Νοικιάστε ένα Γυάλινο Igloo στην Φινλανδία για να κοιμηθείτε κάτω από το Βόρειο Σέλας

Αυτό το θαύμα αποτελεί μέρος του Ξενοδοχείου Kakslauttanen το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Saariselkä στη Φινλανδία. Περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο τοπίο, το ξενοδοχείο προσφέρει διαφορετικά καταλύματα και επιλογές, μεταξύ των οποίων είναι και τα δωμάτια Glass Igloo. Πλήρως καλυμμένα με γυαλί για να είναι οράτος ο ουρανός έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την κύρια έλξη της περιοχής, δηλαδή το Βόρειο Σέλας, ωστόσο για όσους αναζητούν την ιδωτικότητα τους μην ανησυχείτε υπάρχει και αυτη ηεπιλογή σε ορισμένα απο αυτά. Η διανυκτέρευση για δύο βράδια θα σας κοστίσει περίπου $ 400, αλλά αυτό αλλάζει ανάλογα με την εποχή, μπορείτε να βρείτε τις πιο πρόσφατες τιμές και να κάνετε κράτηση στο ξενοδοχείο εδώ.

Ιγκλου1

Ιγκλου2

Ιγκλου3

Ιγκλου4

Ιγκλου5

Ιγκλου6

Ιγκλου7

Ιγκλου8

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Χρυσή Θάλασσα Στην Κίνα: Τα Διάσημα Λιβάδια Canola

Οι παρακάτω εξωτικές εικόνες, που μοιάζουν περισσότερο με μια χρυσή θάλασσα, είναι κίτρινα άνθη ελαιοκράμβης, επίσης γνωστα και ως canola. Τα απέραντα αυτά λιβάδια προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο (κατά τη διάρκεια της περιόδου άνθησης τους) και βρίσκονται στο Luoping, μια μικρή επαρχία στην ανατολική Κίνα. Η εξαιρετική ομορφιά του κίτρινου λουλούδια canola σε συνδιασμό με το υπόλοιπο τοπίο της περιοχής αποτελούν μια μοναδική ταξιδωτική εμπειρία.

Χρυσή-Θάλασσα-Κίνα

Χρυσή-Θάλασσα-Κίνα2

Χρυσή-Θάλασσα-Κίνα3

Χρυσή-Θάλασσα-Κίνα4

Εκτός από εξωτικές σκηνές, τα λουλούδια canola παράγουν το το περίφημο λάδι μαγειρέματος canola. Η περιοχή είναι γεμάτη λόφους που προσφέρουν πανοραμική θέα, όπως οι Jinjifeng (Golden Chicken Peak) και Shiwandashan (Hundred Thousand Hills). Ένας από αυτούς τους λόφους – ο οποιος είναι και ο υψηλότερος – έχει ένα νάο εκατό χρόνων και μπορεί να σας δώσει την καλύτερη θέα προς όλες τις κατευθληνσεις. Η ιδανική εποχή για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας έδω είναι απο τον Φεβρουάριο μέχρι το Μάρτιο.

5

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Η QANTAS θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας και 50 αεροσκάφη.

Qantas_Airlines

Η Qantas Airways έχει εκδώσει σχέδιο της μείωσης του κόστους μετα την ανακοίνωση των σημερινών οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου εξαμήνου του 2013 οπου την βρήκαν με ζημιές 209,9 εκκατομύρια δολάρια. Ο Όμιλος QANTAS εξέδωσε την παρούσα δήλωση για τις περικοπές :

Η QANTAS ανακοίνωσε σήμερα τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μείωσης κόστους 2 δισ. δολαρίων και επισκόπηση των κεφαλαιακών αναγκών της.

