Έρχονται πτήσεις για Κίνα μέσω Καζακστάν από την Wizz Air;

Η Wizz Air θα μπορούσε σύντομα να ξεκινήσει πτήσεις στην Κίνα μέσω Καζακστάν

Η Wizz Air ενδέχεται να ξεκινήσει να παρέχει σύντομα προγραμματισμένες πτήσεις προς την Κίνα, εκτελώντας πτήσεις από Βουδαπέστη για Πεκίνο με ενδιάμεση στάση στο Νουρ-Σουλτάν, την πρωτεύουσα του Καζακστάν. Οι πτήσεις αυτές θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την επανέναρξη των πτήσεων της Wizz Air στο Καζακστάν από Ουγγαρία φέτος τον Ιούνιο.

Ουγγαρία – Κίνα μέσω Καζακστάν

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, δήλωσε σε ενημέρωση τύπου χθες στο Καζακστάν ότι η Wizz Air θα επανεκκινήσει τις πτήσεις ανάμεσα σε Βουδαπέστη και Νουρ-Σουλτάν τον Ιούνιο. Αμέσως μετά δήλωσε ότι η εταιρεία θα εγκαινιάσει επίσης πτήσεις από Βουδαπέστη για Νουρ-Σουλτάν και στη συνέχεια για Πεκίνο, αφήνοντας ισχυρούς υπαινιγμούς ότι η Wizz Air ενδέχεται να πραγματοποιήσει σύντομα τακτικές πτήσεις για Κίνα.

O Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó, δήλωσε:

«Η απευθείας αεροπορική επικοινωνία ανάμεσα στις πρωτεύουσες – Βουδαπέστη και Νουρ Σουλτάν – θα αποκατασταθεί φέτος τον Ιούνιο ενώ θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις Βουδαπέστη-Νουρ-Σουλτάν-Πεκίνο».

Σε περίπτωση που συμβεί πραγματικά κάτι τέτοιο, οι πτήσεις της γραμμής Βουδαπέστη-Νουρ-Σουλτάν-Πεκίνο-Νουρ-Σουλτάν-Βουδαπέστη θα πραγματοποιούνται με Airbus της σειράς αεροσκαφών A320. Η μοναδική ενδιάμεση στάση στο Καζακστάν αποτελεί για τα αεροσκάφη στενής ατράκτου που πετούν από Ευρώπη με προορισμό την Κίνα τυπικό τρόπο ολοκλήρωσης του ταξιδιού τους. Η FlyBosnia, για παράδειγμα, πραγματοποίησε πέρυσι μια πτήση με αεροσκάφος A319 από Σαράγιεβο προς Πεκίνο με ενδιάμεση στάση στην Καραγάντα του Καζακστάν.  

Η Wizz Air δεν έχει εκτελέσει πτήσεις από τη Βουδαπέστη προς το Καζακστάν από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Προς το παρόν δεν εκτελούνται απευθείας επιβατικές πτήσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις πιο πολυπληθείς πόλεις του Καζακστάν, όπως το Νουρ-Σουλτάν και την Αλμάτι. Επίσης δεν εκτελούνται προσωρινά πτήσεις ανάμεσα σε Ουγγαρία και Καζακστάν, αλλά στις 5 Ιουνίου η Wizz Air προτίθεται να προβεί στην επανέναρξη του δρομολογίου Βουδαπέστη-Νουρ-Σουλτάν με αεροσκάφος της σειράς A320. Τα στοιχεία που έχουμε από τη σειρά RadarBox.com δείχνουν ότι η τελευταία πτήση της Wizz Air μεταξύ Βουδαπέστης και Νουρ-Σουλτάν (Αστάνα) πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2020.

Ανάγκη διμερούς συμφωνίας

Δε θα μας προκαλούσε μεγάλη έκπληξη, αν η Wizz Air αποφάσιζε να εγκαινιάσει πτήσεις από Βουδαπέστη για Πεκίνο, όπως επίσης δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη αν χρησιμοποιούσε το Καζακστάν ως ενδιάμεση στάση, ώστε να είναι εφικτή η εκτέλεση του δρομολογίου. Υπάρχει, ωστόσο, ένας ανασταλτικός παράγοντας στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου: θα πρέπει να έχει συναφθεί διμερής συμφωνία, η οποία να δίνει τη δυνατότητα σε αεροπορικές εταιρείες τρίτων χωρών, όπως η Wizz Air να εκτελούν πτήσεις ανάμεσα στο Καζακστάν και την Κίνα.

