Η Aegean ξεκινάει νέα δρομολόγια | Αθήνα – Κοπεγχάγη Πτήσεις απο 22 Μαϊου 2014

Aegean

Η Aegean , θα ξεκινήσει ενα νέο δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας – Κοπεγχάγης τρεις φορές την εβδομάδα , το οποίο θα ξεκινήσει στις 22 Μαΐου 2014. Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται με Airbus A32os . Η νέα πτήση προς Κοπεγχάγης αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου επέκτασης για το 2014.

Νωρίτερα, στις 31 Οκτωβρίου η Aegean με αναφορά της περιέγραφε τα νέα μελλοντικά της σχέδια αναφορικά και με την απόκτηση της  Olympic Air:

Η Aegean Airlines παρουσίασε τα οφέλη, που προκύπτουν από την εξαγορά της Olympic Air  για την εταιρεία, τους επιβάτες, την κοινωνία και τον ελληνικό τουρισμό, καθώς και τη συνολική στρατηγική της , κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα των επόμενων 6 έως 14 μηνών (μετά την εξαγορά της Olympic Air) , οι προκύπτουσες ανάγκες θα οδηγήσουν στην αύξηση του στόλου και την άμεση επέκταση του επιχειρησιακού της δικτύου, με την ενίσχυση των συνδέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την εξοικονόμηση κόστους από την ενοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών, εξοικονομώντας μέχρι και 35 εκατομμύρια ευρω ετησίως.

Στόχος και δέσμευση της Aegean είναι να περάσει αυτά τα οφέλη προς τους επιβάτες με πιο ανταγωνιστικές τιμές, ενίσχυση των προνομίων για τους πιστούς πελάτες και των δύο εταιρειών και την επέκταση του δικτύου της.

Όσον αφορά τα οφέλη που προκύπτουν σχετικά με τις τιμές, η Aegean έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη δύο νέων κατηγοριών ναύλων οικονομικής θέσης, τους ναύλους Golight και Flex, με τιμές που ξεκινούν από € 24 προς την Αθήνα, οι οποίοι διασφαλίζουν χαμηλές τιμές και απεριόριστη ευελιξία , αντίστοιχα. Αυτές οι νέες τιμές θα προσφέρονται επισης στους επιβάτες της Olympic Air από τον Φεβρουάριο του 2014.

Επιπλέον, μετά την πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ελληνικής περιφέρειας, η εταιρεία ανακοίνωσε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδα, με την ενσωμάτωση του δεύτερου χαμηλότερου ναύλου € 39 από / προς απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση και με την εισαγωγή νέων τιμών για τις πτήσεις με ενδιάμεση σύνδεση μεταξύ των απομακρυσμένων νησιών και του εξωτεριού, κατι τέτοιο θα επιφέρε μια σημαντική μείωση του κόστους μέχρι και € 140. Επίσης η αύξηση των δρομολογίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιου – Σεπτέμβρη , θα ειναι στο πλάνο όπου αυτό είναι εφικτό εμπορικά και λειτουργικά να γίνει .

Η Aegean θα κάνει δυναμικό ξεκίνημα το 2014 και από την άποψη του δικτύου της, με περαιτέρω επέκταση των διεθνών προορισμών και με νέα δρομολόγια.

Αναλυτικότερα, η Aegean ανακοίνωσε την προσθήκη 15 νέων προορισμών από την Αθήνα μέσα στο 2014 , φθάνοντας τους 47 συνολικά διεθνείς προορισμούς από την Αθήνα. Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί περιλαμβάνουν :το  Μπερμιγχαμ στην Αγγλία, τη Μασσαλία και τη Νάντη στην Γαλλίας , την Ζυρίχη στην Ελβετία , το Αμβούργο, το Ανόβερο και την Νυρεμβέργη στην Γερμανίας , την Κοπεγχάγη στη Δανία , την Κατάνια στην Ιταλία ,  το Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βηρυτό στο Λίβανο και τη Πάφο στην Κύπρο, καθώς και τέσσερις επιπλέον πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Στοκχόλμης στη Σουηδία ή το Όσλο στην Νορβηγία, την Λιουμπλιανα στη Σλοβενία και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία .

Συνολικά το 2014, 45 έως 50 νέα δρομολόγια θα προστεθούν από τις 8 βάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και στην ελληνική περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένης και της νέας βάσης στα Χανιά. Ως αποτέλεσμα, η Aegean και η Olympic Air θα καλύπτουν από κοινού το 2014 ένα δίκτυο με περισσότερα από 250 δρομολόγια, από τα οποία τα 205 (ή και περισσότερα) είναι διεθνή και 47 έως 50 δρομολόγια εσωτερικού.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Vueling ανακοινώνει νέα βάση στη Ρώμη, μπορεί η Alitalia να επιβιώσει;

vueling-airlines

Η Vueling Airlines (με βάση την Βαρκελώνη), επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ιταλία (και ιδιαίτερα τη Ρώμη).

Η εταιρεία θα ξεκινήσει μια νέα βάση στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης απο την επόμενη θερινή περίοδο με τα πρώτα δρομολόγια να ξεκινούν στις 2 Απριλίου 2014. Η Vueling θα ξεκινήσει συνολικά 22 νέα δρομολόγια από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης με οκτώ αεροσκάφη Airbus που θα τοποθετήσει στο αεροδρόμιο. Οι νέοι προορισμοί από Ρώμη περιλαμβάνουν και 5 ελληνικούς προόρισμους, συνολικα τα νεα δρομολόγια θα εξυπηρετούν τις εξής πόλεις: Αλικάντε, Άμστερνταμ, Αθήνα, Μπάρι, Βερολίνο, Μπρίντιζι, Βρυξέλλες, Κατάνια, Κέρκυρα, Ντουμπρόβνικ, Γένοβα, Λαμέτζια Τέρμε, Μόναχο, Μύκονο, Παλέρμο, Πράγα, Ρόδο, Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Σεβίλλη, Σπλιτ, Σαντορίνη και Τορίνο.

Η Vueling θα προσθέσει επίσης νέα δρομολόγια από τη Φλωρεντία για τη θερινή περίοδο.

Μπορεί η Alitalia να επιβιώσει αυτής τη νέας επίθεσης με τις χαμηλού κόστους Vueling και Ryanair να παίζουν στ層ταμπλό» της;

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Turkish Airlines ξεκινάει πτήσεις για Μόντρεαλ

turkish_airlines

Οι Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlines) θα ξεκινήσουν πτήσεις απο την Κωνσταντινούπολη πρός το Μόντρεαλ (αεροδρόμιο Trudeau) στις 3 Ιουνίου 2014 . Μέλος της Star Alliance και κύριος αερομεταφορέας της Τουρκίας η Turkish Airlines θα προσφέρει τρεις τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις απο το Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης με αναχωρήσεις καθε Τρίτη , Παρασκευή και Κυριακή. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με Airbus A330 – 300 αεροσκάφη χωρητικότητας 28 επιβατών στην business class και 261 στην οικονομική θέση.

Η Turkish Airlines εξυπηρετεί 42 εσωτερικούς προορισμούς και πάνω απο 200 διεθνείς προορισμούς σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο . Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ατατούρκ αποτελεί σημαντικό κόμβο σύνδεσης της Ευρώπης με την Ασία , την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, και τις Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εκπληκτική ανάπτυξη, το 2012 εξυπηρέτησε 45 εκατομμύρια επιβάτες ή 20 % περισσότερούς από ό, τι το προηγούμενο έτος.

Λόγω της συμμετοχής της στην Star Alliance, η Turkish Airlines θα επωφελήθει από το δίκτυο της Air Canada για περετέρω εσωτερικά δρομολόγια, καθώς και απο τις United Airlines και US Airways, για συνδέσεις με άλλους προορισμούς στον Καναδά και στις ΗΠΑ.

Όφελος θα εχουν και οι Έλληνες ταξιδιώτες αφού θα μπορέσουν α επωφεληθούν απο την γραμμή Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Μόντρεαλ (connecting flights) με μικρή διάρκεια αναμονής για την πτήση ανταπόκρισης, αλλα και δεδομένου του μεγάλου όγκου ζήτησης πτήσεων απο την Ελλάδα προς τον Καναδά.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Norwegian | Νέοι Προορισμοί από 35.99€

nowegian_offers
Υψηλές θερμοκρασίες – χαμηλοί νάυλοι!

Η Norwegian ανακοινώνει τις προσφορές της για το καλοκαίρι 2014 με 5 νέους προόρισμους συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών νησιών Κέρκυρας, Σαντορίνης  και την Κύπρο, οι προσφορές αφορούν πτήσεις με αναχωρήσεις απο το Λονδίνο (Gatwick).

Newsletter Norwegian

«Σας πετάμε κατευθείαν στις θαυμάσιες παραλίες της Κέρκυρας ή τις καταπράσινες κοιλάδες της Σαρδηνίας. Κάντε κράτηση τώρα για τις ζεστές διακοπές σας και αφήστε τη μελαγχολία του χειμώνα για τα καλά.»

Απευθείας από το Λονδίνο Gatwick:

ΝΕΟ! Κέρκυρα…από £25.99 απλή μετάβαση
ΝΕΟ! Μαδρίτη…από £25.99 απλή μετάβαση
ΝΕΟ! Σικελία – Κατάνια…από £25.99 απλή μετάβαση
ΝΕΟ! Κύπρος…από £25.99 απλή μετάβαση
ΝΕΟ! Σαντορίνη…από £25.99 απλή μετάβαση
Βαρκελώνη…από £25.99 απλή μετάβαση
Ντουμπρόβνικ…από £25.99 απλή μετάβαση
Ίμπιζα…από £25.99 απλή μετάβαση
Μάλαγα…από £25.99 απλή μετάβαση
Μαγιόρκα…από £25.99 απλή μετάβαση
Νίκαια…από £25.99 απλή μετάβαση
Ρώμη…από £25.99 απλή μετάβαση

*Οι ναύλοι που αναγράφονται είναι με βάση τη χαμηλότερη τιμή απλής διαδρομής, συμπερ. φόρων και τελών. Ισχύουν βάση διαθεσιμότητας.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Μπέλφαστ, μια πόλη που έχει πολλά να προσφέρει.

Μπέλφαστ--Belfast

Το Belfast βρίσκεται στα βορειοανατολικά στο νησί της Ιρλανδίας, μια πόλη γεμάτη ιστορία που έχει πολλά να προσφέρει σε κάθε τουρίστα, με πολλά αξιοθέατα και μνημεία.

Η περιοχή του Μπέλφαστ θα μπορούσε να είναι μια απο τις παλαιότερες στο νησί, δεδομένου ότι έχει αρχαιολογικούς χώρους με ιστορία πάνω από 5000 ετών. Η ίδια η πόλη άρχισε να αποκτά σημασία από τον δέκατο έβδομο αιώνα και κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων, συνέχισε να αναπτύσσεται οικονομικά μέχρι που έγινε η μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας μέχρι τον εικοστό αιώνα, κυριώς χάρη στα ναυπηγεία της και τον θαλάσσιο εμπορικό σταθμό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν σε ένα από τα ναυπηγεία της, απ’όπου το πιο διάσημο πλοίο όλων των εποχών αναχώρησε : ο Τιτανικός , ο οποίος το μοιραίο πρωί της 15ης Απριλίου του 1912 βυθίστηκε στο περθενικό του ταξίδι.

Προς τιμήν αυτού του πλοίου-θρύλου και για όλες τις ιστορίες αναφορικά με αυτό, στις 31 Μάρτιου 2012 χτίστηκε το Titanic Belfast , ενα εξάοροφο μουσείο – μνημείο που παρουσιάζει τη σύντομη ζωή αυτού του γίγαντα της θάλασσας. Ανάμεσα σε πολλά περίεργα που μπορείτε να δείτε στο μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ερείπια του Τιτανικού μέσω ενός δικτύου καμερών που μεταδίδουν ζωντανά από τον βυθό σε βάθος 4.000 μέτρων.

Στη δεκαετία του ’70  το Μπέλφαστ είδε επίσης πολλές βίαιες συγκρούσεις μεταξύ καθολικών που ήθελαν την ανεξαρτησία τους και τους προτεστάντες που ήταν πιστοί στην αγγλική κυβέρνηση .

Σήμερα οι βίαιες συγκρούσεις δεν υπάρχουν πια, έτσι όσοι επισκέπτονται το Μπέλφαστ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Ωστόσο, δεν συνιστάται οι ομιλίες για πολιτική, επειδή εξακολουθεί να υπάρχει κάποια αντιπαλότητα μεταξύ των δύο τμημάτων του πληθυσμού.

Ένα μέρος που αξίζει να επισκευθείτε είναι το κάστρο του Μπέλφαστ, ένα όμορφο κτίριο που χτίστηκε το 1870 από αμμόπετρα με χαλαζία και που που βρίσκεται στο Cave Hill . Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Albert Memorial Clock Tower, που χτίστηκε το δέκατο ένατο αιώνα, στη μνήμη του αείμνηστου Πρίγκιπα Αλβέρτου.

Είναι επίσης σημαντικό να επισκεφθείτε το δημαρχείο του Μπέλφαστ, το οποίο χάρη στο σχεδιασμό του, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της εικόνας της πόλης και κοντά σε αυτό βρίσκεται επίσης η εμπορική και τουριστική περιοχή της πόλης.

Αν πάτε στην Ιρλανδία θα πρέπει να επισκεφθείτε αυτή τη σημαντική πόλη γεμάτη ιστορία και μην ξεχάσετε  να απολαύσετε μια παγωμένη Guiness σε καποια ιστορική παμπ της πόλης.

Πώς να Πάτε:
Αεροπορικώς μέχρι το Λονδίνο (Aegean, Olympic Air, Easyjet, British Airways) και απο εκεί πτήση για Μπέλφαστ με την British Airways, Ryanair, AirLingus, κάντε κράτηση τώρα

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Γαστριμαργικό Ταξίδι στην Νοτιανατολική Ασία: Ξυπνήστε τις πέντε αισθήσεις σας

1Αφήστε το στομάχι σας να σας καθοδηγήσει στο πιο απολαυστικό μπουφέ της Ασίας αποτελούμενο από αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, τροπικά φρούτα, τραγανά πράσινα λαχανικά και φρέσκιες πιπεριές. Από το χάραμα ως το σούρουπο, χορτάστε τις μοναδικές γεύσεις και μυηθείτε στην εκπληκτική κουλτούρα που βρίσκεται στην εξωτική αυτή γωνιά του κόσμου. Το ταξίδι εδώ θα σας αφήσει τέτοια γεύση που θα σας κάνει να λαχταράτε ακόμα περισσότερο. Τα Κινέζικα νούτλς για το δρόμο και το τηγανιτό ρύζι δεν είναι πουθενά τόσο γευστικά όσο το γεύμα σε ένα Βιετναμέζικο καφέ ή η απόλαυση των δικών σας χειροποίητων σπρίνγκ ρολς.

Με το εκτεταμένο ενδιαφέρον για τους διάσημους σεφ και την ανεπτυγμένη συμπάθεια στο φαγητό, δεν είναι μυστικό ότι οι γαστριμαργικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί σαρώνουν την βιομηχανία του τουρισμού από την στεριά ως την θάλασσα. Μάλιστα, οι περισσότεροι ταξιδιώτες που επισκέπτονται έναν προορισμό για αναψυχή, επιλέγουν προορισμούς με βάση το διατροφικό και οινολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν. Φανταστείτε απλά, τι θα σήμαινε ένα ταξίδι στην Ιταλία χωρίς τα περίφημα κρασιά της Τοσκάνης ή την γλυκιά κανόλι (*επιδόρπιο στην Σικελία). Ή τι θα σήμαιναν οι διακοπές στην Ισπανία χωρίς τις εκρηκτικές, αισθησιακές γεύσεις των τάπας, των καλοψημένων Ισπανικών λουκουμάδων (churros) και της παέγιας;

Ο γαστριμαργικός τουρισμός σας βγάζει από το πεπατημένο μονοπάτι και σας οδηγεί στην καρδιά του μοναδικού τρόπου ζωής της χώρας. Μια περιήγηση στην μαγειρική της Νοτιοανατολικής Ασίας σας φέρνει σε επαφή με την κουζίνα κορυφαίων σεφ, τις καθημερινές αγορές τροφίμων και τους γαστριμαργικούς θησαυρούς των τοπικών πόλεων και χωριών. Δεν θα γευματίσετε πότε ξανά το ίδιο αφού βιώσετε την αυθεντική εμπειρία των πιο απολαυστικών προορισμών της Ασίας.

Αφήστε τις πικάντικες γεύσεις να γαργαλίσουν τον ουρανίσκο σας στο Βιετνάμ

2Ανακαλύψτε εκατοντάδες νέες γεύσεις και αισθήσεις στο Βιετνάμ, που είναι το κέντρο των δημοφιλών γαστριμαργικών ταξιδιωτικών στάσεων της Ασίας. Μια γιορτή με δελεαστικά μπαχαρικά και μείγμα Βιετναμέζικης, Κινέζικης και Γαλλικής παράδοσης, απλά θα απογειώσει τις αισθήσεις σας. Μια Βιετναμέζικη γαστριμαργική περιήγηση είναι το εισιτήριο σας μέσα στα αρχαία έθιμα προπαρασκευής και μαγειρικής της περίφημης τοπικής κουζίνας.

Ξεκινήστε από την Πόλη Ho Chi Minh, μια μητρόπολη που σφύζει από ζωή συνεπαίρνοντας τον επισκέπτη με τις εμπορικές περιοχές και τις υπαίθριες καφετέριες. Το ξημέρωμα επισκεφτείτε τις καθημερινές πολύβουες αγορές που συναντιούνται στο Mekong Delta, όπου θα βρείτε τα πιο φρέσκα και ώριμα φρούτα και λαχανικά. Καθώς θα εξερευνάτε τα άπειρα τοπία του Βιετνάμ, θα συναντήσετε το ατελείωτο συνονθύλευμα ορυζώνων να εκτείνεται σε απόσταση. Αγναντέψτε προς τα βουνά που ορθώνονται στο βορρά πάνω από τα μικροσκοπικά χωριά, όπου η ζωή συνεχίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον ίδιο τρόπο όπως εδώ και αιώνες.

Μυηθείτε στην Χούε, την πρώην πρωτεύουσα του Βιετνάμ κατά την διάρκεια της τελευταίας δυναστείας, μια ήρεμη πόλη με μνημεία και βασιλικούς τύμβους του 19ου αιώνα. Η πολύβουη Αγορά Dong Ba προσκαλεί νέους επισκέπτες με νοστιμιές όπως τα «nam» (σπρινγκ ρολς) και τα «pho» (σούπα από νούντλς). Ρίξτε μια ματιά από μέσα στο αυτοκρατορικό γαστριμαργικό τοπίο της πόλης κάνοντας μια περιήγηση σε ένα εργοστάσιο νούντλς ρυζιού ή κάντε μια βαρκάδα κατά μήκος του Ποταμού των Αρωμάτων για να μάθετε πως καλλιεργούν οι μοναχοί το ρύζι και τα λαχανικά. Με μια ιδιωτική περιήγηση στην Βιετναμέζικη κουζίνα θα μάθετε πολλά για τα τοπικά συστατικά και το πώς να μαγειρεύετε τα εκλεπτυσμένα γεύματα που είναι σημαντικά για την παράκτια κουλτούρα του Βιετνάμ.

Γνωρίστε την πιο σύγχρονη πλευρά του Βιετνάμ μέσα από την μαγεία του παλιού κόσμου και την μοντέρνα περιοχή του Ανόι, της πρωτεύουσας του Βιετνάμ. Κάντε μια βόλτα με τα παραδοσιακά «σικλό» ( Βιετναμέζικες άμαξες που σέρνουν οδηγοί) κοντά στην Παλιά Συνοικία, περνώντας δίπλα από αντιτιθέμενους τρόπους ζωής των κατοίκων της πόλης. Με μια πρώτη ματιά, η καθημερινή ζωή στο Ανόι μοιάζει κάπως με το Παρίσι, με την έντονη σφραγίδα της Γαλλικής αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής, τις γυναίκες που πωλούν Γαλλικές μπαγκέτες και λουλούδια σε κάθε γωνιά και την εντυπωσιακή ζωντάνια των πολύβουων δρόμων με το συνονθύλευμα των ανθρώπων.

Έρωτας με την πρώτη δαγκωματιά στην Καμπότζη

3Η γλυκιά γείτονα χώρα του Βιετνάμ, η Καμπότζη προσφέρει στους ταξιδιώτες που την επισκέπτονται για την γαστρονομία της, πληθώρα γλυκών πιάτων, συμπεριλαμβάνοντας κολλώδη κέικ ρυζιού και χυμώδη τροπικά φρούτα, όπως οι μπανάνες, οι καρύδες και οι ανανάδες. Τα γαστριμαργικά ταξίδια στην Καμπότζη σας προσφέρουν την ευκαιρία να επισκεφτείτε αγορές τροφίμων, να εξοικειωθείτε με τα βότανα και τα μπαχαρικά των Χμερ ( κάτοικοι της Καμπότζης) και να μάθετε την τέχνη της μαγειρικής δίπλα από τους κορυφαίους σεφ της περιοχής. Ξεκουραστείτε στα γεμάτα ζωντάνια καφέ και ρεστοράν που συνθέτουν το τοπίο δίπλα από την όχθη

Διευρύνετε την εμπειρία σας πέρα από τους αρχαίους ναούς της Καμπότζης και ανακαλύψτε την πιο μύχια πλευρά της Νοτιοανατολικής Ασίας, που πολλοί επισκέπτες αγνοούν. Μέσα από την περιήγηση στην γαστριμαργία της Καμπότζης, θα περιπλανηθείτε στις κυριότερες οδούς και θα ανακαλύψετε τις φυλές των λόφων κοντά στην Μπανλούνγκ, την παρθένα περιοχή της υπαίθρου γύρω από την νωχελική Sen Monorom και την γοητευτική πόλη της Battambang, με την ξεθωριασμένη αποικιοκρατική αρχιτεκτονική της. Η Πνομ Πενχ, που βρίσκεται στην συμβολή τριών ποταμών, θεωρείται η πιο όμορφη από της Γαλλικές πρωτεύουσες της Ινδοκίνας. Ξεκουραστείτε στα γεμάτα ζωντάνια καφέ και ρεστοράν που συνθέτουν το τοπίο στην ακροποταμιά, ή περιπλανηθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας κατά μήκος της Κεντρικής Αγοράς και της Ρωσικής Αγοράς για ευκαιρίες αγορών.

Στο νότιο τμήμα της χώρας, ταξιδέψτε με βάρκα για να εξερευνήσετε τους γραφικούς παραπόταμους του Ποταμού Lower Mekong και επισκεφτείτε τις αυθεντικές πλωτές αγορές της περιοχής. Περιπλανηθείτε στα τοπικά παραποτάμια χωριά και μάθετε πως φτιάχνεται η Βιετναμέζικη σούπα με βερμισέλι νουντλς ή πώς να διασχίζετε μια « αερογέφυρα», κατασκευασμένη μόνο από ένα μπαμπού. Επίσης μην παραλείψετε να απολαύσετε το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στα σύνορα Βιετνάμ – Καμπότζης από την κορυφή ενός βουνού πάνω από τους επίπεδους ορυζώνες.

Δειπνώντας παρακμιακά στο λιμάνι της Σιγκαπούρης

5Μια δυναμική νησιωτική χώρα πλούσια σε αντιθέσεις και χρώμα, η Σιγκαπούρη αποτελεί ένα αρμονικό χαρμάνι πολιτισμού και κουζίνας. Σε κάθε γωνιά του νησιού, θα ανακαλύψετε ότι οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης είναι πολύ παθιασμένοι με το φαγητό – καθώς υπάρχει πάντοτε ατελείωτη ποικιλία φαγητών, που σερβίρονται ζεστά ή κρύα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Απολαύστε μια μοναδική γαστριμαργική περιήγηση στη Σιγκαπούρη, που ενσωματώνει τις καλύτερες γεύσεις της Ανατολής και της Δύσης σε μια γιορτή της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας.

Ένα πρωινό με Roti Prata (παραδοσιακό νότιο ινδικό τηγανισμένο ψωμί), ή Ινδικές τηγανίτες και ένα δυνατό φλιτζάνι καφέ από χαρμάνι Σιγκαπούρης, είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσετε ταξίδι σας διασχίζοντας την ενδοχώρα. Κατευθυνθείτε προς την Club Street και την Πλατεία Fast East Square, μια από τις πιο ξεχωριστές περιοχές για γεύμα που συνδυάζει ένα μείγμα γαστριμαργικών επιρροών από όλο τον κόσμο. Εδώ μπορείτε να περιμένετε να δοκιμάσετε μόνο τα καλύτερα πιάτα από την Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, το Βιετνάμ και την Ιαπωνία, καθώς και τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το περίφημο satay (πιάτο αποτελούμενο από μικρά κομμάτια κρέατος ή ψαριού ψημένου στα κάρβουνα πάνω σε σχάρα ψησίματος που σερβίρεται με πικάντικη σως φιστικιού, από την Ινδονησία και την Μαλαισία) ή κεφάλι λυθρινιού με κάρυ. Επισκεφτείτε την Μικρή Ινδία, στην οδό Serangoon, μια περιοχή σύμβολο της πολιτισμικής ζωντάνιας της Ινδικής κοινωνίας. Θα μείνετε κατάπληκτοι καθώς θα περιπλανιέστε μέσα από αυτή την κοινότητα παρατηρώντας το περίπλοκο πλέξιμο εορταστικών στεφάνων γιασεμιού με ίνες από δέντρο μπανάνας ή αγοράζοντας ένα πακέτο σκόνης κάρυ από κάποια από τις υπαίθριες αγορές.

Ξεκινήστε μια γαστριμαργική περιήγηση στην Σιγκαπούρη, εξερευνώντας την Τσάινα Τάουν και δοκιμάζοντας την καλύτερη τοπική κουζίνα που σερβίρεται από σειρές πλανόδιων πωλητών σαν τον παλιό καιρό. Ακολουθείστε ένα νέο ταξιδιωτικό μονοπάτι και ανακαλύψτε τις διακοπές που θα μείνουν αξέχαστες σε εσάς και το στομάχι σας.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

H Airbus παρουσιάζει τον εξοπλισμό Sharklet (ακροπτερύγια) για την οικογένεια αεροσκαφών τύπου A320

sharklet-airbus

H Airbus παρουσιάζει τον εξοπλισμό Sharklet (ακροπτερύγια) για την οικογένεια αεροσκαφών τύπου A320

Η Airbus παρουσίασε το πρόγραμμα εξοπλισμού με Sharklet για την οικογένεια αεροσκαφών τύπου A320. Η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη το 2015. Οι εταιρείες εκμετάλλευσης παλαιότερων εν ενεργεία αεροσκαφών τύπου A320 θα είναι για το λόγο αυτό σε θέση να επωφεληθούν από την σημαντική εξοικονόμηση κόστους και την βελτίωση της απόδοσης, την οποία τα Sharklets ήδη παρέχουν στα νέα αεροσκάφη.

Ο εκσυγχρονισμός αυτός περιλαμβάνει την ενίσχυση της επιφάνειας των πτερυγίων και την προσθήκη μηχανισμού ακροπτερυγίων Sharklet. Ως μέρος της αναβάθμισης, ο εκσυγχρονισμός θα επεκτείνει την διάρκεια ζωής του αεροσκάφους και ως εκ τούτου θα μεγιστοποιήσει την απόδοση της επένδυσης της εταιρίας εκμετάλλευσης για τον εξοπλισμό Sharklet.

Ο Didier Lux, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών της Airbus, δήλωσε: “Οι πελάτες της νέας οικογένειας αεροσκαφών τύπου A320 εκφράζουν ομόφωνα τον ενθουσιασμό τους για τα οφέλη που τα Sharklets έχουν ήδη αποφέρει στις εταιρίες που τα εκμεταλλεύονται. Τώρα μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την πολύτιμη αυτή τεχνολογία αναβάθμισης των εν υπηρεσία αεροσκαφών, για να αυξήσουμε την εμβέλεια, να μειώσουμε την κατανάλωση καυσίμων, κερδίζοντας ταυτόχρονα πάνω από 900 τόνους CO2 σε ετήσια βάση, ανά αεροσκάφος.»

a320-sharklets

Οι αεροπορικές εταιρείες εκμετάλλευσης των εξοπλισμένων με Sharklet αεροσκαφών θα επωφεληθούν από την μείωση του κόστους καυσίμων έως και τέσσερα τοις εκατό και από την αύξηση του εύρους των αποστολών έως και μέχρι 100 μίλια. Πάνω από 4,000 εν υπηρεσία αεροσκάφη τύπου A320 μπορούν να εξοπλισθούν με Sharklets και η Airbus έχει ήδη διασφαλίσει εμπορικές δεσμεύσεις εταιρειών για περίπου 200 ολοκληρωμένα σετ κομματιών. Η Airbus θα παράσχει αυτόν τον εξοπλισμό αρχικά σε αεροσκάφη τύπου A320 και A319 και θα εξετάσει τον εξοπλισμό αεροσκαφών τύπου A321 σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Airbus έχει εισηγηθεί τα Sharklets ως επιλογή για τα νέα αεροσκάφη τύπου A320 από τον Δεκέμβρη του 2012. Επιπλέον, η δυνατότητα εξοπλισμού Sharklet πωλείται μόνο σε αεροσκάφη που έχουν παραδοθεί με ενισχυμένη κατασκευή πτερυγίων κατά το στάδιο της παραγωγής. Όλα τα μέλη της νέας οικογένειας A320 θα εφοδιαστούν με Sharklets σύμφωνα με το νεο πρότυπο. Τα νέα A320 θα τεθούν σε λειτουργία τον Οκτώβρη του 2015.

Η οικογένεια αεροσκαφών A320 είναι η πιο εμπορική και σύγχρονη οικογένεια αεροσκαφών μονού διαδρόμου. Μέχρι σήμερα, πάνω από 9,900 αεροσκάφη τύπου A320 έχουν παραγγελθεί και πάνω από 5,700 έχουν παραδοθεί σε πάνω από 388 πελάτες και εταιρείες εκμετάλλευσης παγκοσμίως. Με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και εκτεταμένες περιόδους εξυπηρέτησης, η οικογένεια αεροσκαφών τύπου A320 έχει το μικρότερο λειτουργικό κόστος οποιουδήποτε αεροσκάφους μονού διαδρόμου.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Παραμυθένιες γιορτές στην Ελβετία | SWISS Προσφορές

swiss ελβετια

Η Ελβετία τις γιορτές είναι σαν να ξεπήδησε από σελίδες κάποιου παραμυθιού, χιονισμένα τοπία, υπέροχες Χριστουγεννιάτικες αγορές, πανέμορφα στολισμένες πόλεις και χαλαρή διάθεση!

Και για τους λάτρες του σκι, οι μεγάλες πόλεις όπως η Ζυρίχη και η Γενεύη, προσφέρονται ως τα ιδανικά ορμητήρια για να προσεγγίσετε τα πιο ξακουστά χιονοδρομικά θέρετρα, όπως το St. Moritz, το Gstaad, το Zermatt και πολλά άλλα.

Η SWISS σας μεταφέρει τον εξοπλισμό του σκι δωρεάν!

Από Αθήνα προς:

Ζυρίχη από € 199.
Γενεύη από € 160.
Γενεύη από € 79.  (για εισιτήριο μετ’επιστροφής χωρίς δηλωμένη αποσκευή)
Γενεύη από € 59. (για εισιτήριο απλής μετάβασης χωρίς δηλωμένη αποσκευή)
Γενεύη από € 99. (για εισιτήριο απλής μετάβασης με δηλωμένη αποσκευή)

Γίνετε ο Αη Βασίλης του εαυτού σας και κλείστε τώρα ένα ονειρεμένο ταξίδι!

Κάντε κράτηση τώρα στο Aeroporika.gr

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Ryanair αλλάζει ριζικά τον σχεδιασμό και απλοποιεί την διαδικασία κρατήσεων

ryanair νεος σχεδιασμος

Η χαμηλού κόστους Ryanair άλλαξε ριζικά το σχεδιασμό της ιστοσελιδας της με κύριο χαρακτηριστικό την απλούστευση της διαδικασίας της κράτησης αεροπορικού εισιτηιρίου. Η κεντρική σελίδα έγινε πιο «φρέσκια» και το κύριο χρώμα έγινε το σκούρο μπλε και όχι το κίτρινο , όπως ήταν προηγουμένως .

Η διαδικασία κράτησης απαιτεί τώρα απο τον επιβάτη τρεις φορές λιγότερα κλικ. Σχετικά με την επιλογή των διάφορων υπηρεσιών που εμφανίζονται κατα την διαδικασία της κράτησης στην νέα  ιστοσελίδα ο επισκέπτης δεν χρειάζεται πλέον να απενεργοποιήσει χειροκίνητα τις επιλογές . Η μόνη εξαίρεση είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση.

Επίσης, για τους επιβάτες κατά την διάρκεια αναζήτησης της πτήσης δεν χρειάζετε να εισάγουν τον ειδικό κωδικό Captcha, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για την προστασία του συστήματος από τα ρομπότ διαφόρων άλλων μηχανών αναζήτησης.

Τον Οκτώβριο, η Ryanair είχε περιγράψει τις σχεδιαζόμενες καινοτομίες. Έπρεπε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι επιβάτες θα μπορούν χωρίς κόστος να αλλάζουν λάθη στην κράτηση τους  εντός 24 ωρών και επίσης να επιβιβάζονται στο αεροπλάνο με mobile boarding pass .

Σημαντικά μειωμένα ειναι και τα τέλη για την ποινή εκτύπωσης της κάρτας επιβίβασης στο αεροδρόμιο και την χρήση αποσκευων. Κατά τη διάρκεια των πρωινών και βραδινών πτήσεων οι αεροσυνοδοί της Ryanair δεν θα ανακοινώνουν ενοχλητικές διαφημίσεις και τα εσωτερικά φώτα θα είναι στην νυχτερινή λειτουργία , έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να κοιμηθούν.

ryanair

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Βενετία: Πλωτή Αρχοντική Πολιτεία

Βενετία

Βενετία: Πλωτή Αρχοντική Πολιτεία
Οι καλύτερες διευθύνσεις για να ανακαλύψετε την αυθεντική εκδοχή της πόλης των δόγηδων.

Πού να φάτε

Osteria Da Fiore: Αν και η φήμη του έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, στην κουζίνα δεν βρίσκεται κάποιος σεφ με αστέρια Michelin, αλλά η σύζυγος του ιδιοκτήτη, η ποία μαγειρεύει παραδοσιακή βενετσιάνικη κουζίνα. Το μενού αλλάζει διαρκώς, αλλά κάποια πιάτα, όπως το fritto misto (κλασικό ιταλικό πιάτο με κομματάκια από κρέας, θαλασσινά και λαχανικά βουτηγμένα σε βούτυρο και τηγανισμένα σε ελαιόλαδο) παραμένουν σταθερά. (www.dafiore.net)

Fiaschetteria Toscana: Στην καρδιά της πόλης, μόλις μερικά μέτρα από τη γέφυρα Rialto, βρίσκεται το εστιατόριο της οικογένειας Busatto. Τυπικά βενετσιάνικο, με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (έξω έχει ένα εκπληκτικό πηγάδι του 16ου αιώνα). Η κάβα κρασιών του περιλαμβάνει την αφρόκρεμα του ιταλικού αμπελώνα (με περίπου 500 ετικέτες από 150 διαφορετικούς παραγωγούς), ενώ τα υλικά της κουζίνας είναι όλα ντόπια. (www.fiaschetteriatoscana.it)

Hosteria Al Vecio Bragosso: Bragosso είναι ένας τύπος βενετσιάνικης βάρκας που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι ψαράδες, σαν αυτή μέσα στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη ψαροταβέρνα, μία από τις καλύτερες στην πόλη. Τα καλύτερα του μενού είναι το φρέσκο ψάρι, όπως οι σαρδέλες μαριναρισμένες με κρεμμύδια, ξίδι και κουκουνάρι, το ψητό χέλι και το καλαμάρι, ενώ υπάρχουν και παραδοσιακά μαγειρευτά πιάτα. (www.alveciobragosso.com)

La Caravella: Άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του ’60, εκεί όπου βρισκόταν το περίφημο Ciro’s Βar (που αναφέρεται στα βιβλία της Σιμόν ντε Μποβουάρ). Είναι γνωστό για την υψηλής ποιότητας κουζίνα του, αλλά και για τη μοναδική του διακόσμηση, που μοιάζει με το εσωτερικό ενός παλιού καραβιού. Το μενού περιλαμβάνει τόσο επιλογές από ψάρια όσο και από κρέατα, όλα διαλεγμένα από τους καλύτερους ντόπιους παραγωγούς. (www.restaurantlacaravella.com)

Για καφέ και ποτό

Florian: Ιστορικό καφενείο της Ιταλίας, άνοιξε το 1760 απέναντι από τη βασιλική του Αγίου Μάρκου και υπήρξε το αγαπημένο σπουδαίων διανοουμένων του 19ου αιώνα, από τον Λόρδο Βύρωνα, τον Γκαίτε και τον Μαρσέλ Προυστ μέχρι τον Τζέιμς Τζόις και τη Γερτρούδη Στάιν. (www.caffeflorian.com)

Quadri: Έτερο ιστορικό καφενείο, επίσης στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, που άνοιξε το 1775. Σταντάλ, Βάγκνερ και Μπαλζάκ ήταν συχνοί πελάτες του. (San Marco 120, piazza San Marco, τηλ. +39-041.522.2105)

La Piscina: Βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο ξενοδοχείο, με υπέροχη θέα στο κανάλι. Παραγγείλτε ένα Aperol Spritz, το κλασικό απογευματινό απεριτίφ των Ιταλών. (Dorsoduro 782, τηλ. +39-041.520.6466)

Η άφιξη για την οποία συζητούν όλοι

Aman Canal Grande: Ένα καταπληκτικό παλάτι του 16ου αιώνα, το Palazzo Papadopoli, μεταμορφώθηκε σε ένα υπερ-πολυτελές ξενοδοχείο. Άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές Ιουνίου, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να το προσεγγίσουν μόνο με πλεούμενο. Τα 24 δωμάτιά του έχουν fresco στους τοίχους, τα έπιπλα είναι λιτά και μοντέρνα, ενώ οι κήποι του (από τους ελάχιστους ιδιωτικούς σε όλη τη Βενετία) είναι κατάφυτοι από αιωνόβια δέντρα και αμέτρητα είδη λουλουδιών. Το εστιατόριο, που έχει θέα σε όλο το Grand Canal, μπήκε αμέσως στη λίστα των καλύτερων της πόλης. Σερβίρει ιταλική και ασιατική κουζίνα. (www.amanresorts.com/amancanalgrandevenice/)

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 8.0/10 (2 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Iberia εναντίον Air Europa στην Λατινική Αμερική: ταγκό για δυο, την ώρα που η Air Europa επεκτείνεται, η Iberia συρρικνώνεται

Air Europa

Η Air Europa επεκτείνει τις φιλοδοξίες της στην Λατινική Αμερική. Έχει σταθερές παραγγελίες για οχτώ αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ 787, αλλά ο Πρόεδρος της Juan Jose Hidalgo ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση 22 αεροσκαφών τέτοιου τύπου έως το 2020-2022. Ο ίδιος σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει στις αερογραμμές της Λατινικής Αμερικής. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την πόλη του Μεξικό, την Μπογκοτά, την Καρθαγένη και το Κίτο.

Αυτή την στιγμή η Iberia αποτελεί την κυρίαρχη δύναμη και στις τρεις αυτές αερογραμμές της Λατινικής Αμερικής, όπου ανταγωνίζεται την Air Europa και βρίσκεται στην πρώτη θέση γενικά από την Ισπανία ως την Λατινική Αμερική. Η Air Europa έχει επιλέξει ωστόσο γραμμές που έχουν εγκαταλειφθεί από την μεγαλύτερη αντίπαλο της και ο κύριος Hidalgo δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει «πτήσεις σε όλους τους προορισμούς που καλύπτονται από την Iberia». Η ζυγαριά κλείνει προς την Air Europa στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής που βρίσκεται εκτός Κεντρικής Αμερικής. Η Iberia έχει εγκαταλείψει γενικά την Καραϊβική.

Η Air Europa διαθέτει ένα πλεονέκτημα μοναδιαίου κόστους και αναπτυξιακές φιλοδοξίες. Το γεγονός αυτό συνιστά αξιόπιστη απειλή για το δίκτυο της Iberia στην Λατινική Αμερική. Θα πρέπει να επιτευχθεί μια αναδιάρθρωση του κόστους της Iberia προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξασθένιση του πιο πολύτιμου δικτύου της.

Η Iberia διαθέτει περισσότερο από το διπλάσιο μέγεθος της Air Europa από την Ισπανία μέχρι την Λατινική Αμερική.

Η Air Europa ανακοίνωσε στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 ότι ξεπέρασε την Iberia για πρώτη φορά όσον αφορά στον αριθμό των καθημερινών δρομολογίων τον Αύγουστο του 2013, εκτελώντας 214 δρομολόγια την ημέρα σε σύγκριση με τα 207 δρομολόγια την ημέρα της Iberia.. Σε αυτά δεν συνυπολογίζονται πιθανότητα τα δρομολόγια express της Iberia (ή η δικαιοδόχος της Iberia, Air Nostrum) και γι’ αυτό πρακτικά υπερβάλει ως προς τις σχετικές θέσεις των δυο.

Σύμφωνα με την Innovata, η Iberia διαθέτει περίπου δυόμιση φορές τις συχνότητες και τις θέσεις της Air Nostrum συνολικά και περισσότερο από το διπλάσιο των θέσεων της σε γραμμές της Λατινικής Αμερικής.

Παρ’ όλα αυτά, η Air Europa αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστή της Iberia, γεγονός που επισημαίνεται στα στοιχεία κυκλοφορίας του Σεπτεμβρίου του 2013 από την AENA, σύμφωνα με τα οποία η Air Europa εμφανίζεται ως ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος αερομεταφορέας στο Αεροδρόμιο της Μαδρίτης (με ανάπτυξη της τάξης του 23% από χρόνο σε χρόνο). Τα σχέδια της για προσθήκη ενός αεροσκάφους μεγάλων αποστάσεων έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Iberia από την μητρική της IAG.

Η Λατινική Αμερική είναι σημαντική τόσο για την Iberia όσο και για την Air Europa
Η Λατινική Αμερική αποτελεί σημαντικό κομμάτι των διεθνών δικτύων και των δυο αερομεταφορέων. Εκ πρώτης όψεως, ωστόσο, τα δυνατά τους σημεία εντοπίζονται σε διαφορετικές χώρες. Για την Iberia, το 52% της μεταφορικής της ικανότητας σε θέσεις αφορά στο διεθνή χώρο και το 26% της διεθνούς μεταφορικής της ικανότητας σε θέσεις αφορά σε πτήσεις προς την Λατινική Αμερική. Οι μεγαλύτερες χώρες της Λ.Α. που καλύπτει είναι η Βραζιλία, η Αργεντινή και το Μεξικό.

Για την Air Europa, το 44% της μεταφορικής της ικανότητας σε θέσεις είναι διεθνές και το 36% της διεθνούς μεταφορικής της ικανότητας σε θέσεις αφορά σε πτήσεις προς την Λατινική Αμερική. Οι μεγαλύτερες χώρες της Λ.Α. που καλύπτει είναι η Δομινικανική Δημοκρατία, η Κούβα, η Αργεντινή, το Περού και η Βενεζουέλα.

Οι δυο αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε ευθεία κόντρα μόνο στις γραμμές του Μπουένος Άιρες, του Καράκας και της Λίμα
Μια ματιά στις δέκα πρώτες διεθνής διασυνδέσεις της ASK για κάθε αερομεταφορέα αποκαλύπτει ότι οι δυο τους συναγωνίζονται μόνο σε τρεις διασυνδέσεις (Μαδρίτη-Μπουένος Άιρες, Καράκας και Λίμα). Η γραμμή, Μαδρίτη-Μπουένος Άιρες, ωστόσο, αποτελεί την πιο σημαντική διαδρομή μεγάλης απόστασης και για τους δυο μεταφορείς και η Iberia διαθέτει περισσότερο από το διπλάσιο της μεταφορικής ικανότητας σε θέσεις σε σχέση με την Air Europa σε αυτή την διαδρομή.

Στο Καράκας και στην Λίμα, οι οποίες βρίσκονται από κοινού στις κορυφαίες πέντε διαδρομές μεγάλης απόστασης της Iberia, η Iberia διατηρεί επίσης κυρίαρχη θέση στην αγορά, παρόλο που το μερίδιο της Air Europa βρίσκεται πιο κοντά σε αυτή. Τα σχετικά μερίδια των δυο σε αυτές τις τρεις διαδρομές διατηρούνται σε σχετικά σταθερά επίπεδα τα τελευταία δυο χρόνια, παρόλο που η Iberia έχει γνωρίσει διάβρωση του μεριδίου της στην Λίμα και μικρό κέρδος στην γραμμή του Καράκας (σε βάρος της CONVIASA).

Η μεταφορική ικανότητα της Iberia περιορίζεται στην Λατινική Αμερική καθώς η Air Europa επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης
Ενώ η μεταφορική ικανότητα της Iberia σε θέσεις στην Λατινική Αμερική είναι περισσότερο από δυο φορές μεγαλύτερη εκείνης της Air Europa για το 2013, η εταιρία γνωρίζει πτώση της μεταφορικής της ικανότητας από το 2011. Η Air Europa γνωρίζει επίσης πτώση της μεταφορικής της ικανότητας από το 2011, αλλά σε μικρότερο ρυθμό και έχει γνωρίσει αύξηση το 2013 σε σχέση με το 2012.

Επιπλέον, ενώ η μεταφορική ικανότητα της Iberia σε θέσεις στην περιοχή με δυσκολία παραμένει ίδια με εκείνη του 2005, εκείνη της Air Europa έχει αυξηθεί κατά 60% κατά την ίδια περίοδο (πηγή δεδομένων: Επίσημος Οδηγός Αεροπορικών Γραμμών). Το 2003, η Iberia χρησιμοποίησε τέσσερις φορές τον ίδιο αριθμό θέσεων από την Ισπανία στην Λατινική Αμερική όπως η Air Europa το 2013.

Η ιστορία είναι παρόμοια σε κάθε μια από τις υπό περιοχές της Λατινικής Αμερικής, εκτός από την Κεντρική Αμερική, όπου η Air Europa έχει μειωμένη μεταφορική ικανότητα και ηIberia παρέμεινε σταθερή από το 2011. Ρίχνοντας μια ματιά στις υπό-περιοχές με την σειρά του συνολικού τους μεγέθους, ανάλογα με τις θέσεις τους από την Ισπανία, εξετάζουμε την Άνω Νότια Αμερική, την Κάτω Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.

Άνω Νότια Αμερική: η Air Europa πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς
Από την Ισπανία ως την Άνω Νότια Αμερική, η Iberia κατέχει ηγετική θέση στην αγορά με 44% των θέσεων, ακολουθούμενη από την Avianca με 18% και την Air Europa με 16%.

Παρόλα αυτά, οι μειώσεις στην μεταφορική ικανότητα της Iberia και η ανάπτυξη της Air Europa τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει το πολλαπλάσιο των θέσεων της Air Europa για την Iberia από το εφταπλάσιο περίπου το 2009 σε λιγότερο από το τριπλάσιο το 2013. Επιπλέον, στα σχέδια της Air Europa βρίσκεται η μελλοντική περαιτέρω αύξηση της μεταφορικής της ικανότητας στην Άνω Νότια Αμερική το χειμώνα 2013/2014 και τόσο η Avianca όσο και η τέταρτη στην κατάταξη LAN έχουν αυξήσει την παρουσία τους την τελευταία χρονιά.

Κάτω Νότια Αμερική: η Air Europa πλησιάζει και εδώ
Από την Spain ως την Κάτω Νότια Αμερική η Iberia κατέχει και πάλι ηγετική θέση στην αγορά με 47% των θέσεων, ακολουθούμενη από την Aerolineas Argentinas με 22% και την Air Europa με 20%. Η Iberia χρησιμοποιεί τέσσερις φορές τον ίδιο αριθμό θέσεων με την Air Europa στην υπό-περιοχή το 2013, αλλά το πολλαπλάσιο αυτό έχει πέσει από το δεκαπλάσιο το 2003 (και περισσότερο από το επταπλάσιο το 2009).

Η Air Europa αύξησε σημαντικά την μεταφορική της ικανότητα στα μέσα του 2013, ενώ η LAN σημείωσε μια μικρή μείωση.

Στην Κεντρική Αμερική η Iberia επεκτείνει ωστόσο την κυρίαρχη θέση της.
Στρεφόμενοι στην Κεντρική Αμερική, μια προσοδοφόρα αγορά, αυτή συνιστά μια υπό-περιοχή μέγιστης κυριαρχίας για τη Iberia, με 72% των θέσεων, ακολουθούμενη από την Aeromexico με 15%. Αποτελεί την πιο αδύναμη περιοχή για την Air Europa: καθώς η εταιρεία έχει μόλις 9% των θέσεων από την Ισπανία ως την Κεντρική Αμερική. Αντίθετα με άλλες υπόπεριοχές, η Iberia έχει ενισχύσει την μεταφορική της ικανότητα (αν και ελάχιστα) από το 2011, ενώ η Air Europa έχει μειώσει την μεταφορική της ικανότητα. Το 2013, η Iberia χρησιμοποιεί κάτι λιγότερο από το τριπλάσιο του ίδιου αριθμού θέσεων με την Air Europa στην υπό-περιοχή.

Το πολλαπλάσιο αυτό έχει αυξηθεί από λίγο περισσότερο από το ένα το 2011, αλλά έχει πέσει από το 3.5 το 2004 (και περισσότερο από το εξαπλάσιο το 2008). Η νέο εισερχόμενη Pullmantur Air έχει σήμερα ένα μερίδιο 4%, αποκτώντας μερικό κέρδος σε βάρος της Air Europa.

Στην Καραϊβική η Air Europa αποκτά ηγετική θέση καθώς η Iberia αποσύρεται
Η Iberia έχει εγκαταλείψει σήμερα την Καραϊβική, τουλάχιστον επί του παρόντος, έχοντας εκτελέσει την τελευταία της πτήση νωρίτερα αυτή την χρονιά. Ο θυγατρικός της IAG αερομεταφορέας, η British Airways επωμίζεται αυτή την στιγμή το χρέος του ομίλου στην Λατινική Αμερική. Αυτό παρακίνησε τον Υπουργό Βιομηχανίας της Ισπανίας Jose Manual Soria να αποκαλέσει τον Δεκέμβριο του 2012 το σχέδιο ανακατεύθυνσης της πτήσης της Iberia από την Μαδρίτη στην Αβάνα μέσω του Λονδίνου “απαράδεκτο”.

Το 2003, η Iberia είχε 40% περισσότερες θέσεις σε σχέση με την Air Europa στην υπό-περιοχή, αλλά η μεταφορική της ικανότητα έπεσε κάτω από αυτό της ανταγωνίστριας της το 2007.

Η Air Europa κατέχει σήμερα αναμφισβήτητη ηγετική θέση σε διαδρομές από την Ισπανία στην Καραϊβική, με 84% των θέσεων, το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς που κατέχει σε οποιαδήποτε υπό-περιοχή. Η Cubana de Aviacion έρχεται δεύτερη με 9% και η νέο εισερχόμενη Pullmantur Air έχει 8%.

Η Air Europa αυξάνει διασυνδέσεις και συχνότητες ενώ η Iberia μειώνει
Η Air Europa παρακολουθεί προσεκτικά την Iberia, δημιουργώντας διασυνδέσεις όπως με τον Άγιο Δομίνικο και την Αβάνα ενώ η Iberia έχει πάψει να εκτελεί τέτοιες διαδρομές. Μια σύγκριση στις πρόσφατες αλλαγές στις διασυνδέσεις προς την Αμερική επισημαίνει την τρέχουσα διαφορά στην δυναμική των δυο αερομεταφορέων. Από την έναρξη του 2012, η Air Europa έχει ανοίξει πέντε νέες διαδρομές, έχει αυξήσει την συχνότητα σε πέντε διαδρομές, έχει μειώσει την συχνότητα σε μία και έχει διακόψει την εκτέλεση μιας διαδρομής. Σε αντίθεση, η Iberia δεν έχει δημιουργήσει νέες διασυνδέσεις, έχει αυξήσει την συχνότητα της σε δυο, έχει μειώσει την συχνότητα της σε τρεις και έχει διακόψει πέντε.

Η Air Europa φέρεται να σχεδιάζει να λανσάρει νέο δρομολόγιο Μαδρίτης-Ασουνσιόν δυο φορές την εβδομάδα και να επενδύσει 91 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα τριών ετών στην Παραγουάη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της συμβουλευτικής εταιρίας Mercapital Ángel Fernández Álvarez (EFE, 03-Σεπτ-2013). Η διαδρομή αυτή θα αποτελεί την πρώτη απευθείας σύνδεση ανάμεσα στην Παραγουάη και την Ευρώπη, σύμφωνα με την Innovata.

Στην διαδρομή Μαδρίτη- Σαλβαδόρ, η συχνότητα της Air Europa πρόκειται να αυξηθεί σε καθημερινό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2013. Επίσης η εταιρία σχεδιάζει διαρκής συνδέσεις με το Σαντιάγο, την Κόρδοβα (Αργεντινή) και το Μοντεβιδέο. Σύμφωνα με την Innovata, η Air Europa είναι και θα είναι ο μοναδικός αερομεταφορέας που εκτελεί δρομολόγια στο Σαλβαδόρ. Η Air Europa σχεδιάζει να αυξήσει την συχνότητα των δρομολογίων Μαδρίτης Μοντεβιδέο από την άνοιξη του 2014 μετά την «επιτυχία από την πρώτη μέρα» που σημείωσε αυτή η διαδρομή, σύμφωνα με τον κύριο Hidalgo, ο οποίος είπε ότι ήταν η διαδρομή με την καλύτερη απόδοση στην εικοσαετή ιστορία του αερομεταφορέα (El Pais, 01-Οκτ-2013), με τον μέσο όρο του συντελεστή φορτίου να υπερβαίνει το 80%. Σχεδιάζει να ενισχύσει την συχνότητα στο Μοντεβιδέο προσθέτοντας δυο επιπλέον εβδομαδιαία δρομολόγια μέσω του επικείμενου κομβικού σημείου στο Σαλβαδόρ.

Ο Νότιο-Ατλαντικός πόλεμος των λέξεων
Όπως συμβαίνει συχνά όταν το διακύβευμα είναι σημαντικό, η μάχη για τον Νότιο Ατλαντικό έχει οδηγήσει σε ορισμένες θέσεις. Ο κύριος Hidalgo της Air Europa περνά στην επίθεση, ισχυριζόμενος ότι ο αερομεταφορέας του τυγχάνει όλο και μεγαλύτερης προτίμησης για τους Ευρωπαίους που πετούν προς την Αμερική και την Καραϊβική, ενώ συνιστά τον επιλεγμένο αερομεταφορέα Αμερικανών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Ο Willie Walsh, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της Iberia, της IAG, παραμένει ψύχραιμος μπροστά σε αυτή την προοπτική: «Αν νομίζουν ότι μπορούν να έχουν κέρδος σε αγορές όπου η Iberia έχει χάσει χρήματα, το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να τους ευχηθεί καλή τύχη» (Cinco Dias, 25-Σεπτ-2013). Αντικατοπτρίζοντας ίσως την δυσφορία του, όντας σε άμυνα, προσέθεσε: «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό, αλλά αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να αλλάξουμε, να είμαστε ελκυστικοί στους πελάτες μας και να κερδίζουμε χρήματα ενόψει επιθετικών ανταγωνιστών, στην Ισπανία και στην Λατινική Αμερική.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Iberia Luis Gallego αντιπαρήλθε την απειλή που προβάλει από την δημιουργία του κόμβου της Air Europa στην Μαδρίτη: «Κοιτάξτε σε άλλε Ευρωπαϊκά αεροδρόμια όπου υπάρχουν κόμβοι και πόσες εταιρείες βρίσκονται εκεί. Δεν είναι πολύ βιώσιμο το να έχει κανείς δυο αεροπορικές εταιρίες στον ίδιο κόμβο.» Αν και κάτι τέτοιο συμβαίνει, ωστόσο δεν μοιάζει να ακούγεται πολύ ως επιβεβαίωση της απειλής της Air Europa.

Το πλεονέκτημα κόστους της Air Europa έναντι του πλεονεκτήματος του δικτύου και των προϊόντων της Iberia
Ο κύριος Walsh άγγιξε την καρδιά του ζητήματος όταν είπε ότι η βάση κόστους της Iberia την ανάγκασε να κλείσει γραμμές, σημειώνοντας ότι, “δεν θα υπήρχε μεγάλη διαφορά αν ήταν ελεύθερη να προσγειωθεί σε αυτά τα αεροδρόμια.»

Το μοναδιαίο κόστος της Air Europa (κόστος ανά διαθέσιμο χιλιόμετρο καθίσματος, CASK) κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6 σεντς του ευρώ, κατά πολύ χαμηλότερα εκείνου της Iberia που κυμαίνεται μεταξύ των 8 και 9 σεντς του ευρώ, παρά την μεγαλύτερη μέση απόσταση πτήσης της Air Europa.

Παρ’ όλα αυτά, η Air Europa έχει υπάρξει ζημιογόνα, με την έννοια ότι τα προϊόντα και το δίκτυο της δεν έχουν σταθεί ικανά να προσελκύσουν την απαραίτητη πριμοδότηση. Καθώς εκμεταλλεύεται την αναδιάρθρωση της Iberia και της μειώσεις στην χωρητικότητα για την ανάπτυξη του δικτύου της επεκτεινόμενη στην Λατινική Αμερική και αλλού, το μοναδιαίο πλεονέκτημα κόστους θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο στο να ειδοποιεί όταν η οικονομία και η ζήτηση της Ισπανίας στα αεροπορικά ταξίδια ενισχυθεί για ακόμα μια φορά. Στο μεταξύ, η αποδοτικότητα του κόστους βρίσκεται επίσης στην ατζέντα.

Ο κ Walsh της IAG και ο κ Gallego της Iberia δεν ανήκουν στο είδος των διευθυντών αεροπορικών εταιριών που χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο πάνω στο ζήτημα του ανταγωνισμού. Αυτή την στιγμή, εστιάζουν την προσοχή τους στις κοστολογικές μειώσεις στην ζημιογόνο Iberia, παρόλο που η διαφορά κόστους με την χαμηλότερου κόστους Air Europa μοιάζει να είναι πολύ μεγάλο για να κλείσει εντελώς.

Ενδεχομένως ελπίζουν ότι η ανωτερότητα του δικτύου της Iberia και η τοποθέτηση των προϊόντων της product positioning θα είναι αποτελεσματικά όταν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση της και μειωθεί το κόστος της.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
FacebookTwitterPinterest

SWISS | Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη!

Xmas-Swiss

Τι σας έρχεται στο νου όταν ακούτε Χριστούγεννα στην Ευρώπη; Ζεστό κρασί με γεύση κανέλλας; Ατελείωτες ξένοιαστες βόλτες στα στολισμένα μαγαζιά; Αμέτρητα εντυπωσιακά λαμπιόνια; Μυρωδιά φρέσκου μπισκότου; Χαμόγελα παντού;

Κλείστε το επόμενο ταξίδι σας τώρα και γευτείτε τα όλα αυτά!

Από Αθήνα προς:

Βενετία από € 200
Στοκχόλμη από € 210
Δουβλίνο από € 196

Περισσότεροι προορισμοί

Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο ταξίδι!

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Astra Airlines | Ανακοίνωση έκτακτων πτήσεων για Βιέννη και Πράγα για την περίοδο των Χριστουγέννων

astra_airlines

[Newsletter Astra Airlines 7-11-2013]

Αγαπητοί επιβάτες ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε την έναρξη έκτακτων πτήσεων για Βιέννη και Πράγα για την περίοδο των Χριστουγέννων (21/12-06/1) με SUPERοικονομικές προσφορές :

Θεσσαλονίκη-Βιέννη / Βιέννη – Θεσσαλονίκη από €99 ανά διαδρομή συμπεριλαμβανομένων των φόρων.
Θεσσαλονίκη-Πράγα / Πράγα –Θεσσαλονίκη από €149 ανά διαδρομή συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Πραγματοποιήστε κράτηση τώρα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας , μέσω του τμήματος κρατήσεων 2310 489-392 ή μέσω του ταξιδιωτικού σας πράκτορα.

Θα χαρούμε να σας δούμε στις πτήσεις μας.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 7.5/10 (4 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Εσωτερικές Πτήσεις στην Πολωνία από την Ryanair

Ryanair-Πολωνια

Εσωτερικές Πτήσεις στην Πολωνία από την Ryanair

Ο Ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Ryanair, ετοιμάζεται να λανσάρει πτήσεις εσωτερικού εντός της Πολωνίας μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας σύμφωνιας με την οποία μετά την επιστροφή στο νέο αεροδρόμιο Modlin της Βαρσοβίας, θα παρέχει συνδέσεις προς το Gdansk και το Wroclaw. Τα καθημερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τον επόμενο Μάρτιο, έναν μόλις μήνα πριν την επέκταση του διεθνούς δικτύου της Ryanair από το Modlin με τις ήδη ανακοινωμένες προσφορές δυο φορές την εβδομάδα προς το Αλικάντε (της Ισπανίας) και την Θεσσαλονίκη.

Η Ryanair ξανά ξεκίνησε τις πτήσεις από το Modlin στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 μετά από προσωρινή πραγματοποίηση πτήσεων προς τον κύριο αερολιμένα της Βαρσοβίας (Chopin) κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο νέο αεροδρόμιο. Η Wizz Air, η οποία ειχε επίσης ξεκινήσει πτήσεις προς το Modlin, επέλεξε αντί για αυτό να παραμείνει στο αεροδρόμιο Chopin, πράγμα που σημαίνει ότι η Ryanair αποτελεί αυτή την στιγμή τον μοναδικό αερομεταφορέα με έδρα το νέο αεροδρόμιο, το οποίο δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις χαμηλού κόστους εταιρείες και να διευκολύνει την συμφόρηση όσον αφορά στην χωρητικότητα του εναέριου χώρου της Πολωνικής πρωτεύουσας.

Η αεροπορική εταιρία έχει συνάψει δεκαετή εμπορική συμφωνία με την διοίκηση του Αεροδρομίου Modlin της Βαρσοβίας. Παράλληλα με τις τέσσερις νέες συνδέσεις για το καλοκαίρι του 2014, η εταιρεία θα αυξήσει τις συχνότητες σε οχτώ υφιστάμενες αγορές. Από τότε που ο χαμηλού κόστους αερομεταφορέας εισήγαγε για πρώτη φορά πτήσεις από την Βαρσοβία τον Ιούλιο του 2012, έχει παρουσιάσει ανάπτυξη μεταφέροντας 1.3 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο στην Πολωνική πρωτεύουσα. Από το καλοκαίρι του 2014 θα εξυπηρετεί ένα δίκτυο 30 διαδρομών.

Με την ανακοίνωση της επέκτασης της στην εσωτερική αγορά της Πολωνίας, η Ryanair απέκτησε την δυνατότητα να ανταγωνιστεί τις υπάρχουσες δυνατότητες των Πολωνικών Αερογραμμών LOT, του Εθνικού Αερομεταφορέα της χώρας, προτείνοντας την συγκράτηση του μονοπωλίου των υψηλών ναύλων από την LOT. Σύμφωνα με την Ryanair, η εταιρεία θα παρέχει περισσότερες θέσεις, καλύτερες τιμές, μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών σε σχέση με τα υψηλά ναύλα της LOT. « Είμαστε ευχαριστημένοι με την απότομη αύξηση των κρατήσεων μετά την ανακοίνωση της επιστροφής των πτήσεων της Ryanair στο Αεροδρόμιο Modlin της Βαρσοβίας. Το 2014, η Ryanair θα εκτελεί περισσότερες από 30 διαδρομές προς / από το Modlin της Βαρσοβίας και αναμένουμε ανάπτυξη της εναέριας κυκλοφορίας μας σε 1.5 εκατομμύρια επιβάτες προς / από το Modlin το 2014», δήλωσε ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair. « Δεν έχουμε αμφιβολία ότι η θέση του Αεροδρομίου Modlin της Βαρσοβίας ( μόλις 38 χλμ από το κέντρο της Βαρσοβίας) μαζί με την χαμηλού κόστους βάση του, το φθηνό πάρκινγκ και την εύκολη μετακίνηση με τις λεωφορειακές γραμμές, θα καταστήσουν το αεροδρόμιο επιλεγμένο προορισμό για επιβάτες που πετούν με τις δυο πρώτες Πολωνικές εσωτερικές γραμμές της Ryanair από το Gdansk και το Wroclaw στην Βαρσοβία.

Η Πολωνική εσωτερική αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρόωρο επίπεδο ανάπτυξης και η Ryanair ελπίζει το χαμηλού κόστους μοντέλο της να συμβάλει στην τόνωση της ζήτησης. Ανατρέχοντας στο παρελθόν κατά τα δέκα τελευταία χρόνια η διαθεσιμότητα των θέσεων κυμαίνεται σταθερά και διαρκώς ανάμεσα σε 1.3 με 1.5 εκατομμύρια διαθέσιμες θέσεις σε αυτή την αγορά, σύμφωνα με τα δεδομένα των δρομολογίων του Αναλυτή Κυκλοφορίας του OAG (Επίσημος Οδηγός Αεροπορικών Γραμμών- Official Airline Guide). Μέσα στο 2012, ωστόσο, ο αριθμός αυτός εκτινάχθηκε σε 1.9 εκατομμύρια, 22.6 % περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτή την χρονιά το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί περεταίρω αγγίζοντας περίπου τα 2.1 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 7.9 τοις εκατό σε σχέση με πέρσι. Η εσωτερική αγορά της Πολωνίας ελέγχεται αυτή την στιγμή από την LOT και το περιφερειακό τμήμα της την EuroLOT, η οποία παρέχει αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ δέκα σημείων στο εσωτερικό της χώρας. Σε αυτά συγκαταλέγονται πτήσεις από το Σοπέν της Βαρσοβίας και στους δυο προορισμούς που η Ryanair σχεδιάζει να εξυπηρετεί από το Modlin, με το Gdansk και το Wroclaw να εξυπηρετούνται τακτικά με Bombardier Dash 8-Q400 – 78 θέσεων με πολλαπλούς αεροκινητήρες.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Dobrolet | Αεροπορική Εταιρεία Χαμηλού Κόστους από την Aeroflot


Αεροπορική Εταιρεία Χαμηλού Κόστους από την Aeroflot

Η Ρωσική Αεροπορική Εταιρία Aeroflot, που αποτελεί τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας, αναζήτησε την μελλοντική ανάπτυξη της στο παρελθόν της και επέλεξε το όνομα Dobrolet για το νέο χαμηλού κόστους επιχειρησιακό τμήμα της, που αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του την άνοιξη του 2014. Η εμπορική επωνυμία φέρει το όνομα της Ανώνυμης Μετοχικής Εταιρείας που ιδρύθηκε αρχικά στην Σοβιετική Ένωση το 1923 που λειτούργησε ως προπομπός της σημερινής της λειτουργίας.

Η νέα επιχείρηση ιδρύθηκε με εκτιμώμενη επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα πρώτα δυο χρόνια λειτουργίας της, θα αρχίσει να λειτουργεί στην περιοχή της Μόσχας απο την άνοιξη του 2014 και κατά το αρχικό της στάδιο θα εκτελεί πτήσεις σε πολυσύχναστες αεροπορικές συνδέσεις εντός της Ευρωπαϊκής πλευράς της Ρωσίας, ξεκινώντας πιθανότατα με το δρομολόγιο Μόσχα – Αγ. Πετρούπολη. Ο Αναπληρωτής γενικός διευθυντής στρατηγικής και συμμαχιών, Giorgio Callegari, των Ρωσικών Αερογραμμών Aeroflot, αποκάλυψε ότι η διεθνής ανάπτυξη της εταιρείας μπορεί να επιτευχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Dobrolet θα θέσει σε λειτουργία έναν στόλο Μπόινγκ 737-800 επόμενης γενιάς, με στόχο να αναπτυχθεί αρχικά σε στόλο οχτώ αεροσκαφών ως το τέλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας και με ρυθμό ανάπτυξης οχτώ αεροσκαφών το χρόνο από κει και έπειτα. Επί κεφαλής της επιχείρησης θα είναι ο Vladimir Gorbunov, ο περιφερειακός διευθυντής της Airbus για την Ρωσία, και πρώην αφεντικό του βραχύβιου, χαμηλού- κόστους Ρωσικού αερομεταφορέα Avianova. Το μοντέλο της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας δεν γνώρισε επιτυχία στην Ρωσία καθώς οι περιοριστικές διμερείς συμφωνίες και η σκληρή νομοθεσία δυσχεραίνουν την επιτυχία των αερομεταφορέων παρά τις τεράστιες προοπτικές τους. Αρκετοί ξένοι αερομεταφορείς έχουν ξεκινήσει πρόσφατα πτήσεις στην Ρωσία, κυρίως οι easyJet, Vueling και Wizz Air και άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Ryanair, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για εσωτερικές πτήσεις εντός της χώρας.

Η ίδρυση της Dobrolet, αποτελεί τον μόνο τρόπο καταπολέμησης του πιθανού αυτού ανταγωνισμού και αντιστροφής της μείωσης του εγχώριου μεριδίου της αγοράς καθώς οι τοπικές ανταγωνίστριες εταιρείες, S7 Airlines, Transaero Airlines και UTair έχουν ενισχύσει την θέση τους στην τοπική αγορά. Διευθυντικά στελέχη επιβεβαιώνουν ωστόσο ότι ο αερομεταφορέας θα ξεκινήσει την λειτουργία του αν η Ρωσία τροποποιήσει του νόμους που απαγορεύουν στις αεροπορικές εταιρίες να πουλάνε μη- επιστρέψιμα εισιτήρια τα οποία μπορεί να αγοραστούν μόνο μέσω διαδικτύου.

«Περιμένουμε να ληφθούν οι κατάλληλες νομοθετικές αποφάσεις ως το τέλος τους χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο, η πολιτεία θα ενισχύσει σημαντικά την υλοποίηση του σχεδίου που είναι τόσο μεγάλης σημασίας για την Ρωσία», δήλωσε ο Vitaly Saveliev, διευθύνων σύμβουλος της Ρωσικής Αερογραμμής της Aeroflot.

Σύμφωνα με την Aeroflot, η Dobrolet θα προσφέρει τιμές έως και 40 τοις εκατό φθηνότερες από τους ανταγωνιστές, χάρη στο πιο πυκνά διαμορφωμένο αεροσκάφος της, χρησιμοποιώντας μόνο απευθείας πωλήσεις εισιτηρίων και παρέχοντας συμπληρωματικές χρεώσεις για καθίσματα με μεγαλύτερη άνεση, έλεγχο αποσκευών, προτεραιότητα κατά την επιβίβαση και γεύματα στο αεροσκάφος.

Η παρουσίαση της νέας επιχείρησης έρχεται σε μια θετική στιγμή για την Aeroflot, η οποία συνεχίζει να αντιστέκεται στις διεθνείς τάσεις και να παρουσιάζει ισχυρά οικονομικά και συγκοινωνιακά αποτελέσματα. Για το πρώτο εξάμηνο του 2013, ο Όμιλος Aeroflot έχει παρουσιάσει αύξηση 70% στο λειτουργικό του κέρδος ύψους 167 εκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα ύψους 4. 132,6 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά 14 τοις εκατό πάνω σε σχέση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανέρχονται σε 351,9 εκατομμύρια δολάρια, 42 τοις εκατό πάνω σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Η αξιοσημείωτη πρόοδος στις οικονομικές επιδόσεις προκλήθηκε από μη ταμειακή αναπροσαρμογή των υποχρεώσεων από χρηματοδοτική μίσθωση εκφραζόμενη σε ξένο νόμισμα, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα.

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
FacebookTwitterPinterest