Η QANTAS θα λάβει μέτρα για τη μόνιμη μείωση του κόστους σε όλα τα μέρη του Ομίλου QANTAS έως το οικονομικό έτος 2017 (ΟΕ17) , συμπεριλαμβανομένου του στόλου και του συνολικού δικτύου της, με τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την ενοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, νέες τεχνολογίες και την μείωση των προμηθειών. Περισσότερα από 50 αεροσκάφη θα στματήσουν τις πτήσεις τους ή θα πωληθούν και το εργατικό δυναμικό του Ομίλου θα μειωθεί κατά 5.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Οι προγραμματισμένη δαπάνες του Ομίλου QANTAS στον τομέα της μίσθωσης θα μειωθουν στα 800 εκατομμύρια δολάρια τόσο για το οικονομικο ετος 2015 οσο και για το 2016, η συνολική μείωση θα ειναι της τάξης του 1 δισ. δολαρίων.

Η QANTAS κατέληξε σε συμφωνία για την επιστροφή του μισθωμένου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο του Brisbane, μαζί με τα συναφή περιουσιακά στοιχεία, στον ιδιοκτήτη του αεροδρομίου, αξίας 112 εκκ. δολαρίων . Η ευρύτερη διαρθρωτική αναθεώρηση του χαρτοφυλακίου της QANTAS συνεχίζεται και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις σε σχέση με άλλα περιουσιακά στοιχεία της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Alan Joyce, δήλωσε οτι η QANTAS θα κάνει ό, τι παιρνάει απο το χέρι της για να ξεπεράσει αυτές τις συνθήκες που ειναι απο τις δυσκολότερες ποτ είχε ποτέ αντιμετωπίσει στην εώς τώρα ιστορία της.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Astra Airlines | Ανακοίνωση πτητικού προγράμματος περιόδου 30/3/14 – 04/5/14

Astra_Airlines
[Astra Airlines Newsletter]
Η ASTRA AIRLINES ανακοινώνει το πτητικό πρόγραμμα της περιόδου 30/3/14 — 04/5/14 με καθημερινές πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Χίο και Σάμο , με 5 πτήσεις εβδομαδιαίως από Θεσσαλονίκη προς Κέρκυρα κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή , με 5 πτήσεις εβδομαδιαίως από Θεσσαλονίκη προς Καλαμάτα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή και καθημερινές πτήσεις από Αθήνα προς Σητεία.

Πραγματοποιήστε κράτηση τώρα μέσω της επίσης ιστοσελίδας ή μέσω του τμήματος πωλήσεων 2310 489-392 ή μέσω του ταξιδιωτικού σας πράκτορα.

Θα χαρούμε να σας δούμε στις πτήσεις μας.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Air Transat ξεκινάει πτήσεις Μόντρεαλ – Λας Βέγκας με Boeing 737-800

air-transat
Η Air Transat (με βάση το Μόντρεαλ) θα λειτουργήσει ενα νέο εποχιακό δρομολόγιο με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από το Μόντρεαλ (Trudeau) πρός το Λας Βέγκας με το πρόσφατα αποκτηθέναεροσκάφος Boeing 737-800s, τα δρομολόγιο θα αρχίσει στις 31 Αυγούστου 2014.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Air France εισάγει το Airbus A380, στο δρομολόγιο προς Χονγκ Κονγκ απο τις 27 Μαΐου 2014

air_france

Η Air France θα χρησιμοποίει το Airbus A380 για το δρομολόγιο της Παρίσι (CDG )- Χονγκ Κονγκ απο ττις 27 Μαΐου 2014.

Τα άλλα νέα απο την Air France έρχονται με τις δύο καθημερινές πτήσεις από το Παρίσι-Charles de Gaulle προς το Στάβανγκερ (Νορβηγία)  ξεκινώντας στις 31 Μαρτίου 2014. Αυτός ειναι ο  δεύτερος προορισμός της Air France στη Νορβηγία, μετά το Όσλο, το Στάβανγκερ είναι το κέντρο της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία θα λειτουργήσει μια νέα καθημερινή πτήση προς την Τζακάρτα της Ινδονησίας, σαν συνέχεια της διαδρομής της προς Σιγκαπούρη από τις 30 Μαρτίου 2014 και παλι απο την βάση της στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle.