Προσωρινά δεν εκτελούνται απευθείας επιβατικές πτήσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και τη Βουδαπέστη. Ούτε στο μέλλον προβλέπεται να υπάρχουν διαθέσιμες πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ουγγαρίας.

Η Shanghai Airlines εκτελούσε στο παρελθόν πτήσεις από Σαγκάη προς Βουδαπέστη, αλλά η αεροπορική εταιρεία ανέστειλε την παροχή αυτής της υπηρεσίας στις 10 Φεβρουαρίου του 2020. Η Hainan Airlines ανέστειλε επίσης τις δικές της πτήσεις από Τσόνγκτσινγκ προς Βουδαπέστη. Η Air China ήταν η τελευταία εταιρεία που ανέστειλε πτήσεις. Αυτό συνέβη το Μάρτιο του 2020, οπότε και εκτέλεσε για τελευταία φορά την ετήσια υπηρεσία τριών πτήσεων την εβδομάδα μεταξύ Βουδαπέστης και Πεκίνου.Η Air China ήταν η τελευταία που ανέστειλε πτήσεις από Κίνα προς Βουδαπέστη το Μάρτιο του 2020.

Η Wizz Air συνεχίζει να επεκτείνεται εκτός Ευρώπης

Η Wizz Air συνεχίζει να επεκτείνεται εκτός Ευρωπαϊκής Αγοράς. Σε χθεσινή ανακοίνωση της η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η θυγατρική της στη Μέση Ανατολή, η Wizz Air Abu Dhabi, θα δρομολογήσει απευθείας πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι (AUH) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν (TLV) το Μάιο.

Η Wizz Air σχεδιάζει να παρέχει αρχικά τρεις πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη, Πέμπτη, και Κυριακή με εισιτήρια χωρίς επιστροφή που θα ξεκινούν από Dh99 (26,95 δολάρια). Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια μέρα που η Etihad πραγματοποίησε τη δική της ιστορική πτήση από το Ισραήλ στο Άμπου Ντάμπι.

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο; Πιστεύετε ότι η Wizz Air θα προχωρήσει πραγματικά στην εκτέλεση πτήσεων από Βουδαπέστη προς Πεκίνο με ενδιάμεση στάση στο Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν; Πείτε μας τη γνώμη σας και αφήστε τα σχόλια σας πιο κάτω.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Air France πρσθέτει νέα δρομολόγια για την Ελλάδα

Το Airbus A350, το νέοτερο απόκτημα της Air France’s.

Η Air France λέει ότι θα αυξήσει τις πτήσεις της σε καλοκαιρινούς προορισμούς «για να υποστηρίξει τη σταδιακή ανάκαμψη των ταξιδιών οπου αναμένεται κατά τη θερινή περίοδο.» Αυτό είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που είδαμε με την TAP Air Portugal την τελευταία εβδομάδα.

14 νέες διαδρομές για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική

Στο υπάρχον πρόγραμμα πτήσεων της Air France προστέθηκαν 14 νέα δρομολόγια προς προορισμούς στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Έχουν ως εξής:

  • Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ από / προς τις Ταγγέρες και Αγκαντίρ (Μαρόκο), Μοναστήρ (Τυνησία), Βαλέτα (Μάλτα), Λας Πάλμας (Κανάριοι Νήσοι, Ισπανία), Κέρκυρα και Ρόδο (Ελλάδα) από τις 5 Ιουλίου.
  • Παρίσι-Ορλί προς / από Μπάρι (Ιταλία) από τις 31 Μαΐου, Ίμπιζα (Ισπανία) και Αλγέρι (Αλγερία) από τις 28 Ιουνίου.
  • Μασσαλία-Προβηγκία από / προς την Κατάνια (Ιταλία) από τις 26 Ιουνίου και την Κέρκυρα (Ελλάδα) από τις 19 Ιουλίου.
  • Nice-Côte d’Azur από / προς το Λονδίνο Heathrow (UK) και Τύνιδα (Τυνησία) από τις 28 Ιουνίου.

Οκτώ νέες εσωτερικές διαδρομές

Από τις 41 εποχιακές εσωτερικές διαδρομές της Air France, θα υπάρχουν οκτώ νέα δρομολόγια:

  • Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ από / προς Αζαξιό, Μπαστιά, Καλβί και Φιγκάρι από 5 Ιουνίου 2021
  • Περπινιάν από / προς το Μπρεστ, το Στρασβούργο και τη Νάντη από τις 25 Ιουνίου 2021
  • Μπιαρίτζ από / προς Caen από τις 25 Ιουνίου 2021
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

7-ήμερο Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα για την Ιορδανία


Ιορδανία
Ιορδανία

Επταήμερο ταξιδιωτικό πρόγραμμα στην Ιορδανία

Παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικά μνημεία, εντυπωσιακά τοπία ερήμου, φιλικοί άνθρωποι, νόστιμο φαγητό και εγγυημένη λιακάδα – υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς την Ιορδανία. Αν και, εδώ που τα λέμε, ήταν η περίφημη θέα του Θησαυροφυλακίου της Πέτρας μέσα από το βραχώδες φαράγγι Σικ στην ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» που μου έδωσε την ιδέα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θα θέλατε να την επισκεφτείτε, η Ιορδανία είναι ιδανικός προορισμός για road trip, καθώς διαθέτει ένα άρτιο οδικό δίκτυο (αν και χρειάζεται προσοχή στις διαμορφώσεις μείωσης ταχύτητας (σαμαράκια)) και φθηνά καύσιμα. Αν, λοιπόν, θέλετε να απολαύσετε τους καλύτερους προορισμούς στην Ιορδανία μέσα σε μια εβδομάδα, εδώ μπορείτε να βρείτε το ιδανικό 7-ήμερο ταξιδιωτικό πρόγραμμα για την Ιορδανία – με όλα όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε και προτάσεις διαμονής στη διαδρομή.

Ημέρα 1η: Άφιξη στο Αμάν

Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Queen Alia του Αμμάν  και παραλαβή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου (καλό είναι επίσης να ενοικιάσετε GPS ή να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή χάρτη καθώς η πλοήγηση στο Αμμάν δημιουργεί σύγχυση – υπάρχουν πολλοί κυκλικοί κόμβοι!). Αν φτάσετε αρκετά νωρίς μπορείτε να περάσετε το απόγευμα εξερευνώντας κάποια από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Αμμάν. Επισκεφθείτε το Ρωμαϊκό θέατρο και ανεβείτε στην ακρόπολη λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στις στέγες της πόλης. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε στην οδό Rainbow για δείπνο – στην περιοχή αυτή είναι συγκεντρωμένα πολλά καφέ, μπουτίκ και ρεστοράν όπου μπορείτε να χαζέψετε τους περαστικούς.

Αμμάν
Αμμάν

Που να μείνετε στο Αμμάν:
Στο Αμμάν θα βρείτε πολλές μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων με παρόμοιο σχεδόν στιλ και εγκαταστάσεις, και ο ανταγωνισμός αυτός συνεπάγεται συχνά συμφέρουσες λύσεις με λίγο ψάξιμο. Εμείς μείναμε στο Le Meridien με περίπου 120 ευρώ, το οποίο διαθέτει εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, κάνα δυο εστιατόρια και χώρο δωρεάν στάθμευσης. Παρόμοια σε μέγεθος και κόστος είναι επίσης τα ξενοδοχεία Kempinski, Intercontinental και Grand Millennium Amman.

Ηλιοβασίλεμα στο Αμμαν
Ηλιοβασίλεμα στο Αμμαν

Ημέρα 2η: Jerash / Γεράσα

Το πρωί ξεκινήσαμε από το Αμάν και οδηγήσαμε περίπου 48 χλμ. βόρεια της πόλης προς το Ρωμαϊκό αρχαιολογικό χώρο της Γεράσα. Αρχικά έγινε γνωστή ως Γεράσα αποτελώντας έναν από τους καλύτερα διατηρημένους Ρωμαϊκούς αρχαιολογικούς χώρους εκτός Ιταλίας. Καλύπτει μια τεράστια έκταση οπότε πάρτε μαζί σας γερά παπούτσια, καπέλο, νερό και αντιηλιακό. Περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από ναούς, ερειπωμένα κτίρια, σειρές κιόνων, πλατείες και αμφιθέατρα που μπορείτε να εξερευνήσετε. Ορισμένα από τα βασικότερα μνημεία είναι η Πύλη του Ανδριανού στην είσοδο, ο γιγαντιαίος Ιππόδρομος, το Νότιο Θέατρο και η Οβάλ πλατεία φόρουμ, με κιονοστοιχίες αποτελούμενες από 100 λίθινους κίονες.

Συνολικός χρόνος οδήγησης: 106 χλμ. /2 ώρες

jerash
jerash / Γεράσα

Ημέρα 3η: Η Οδός των Βασιλέων

Αφήστε πίσω σας το Αμάν και κατευθυνθείτε νότια προς την Πέτρα. Ο πιο σύντομος δρόμος για να φτάσετε εκεί είναι μέσω της σύγχρονης Οδού της Ερήμου (3 ώρες), αλλά η Οδός των Βασιλέων είναι πολύ πιο γραφική (4 ώρες 45 λεπτά). Η διαδρομή αυτή – γνωστή σήμερα ως Διαδρομή 35 – αποτέλεσε εμπορική και προσκυνηματική διαδρομή διασχίζοντας τη Μέση Ανατολή για πάνω από 5000 χρόνια. Περίπου 32 χλμ. νότια του Αμάν βρίσκεται η Μάνταμπα, όπου φιλοξενούνται ορισμένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα Βυζαντινά μωσαϊκά στον κόσμο. Μπορείτε να τα δείτε στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, όπου εκτίθενται καθώς επίσης και στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Οδγώντας στον δρόμο των Βασιλέων
Οδγώντας στον δρόμο των Βασιλέων

Προχωρώντας νότια, ο δρόμος κατηφορίζει προ το Wadi Mujib – ένα φαράγγι βάθους 1300 μέτρων γνωστό και ως «Γκραν Κάνυον της Ιορδανίας». Η θέα από ψηλά είναι εκπληκτική, ατενίζοντας τις δεξαμενές με τμήματα πράσινων αρδευόμενων καλλιεργήσιμων εκτάσεων ανάμεσα σε χιλιόμετρα άμμου. Στη συνέχεια προχωρήστε νότια προς την πόλη Καράκ ή Κεράκ, όπου δεσπόζει το τεράστιο Κάστρο των Σταυροφόρων του 12ου αιώνα. Μπορείτε να κάνετε μια στάση για να εξερευνήσετε τα ερείπια του κάστρου πριν συνεχίσετε μέσω του κάστρου Shawbak για να φτάσετε στο τέλος στην πόλη Wadi Musa – η οποία αναπτύχθηκε γύρω από την αρχαία πόλη της Πέτρας.

Wadi Mujib
Wadi Mujib

Σας προτείνουμε να μείνετε στην πόλη Wadi Musa για δυο βράδια – και αν είναι εφικτό προσπαθήστε να μείνετε εκεί κάποια Δευτέρα, Τετάρτη ή Πέμπτη βράδυ καθώς τότε λαμβάνει χώρα η περίφημη νυχτερινή τελετή “Petra by Night”, κατά την οποία τόσο το φαράγγι Σικ όσο και το Θησαυροφυλάκιο φωταγωγούνται με πάνω από 1800 κεριά. Συγκεντρώνει πολύ κόσμο αλλά αποτελεί ένα μαγικό θέαμα, με τους Βεδουίνους να παίζουν στο τέλος μουσική έξω από το Θησαυροφυλάκιο. Η περιήγηση ξεκινά στις 20:30 και διαρκεί δυο ώρες – αν χρειαστεί να πραγματοποιήσετε κάποια στάση πριν ή μετά, το Cave Bar (μπαρ σε σπηλιά) του Petra Guest House σας παρέχει τη μοναδική δυνατότητα να απολαύσετε το ποτό σας στον 2000 ετών τύμβο των Ναβαταίων.

Η Πέτρα το βράδυ
Η Πέτρα το βράδυ

Που να μείνετε στο Wadi Mesa:
Κοντά στην Πέτρα υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία – ένα από τα πιο κοντινά είναι το πεντάστερο ξενοδοχείο Mövenpick, που βρίσκεται κάνα δυο λεπτά από την κύρια είσοδο στην Πέτρα. Διαθέτει πισίνα, μπαρ, ρουφ-γκάρντεν και ένα εστιατόριο, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε ακόμα και αν δεν διαμένετε σε αυτό. Αν δεν σας ενοχλεί η απόσταση με το αυτοκίνητο, τα ξενοδοχεία στο λόφο πάνω από το Wadi Musa παρέχουν εξαιρετική θέα. Εμείς μείναμε στο ξενοδοχείο Rocky Mountain σε τιμή ευκαιρίας 30 ευρώ τη βραδιά, το οποίο διαθέτει απλά δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και μεγάλο μπαλκόνι καθώς και δώμα, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα παραδοσιακό γεύμα.

Συνολικός χρόνος οδήγησης: 273 χλμ. /4 ώρες 45 λεπτά

Καμήλες στην Πέτρα
Καμήλες στην Πέτρα

Ημέρα 4η: Πέτρα

Κοντά στα ερείπια της Πέτρας θα βρείτε αρκετή σκιά, οπότε καλό θα ήταν να φτάσετε εκεί όσο το δυνατόν πιο νωρίς το πρωί, στη συνέχεια να κάνετε στάση για γεύμα (και ίσως έναν μεσημεριανό ύπνο) κατά το πιο ζεστό διάστημα της ημέρας πριν επιστρέψετε αργά το απόγευμα – με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να αποφύγετε και τη μεγάλη πολυκοσμία. Για να εισέλθετε στον χώρο θα πρέπει να διασχίσετε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μέσα στο φαράγγι Σικ, με τους ροζ και πορτοκαλί σκαλιστούς βράχους. Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται το Θησαυροφυλάκιο, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους ναούς της Πέτρας Το θέαμα, καθώς ξεπροβάλει για πρώτη φορά μέσα από το βράχο, είναι τόσο εντυπωσιακό που δεν θα το ξεχάσετε ποτέ. Αποτελεί, ωστόσο, μόνο ένα τμήμα της περιοχής των 60 τετραγωνικών χλμ. της Πέτρας, οπότε επιλέξτε τα σημεία στα οποία θέλετε να επικεντρωθείτε.

Το φαράγγι Σικ και η Πέτρα
Το φαράγγι Σικ και η Πέτρα

Περπατώντας κατά μήκος της κυρίας οδού προς το κέντρο της Πέτρας περνάτε από την Οδό τω Προσόψεων, με πάνω από 40 τάφους εμπόρων στοιβαγμένους στην πρόσοψη του βράχου. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το αρχαίο αμφιθέατρο και τους Βασιλικούς Τάφους, τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς τάφους στην Πέτρα. Ένας επιστρωμένος Ρωμαϊκός δρόμος διασχίζει το Δρόμο με τις Κιονοστοιχίες και το κέντρο της παλιάς Πέτρας. Εδώ θα δείτε το ναό Qasr al-Bint και τα αρχαία λουτρά των Ναβαταίων. Επίσης μπορείτε να δείτε το μουσείο ενώ υπάρχει και εστιατόριο σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια στάση για να δροσιστείτε.

Η Οδός τω Προσόψεων
Η Οδός τω Προσόψεων

Μια από τις καλύτερες διαδρομές στην Πέτρα είναι η πεζοπορία προς το Μοναστήρι – μια ακόμα μεγαλύτερη εκδοχή του Θησαυροφυλακίου, που συγκεντρώνει πολύ λιγότερο κόσμο καθώς είναι πιο δύσκολο να φτάσει κανείς. Το μονοπάτι με τα 800 σκαλοπάτια ξεκινά κοντά στο μουσείο και σας οδηγεί στην κορυφή (στην αφετηρία υπάρχουν γαϊδουράκια που μπορείτε να ενοικιάσετε, επειδή ωστόσο έχουν αναφερθεί περιστατικά κακής συμπεριφοράς, καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε όσο μπορείτε). Συστήνεται επίσης η πεζοπορία στα μονοπάτια High Place of Sacrifice και Al Khubtha που ξεκινούν κοντά στους Βασιλικούς Τάφους που φημίζονται για την πανοραμική θέα στο Θησαυροφυλάκιο.

Το Μοναστήρι
Το Μοναστήρι

Ημέρα 5η : Wadi Rum

Αφήστε πίσω σας το Wadi Musa και κατευθυνθείτε νότια προς το ερημικό τοπίο του Wadi Rum, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO με τα εκπληκτικά χρυσά βράχια και την άμμο που εκτείνονται για χιλιόμετρα προς κάθε κατεύθυνση. Για την περιήγηση σας μπορείτε να νοικιάσετε κάποιο 4×4 από το κέντρο επισκεπτών και να εξορμήσετε μόνοι σας. Επίσης μπορείτε να νοικιάσετε σοφέρ και οδηγό (ή καμήλα αν προτιμάτε) για να σας ξεναγήσουν σε κάποια από τα πιο διάσημα αξιοθέατα συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας Jebel Burdah και των «7 Στύλων της Σοφίας» του T.E. Lawrence. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε σε κάποιον παραδοσιακό καταυλισμό Βεδουίνων, όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε.

ερημικό τοπίο του Wadi Rum
Ερημικό τοπίο του Wadi Rum

Που μπορείτε να μείνετε στο Wadi Rum:
Ο παραδοσιακός καταυλισμός Arabian Nights συγκεντρώνει τις καλύτερες αξιολογήσεις ανάμεσα στους καταυλισμούς του Wadi Rum, και διευθύνεται από μια οικογένεια Βεδουίνων σε μια απομακρυσμένη περιοχή που περιβάλλεται από βουνά.

Διαθέτει έναν συνδυασμό ιδιωτικών δωματίων και κοιτώνων, αν αναζητάτε μια οικονομική λύση, με κοινόχρηστο ντους και τουαλέτα, και μια κεντρική σκηνή όπου συγκεντρώνονται όλοι και γευματίζουν μαζί. Εμπνέει πραγματικά ένα αίσθημα κοινωνικότητας – κάτω από τον πιο γεμάτο ουρανό με αστέρια που θα βρείτε οπουδήποτε.

Συνολικός χρόνος οδήγησης: 102 χλμ. /1,5 ώρες

Ηλιοβασίλεμα στην έρημο
Ηλιοβασίλεμα στην έρημο

Ημέρα 6η: Νεκρά Θάλασσα

Αξίζει να σηκωθείτε νωρίς το πρωί για να δείτε τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από την έρημο πριν απολαύσετε ένα βεδουίνικο πρωινό. Στη συνέχεια συνεχίστε το ταξίδι σας βόρεια προς τη Νεκρά Θάλασσα. Αφού ακολουθήσετε την Οδό της Ερήμου μέσα από το Ma’an, η διαδρομή σας οδηγεί προς τα κάτω σε έναν ορεινό δρόμο όλο στροφές με εξαιρετική θέα έως ότου φθάσετε στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας. Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται συγκεντρωμένα στο βόρειο άκρο, οπότε ακολουθήστε τον παραλιακό δρόμο – κάνοντας κάνα δυο παρακάμψεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Πρώτα στις θερμές (ιαματικές) πηγές Ma’in όπου μπορείτε να  μουλιάσετε στις θερμές μεταλλικές πηγές και στους καταρράκτες και στη συνέχεια στο συγκρότημα Dead Sea Panoramic Complex απ’ όπου σε συνθήκες ορατότητας μπορεί κανείς να δει μέχρι το Ισραήλ.

Νεκρά Θάλασσα - θέα απο το Panoramic Complex
Νεκρά Θάλασσα – θέα απο το Panoramic Complex

Που να μείνετε στη Νεκρά Θάλασσα:
 Τα παράλια της Νεκράς Θάλασσας υστερούν κάπως σε οικονομικές επιλογές, οπότε αν δεν σας απασχολούν τα χρήματα εδώ θα μπορέσετε σίγουρα να τα ξοδέψετε. Εμείς μείναμε στο 5-άστερο Mövenpick Resort & Spa που διαθέτει μερικές διαφορετικές πισίνες καθώς επίσης spa και πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία. Όπως και στο Αμmάν υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός ανάμεσα σε παρόμοια ξενοδοχεία οπότε μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Crowne Plaza ή το Kempinski. Έχετε επίσης υπόψη σας ότι οι τιμές στα τρόφιμα και στα ποτά είναι ακριβότερες από οπουδήποτε αλλού στην Ιορδανία.

Συνολικός χρόνος οδήγησης: 331 χλμ. /5 ώρες

Πισίνα στο θέρετρο Mövenpick Resort & Spa στην Νεκρά Θαλασσα
Πισίνα στο θέρετρο Mövenpick Resort & Spa στην Νεκρά Θαλασσα

Ημέρα 7η: Αναχώρηση από Αμμάν

Φτάσαμε στο τέλος του 7-ήμερου ταξιδιωτικού μας προγράμματος στην Ιορδανία, οπότε μπορείτε να απολαύσετε ένα τελευταίο μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα ή να τεμπελιάσετε δίπλα από την πισίνα πριν επιστρέψετε στο Αμμάν για να πάρετε την πτήση της επιστροφής στο σπίτι.

Συνολικός χρόνος οδήγησης: 67 χλμ. /1 ώρα και 20 λεπτά

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest