εντυπωσιακών θεαμάτων σίγουρα θα λατρέψετε. Αν σας αρέσουν αυτά , τότε εδώ μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρη την ημέρα σας.

Roppongi Hills: Θέλετε να δείτε το Τόκυο από ψηλά; Ελάτε στο Roppongi Hills. Μπορείτε να ανεβείτε στον πύργο  Mori και να κοιτάξετε κάτω ατενίζοντας όλους αυτούς τους μικροσκοπικούς ανθρώπους. Χρήσιμη Συμβουλή: Δεν τους αρέσει να πετάτε κέρματα από τα παρατηρητήρια. Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε το Μουσείο Τέχνης  Mori

Kappabashi: Γνωρίζατε ότι πολλοί χώροι τροφίμων στην ιαπωνία τοποθετούν ψεύτικα τρόφημα έξω από το κατάστημα για να βλέπουν οι πελάτες πως  μοιάζουν εμφανισιακά τα φαγητά? Υπάρχει περίπτωση να αντικρίσετε κάτι τέτοιο και στο
Kappabashi, την γαστρονομική πρωτεύουσα του Τόκυο. Μπορείτε να προμηθευτείτε τρόφημα για το εστιατόριο σας αλλά από τα καλύτερα ψώνια αποτελούν τα ψεύτικα τρόφημα , τα οποία στοιχίζουν επίσης αρκετά ακριβά.

Ημέρα 5η: Το Πάρκο με τους Πιθήκους, Η κοιλάδα της Κόλασης

Έχετε ακούσει για εκείνους τους Ιαπωνέζικους πιθήκους που τριγυρνούν στις θερμοπηγές; Ένα από αυτά τα μέρη είναι και αυτό, παρόλο που ανάλογα με την εποχή του χρόνου, μπορεί να μην περνούν και πολύ χρόνο στις θερμοπηγές. Μου αρέσει αυτό μέρος το χειμώνα, αλλά και σε άλλες εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι έχει κανείς επίσης την ευκαιρία να δει τα νεογέννητα μαιμουδάκια. Για να έρθετε εδώ, θα πρέπει να κατευθυνθείτε βόρεια στο Τόκυο προς το Ναγκάνο. Από τον Σταθμό του Ναγκάνο, ακολουθείστε το δρομολόγιο Nagano Dentetsu – Yudanaka. Από εκεί, μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για  το Kanbayashi Onsen, η είσοδος του οποίου βρίσκεται στο Jigokudani Yaen-Koen. Από εκεί είναι περίπου μια απόσταση 30 και πλέον λεπτών ( ανάλογα με τις στάσεις που πραγματοποιείτε) με τα πόδια για να φτάσετε ως την περιοχή των πιθήκων, αν και μπορεί να συναντήσε και πρίν ορισμένους , αν είστε τυχεροί.

 Αν κατευθύνεστε προς το  Jigokudani, θα σας πρότεινα να καταλήξετε εδώ στο τέλος της 4ης ημέρας και να μείνετε στο Ναγκάνο. Υπάρχουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να δείτε, ( εκεί πραγματοποιήθηκε η Χειμερινή Ολυμπιάδα το 1998!), οπότε μπορείτε να φτάσετε λίγο νωρίτερα και να περιηγηθείτε στην περιοχή. Έπειτα, την επόμενη ημέρα ( ημέρα 5η) μπορείτε να φθάσετε από νωρίς στο  Jigokudani και να περιεργαστείτε όσο θέλετε τους πιθήκους και πιθανώς να επισκεφτείτε και το Onsen, ένα όμορφο μέρος. Αργότερα την ίδια ημέρα μπορείτε να επιστρέψετε στο Τόκυο.

Ημέρα 6η: Ιερό  Toshogu, Nikko

To Nikko είναι ένα μαυσολείο για τον Tokygawa Ieyasu. Εκείνος και οι συγγενείς του κυβέρνησαν ουσιαστικά την Ιαπωνία ως Σογκούν για 250 χρόνια έως την επονομαζόμενη “επανάσταση”  (Meiji Restoration). Αυτό σημαίνει οτι απέκτησε ένα αρκετά νόστιμο ιερό. Υπάρχουν πάνω από μια ντουζίνα Shinto και Βουδιστικά κτίρια εδώ, παρόλο δεν βρίσκονται σε κάποιο πολύ ωραίο περιβάλλον. Χρειάζεστε λίγη ηρεμία στο Τόκυο? Θα την βρείτε σίγουρα εδώ.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτό το ταξίδι αυθημερόν ( είναι πραγματικά κοντά στο Τόκυο) εξοικονομώντας λίγο ακόμα χρόνο. Θα σας πρότεινα να έρθετε εδώ, έπειτα είτε να εξερευνήσετε άλλα πράγματα σε αυτή την περιοχή ή να κατευθυνθείτε κατευθείαν στο Τόκυο το απόγευμα ή το βραδάκι. Βεβαιωθείτε μόνο ότι έχετε υπολογίσει τις 3-4 ώρες του ταξιδίου, ώστε να μην αργήσετε να φύγετε από δω. Μια άλλη επιλογή είναι να φύγετε το πρωί της 7ης μέρας και να φτάσετε στο Κιότο αργά το πρωί ή νωρίς το απόγευμα. Εξαρτάται εντελώς από εσάς.

Ημέρα 7η & 8η: Κιότο

Αν πρόκειται να μείνετε μόνο μια εβδομάδα, παραλείψτε την 8η μέρα και επισκεφτείτε το Νάρα. Στο Κιότο ο χρόνος σας θα αφιερωθεί κυρίως σε επισκέψεις σε ιερά και ναούς. Λόγω του ότι είναι το μέρος όπου έζησε ο αυτοκράτορας για παραπάνω από χίλια χρόνια, είναι γεμάτο αξιόλογα, ιστορικά μνημεία. Επιλέξτε ποιά θέλετε να επισκεφτείτε και απολαύστε την περιήγηση σας. Επίσης μην παραλείψτε την ελεύθερη περιπλάνηση στην πόλη. Θα συναντήσετε τόσους πολλούς ναούς, κάστρα και ιερα, και μάλιστα εντελώς τυχαία. Δεν είναι κακή ιδέα να εξερευνήσετε κάποια από αυτά. Α, και μην ξεχάσετε να φορέσετε τα αθλητικά σας παππούτσια. Η πόλη τραβάει το  περπάτημα……..

Κεντρικό Κιότο

Κάστρο Nijo: Εδώ έμενε ο  Tokugawa Ieyasu ( θυμάστε το ιερό του παραπάνω;). Αργότερα μετατράπηκε σε αυτοκρατορικό παλάτι ( μετά την πτώση της δυναστείας των Σογκούν (Σογκουνάτο), και έπειτα άνοιξε για το κοινό. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Αυτοκρατορικό Παλάτι στο Κιότο: Όταν το Σογκουνάτο βρισκόταν στην εξουσία, έμενε σε αυτό η αυτοκρατορική οικογένεια. Οι ξεναγήσεις στο παλάτι δεν γίνονται στα αγγλικά.

Ανατολικό Κιότο

Kiyomizudera: Είναι ένα από τα σημεία που πρέπει, πιστεύω, να επισκεφτείτε (και αποτελεί επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο). Ο συγκεκριμένος ναός βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο ενώ από το μπαλκόνι του μπορεί κανείς να απολαύσει θαυμάσια θέα.

Περιοχή Higashiyama: Θα την συναντήσετε στο δρόμο προς το Kiyomizudera. Φανταστείτε αυτή την περιοχή ως μια “παραδοσιακή γειτονιά για ψώνια”. Κάπως τουριστική, αλλά παρόλα αυτά αρκετά απολαυστική. Ψωνίστε κάποιο σουβενίρ για το σπίτι!

Sanjusangendo: Το ίδιο το κτίριο είναι καταπληκτικό, αλλά και το εσωτερικό του είναι θαυμάσιο. Εδώ υπάρχουν πάνω από 1001 αγάλματα ( του φωτισμένου Βουδιστή) Kannon … το οποίο … είναι επίσης κάτι….. αξιοθαύμαστο.

Gion: Όπως Γκέισα. Εδώ είναι περιοχή με τις Γκέισες του Κιότο. Θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να μπείτε να δείτε μια geiko (=γκέισα στην διάλεκτο του Κιότο), αλλά καλή τύχη κατά την προσπάθεια ( συμβουλή: όπως φαίνεται μερικά ταξιδιωτικά πρακτορεία μπορούν να το κανονίσουν αν διαθέτετε γιέν).

Βόρειο Κιότο

Kinkakuji: Γνωστό επίσης ως χρυσή έπαυλη, ένα κτίριο καλυμμένο από χρυσό.

Δυτικό Κιότο

Kokedera: Γνωστό επίσης ως Saihoji, αποτελεί άλλο ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ( συγχαρητήρια στο Κιότο). Αυτός ο ναός είναι γνωστός κυρίως για τα μωσαϊκά του και απ’ ότι φαίνεται διαθέτει πάνω από 120 διαφορετικές ποικιλίες.

Νότιο Κιότο

Ιερό Fushimi Inari: Το ιερό αυτό είναι γνωστό για τις 1000 παραδοσιακές Ιαπωνικές πύλες ( torii). Έχουν ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα και είναι πολύ ωραίο να περπατά κανείς ανάμεσα τους. Μην το χάσετε.

Ημέρα 9η: Νάρα


Μπορείτε να αναχωρήσετε το πρωί της ένατης ημέρας ή το απόγευμα της δέκατης και διανυκτερεύσετε στο Νάρα. Ότι κι αν διαλέξετε είναι καλό. Μπορείτε επίσης να διανυκτερεύσετε στο Νάρα την ένατη μέρα και να συνεχίσετε νωρίς την δέκατη ημέρα. Όλα εξαρτώνται από το πόσο σας αρέσουν οι ναοί και τα Ιαπωνικά ελάφια.

Παρόλο που υπάρχουν ωραία ιερά, ναοί, κάστρα και άλλα παρόμοια αξιοθέατα εδώ στο Νάρα, θα έλεγα ότι εκείνο που αξίζει να δείτε πιο πολύ είναι τα ελάφια. Τα ελάφια εδώ είναι ιδιαίτερα εξημερωμένα και θα σας επιτεθούν μόνο αν έχετε μαζί σας φαγητό ( είναι αστείο να φεύγει κανείς τρέχοντας από ένα ελάφι). Μην ανησυχείτε, τα κέρατά τους είναι κομμένα (για θρησκευτικούς λόγους), οπότε δεν πιθανότατα δεν κινδυνεύετε να σας καρφώσουν με αυτά.

Μέρη που θα θελήσετε να επισκεφτείτε στο Νάρα:

Ναός Todaiji: Το μεγαλύτερο ξύλινο οικοδόμημα στον κόσμο με τα μεγαλύτερα αγάλματα του Βούδα στο εσωτερικό του. Βασικά είναι τεράστια. Αναμφισβήτητα ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο Νάρα.

Πάρκο Nara: Αν σας ενδιαφέρει η Βουδιστική Ιαπωνική τέχνη, σίγουρα θα σας αρέσει αυτό το μέρος. Το κτίριο περιβάλλεται επίσης από τρομακτικά, άγρια ελάφια.

Δείτε την ως μια μέρα για περπάτημα αλλά όχι τόσο όσο στο Κιότο. Το Νάρα μοιάζει πολύ με το Κιότο σε πολλά σημεία, οπότε θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε πρώτα τα ελάφια και έπειτα τον Ναό Todaiji.  Μπορείτε να μείνετε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο σας έχουν κουράσει οι επισκέψεις σε ναούς, αποφασίζοντας με βάση αυτό που θα διανυκτερεύσετε.

Ημέρα 10η: Koya ή Koyasan

Βεβαιωθείτε ότι θα φύγετε νωρίς σήμερα, είτε φεύγετε από το Κιότο είτε από το Νάρα. Υπάρχουν τρόποι να φτάσετε στο Koyasan, πιθανότατα ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ιαπωνία (κατά την άποψη μου).

Υπάρχουν εκατοντάδες ναοί εδώ, σε πολλούς από τους οποίους μπορείτε επίσης να διανυκτερεύσετε. Σε όσους διανυκτερεύουν προσφέρεται το καλύτερο γεύμα για χορτοφάγους που έχετε δοκιμάσει ποτέ ( εγγυημένα), ένα δωμάτιο για να μείνετε, ακόμα και η επιλογή πρωινού ξυπνήματος (νωρίς) για να παρακολουθήσετε τις πρωϊνές τελετουργίες των μοναχών. Το μέρος είναι πολύ ήρεμο και ευχάριστο και ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στη γη.

Θα σας πρότεινα να φτάσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα την δέκατη μέρα, να αφήσετε τα πράγματα σας στο ξενοδοχείο και να περπατήσετε τριγύρω. Έτσι θα μπορέσετε να κερδίσετε αρκετό χρόνο για εξερεύνηση. Το καλύτερο μέρος για να περπατήσετε ωστόσο είναι το τεράστιο νεκροταφείο, το οποίο τυχαίνει να είναι και το μεγαλύτερο στην Ιαπωνία. Παρόλο που μπορεί να θεωρούν τα νεκροταφεία μακάβρια, είναι πραγματικά πολύ ήσυχο.Αυτή , πιστεύω , ότι θα είναι μια από τις καλύτερες ημέρες σας στην Ιαπωνία, οπότε μην παραλέιψετε να επισκεφτείτε αν έχετε την δυνατότητα. Φροντίστε να επιστρέψετε έγκαιρα στον ναό για το δείπνο.

Ημέρα 11η: Ημέρα Ταξιδίου / Osaka- Οσάκα/ Fuji -Φούτζι

*Αν έχετε προγραμματίσει μόνο μια εβδομάδα διαμονής στην Ιαπωνία, θα χρειαστεί να επιστρέψετε στο Τόκυο. Οι μέρες τελειώνουν. Η 11η μέρα περιλαμβάνει κυρίως ταξίδι. Είναι καλύτερα να αναχωρήσετε από το  Koya είτε αργά το πρωί είτε νωρίς το απόγευμα, ανάλογα με το που θέλετε να πάτε μετά. Αν σας αρέσουν τα ψώνια πολύ, θα θελήσετε να επιστρέψετε στο Τόκυο την συγκεκριμένη ημέρα.

Αν δεν χρειάζεστε έξτρα χρόνο, σκεφτείτε να κάνετε μια στάση στην Οζάκα ( είναι στο δρόμο σας από το Koyasan). Μπορείτε να επισκεφτείτε το  Glico Man και τον Πύργο της Οζάκα, να παίξτε

Pachinko ( παιχνίδι – εφεύρημα που έχει πολλά κοινά με τα φλιπεράκια και τα βίντεο slots και παράγει διασκέδαση και κέρδη) και να δοκιμάσετε Takoyaki / Okonomiyaki ( και τα δυο πολύ διαδεδομένα στην Οζάκα). Η Οζάκα είναι λίγο διαφορετική από το Τόκυο, αλλά εξακολουθεί να είναι μια μεγαλούπολη. Θα αφήσω την εξερεύνηση της πόλης σε εσάς. Την Οζάκα μπορεί κανείς να την εξερευήσει καθώς περπατά. Εναλλλακτικά μπορείτε επίσης να κάνετε μια στάση στο Φούτζι στο γυρισμό. Σας προτείνω το πάρκο διασκέδασης  Fuji-Q Highland αντί για την αναρρίχηση στο ίδιο το όρος ( φαίνεται καλύερα από μακριά, θα πρέπει να με εμπιστευτείτε σε αυτό) αν αποφασίσετε να το επισκεφτείτε. Σε καμία περίπτωση μην χάσετε το σπίτι του τρόμου, είναι από μια από τις κορυφαίες εμπειρίες.

Οτιδήποτε κι αν κάνετε, βρίσκεστε πια στο τέλος του ταξιδιού σας. Βεβαιώθειτε ότι θα επιστρέψετε έγκαιρα στο Τόκυο για τα τελευταία ψώνια πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο για να φύγετε. Φυσικά, αν δεν θέλετε να επιστρέψετε στο Τόκυο, θα έχετε πολύ περισσότερο χρόνο για να επισκεφτείτε άλλα μέρη. Αν σας ενδιαφέρουν όμως τα ψώνια, επιστρέψτε στο Τόκυο.

Ημέρα 12η & 13η : Τα ψώνια στο Τόκυο/ Επισκέψεις της τελευταίας στιγμής

Ευτυχώς έχετε βρει όλα τα μέρη από οπου θέλετε να ψωνίσετε, γιατί έχει φτάσει η στιγμή για τα ψώνια. Αγοράστε αυτά που θέλετε για εσάς και για τους φίλους ή τους συγγενείς σας. Γεμίστε την τσάντα που φέρατε μαζί σας ή αγοράσατε και καλή σας διασκέδαση. Αυτή είναι επίσης μια πολύ καλή στιγμή να επισκεφτείτε μέρη που παραλείψατε. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να επιστρέψετε στο Τόκυο μια ή δυο μέρες πριν την αναχώρηση της πτήσης σας, έτσι θα σιγουρευτείτε ότι δεν θα την χάσετε (εκτός αν θέλετε “κατά τύχη” να την χάσετε).

Ημέρα 14η: Επιστροφή στο Σπίτι

Ελπίζουμε να περάσατε καλά στην Ιαπωνία. Αυτό είναι μόνο το πρώτο σας ταξίδι, ωστόσο. Τώρα που ξεμπερδέψατε με τα βασικά, μπορείτε να προγραμματίσετε τα παράξενα και συναρπαστικά μέρη που θα δείτε στο επόμενο ταξίδι. Υπάρχουν σίγουρα πάρα πάρα πολλά “ενδιαφέρονται” μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, αλλά θα τα κρατήσουμε για την επόμενη φορά.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 8.0/10 (7 votes cast)
Το πρώτο μου ταξίδι στην Ιαπωνία | Πως να σχεδιάσετε ένα ταξίδι μιας – δυο εβδομάδων, 8.0 out of 10 based on 7 ratings
FacebookTwitterPinterest