Ξεκινώντας στις 31 Μάρτη του 2014, η Air France θα αρχίσει να εκτελεί πτήσεις προς Μπραζίλια (Brasilia) και αυτός θα είναι ο τρίτος προορισμός της προς την Βραζιλία, με τρεις πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή) από το Παρίσι-Charles de Gaulle.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Σρι Λάνκα | Ταξιδιωτικός Οδηγός, Πληροφορίες (Sri Lanka)

Σρι Λανκα Παραλια

Το όμορφο νησί – σε σχήμα σταγόνας – της Σρι Λάνκα είναι δημοφιλής τόσο για αυτούς που αναζητούν διακοπές ξεκούρασης κάτω απο τον ήλιο όσο και για αυτούς που αναζητούν την περιπέτεια. Υπάρχουν πολλές όμορφες αμμώδεις παραλίες, μονοπάτια μέσα στην πλούσια φύση και χώρους μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας.

Σρι Λανκα Παραλια 2

Σε μια μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο, θα βρείτε το Negombo ένα δημοφιλές μέρος για τους ταξιδιώτες που το χρησιμοποιουν είτε για να περάσουν τις διακοπές τους εκει είτε απλά σαν σημείο εκκίνησης. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στην παραλία και παρόλο που σίγουρα υπάρχουν αναμφισβήτητα καλύτερες παραλίες στη Σρι Lank, το Νεγκόμπο μπορει να υπερηφανεύεται για ακόμα μια τεράστια αμμώδη παραλία. Θα βρείτε αρκετά μπάρ και καλό φαγητό σε λογικές τιμές οποτέ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την περιπέτεια σας στη Σρι Λάνκα.

Σρι Λανκα

Στα βόρεια της Dambulla υπάρχει η εντυπωσιακη ακρόπολη της Sigiriya. Γνώστη και ως «Lion Rock» υψώνεται 200 μέτρα πάνω από τις πεδιάδες. Οι επιγραφές που βρέθηκαν γύρω από τα σπήλαια της Sigiriya δείχνουν ότι η περιοχή χρησιμοποιήθηκε ως ενας θρησκευτικός τόπος λατρείας αρκετά χιλιάδες χρόνια πριν. Η Sigiriya συμπεριληφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από την UNESCO στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μια επίσκεψη στη Sigiriya πρέπει να θεωρείτε δεδομένη κατα την διάρκεια του ταξιδίου σας στην Σρι Λάνκα.

Σρι Λανκα4

Το Εθνικό Πάρκο Wilpattu είναι τεράστιο και παρά την ταλαιπωρία των άγριων ζώων κατά τη διάρκεια του βίαιου κυνηγίου των Τίγρεων Ταμίλ έχει αρχίσει να αναπτύσσεται εδω και καίρο και πάλι. Μια επίσκεψη στο Wilpattu σας δίνει την ευκαιρία να δείτε λεοπαρδάλεις, ελέφαντες και ελάφια. Το τεράστιο μέγεθός του Πάρκου, εξασφαλίζει ότι ποτέ δεν θα νιώσετε την αίσθηση του συνωστισμού κατι που συμβαίνει σε άλλα δημοφιλή Εθνικά Πάρκα ανα τον κόσμο, εδώ θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στο φυσικό περιβάλον των ζώων.

Sri Lanka5

Το Colonial Kandy είναι μια από τις πιο πράσινες περιοχές της Σρι Λάνκα και είναι εύκολα προσβάσιμο με τρένο ή οδικώς από το Κολόμπο. Οι κήποι τσαγιού Kandy είναι πολύ καλά διατηρημένοι και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους τριγύρω απόκρημνους καταπράσινους λόφους. Στο Kandy βρίσκεται επίσης το ο Ναος του Ιερού Δοντίου, ο οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους Βουδιστές της χώρας .

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Μεθυσμένος επιβάτης της Aeroflot δέχεται πρόστιμο 19.500$

Aeroflot

Η Aeroflot Russian Airlines, εξέδωσε την ακολουθη δήλωση σχετικά με έναν μεθυσμένο επιβάτη ο οποιος προκάλεσε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρομίο του Νοβοσιμπίρσκ :

Στις 18 του Φλεβάρη 2014 το Επαρχιακό Δικαστήριο Gagarin αποφάνθηκε υπέρ της Aeroflot στη μήνυση εναντίον του Αντρέι Krivoruchko, ο επιβάτης με τις ενέργειες του επί του αεροσκάφους ανάγκασε τον πιλότο σε προσγείωση έκτακτης ανάγκης. Ο επιβάτης θα πρέπει να πληρώσει συνολικά 704,199.70 ρούβλια ( πάνω από 19500 δολάρια ), συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης για τις ζημίες που υπέστη η Aeroflot.

Το περιστατικό συνέβη στις 22 του Απρίλη 2013 κατά τη διάρκεια της πτήσης SU 206 από τη Μόσχα στη Σαγκάη. Όπως αναφέρεται από το δικαστήριο, σε κατάσταση μέθης ο Krivoruchko συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα και εξέφρασε την προφανή έλλειψη σεβασμού για τους άλλους επιβάτες και το πλήρωμα. Τους απείλησε επίσης με τη βία, ενω το πλήρωμα το αεροσκάφους αντιστάθηκε καθως δεν συμμορφώνοταν με την έγγραφη προειδοποίηση του κυβερνήτη για να σταματήσει να παραβιάζει τους κανόνες συμπεριφοράς επί του σκάφους.

Ως αποτέλεσμα, ο πιλότος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο του Νοβοσιμπίρσκ. Ο απείθαρχος επιβάτης παραδόθηκε στις τοπικές αρχές και η Aeroflot κατέθεσε αγωγή για το θέμα αυτό τον Οκτώβριο του 2013 και κέρδισε την υπόθεση.

Παρόλο που ειναι θετική η εκδίκαση για την Aeroflot, εντούτοις δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικά αυστηρη σε σχεση με παρομοια περιστατικα σε χωρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, όπου οι αντιστοιχες πράξης βίας σε μέλη του πληρώματος, τιμωρούνται με φυλάκιση από λίγους μήνες έως 20 χρόνια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ποινή φυλάκισης μπορεί να δοθεί ακόμα και για το κάπνισμα επί του αεροσκάφους.

Από την αρχή του 2013, η Aeroflot βλέπει μια θετική τάση με σκλήρηνση των αποφάσεων των ρωσικών δικαστηρίων σχετικά με τετοία περιστατικα, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της οικονομικής ευθύνης του επιβάτη για τις επιζήμιες ενέργειες προς την αεροπορική εταιρεία και τους άλλους επιβάτες του αεροσκάφους. Παρ ‘όλα αυτά, η ανάγκη για ακόμα πιο δραστικά μέτρα εναντίον στους ταραξίες είναι προφανής. Η Aeroflot εμμένει σε αυτό το θέμα και φενεται αποφασισμένη να μην αφήσει την παραβίαση των κανόνων συμπεριφοράς επί του σκάφους, χωρίς σοβαρές συνέπειες γι’αυτους που τις διαπράτουν.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Γενεύη: 2 για 1 σε SWISS Business!

swiss_2_σε_1

[Swiss Newsletter]
Από τώρα και μέχρι την επόμενη Παρασκευή, σας προσφέρουμε τα 2 εισιτήρια στην τιμή του 1 για τη Γενεύη σε Business Class!

Είναι μία μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψετε την υπέροχη Γενεύη, την μαγευτική περιοχή των Άλπεων και την αξιοσημείωτη άνεση της SWISS Business: πρόσβαση στο lounge, προτεραιότητα επιβίβασης, ένα ποτήρι σαμπάνια και μια εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την πτήση σας μια από τις σημαντικότερες στιγμές του ταξιδιού σας.

Ισχύει για κράτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και ταξίδι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Από Αθήνα:
Γενεύη 2 για 1 σε SWISS Business απο € 670

Από Κέρκυρα:
Γενεύη 2 για 1 σε SWISS Business απο € 621

Από Ηράκλειο:
Γενεύη 2 για 1 σε SWISS Business απο € 621.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Qatar Airways ανακοινώσε ενα νέο δρομολόγιο μόνο για Business Class με Airbus A319 για πτήσεις προς Λονδίνο Heathrow

qatar_airways

Η Qatar Airways ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας καθημερινής πτήσης που θα διαθέτει ναύλους μονο για Business Class, από τον κόμβο της στη Ντόχα προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Το νέο δρομολόγιο θα είναι το πρώτο του είδους του στη Μέση Ανατολή και θα ξεκινήσει απο τις 15 Μαΐου του 2014 με αεροσκάφος τύπου Airbus A319 που θα είναι εξοπλισμένο μονο με καθίσματα Business Class, σε διαμόρφωση θέσεων τύπου 2-2 με συνολικά 40 καθίσματα .

Η Qatar Airways λειτουργεί σήμερα πέντε καθημερινές πτήσεις προς Λονδίνο (Heathrow) και αυτο το πρόσθετο έκτο δρομολόγιο με μόνο premium υπηρεσίες σηματοδοτεί την έναρξη μιας συναρπαστικής νέας εποχής για τους ταξιδιώτες απο και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποιοι θα μπορουν να απολάυσουν την πλήρη άνεση με την αεροπορική εταιρεία που ειναι βραβευμένη με τα πέντε αστέρια φιλοξενίας.

Η νέα πρόσθετη πτήση θα εντείνει την συχνότητα στο δρομολόγιο Ντόχα – Λονδίνο Heathrow απο 35 που ηταν πρίν σε 42 συνολικά εβδομαδιαίες πτήσεις.

1
2
3

Η Qatar Airways έχει βραβευτεί στον κόσμο ως η καλύτερη Business Class αεροπορικη εταιρεια για το 2013 και έχει επίσης κερδίσει δύο φορές τον τίτλο ως της αεροπορικής εταιρείας της χρονιάς για το 2011 και το 2012 στα Skytrax Airline Awards. Η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης βραβευτεί ως «η καλύτερηL ong Haul – αεροπορική εταιρεία » για δεύτερη συνεχή χρονιά και ως «Business Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς» στα UK Business Travel Awards 2014 που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Λονδίνο .

Το νέο κάθισμα για την Business Class της Qatar Airways στο A319 θα έχει μεγάλα καθίσματα που θα πλαγιάζουν πλήρως σε επίπεδο κρεβάτι και το σύστημα ψυχαγωγίας Oryx ( με περισσότερες από 900 επιλογές ψυχαγωγίας – ταινίες, τηλεόραση, παιχνίδια, βίντεο και μουσική) .

Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να παραμείνουν σε επαφή με τους φίλους και τους αγαπημένους τους στο έδαφος μέσω γραπτών μηνυμάτων και υπηρεσιών GPRS κατά την διάρκεια της πτήσης κατι που αντιστοιχεί με τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρονται σε ταξίδια με ιδωτικά VIP jets.

Σήμερα η Qatar Airways είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες που διαθέτουν έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο. Στο 17ο έτος λειτουργίας της, η Qatar Airways διαθέτει ένα σύγχρονο στόλο από 129 αεροσκάφη που πετούν σε 134 προορισμούς παγκοσμίως.

Το πρώτο εγχείρημα της Qatar Airways στην αγορά των αποκλειστικών αεροσκαφών με premium υπηρεσίες θα ενισχύσει τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

Ως μέρος του επεκτατικού της προγράμματος, η Qatar Airways θα ξεκινήσει δρομολόγια προς 8 νέους προορισμούς κατά τη διάρκεια του 2014 : Sharjah ( Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) από την 1η Μαρτίου, Dubai (ΗΑΕ) από την 1η Μαρτίου, Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ) από τις 2 Απριλίου, Λάρνακα (Κύπρος) από τις 29 Απριλίου, Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) από τις 22 Μαΐου, Εδιμβούργο (Σκωτία ) από τις 28 Μαΐου, Μαϊάμι (ΗΠΑ) από τις 10 Ιουνίουκαι Dallas / Fort Worth (ΗΠΑ) από την 1η Ιουλίου.

4
5
6

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Νέα Αεροπορικά Δρομολόγια

Η Norwegian ξεκινάει πτήσεις Στοκχόλμη-Βίλνιους απο τις 8 Μαΐου

norwegian

Η Norwegian Air Shuttle θα ξεκινήσει ένα νέο δρομολόγιο μεταξύ Στοκχόλμης (αεροδρόμιο Arlanda) και Βίλνιους (Λιθουανία) ξεκινώντας απο τις 8 Μαΐου 2014. Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα.

 

Η Ryanair ξεκινάει πτήσεις προς τη Ρωσία από την 1η Απριλίου

ryanair

Η Ryanair θα ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο προς τη Ρωσία από την 1η Απριλίου 2014. Η πτήση Δουβλίνο – Αγία. Πετρούπολη (αεροδρόμιο Πούλκοβο) θα εκτελείτε τρεις φορές την εβδομάδα. Η low cost αεροπορική εταιρεία είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει τις πτήσεις τόσο για την Αγία Πετρούπολη όσο και για την Μόσχα απο τον Μάρτιο, αλλά λόγω καθυστερήσεων μετατέθηκαν για την 1η Απριλίου.

 

Η Hong Kong Airlines θα ξεκινήσει δρομολόγια προς Ho Chi Minh, Βιετνάμ στις 17 Μαρτίου

hong kong airlines

Η Hong Kong Airlines έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει μια νέα σύνδεση τρεις φορές την εβδομάδα μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Ho Chi Minh City (πρώην Σαϊγκόν), Βιετνάμ.

Από τις 17 Μαρτίου, η Hong Kong Airlines θα λειτουργήσει ενα αεροσκάφος τύπου Airbus A320 με όλες τις θέσεις να ανήκουν σε μια μόνο κατηγορία – οικονομική – το δρομολόγιο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Η νέα πτήση στο Ho Chi Minh City συμπληρώνεται επίσης από την καθημερινή πτήση της Hong Kong Airlines στο Ανόι, εξυπηρετώντας έτσι συνολικά 10 εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και του Βιετνάμ.

Το πρόγραμμα πτήσεων για το Χο Τσι Μινχ (SGN) έχει ως εξής:

HX 534 Χονγκ Κονγκ Ho Chi Minh City 12:20 / 13:55 Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

HX 535 Ho Chi Minh City στο Χονγκ Κονγκ 15:00 / 18:30 Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Μακροχρόνιο εισιτήριο First Class

επιβατης κινα

Θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, αλλά αυτή η ιστρία έρχεται απο την Κίνα και αφορά έναν άνθρωπο που αγόρασε ενα εισιτήριο πρώτης θέσης με την China Eastern Airlines και κατάφερε να το χρησιμοποιήσετε για να απολαμβάνει δωρεάν γεύματα και ποτά στο VIP lounge του αεροδρομίου Xi’an – για σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο.

Στην Κίνα οι αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων είναι ανοικτές για εισιτήρια πρώτης θέσης και επιβάτες στην business class, και προσφέρουν πλούσιο μπουφέ, συμπεριλαμβανομένων noodles, σούπες, ζυμαρικά, φρούτα, γλυκά και πολλά άλλα. Μετά απο κάθε γέυμα ο επιβάτης της China Eastern Airlines, άλλαζε την ημερομηνία του εισιτηρίου του και πήγενε σπίτι του. Αυτο το επανέλαβε για πάνω από 300 φορές, χωρίς καν ποτέ να κάνει check-in σε κάποια πτηση.

Τα εισιτήρια της Premium κατηγορίας συχνά έχουν μικρά ή καθόλου τέλη για αλλαγές στις ημερομηνίες, ωστόσο είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς οτι θα μπορούσε κάποιος να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, απο την άλλη θα μπορούσαν να το έχουν περάσει για ”πολύ τακτικό επιβάτη”. Δεδομένου ότι τα εισιτήρια αυτά ισχύουν για ένα έτος, όταν στο τέλος προσπάθησε να επιστρέψει πίσω το εισιτήριο του και να πάρει πίσω τα χρήματα του, ένας από τους υπαλλήλους τον υποπτεύθηκε και τον «πίασανε». Παρόλο που είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αυτο το κενό δεν παραβιάζει κανένα κανόνα.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Iberia θα χρησιμοποίει iPads στο πιλοτήριο για το “Electronic Flight Bag” (EFB)

iberia-EFB

Η Iberia  θα είναι η πρώτη ισπανική αεροπορική εταιρεία που θα εξοπλίσει τα πιλοτήρια της με συστημα “Electronic Flight Bag” (EFB) . Τα νέα iPads θα αντικαταστήσουν τους καταλόγους, τα εγχειρίδια  και άλλα χάρτινα έγγραφα που χρησιμοποιούνται  κατα την προετοιμασία της πτήσεις και θα χρησιμοποιούνται ακόμα και για την εκτέλεση των υπολογισμών που απαιτούνται.

Οι συσκευές αυτές θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσουν το βάρος του αεροσκάφους κατά περίπου 60 κιλά, με συνολική εξοικονόμηση καυσίμου αξίας περίπου € 150.000 ανά μήνα για την αεροπορική εταιρεία για προορισμούς μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία , «αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές θα παρέχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα εγχειρίδια του αεροσκάφους και θα επιτρέπουν στους πιλότους να εκτελούν  υπολογισμούς της ταχύτητας και της απόστασης σε όλες τις φάσεις της πτήσης. Αυτή η εφαρμογή θα επιτρέψει στα πληρώματα να βλέπουν χάρτες πλοήγησης και λεπτομερείς χάρτες αεροδρομίων. »

Η Iberia έχει ήδη τοποθετηθεί σε ένα Airbus A321 ( ΕΚ – ILP ) τα iPads, τόσο για τον πιλότο οσο και για τον βοηθό πιλότπυ. Η  Iberia θα εξοπλίσει σύντομα αλλα τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη μικρών και μεσαίων αποστάσεων με τις νέες συσκευές, οι οποίες παραμένουν συνδεδεμένες με το ηλεκτρικό σύστημα του αεροσκάφους ανά πάσα στιγμή.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Η VietJetAir υπέγραψε συμφωνία για 42 Airbus A320neo, 14 A320ceo και 7 αεροσκάφη A321ceo

vietjetair

Η VietJetAir (VietJetAir.com) (Ho Chi Minh City) υπέγραψε σήμερα συμφωνία για την αγορά 42 Airbus A320neo, 14 A320ceo και 7 A321 ceo jetliners αεροσκάφη, συν συμφωνία για 30 επιπλέον δικαιώματα αγοράς αεροσκαφών. 8 ακόμη αεροσκάφη ύπου Α320 θα μισθωθούν από τρίττες εκμισθωτικές εταιρείες.

Ο Δρ Dinh Viet Phuong, Αντιπρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε ότι VietJetAir  μέχρι το τέλος του 2013 έχει κερδίσει το 26,2% απο το μερίδιο της εγχώριας αγοράς του Βιετνάμ, και έγινε κερδοφόρα κατά το δεύτερο έτος λειτουργίας της – η VietJetAir εξυπηρετέι 16 δρομολόγια εσωτερικού και 4 διεθνείς προορισμούς με ποσοστά πληρότητας πανω απο 90%.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest