Ανδαλουσία | Ταξίδι στην Νότια Ισπανία

Στην Ανδαλουσία, στο νότιο τμήμα της Ισπανίας, που βράζει από ιστορία και ζεστά ωκεάνια ρεύματα, υπάρχει κάτι που ονομάζεται Duende. Έχει περιγραφεί ως «μια μυστηριώδης δύναμη που μπορεί όλοι να τη νιώθουν, αλλά καμιά φιλοσοφία δεν μπορεί να την εξηγήσει.» Τα Λεξικά έχουν πρόβλημα να την πιάσουν, ορίζοντάς την είτε ως ένα δαιμόνιο, είτε ή ως μια μορφή γοητείας και μαγνητισμού. Ο μεγαλύτερος ποιητής της Ισπανίας, ο Federico Garcia Lorca, την περιέγραψε όπως κανένας άλλος, λέγοντας: «Το Duende λειτουργεί στο σώμα του χορευτή, όπως ο άνεμος εργάζεται πάνω στην άμμο. Οι άνθρωποι το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί».

Το να έχεις το Duende λοιπόν, σημαίνει να έχεις μια κάποια μαγεία. Και η Ανδαλουσία έχει αυτήν τη λεγόμενη μαγεία.

Η Ανδαλουσία είναι η ηλιόλουστη γενέτειρα των πολιτιστικών παραδόσεων, που καθορίζουν, πυροδοτούν και εξάπτουν την Ισπανία. Τα πρώτα βήματα του Φλαμένκο προσγειώθηκαν εδώ, ως παραδοσιακός χορός των τσιγγάνων της Ανδαλουσίας, και το κόκκινο ακρωτήριο των ταυρομαχιών πρωτοχτυπήθηκε απ’ τον άνεμο στην πόλη της Ανδαλουσίας Ronda, ως μέρος ενός τελετουργικού για να τιμήσει τις μέρες των εορτών. Ακόμα και τα τάπας, η πεντανόστιμη ισπανική συμμετοχή στο παγκόσμιο μενού, έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στην Ανδαλουσία, προερχόμενα από τον 19ο αιώνα ως μικρά πιατάκια που σκέπαζαν τα ποτήρια του κρασιού στις ταβέρνες για να κρατήσουν το άρωμα μέσα και τα έντομα απ’ έξω.

Το υπόβαθρο της Ανδαλουσίας είναι ξεκάθαρα Μαυριτανικό, αντανακλώντας αιώνες κατοχής, που χαλαρώνουν ρομαντικά στις τέχνες και τα μάτια των κατοίκων της περιοχής. Για περισσότερο από επτά αιώνες, μεταξύ 711 και 1492 μ. Χ., οι Μαυριτανοί δημιούργησαν τον πιό εξελιγμένο πολιτισμό του Μεσαίωνα στην Ανδαλουσία. Πόλεις και χωριά αντικατοπτρίζουν αυτό το παρελθόν, διατηρώντας τα μνημεία της εποχής, που είναι σήμερα περίφημοι θησαυροί, όπως το έξοχο τέμενος Mezquita στην Κόρδοβα, το παλάτι Αλάμπρα στη Γρανάδα και ο μεγάλος Γοτθικός καθεδρικός ναός στη Σεβίλλη.

Ενώ οι επαρχίες της Ανδαλουσίας μοιράζονται αυτήν την παγιωμένη ιστορία, μοιράζονται επίσης το φιλόξενο ήλιο και τις ακτογραμμές-θέρετρα. Αυτό είναι το ειδυλλιακό κερασάκι στην πολιτιστική τούρτα, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι συχνά καυχιούνται για τα μίλια από παραλίες με χρυσή άμμο και τα φυσικά λιμάνια κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού και της Μεσογείου. Αυτές οι πρόσχαρες παραλίες φαίνονται σαν να χαμογελούν καθώς κοιτάζετε προς τα κάτω από το παράθυρο του αεροπλάνου σας, καθώς προσεγγίζετε για χαλαρή προσγείωση στη Σεβίλλη, πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.

Η Σεβίλλη είναι η αγαπημένη για τους ταξιδιώτες απ’ όλον όλο τον κόσμο, χάρη σε τέτοια φωτογενή μνημεία όπως η Giralda, το Αραβικό καμπαναριό Torre del Oro, τον καθεδρικό ναό με τον Πύργο Χρυσού. Και την παλιά Barrio Santa Cruz, μια κηρήθρα από πλακόστρωτα δρομάκια γεμάτα με καφέ και πορτοκαλιές. Περάστε μόλις μία ώρα μέσα σε αυτήν την επιφανή πόλη και είναι εύκολο να καταλάβετε πώς αυτοί οι ίδιοι δρόμοι ενέπνευσαν τον θρυλικό Δον Ζουάν να ξεκινήσει την κατάκτηση της καρδιάς των γυναικών σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή που κατακτά τις καρδιές των ταξιδιωτών είναι η πόλη της Γρενάδα, το Μαυριτανικό κόσμημα, που βρίσκεται στο κατώφλι της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε μέσα από όμορφους κήπους και μαγευτικά σοκάκια γεμάτα με λουλούδια θαυμάζοντας την αξιόλογη αρχιτεκτονική των Μαυριτανών. Το αστραφτερό στολίδι της Γρανάδας είναι η Αλάμπρα, μια σειρά από παλάτια και κήπους που χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Αυτό το εντυπωσιακό σύνολο έχει θέα κάτω στην πόλη , με το ογκώδες παλάτι του Καρόλου του 5ου στο κέντρο της.

Στο γεωγραφικό κέντρο της Ανδαλουσίας βρίσκεται η Cordova, μια εκπληκτική πόλη, που υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη 1.000 χρόνια πριν. Η επί αιώνες ανάμειξη πολιτισμών έχει μόνο εμπλουτίσει αυτή την όμορφη πόλη, αφήνοντας μια μυριάδα μνημείων για να αναζητήσουν οι κυνηγοί θησαυρών. Όλοι θα θέλουν να αναζητήσουν το μεγάλο Τέμενος της Κόρδοβα, τώρα ένα μουσείο που ονομάζεται Mezquita, ένα αριστούργημα μουσουλμανικής τέχνης και το πιο πρωτότυπο κτίριο σε όλη την Ισπανία.

Το μεγάλο Τζαμί είναι εντυπωσιακό, το ίδιο και οι μεγάλες παραλίες της Costa del Sol, ένας από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών της Μεσογείου. Από τη δεκαετία του 1960, οι νυσταγμένες πόλεις και τα ψαροχώρια της Costa del Sol έχουν μετατραπεί σε τουριστικά κέντρα, όπου οι παραλίες ανταποκρίνονται στους λάτρεις του ηλίου και των θαλάσσιων σπορ και τους παρατηρητές διασημοτήτων. Ενώ πολυώροφα ξενοδοχεία κυριαρχούν σε κάποιες από τις ακτές, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες γνωρίζουν τις παρθένες περιοχές του θέρετρου, όπου μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα, απολαμβάνοντας μια καθαρή γεύση της Ανδαλουσίας .

Η Μάλαγα είναι η πρωτεύουσα της Costa και η γενέτειρα του Πάμπλο Πικάσο. Ως δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ισπανίας, η Μάλαγα συνδυάζει μια διακριτική κοσμοπολίτικη γεύση με την παραδοσιακή γοητεία της Ανδαλουσίας, ανάμεσα στο λαβύρινθο με τα μεσαιωνικά της δρομάκια. Στα δυτικά της πρωτεύουσας, πάρκα διακοπών όπως τα Torremolinos, Benalmadena και Fuengirola είναι δημοφιλή σε όσους θέλουν να χάσουν τον εαυτό τους σε πάρτι με αφρό, ενώ μια μικρή ενδοχώρα βρίσκεται στο υπέροχο χωριό του Mijas, ένα παραδοσιακό ανδαλουσιανό pueblo (παραδοσιακό χωριό), που πλαισιώνεται από δασώδη βουνά και εντυπωσιακή θέα προς την ακτή.

Από τις πόλεις και τα τζαμιά μέχρι τις παραλίες και τον ήλιο, η Ανδαλουσία έχει πάντα το Duende, αυτή την λεγόμενη μαγεία. Λένε συχνά για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ότι έχουν μια κάποια μαγεία, όταν πρόκειται για να παράγουν φανταστικές προσφορές για εξωτικούς προορισμούς, κομμένες και ραμμένες στις ταξιδιωτικές σας ανάγκες σαν απ’ το πουθενά. Δεν είναι μαγεία, αλλά χρόνια εμπειρίας και αξιόπιστες πηγές, που θα επιτρέψουν στους ταξιδιωτικούς πράκτορες να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την ομορφιά και τη μαγεία της Ανδαλουσίας.

Αναζητηστε φθηνα αεροπορικα εισιτηρια για Σεβίλλη, Γρανάδα, Μουρθια μεσα απο το Aeroporika.gr

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

Η Ρώσικη Transaero συνεχίζει να αναπτύσσεται ταχύτατα.

Η Ρώσικη Εταιρεία Transaero συνεχίζει να αναπτύσσεται ταχύτατα. Η χωρητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνεται κατά 85% μετά την απελευθέρωση των διμερών σχέσεων

Παρόλο που η διεθνής επέκταση των Ρωσικών αερομεταφορέων περιορίζεται από τις πολύ αυστηρές διμερείς συμφωνίες που έχει η Ρωσία με άλλες χώρες, η Transaero κατάφερε να επεκτείνει το Ευρωπαϊκό της δίκτυο, αφού απελευθερώθηκαν οι διμερείς συμφωνίες με την Ιταλία και τη Γαλλία και η Transaero επιλέχθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές πτήσεις προς την Ιταλία εδώ και ένα μήνα, και προς τη Γαλλία την τελευταία εβδομάδα.

Ως συνέπεια, η χωρητικότητα προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά 85% τον Αύγουστο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο πριν. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί το 39% της χωρητικότητας της εταιρείας παγκοσμίως, ενώ πέρυσι ήταν μόλις το 26%.

Παρά τους περιορισμούς των διμερών σχέσεων, η ανάπτυξη της Transaero υπήρξε αξιοσημείωτη. Το 2007 και το 2008, η αύξηση των επιβατών άγγιξε το 50% και παρά την μειωμένη κινητικότητα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, η εταιρεία κατάφερε να έχει αύξηση 30%. Επίσης, οι παράγοντες φορτίου σταθεροποιήθηκαν και η Transaero κατάφερε τα τελευταία 2 χρόνια να είναι υγιής οικονομικά κατά 83-84%.

Η τάση ανάπτυξης συνεχίζεται και φέτος, όπου ο αριθμός των επιβατών τους πρώτους 5 μήνες του 2012 παρουσιάζει αύξηση κατά 28%. Η κίνηση της εταιρείας είναι κυρίως εποχική, αφού από τις αναφορές φαίνεται πως τον Αύγουστο οι επιβάτες τριπλασιάζονται σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Ταχεία εγχώρια ανάπτυξη, αλλά ακόμη κατατάσσεται 4η

Η Transaero έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη και στο εγχώριο δίκτυο, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. 45% αύξηση σε αριθμό θέσεων. Η εγχώρια αγορά αποτελεί το 67% της ολικής κίνησης της εταιρείας. Παρόλα αυτά, η Transaero κατατάσσεται 4η στις Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, με μερίδιο αγοράς στο 7,6% σε χωρητικότητα θέσεων, κάτω από τις Aeroflot (17,5%), UTAir (16,0%), S7 (15,8%) αλλά πάνω από την Rossiya (6,2%). Σε αριθμό εγχώριων προορισμών βρίσκεται ακόμη πιο κάτω στην κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 6η θέση, οριακά κάτω από τις Yakutia και RusLine. Αυτό συμβαίνει γιατί η εταιρεία χρησιμοποιεί μεγάλα αεροσκάφη, αφού ειδικεύεται σε μακρινά ταξίδια κυρίως στα ανατολικά της Ρωσίας.

Στην παγκόσμια αγορά, κατατάσσεται 2η κάτω μόνο από την Aeroflot. Παρόλα αυτά, η Aeroflot προσφέρει σχεδόν διπλάσιο αριθμό θέσεων (23,7% έναντι 12,4%) τον μήνα Αύγουστο. Η Τρίτη στην κατάταξη S7 προσφέρει σχεδόν τις μισές θέσεις από αυτές της Transaero (6,4%).

Παρόλο που οι χώρες της Νότιας Ευρώπης (Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Τουρκία και Κροατία) αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα χωρών που εξυπηρετεί η Tranaero τον Αύγουστο, η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρητικότητας θέσεων είναι η Αίγυπτος, που εξυπηρετεί παραπάνω από 10000 θέσεις εβδομαδιαία.

Εξυπηρετεί και τα 3 αεροδρόμια της Μόσχας. Έχουν παραγγελθεί αεροσκάφη τύπου 787 και A380

Αναλύοντας την εταιρεία, η Transaero έχει επεκταθεί και στα 3 μεγάλα αεροδρόμια της Μόσχας: Το Domodedovo, το Sheremetyevo και το Vnukovo. Όπως αναφέρει ο Dmitry Stolyarov –Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Transaero – η στρατηγική είναι να γίνει εκμετάλλευση των διαφορετικών περιοχών των αεροδρομίων. Παρόλο που το Domodedovo, κατέχει το 87% των λειτουργιών στη Μόσχα, η εταιρεία προσφέρει 8 προγραμματισμένες διαδρομές από το Sheremetyevo. Οι περισσότερες από αυτές τις διαδρομές είναι διαθέσιμες και από το Domodedovo.

Η τελευταία προσθήκη είναι το αεροδρόμιο Vnukovo, από όπου η εταιρεία προσφέρει 9 διδαδρομές, 3 από τις οποίες είναι εγχώριες. Όλες εκτός από 2 είναι διαθέσιμες και από το Domodedovo. Οι μόνες που δεν είναι διαθέσιμες, είναι οι πτήσεις για Ρώμη (Fiumicino) και για Μιλάνο (Malpensa).

Η Transaero αυτή τη στιγμή διαθέτει έναν στόλο που αποτελείται κυρίως από αεροσκάφη Boeing, αλλά και 3 Tu-214. Ο στόλος των Boeing αποτελείται από 23 κλασικά 737, 15 737NG, 14 767, 13 777 και 22 747. Η εταιρεία συνεχίζει να λαμβάνει μεταχειρισμένα 747 και έχουν ήδη παραγγελθεί 7 Tu-214. Ο στόλος θα συνεχίσει να επεκτείνεται αφού έχουν επίσης παραγγελθεί μερικά αεροσκάφη νέας γενιάς Boeing και Airbus – Τα πρώτα Airbus που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία. Η παραγγελία περιλαμβάνει 4 Boeing 787, 4 Airbus A380 και 8 A320neo.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 8.8/10 (4 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

SWISS | Φθινοπωρινές αποδράσεις! Αμερική από €694

[Swiss News & Offers]

Κάντε πιο ομαλή την επιστροφή σας στην πραγματικότητα μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές, οργανώνοντας ήδη τις φθινοπωρινές σας! Εκμεταλλευτείτε των ειδικών τιμών της SWISS και κάντε τώρα την κράτηση σας. Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή να επισκεφτείτε μία από τις μοναδικές πόλεις της Β. Αμερικής!

Από Ελλάδα προς:
Νέα Υόρκη από €694.-
Βοστώνη από €734.-
Σικάγο από €784.-
Μαϊάμι από €874.-
Σαν Φρανσίσκο από €934.-
Τάμπα από €874.-

Όλες οι τιμές είναι τελικές και ισχύουν για εισιτήριο μετ΄επιστροφής.

Καλό σας ταξίδι!

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
FacebookTwitterPinterest

ARKHANGELSK | Ταξίδι στο Αρχάγγελσκ, Ρωσία

H Περιφέρεια Αρχάγγελσκ!

Απαραίτητο για τους τουρίστες αξιοθέατο στην περιοχή, είναι δικαίως το ιστορικό και πολιτιστικό σύμπλεγμα του Αρχιπελάγους Solovetsky, ένα μνημείο της UNESCO, που περιλαμβάνει περίπου 200 μνημεία από την 3η Χιλιετία π.Χ. μέχρι σήμερα. Τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που είναι διασκορπισμένα στην περιοχή, αφήνουν άφωνους τους επισκέπτες με την αρμονία των αναλογιών τους και το κάλος των μορφών. Θυμίζουν μια χούφτα πετράδια σκορπισμένα – οι εξαιρετικές οχυρώσεις της Solovetsky του Κρεμλίνου και το Φρούριο Novodvinsk. Τα σπάνια για την ομορφιά τους εκκλησιαστικά συγκροτήματα Kargopol, Solvychegodsk, Verkola, Siya. Ξύλινα μνημεία που κέρδισαν τη φήμη του ρωσικού Βορρά στη σύνοδο της αρχιτεκτονικής ξύλου. Από τα αρχαιολογικά μνημεία τα πιό ενδιαφέροντα είναι οι Νεολιθικές κατοικίες, οι τόποι ταφής των Saami, τα ντολμέν και οι λαβύρινθοι του Solovki. Αρχαίοι οικισμοί των θρυλικών φυλών Chud κατά μήκος των ποταμών Vel, Pinega, Mosha. Μία σημαντική πηγή πολιτιστικού και εκπαιδευτικού τουρισμού είναι οι μουσειακές συλλογές και η ζωντανή παραδοσιακή κουλτούρα της Pomors.

Η ανακαινισμένος Σταυροπηγιακός Καθεδρικός ναός Solovetsky Spaso-Preobrazhensky (η Μεταμόρφωση του Σωτήρα μας) (15ου αιώνα) έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους τουρίστες και τους προσκυνητές. Ο Καθεδρικός ναός είναι ένα μεγάλο μνημείο, που εννοιολογικά σχεδιάστηκε για να ενισχύσει πνευματική και πολιτική αρχή του μεγαλύτερου Καθεδρικού Ναού στο Βορρά. Το Μοναστήρι Antony-of-Siya (16ου αιώνα) στην Περιφέρεια Kholmogorsky είναι γνωστό ως τόπος εξορίας του βογιάρου Fyodor Nikitich Romanov, του ιδρυτή της τσαρικής δυναστείας και Πατριάρχη Μόσχας, ο οποίος υποχρεώθηκε διά της βίας να λάβει μοναστηριακούς όρκους και το όνομα Φιλάρετος από τον Τσάρο Boris Godunov. Το Μοναστήρι Άγιος Αρτέμιος της Βερκόλα- (17ου αιώνα) βρίσκεται στον οικισμό της Βερκόλα του Pinezhsky ποταμού.

Στα Νοτιοανατολικά της Περιφέρειας, στην περιοχή τάιγκα, βρίσκεται μια περιοχή στη λίμνη, που ως εκ θαύματος έχει διατηρήσει την ατμόσφαιρα της αρχαίας Ρως. Είναι το «Εθνικό Πάρκο Kenozero», η πιο ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη μυστική περιοχή για φυσική και περιβαλλοντική τουριστική ανάπτυξη, για ιστορική έρευνα. Στο Kenozero μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την περίπλοκη οντότητα των Χριστιανικών και αρχαίων παγανιστικών παραδόσεων.

Η Περιφέρεια Αρχάγγελσκ έχει πολλά να προσφέρει στους τουρίστες, σε εναν προόρισμο διαφορετικό απο τα συνηθησμένα.

Ιστορία:

Η Περιφέρεια Αρχάγγελσκ είναι μία αυθεντική «αποθήκη» της αρχαίας Ρωσικής κουλτούρας και των παλαιότερων παραδόσεων της πνευματικής ζωής των Pomors.

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύουμε ότι οι πρώτοι έποικοι στο Βορρά, πρωταρχικοί κυνηγοί και ψαράδες, ήρθαν εδώ 14 χιλιάδες χρόνια πριν. Τα αποδεικτικά στοιχεία του γεγονότος είναι περισσότερες από 800 αρχαιολογικές ανακαλύψεις από την Παλαιολιθική Εποχή ως το Μεσαίωνα, υλικά αποδεικτικά στοιχεία των οικισμών των θρυλικών και μυστηριωδών φυλών Chud και Lope κατά μήκος των ποταμών Vaga, Pinega, Mezen και στη λίμνη Lache.

Τον 8ο αιώνα οι πρώτες ομάδες των Σλάβων από τις περιοχές Rostov-Suzdal και Νόβγκοροντ ήρθαν προς το Βορρά. Έφεραν μαζί τους την καλλιέργεια της γης, τη γραπτή γλώσσα, το Χριστιανισμό. Από εδώ οι Σλάβοι-αγρότες πήγαν στην θάλασσα και βρήκαν θαλάσσιες διαδρομές προς τη Σκανδιναβία και τη Σιβηρία- εδώ μορφοποιήθηκε ένας πρωτότυπος πολιτισμός των Pomors και ήταν εδώ γραφτό να γεννηθεί ο ρωσικός στόλος και να υψωθεί η περίφημη τρίχρωμη σημαία.

Μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην ανάπτυξη της περιοχής ανήκει στους Ρώσους Ορθόδοξους ασκητές και τα μοναστήρια. Στον 12ο- 15ο αιώνα εμφανίστηκαν ήδη οι πρώτες σκήτες, μέχρι τον 17ο αιώνα υπήρχαν περίπου 60 μοναστήρια, που είχαν γίνει πολιτιστικά κέντρα και σωματοφύλακες για τα βόρεια σύνορα του ρωσικού κράτους. Τα μοναστήρια χρησιμοποιούσαν ενεργά τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας, προωθούσαν τις αρχαίες Ρωσικές τέχνες. Εκατοντάδες ταλαντούχοι αγιογράφοι, χρυσοκεντητές, χαράκτες, χρυσοχόοι, σιδηρουργοί, δούλευαν στα μοναστηριακά εργαστήρια.

Το 18ο αιώνα, όταν το κέντρο των εξωτερικών οικονομικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία μετακινήθηκε προς την περιοχή της Βαλτικής, ο ρυθμός της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης του Βορεινού Αρχάγγελσκ μειώθηκε. Παρ’ όλα αυτά όμως, στην πορεία μετατροπής της σε μια ρωσική επαρχία, η περιοχή διατήρησε το αρχικό της χρώμα, τις παραδόσεις και τη μοναδική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των Ρώσων του Βορρά.

Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο έρχονται στην περιοχή Αρχάγγελσκ. Προσελκύονται εδώ από την επιβλητική ομορφιά του Αρχιπελάγους Solovetsky, το τους γκρίζους γρανίτες του νησιού Kiy, τις καρστικές σπηλιές της Pinega, τα αρχιτεκτονικά σύνολα του Kargopol και Solvychegodsk, τον ιερό πολιτισμό της Γης Kenozero, και τα μοναδικά μνημεία της ρωσικής ξύλινης αρχιτεκτονικής.

ΠΤΗΣΕΙΣ & ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η αεροπορική εταιρεία Air «Aeroflot – Nord» εκτελεί απευθείας πτήσεις από Αρχάγγελσκ προς Μόσχα (η πτήση διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά.),  Αγία Πετρούπολη (1 ώρα και 40 λεπτά.), Πετροζαβόντσκ, Μουρμάνσκ, Ναριάν-Μαρ, Ανάπα, Σότσι , Simpheropol, Τρόμσο (Νορβηγία) και άλλες. Στον χάρτη διαδρομών της Εταιρείας υπάρχουν περισσότερα από 60 σημεία προορισμού. Η εταιρεία κάνει επίσης πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ισπανία και τη Φιλλανδία. Οι πτήσεις γίνονται με TU-154 και Boeing 737.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΡΕΝΟ

Απευθείας σιδηροδρομικές γραμμές συνδέουν Αρχάγγελσκ και Μόσχα (το ταξίδι διαρκεί 21 ώρες, η διαδρομή έχει μήκος 1134 χλμ), Αγία Πετρούπολη ( 23 ώρες, 1126 km), το Murmansk (32 ώρες).  Η σιδηροδρομική γραμμή συνδέει Αρχάγγελσκ και Syktyvkar, Vorkuta, Salekhard μέσω σταθμού » Kotlas-City «.

Αρχάγγελσκ Δημόσια Λεωφορεία Αεροδρομίου (ARH)

Το Λεωφορείο # 531 και το Λεωφορείο # 12 τρέχουν από το αεροδρόμιο Αρχάγγελσκ ΑΡΗ στο σταθμό των λεωφορείων στην πόλη ανά μία ώρα από 6:00-19:00.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
FacebookTwitterPinterest